Νέα σεισμική δόνηση 4,7 Ρίχτερ νότια της Κρήτης

Καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι σεισμολόγοι σε σχέση με τη σεισμική δόνηση μεγέθους 4,7 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 07:59 το πρωί, στην υποθαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης και έγινε αισθητή σε ολόκληρο σχεδόν το νησί, ακόμη και στα βόρεια παράλια αλλά και την πόλη του Ηρακλείου.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και το Εργαστήριο Γεωφυσικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται  σε απόσταση 350 χιλιομέτρων νότια νοτιανατολικά της Αθήνας, στα 33 χιλιόμετρα νοτιανατολικά της ακτογραμμής του Τυμπακίου.

άλλα σεισμολογικά Ινστιτούτα έδωσαν το μέγεθος του σεισμού μέχρι και 5,1 Ρίχτερ.

 

Από τη σεισμική δραστηριότητα δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

 

Μιλώντας νωρίτερα στην Πρωινή Ενημέρωση της ΕΡΤ ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας υπενθύμισε ότι από το ίδιο επίκεντρο επήλθε και ο σεισμός των 5,9 Ρίχτερ της 15ης Ιουνίου εντάσσοντας τη σημερινή δόνηση στην πλούσια δραστηριότητα με σεισμούς μικρότερων μεγεθών, που εμφανίζεται στην περιοχή από τότε.

 

Όπως τόνισε, η μεγάλη απόσταση του επίκεντρου από την ξηρά προστάτεψε της κατοικημένες περιοχές και σημείωσε πως οι επιστήμονες εξακολουθούν να παρακολουθούν τη σεισμική ακολουθία.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54