Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ιωαννίνων

Ηγουμενίτσα: Ελεύθερος ο γιατρός που συνελήφθη με φακελάκι!

Ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του ο γιατρός, που συνελήφθη στο νοσοκομείο Φιλιατών κατηγορούμενος για παθητική δωροδοκία.

Η σύλληψη έγινε μετά από καταγγελία πολίτη ότι ο γυναικολόγος ζήτησε το ποσό των τριακοσίων ευρώ προκειμένου να χειρουργήσει τη μητέρα του.

Τα χρήματα προσημειώθηκαν από την Ασφάλεια και μετά την παράδοσή τους στο γιατρό ακολούθησε η σύλληψή του.

Ο γυναικολόγος θα οδηγηθεί σε τακτική δικάσιμο ενώ η διοίκηση του Νοσοκομείου έχει διατάξει τη διενέργεια  ΕΔΕ.

Ιωάννινα: Πανηπειρωτική κινητοποίηση στη ΔΩΔΩΝΗ την προσεχή Τετάρτη

Σε πανηπειρωτική συγκέντρωση έξω από τη γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη προχωρούν οι κτηνοτρόφοι της περιοχής την προσεχή Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου, κάτω από την ασφυκτική πίεση που έχουν δημιουργήσει τα οικονομικά προβλήματα.

Οι κτηνοτρόφοι παραμένουν απλήρωτοι για αρκετούς μήνες, ενώ την ίδια ώρα φουντώνουν οι πληροφορίες που αναφέρουν ότι κατά τη νέα γαλακτοκομική σεζόν οι τιμές θα υποστούν μείωση!

Έτσι η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα αποφάσισε να προχωρήσει σε πανηπειρωτική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την ερχόμενη Τετάρτη, στις δέκα και μισή το πρωί.

Ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δήμο Ιωαννιτών έως 48 μηνιαίες δόσεις

Ομόφωνα αποδεκτή έκανε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, την εισήγηση- πρόταση του αρμόδιου αντιδημάρχου Θανάση Μανταλόβα, σύμφωνα με την οποία θα εξετάζει θετικά αιτήματα συμπολιτών  για ρύθμιση - διακανονισμό οφειλών τους οι οποίες  έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες, δηλαδή δεν αποπληρώνονται για διάστημα μεγαλύτερο των τριών μηνών.

Έτσι όσοι έχουν οφειλές προς το Δήμο, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στην ταμειακή υπηρεσία προκειμένου να γίνει ρύθμιση των οφειλών και των προσαυξήσεων σε 26 συνολικά δόσεις.

Εάν οι πολίτες είναι συνεπείς στον πρώτο αριθμό δόσεων και ανταποκριθούν στις μηνιαίες υποχρεώσεις τους, μπορούν στη συνέχεια να υποβάλλουν αίτηση προς την Οικονομική Επιτροπή προκειμένου να υπάρξει επέκταση του χρόνου εξόφλησης της οφειλής,  η οποία δύναται να ανέρχεται μέχρι 48 μηνιαίες δόσεις. 

Η συγκεκριμένη ρύθμιση αφορά σε όλων των ειδών τις οφειλές με εξαίρεση όσες προέρχονται από συμβάσεις και  μισθώματα ακινήτων του δήμου

Ιωάννινα: Θρήνος σε Λούρο και Φιλοθέη δύο νέους

Ο Λούρος Πρέβεζας και η Φιλοθέη Άρτας θρηνούν από χθες πρωί το χαμό δύο νέων παιδιών.

Ένας 18χρονος από το Λούρο, ο οδηγός του ΙΧ και ένας 23χρονος από τη Φιλοθέη της Άρτας συνοδηγός στο ίδιο όχημα, είναι οι νεκροί του τροχαίου δυστυχήματος, που έγινε στο Τέροβο.

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων έχουν μεταφερθεί και νοσηλεύονται εκτός κινδύνου οι δύο από τους τραυματίες των άλλων εμπλεκομένων στο ατύχημα οχημάτων ενώ ο τρίτος που είναι σοβαρά νοσηλεύεται στο Χατζηκώστα.

Άρτα: Πρόταση για διαδημοτικό καταφύγιο αδέσποτων

Την ίδρυση διαδημοτικού καταφυγίου αδέσποτων ζώων επιδιώκει ο Δήμος Άρτας ο οποίος απευθύνεται στους άλλους τρεις δημάρχους του Νομού αλλά και στον όμορο δήμο Ζηρού.

Στην επιστολή που απευθύνει ο κ. Γιάννης Παπαλέξης αναφέρει ότι πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα το οποίο η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει υποχρέωση να αντιμετωπίσει.

Με την ίδια επιστολή ο κ. Παπαλέξης προτείνει στους συναδέλφους του την διενέργεια κοινής σύσκεψης με σκοπό να ιδρυθεί διαδημοτική επιχείρηση και στη να συνταχθεί ο σχετικός προγραμματισμός.

Ιωάννινα: Διασυλλογικοί κωπηλασίας την Κυριακή στο ΕΑΝΚΙ

Mια μεγάλη κωπηλατική διοργάνωση θα διεξάγει ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων στην Παμβώτιδα την ερχόμενη Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου. Ο λόγος για τους ετήσιους Διασυλλογικούς Αγώνες του Ν.Ο.Ι. που αφορούν την κατηγορία των Αρχαρίων αθλητών, δηλαδή παιδιών που ξεκίνησαν πρόσφατα την ενασχόληση με την Κωπηλασία.

Στους Διασυλλογικούς Αγώνες Κωπηλασίας έχουν προσκληθεί από το Ν.Ο.Ι. να λάβουν μέρος είκοσι ναυταθλητικά σωματεία απ' ολόκληρη την Ελλάδα και αναμένεται να συμμετάσχουν 200 περίπου νεαροί κωπηλάτες, γεννηθέντες τα έτη 1999 έως 2001, οι οποίοι θα τρέξουν σε συνολικά δέκα αγωνίσματα.

Οι Αγώνες θα ξεκινήσουν την Κυριακή στις 10:30 το πρωί και θα ολοκληρωθούν στις 12:30 το μεσημέρι με τις απονομές μεταλλίων στα πληρώματα που θα τερματίσουν πρώτα σε κάθε αγώνισμα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54