Ειδήσεις από την ΕΡΑ Σερρών - Τρεις μήνες όρθιοι!

ΕΡΑ Σερρών ! Παραμένουμε ζωντανοί ! Συνεχίζουμε να εκπέμπουμε καθημερινά πρόγραμμα που μεταδίδεται μέσα από τις συχνότητες μας. Είμαστε λίγοι . Λίγοι ήταν και οι Σπαρτιάτες στις Θερμοπύλες. Αλλά κρατάμε. Κρατάμε τις δικές μας Θερμοπύλες , εδώ στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Για να μην ακούγονται μόνο Βουλγάρικα Ραδιόφωνα.
 
Τουλάχιστον , θα μπορούμε να λέμε στα παιδιά μας και τη νέα γενιά ότι προσπαθήσαμε, αγωνιστήκαμε.
 
Καλή συνέχεια συνάδελφοι ! Ο αγώνας μας είναι δίκαιος !
Ευχαριστούμε όλους, και τους Σερραίους για την αλληλεγγύη τους, αυτούς τους τρείς μήνες .
 
ΕΡΤ Ανοιχτή !
Μάρκος Μπόλαρης :  "Εκφράζω ως Βουλευτής την Δημοκρατική Παράταξη, τους δημοκρατικούς πολίτες, του μη προνομιούχους Έλληνες."
 
Δηλώσεις στα τοπικά ΜΜΕ για την πολιτική συγκυρία.
 
Η τοποθέτηση μου για τα πολιτικά δεδομένα στην κεντρική πολιτική σκηνή είναι δεδομένη και την εκφράζω καθημερινά, χωρίς να έχω ενδοιασμούς. Βρίσκομαι στον χώρο στον οποίο πάντα βρισκόμουν. Δηλαδή στον χώρο της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης. Η Δημοκρατική Παράταξη έχει, στην ιστορική της διαδρομή, εκφραστεί από πολλούς κομματικούς φορείς. Ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε πετύχει η δημοκρατική παράταξη να εκφράζεται από ένα κόμμα, αλλά το σημερινό κομματικό μόρφωμα το οποίο φέρει τη σημαία του κινήματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου απέχει από τις αρχές και τις πολιτικές εφαρμογές εκείνου του κόμματος. Συνεπώς, η αποτυχία του σήμερα να εκφράσει την Δημοκρατική Παράταξη αφορά τον αρχηγό του και το ίδιο. Η Δημοκρατική Παράταξη είναι οι δημοκρατικοί πολίτες, είναι οι μικρομεσαίοι Έλληνες, είναι οι μη προνομιούχοι Έλληνες, είναι οι Έλληνες οι οποίοι χειμάζονται, οι Έλληνες που πληρώνουν την κρίση. Την κρίση δεν την πλήρωσε κανένας από τους πλούσιους. Την κρίση την πληρώνουν οι μικρομεσαίοι. Είμαι με αυτούς, είμαι ένας από αυτούς.
 
Μήνυμα  του Αντιπεριφερειάρχη Ι. Μωϋσιάδη  για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς
 
 Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς επιθυμώ να  απευθύνω στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς τους πιο θερμούς χαιρετισμούς και ευχές μου για μια δημιουργική εκπαιδευτική περίοδο.
Είναι φυσικό σε κάθε νέα αρχή να θέτουμε στόχους, να διαμορφώνουμε  οράματα και να καλλιεργούμε αυξημένες  προσδοκίες.
Γνωρίζουμε όμως ότι η επιτυχία είναι αποτέλεσμα κυρίως προγραμματισμένης, σκληρής και επίπονης προσπάθειας απ' όλους μας. Τίποτα δεν χαρίζεται και δεν κατακτάται αν δεν είμαστε αποφασισμένοι να δουλέψουμε ατομικά και συλλογικά στο σχολείο αλλά  και στο σπίτι.
Όλοι μας, πολιτεία, αυτοδιοίκηση, εκπαιδευτικοί και γονείς, οφείλουμε και πρέπει σ΄ αυτή την προσπάθεια  να είμαστε δίπλα στους μαθητές διασφαλίζοντας τις καλύτερες δυνατές συνθήκες που θα τους οδηγήσουν στην πρόοδο και την επιτυχία.
Απευθυνόμενος λοιπόν σε όλους ,εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς, διευθυντές σχολείων και σχολικές επιτροπές ζητώ και αυτή τη χρονιά να δείξετε το ίδιο ενδιαφέρον, όπως κάθε χρόνο για μια γόνιμη και παραγωγική συνεργασία.
 
