Π. Καμμένος: «Καμία πιθανότητα σύγκλισης με μνημονιακά κόμματα»

«Δεν υπάρχει καμιά πιθανότητα σύγκλισης μετεκλογικά με μνημονιακά κόμματα», ξεκαθάρισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, στη συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της 78ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, σχετικά με το  ενδεχόμενο  συμμετοχής του κόμματος του σε μια επόμενη κυβέρνηση συνεργασίας.

Ο κ. Καμμένος εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι σχηματισμοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεν θα υπάρχουν μετά τις εκλογές και εμφανίστηκε βέβαιος ότι τα αποτελέσματα θα είναι τέτοια που θα δώσουν τη δυνατότητα συγκλίσεων με κόμματα και βουλευτές για τον σχηματισμό κυβέρνησης, βάζοντας ορισμένες «κόκκινες γραμμές», κυρίως στα εθνικά θέματα.

Σε αυτό το πλαίσιο, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με  το ΣΥΡΙΖΑ,  υπογραμμίζοντας ότι αυτό θα εξαρτηθεί από την προγραμματική συμφωνία  που θα υπάρξει. Ταυτόχρονα, καταλόγισε στον Αλέξη Τσίπρα αλλαγή στάσης και ότι από την καταγγελία του Μνημονίου, τώρα, μιλάει για επαναδιαπραγμάτευση, την ώρα που οι ΑΝΕΛ επιμένουν στην μονομερή διαγραφή του επαχθούς και επονείδιστου, όπως το χαρακτήρισε, χρέους.

Κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλο ότι είπαν «ψέματα» στη ΔΕΘ.

«Το 2014  δεν  είναι  η   τελευταία   δύσκολη χρονιά. Λέει  ψέματα.  Το 2021   θα μπορέσει  ουσιαστικά  να αναπνεύσει  ο εργαζόμενος και ο  συνταξιούχος.  Είναι   υπεύθυνος   και αυτός και  όλοι  στην κυβέρνηση  για  το   γεγονός ότι η χώρα  οδεύει προς την καταστροφή», είπε, ενώ  διερωτήθηκε αν θα υπήρχε πρωτογενές πλεόνασμα στην περίπτωση που συνταξιοδοτούσε  τους  500.000  που έχουν κάνει σχετικές αιτήσεις και βρίσκονται στην αναμονή.

Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ εξέφρασε την υποστήριξη του προς τους εκπαιδευτικούς ότι το κόμμα  του δεν επιθυμεί   να μείνουν κλειστά   τα σχολεία και για  αυτό  θα   κάνει  ό, τι είναι   δυνατόν, ακόμη και  μέσα τη Βουλή, αλλά  κινητοποιήσεις «είναι  αναφαίρετο δικαίωμα κάθε εργαζόμενου» και «από  εκεί και πέρα θα στηρίξουμε τους εκπαιδευτικούς στα αιτήματά τους». 

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων πρότεινε μηδενικό ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης, φόρο 1% στις γονικές παροχές, μείωση της φορολογίας κάτω από το 8% για να ανταγωνιστούμε τις γειτονικές χώρες και καθορισμό της τιμής του πετρελαίου στο 1 ευρώ.

«Ο εισαγγελέας να συλλάβει τον κ. Καψή»

Η πρώτη ερώτηση που δέχτηκε πάντως ο κ. Καμμένος αφορούσε την ΕΡΤ. Ο ίδιος εξήγησε πως το κόμμα του δεν επέτρεψε την αναμετάδοση της συνέντευξης του από τη ΔΤ, παρά μόνο από την ΕΡΤ3, τονίζοντας πως, για τον ίδιο, οι άνθρωποι της ΕΡΤ δεν είναι απολυμένοι.

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο επέμβασης εισαγγελέα στο Ραδιομέγαρο, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον του κ. Καψή, λέγοντας πως εκείνος θα έπρεπε να συλληφθεί πρώτος για τη μη εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ. «Εδώ δεν είναι Χρήστου Λαδά, δεν είναι Λαμπρακιστάν. Είναι υφυπουργός διορισμένος από την κυβέρνηση και είναι υποχρεωμένος για την εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ» σημείωσε, αναφερόμενος στον κ. Καψή.

Παράλληλα, αναφερόμενος στο γεγονός ότι οι εργαζόμενοι έχουν τεθεί υπεύθυνοι για τον εξοπλισμό της ΕΡΤ, έκανε λόγο για τον ορισμό του παραλόγου. «Δηλαδή ο εισαγγελέας θα πρέπει να τα βάλει με το φύλακα που φυλάει τα περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού λαού, ο οποίος έχει ήδη απολυθεί. Αυτό είναι παράλογο», είπε.

Συμβολική συνέντευξη στην ΕΡΤ3

Μετά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, ο κ. Καμμένος έδωσε συνέντευξη στους δημοσιογράφους της ΕΡΤ3, στα στούντιο της Λ. Στρατού, όπου επεσήμανε πως «οι φόροι που εισπράττονται επαρκούν για την πληρωμή των μισθών και των συντάξεων και για τη λειτουργία του κράτους. Αυτά που μας δίνουν οι δανειστές είναι για να εξυπηρετείτε το χρέος δηλαδή τα τοκοχρεολύσια. Μας δανείζουν δηλαδή για να παίρνουν τους τόκους. Γι αυτό το χρέος αυξάνει» και έσπευσε να στηλιτεύσει την κυβέρνηση, επειδή «η ΝΔ συνεργάζεται με τους πάλαι ποτέ ναζιστές. Οι βουλετές του ΠΑΣΟΚ χειροκροτούν τον Βορίδη. Το δεξί χέρι του Πλεύρη, τον Άδωνι Γεωργιάδη, τον έκαναν 2 φορές υπουργό τους».

Για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού επεσήμανε πως τους «χωρίζουν πολλά», τόνισε, πάντως, με νόημα ότι «ο Ζέρβας με τον Βελουχιώτη, που τους χώριζε αίμα, συνεργάστηκαν για την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου».

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 10/09/2013 - 22:12