Μικρή έκρηξη στο μετρό του Λονδίνου - Τραυματίστηκαν 18 άτομα

Μικρή έκρηξη σημειώθηκε σε βαγόνι του μετρό στον σταθμό Parsons Green του δυτικού Λονδίνου. Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις από την έκρηξη τραυματίστηκαν 18 άτομα. Το περιστατικό χειρίζεται η αντιτρομοκρατική. Έκτακτη συσκεψη της ομάδας ασφαλείας Cobra στις 15:00 (ώρα Ελλάδας).

Οι αρχές έχουν διακόψει την κυκλοφορία των συρμών ανάμεσα στους σταθμούς Earls Court και Wimbledon. Στο σημείο βρίσκονται ένοπλοι αστυνομικοί, πυροσβέστες, καθώς και διασώστες με ασθενοφόρα.

Οι 18 τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία και κανένας δεν αντιμετωπίζει κίνδυνο για τη ζωή του. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι περισσότεροι έχουν εγκαύματα στο πρόσωπο, ενώ το Skynews μεταδίδει ότι υπάρχουν και παιδιά μεταξύ των τραυματιών.
Το θέμα παρακολουθεί στενά η πρωθυπουργός Τερέσα Μέι η οποία ενημερώνεται συνεχώς για την εξέλιξη των ερευνών. «Η σκέψη μας είναι κοντά στους τραυματίες» έγραψε η πρωθυπουργός στο twitter.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν δήλωσε: «Η πόλη μας έχει αποδείξει ότι ποτέ δεν θα φοβηθεί ούτε θα ηττηθεί από την τρομοκρατία» και ανέφερε ότι το απόγευμα θα παρευρεθεί σε έκτακτη σύσκεψη για το θέμα μαζί με την πρωθυπουργό Τερέσα Μέι.
Πηγές αναφέρουν ότι ένας αυτοσχέδιος μηχανισμός, τοποθετημένος σε σακούλα σούπερ μάρκετ και σε πλαστικό κοντέινερ εξερράγη, χωρίς να διαφαίνονται εκτεταμένες ζημιές στο βαγόνι.
H Daily Mail αναφέρει ότι οι επιβάτες έτρεχαν πανικόβλητοι, ενώ αρκετοί έφεραν εγκαύματα στο πρόσωπο.Η Scotland Yard έγραψε στον λογαριασμό της στο Twitter ότι «θα προβούμε σε περισσότερες ανακοινώσεις μόλις έχουμε περισσότερα στοιχεία. Οι πληροφορίες μας πρέπει να είναι ακριβείς».

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο Reuters ότι βρισκόταν μέσα σε ένα βαγόνι του συρμού, στον σταθμό Parsons Green, όταν άκουσε έναν ήχο που παρέπεμπε σε ανάφλεξη και είδε το διπλανό βαγόνι να τυλίγεται στις φλόγες.
Είδε επιβάτες να τρέχουν προς την ίδια πόρτα εξόδου του συρμού και να ποδοπατούνται μετά το συμβάν. Η φωτιά εξαπλωνόταν και στα υπόλοιπα βαγόνια του συρμού, όπως εξηγεί ο ίδιος αυτόπτης μάρτυρας που προσθέτει ότι δεν άκουσε κάποιον δυνατό κρότο και ότι την στιγμή της έκρηξης το τρένο ήταν κατάμεστο.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54