Π. Καψής: Μέσα στο επόμενο 15νθήμερο το Δ.Σ. της ΝΕΡΙΤ

Σε ακόμη μία τηλεοπτική εμφάνιση του σε ιδιωτικό κανάλι, ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης προσπάθησε να πείσει για τις "διαφανείς διαδικασίες" για τη στελέχωση της ΔΤ. Την ίδια ώρα οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, η ΠΟΣΠΕΡΤ και η ΕΣΗΕΑ καταδεικνύουν τις παρανομίες και παρατυπίες στη στελέχωση του μεταβατικού φορέα.
 

Σε ανακοίνωσή τους οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ επισημαίνουν:

«Προκαλεί κατάπληξη το γεγονός ότι ο υφυπουργός αρμόδιος για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση αναγκάζεται να καταφεύγει σε ψεύδη για να καλύψει τη διαδικασία-τραγέλαφο με την οποία επιχειρείται να στελεχωθεί η ΔΤ. Οι καταγγελίες δεν είναι ατεκμηρίωτες. Οι εισαγγελικές αρχές, οι οποίες ήδη διενεργούν έρευνα για το θέμα, θα τις αξιοποιήσουν. Επανειλημμένως, οι εκπρόσωποι των δημοσιογράφων της ΕΡΤ έχουν δηλώσει στον υφυπουργό ότι δεν αναγνωρίζουν την διαδικασία προσλήψεων και ο λόγος που επισημαίνουν τις παρανομίες που τη διέπουν, είναι ακριβώς για να καταδείξουν πως εκείνοι που επέλεξαν το «μαύρο» για την Δημόσια Ραδιοτηλεόραση δεν είναι σε θέση να εγγυηθούν τη διαφάνεια και την αξιοκρατία που ευαγγελίζονται. Η πραγματικότητα άλλωστε το αποδεικνύει.

Όσο για το επικοινωνιακό πυροτέχνημα της πρόσκλησης των εκπροσώπων να γίνουν ελεγκτές των δικαιολογητικών που υποβάλουν συνάδελφοι τους – λες και θα μπορούσαν ποτέ να νομιμοποιήσουν μια διαδικασία που δεν αναγνωρίζουν – μόνο θυμηδία μπορεί να προκαλέσει. Ο υφυπουργός γνωρίζει καλά ότι ουδέποτε υπέβαλε τέτοιο αίτημα, όπως γνωρίζει πολύ καλά ότι ουδέποτε θα μπορούσαμε να το αποδεχθούμε
»
 

Σε σημερινή του συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό 9,84 ο κ. Καψής δήλωσε ότι «μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο θα βγει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ, το οποίο μαζί με το Εποπτικό Συμβούλιο θα έχουν όλη την ευθύνη για τη συγκρότηση του νέου φορέα».


«Οι διαδικασίες για τις ειδικότητες που υπάγονται στο ΑΣΕΠ, θα γίνουν με διαδικασίες ΑΣΕΠ, κανονικά και η μεγάλη πρόκληση, αν θέλετε, για όλους μας είναι η διαδικασία της πρόσληψης των δημοσιογράφων που δεν υπάγονται στο ΑΣΕΠ.
Το Εποπτικό Συμβούλιο έστειλε μια επιστολή στην Ένωση Συντακτών, στην ΠΟΕΣΥ και σε πανεπιστημιακά τμήματα δημοσιογραφίας, να προτείνουν τρόπους και διαδικασίες επιλογής. Δυστυχώς, οι Ενώσεις Συντακτών δεν ανταποκρίθηκαν. Λένε, εμείς δεν αναγνωρίζουμε τη ΝΕΡΙΤ, η ΕΡΤ δεν έχει κλείσει. Νομίζω ότι είναι κολλημένοι στο παρελθόν και κάνουν πολύ μεγάλο λάθος. Θα πρέπει να βρούμε μια διαδικασία τέτοια που να είναι και αξιόπιστη, αντικειμενική, αλλά και αξιοκρατική. Σε αυτό το στάδιο, το μεταβατικό, για δύο μήνες θέσαμε κοινωνικά κριτήρια. Αλλά, δεν μπορεί να στελεχωθεί η Δημόσια Τηλεόραση με κοινωνικά κριτήρια. Θα πρέπει να είναι αξιοκρατικά. Και αυτή είναι η μεγάλη πρόκληση στην οποία θα πρέπει να ανταποκριθεί το Εποπτικό Συμβούλιο και το νέο Διοικητικό Συμβούλιο
» συμπλήρωσε ο κ. Καψής.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54