Ιδιαίτερα στους μαθητές εύχομαι δύναμη και διάθεση για κατάκτηση της γνώσης, της κριτικής σκέψης, της οικοδόμησης ελεύθερης και ανεξάρτητης προσωπικότητας. Μακριά από πλασματικές αξίες που φαντάζουν δελεαστικές, αλλά υποκρύπτουν ένα  κόσμο ψευδαισθήσεων και εκμετάλλευσης.
Οι εποχές είναι δύσκολες, αλλά εσείς οι νέοι άνθρωποι θα πρέπει να   δείτε τον κόσμο θετικά και να θελήσετε με αγώνα και δημιουργικότητα να τον κάνετε καλύτερο.
Εμείς ως Περιφερειακή Ενότητα Σερρών θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με όλη την εκπαιδευτική κοινότητα και να κάνουμε ότι μπορούμε περισσότερο και καλύτερο ώστε να
αντιμετωπίζονται   τα   προβλήματα  που  πιθανόν  να  προκύπτουν.
Εύχομαι σε όλους σας υγεία, δύναμη και  καλή χρονιά.
 
 
Μήνυμα του Μ. Βλάχβεη για τη νέα σχολική χρονιά

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, θα ήθελα να στείλω τις ευχές 
μου σε όλους τους μαθητές, τους γονείς τους, αλλά και τους διδάσκοντες. 
Σήμερα ξεκινούν οι προσπάθειες μαθητών και γονέων για την εκπλήρωση των 
στόχων τους.

Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, η μόρφωση αποτελεί το δυνατότερο 
εφόδιο στη μετέπειτα εξέλιξη των νέων. Το σχολείο διαμορφώνει 
προσωπικότητες, πλάθει χαρακτήρες και εμπλουτίζει τις γνώσεις των νέων, 
προετοιμάζοντάς τους για την ένταξή τους στην κοινωνία. Μια κοινωνία με 
ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις, αλλά και πολλές ευκαιρίες.
Από τη φετινή σχολική χρονιά επέρχονται και κάποιες αλλαγές στη 
λειτουργία του σχολείου, με στόχο τη βελτίωση της παρεχόμενης 
εκπαίδευσης, προς όφελος των μαθητών, των διδασκόντων και εν τέλει της 
ίδιας της κοινωνίας. Το σχολείο δεν είναι αποκομμένο από την κοινωνία. 
Αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της και θα πρέπει συνεχώς να 
αναπροσαρμόζεται σύμφωνα με την εκάστοτε πραγματικότητα.
Εύχομαι σε όλους τους μαθητές, τους γονείς και τους διδάσκοντες μια 
χρονιά δημιουργική και ελπιδοφόρα!
 
 
Συνελήφθη 54χρονος  για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο στις Σέρρες
 
Συνελήφθη  από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών, ένας ημεδαπός 54 ετών, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.
Το ύψος του χρέους ανέρχεται στο ποσό των  91.007,65 ευρώ.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.
 
 
Συνελήφθησαν τρία άτομα για λαθρεμπόριο ποτών στον Λευκώνα
 
Αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών, πέτυχαν τη σύλληψη τριών αλλοδαπών ενός υπηκόου Ρουμανίας ηλικίας 47 ετών και δύο υπηκόων Βουλγαρίας ηλικίας 29 και 35 ετών, για λαθρεμπόριο ποτών.
Αρχικά, προχθές πρώτες πρωινές ώρες, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση των αστυνομικών, στο 6ο χλμ Εθνικής Οδού Σερρών – Θεσσαλονίκης (ύψος Λευκώνα Σερρών), εντοπίστηκε το Ι.Χ. Επιβατικό αυτοκίνητο στο οποίοι επέβαιναν οι δύο υπήκοοι Βουλγαρίας και σε αστυνομικό έλεγχο του οχήματος βρέθηκαν (24) λαθραίες φιάλες αλκοολούχου ποτού (βότκα), συνολικού όγκου (20,4) λίτρων. 
Στη συνέχεια, εντοπίστηκε το Ι.Χ. Φορτηγό όχημα ιδιοκτησίας εταιρίας με έδρα την Ρουμανία, με οδηγό τον 47χρονο  και σε αστυνομική έρευνα του οχήματος βρέθηκαν (9.274) λαθραίες φιάλες διαφόρων οινοπνευματωδών ποτών διαφόρων μαρκών, συνολικού όγκου (11.032) λίτρων. 
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα οι προαναφερόμενοι εισήγαγαν από την Βουλγαρία τις ανωτέρω ποσότητες οινοπνευματωδών ποτών χωρίς να έχουν καταβληθεί οι νόμιμοι δασμοί και φόροι.
Από την συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, οι υπήκοοι Βουλγαρίας ενεργούσαν ως προπομποί προκειμένου να ενημερώνουν τον 47χρονο υπήκοο Ρουμανίας για την ύπαρξη ελέγχων. 
Συνολικά κατασχέθηκαν (9.298) φιάλες οινοπνευματωδών ποτών συνολικού όγκου (11.052,4) λίτρων, οι οποίες εστάλησαν στο Τελωνείο Σερρών για τον καταλογισμό των διαφυγόντων δασμών και φόρων.
Τα προαναφερόμενα οχήματα, καθώς και τα κινητά τηλέφωνα των συλληφθέντων κατασχέθηκαν ως μέσα τέλεσης λαθρεμπορίας.
Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σερρών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν  στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.
 
Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Σιντικής
 
Την Δευτέρα  16 Σεπτεμβρίου συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Σιντικής, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου , στη μια το μεσημέρι, δυο θέματα στην ημερήσια διάταξη του.  
Τα θέματα είναι :
Θέμα 1Ο : Γνωμοδότηση επί του προσχεδίου του τεχνικού προγράμματος του έτους 2014 του Δήμου Σιντικής.
Θέμα 2Ο : Γνωμοδότηση επί του προσχεδίου του προϋπολογισμού του έτους 2014 του Δήμου Σιντικής.
 
Σε περίπτωση έλλειψης απαρτίας, η συνεδρίαση θα επαναληφθεί την αμέσως επόμενη εργάσιμη ημέρα, δηλαδή τη Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου,  την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο. Οι συνεδριάσεις της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης είναι ανοιχτές στο κοινό.
 
Πολυεθνικές και εγχώριοι επιχειρηματικοί όμιλοι κερδοσκοπούν ανεξέλεγκτοι σε βάρος των πλέον αδύναμων κοινωνικών ομάδων
 
 «Υποτίμηση εισοδημάτων και ανατιμήσεις στα τρόφιμα καταγράφει πρόσφατη έρευνα του Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών (ΙΝΕΜΥ) της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ)», σημειώνει  σε ερώτηση της στη Βουλή για τους υπουργούς Οικονομικών , Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, η βουλευτής και ΣΤ ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής κυρία Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά.
 
Όπως επισημαίνει η βουλευτής :
 
Εν μέσω βαθιάς ύφεσης και καθίζησης της κατανάλωσης, η ακρίβεια παραμένει στο ύψος της, δυσκολεύοντας τη διαβίωση των νοικοκυριών. Σύμφωνα με τα στοιχεία, για τον δείκτη τιμών καταναλωτή οι τιμές σε βασικά προϊόντα έχουν αυξηθεί σωρευτικά την τελευταία πενταετία περίπου κατά 6,3%. Πρόκειται για μια άλλη οικτρή αποτυχία του προγράμματος «διάσωσης» της ελληνικής οικονομίας. Το περίφημο δόγμα της εσωτερικής υποτίμησης, ότι δηλαδή με τη μείωση μισθών και συντάξεων θα έπεφταν και οι τιμές σε βασικά προϊόντα και άρα θα γίνονταν πιο ανταγωνιστικά, απέτυχε παταγωδώς.
Απτόητες συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία οι τιμές βασικών ειδών διατροφής, παρά την πρωτοφανή οικονομική ύφεση και τη μεγάλη μείωση των εισοδημάτων.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, παρά το νέο αρνητικό πρόσημο του πληθωρισμού τον Αύγουστο, υπήρξαν σημαντικές αυξήσεις σε είδη που συνθέτουν το καλάθι της νοικοκυράς αλλά και στο κόστος διαβίωσης των νοικοκυριών (νωπές πατάτες, νωπά φρούτα και κρέατα, λογαριασμοί της ΔΕΗ, τιμές πετρελαίου θέρμανσης).
Τα καρτέλ στην αγορά των τροφίμων και άλλων προϊόντων νοικοκυριού, οι υψηλοί άμεσοι και έμμεσοι φόροι, καθώς και η γραφειοκρατία εμποδίζουν τις επιχειρήσεις να μειώσουν τις τιμές, με αποτέλεσμα η ακρίβεια να διατηρείται.
Επειδή ο έλεγχος της αγοραστικής δύναμης των πολιτών συνιστά πρωταρχικό όρο για την ανακούφιση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.
 
Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:
 
Σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες θα προβείτε προκειμένου να αντιστοιχηθούν επιτέλους οι τιμές προϊόντων και αγαθών στο εισοδηματικό επίπεδο των ελλήνων πολιτών;
Εδώ και χρόνια η Επιτροπή Ανταγωνισμού - υπό διάφορους υπουργούς Ανάπτυξης – (υποτίθεται ότι) ασχολείται με «εναρμονισμένες πρακτικές» σε διάφορους κλάδους της αγοράς, τρόφιμα, ποτά, τράπεζες, καύσιμα κ.λπ. Ποιο το αποτέλεσμα; Βασικό δομικό πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας είναι πως αποτελεί μία από τις πλέον καρτελοποιημένες αγορές της Ευρώπης: τα λίγα ολιγοπώλια που υπάρχουν ανά κλάδο να επιβάλλουν εξωφρενικές τιμές και να καταληστεύουν στην κυριολεξία τους καταναλωτές. Σε μια περίοδο που οι μισθοί και οι συντάξεις έχουν κατακρεουργηθεί και η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων έχει γυρίσει δεκαετίες πίσω, οι τιμές στα βασικά προϊόντα παραμένουν στα ύψη ή και αυξάνονται.
Στην ουσία, και πέρα από τις πραγματικές στρεβλώσεις της αγοράς, το όλο θέμα είναι πρωτίστως πολιτικό και αφορά τη βούληση των κυβερνήσεων να συγκρουστούν ή να περιορίσουν έστω την ασυδοσία πολυεθνικών και εγχώριων επιχειρηματικών ομίλων που εξακολουθούν ακόμα και σήμερα δυστυχώς ανεξέλεγκτοι να κερδοσκοπούν σε βάρος των πλέον αδύναμων κοινωνικών ομάδων.
 
Τι το ουσιαστικό προτίθεστε να κάνετε για το φαινόμενο αυτό;
 
«Ξαφνικός θάνατος»  για τον βρεφονηπιακό σταθμό του ΟΑΕΔ Σερρών
 
Απολύσεις και για τον βρεφονηπιακό σταθμό του ΟΑΕΔ Σερρών, οποίος πλέον κινδυνεύει να κλείσει.
Δήλωση για τις απολύσεις έκανε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κυρία Αφροδίτη Σταμπουλή.
«Ο ξαφνικός « θάνατος» άλλου ενός κλάδου εργαζομένων, αυτού των ΥΕ καθαριότητας και σίτισης βρεφονηπιακών σταθμών του ΟΑΕΔ απειλεί να αφήσει χωρίς αυτές τις αναγκαίες υπηρεσίες τα βρέφη και τα νήπια που φιλοξενούνται και στον σταθμό της πόλης μας. Είτε πρόκειται για παράδοση των εργασιών αυτών σε ιδιωτικά συμφέροντα, με πολύ χειρότερες συνθήκες για τους εργαζόμενους και χαμηλότερη ποιότητα υπηρεσιών για τα παιδιά, είτε πρόκειται για επ’ αόριστο στέρησή τους από τις υπηρεσίες αυτές, μία πρέπει να είναι η απάντηση των γονέων, των εργαζομένων, της καθημερινά φτωχοποιούμενης κοινωνίας μας:
Όλοι /ες μαζί για την ανατροπή αυτής της πολιτικής για την ανατροπή αυτής της κυβέρνησης».  
 
Συνελήφθη  Πακιστανός  για πλαστογραφία πιστοποιητικών
 
Συνελήφθη  στον Προμαχώνα , από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Προμαχώνα, ένας υπήκοος Πακιστάν ηλικίας 25 ετών, για πλαστογραφία πιστοποιητικών, κατοχή και χρήση πλαστού ταξιδιωτικού εγγράφου, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και παραβίαση περιορισμών διαμονής.
Ειδικότερα, ο προαναφερόμενος προσήλθε για έξοδο από την ελληνική επικράτεια και κατά την διενέργεια του διαβατηριακού ελέγχου επέδειξε ελληνικό δελτίο ταυτότητας το οποίο αντιστοιχεί σε υπαρκτό πρόσωπο και για το οποίο είχε δηλωθεί απώλεια τον Αύγουστο του 2013.
Επιπλέον, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα ο 24χρονος προμηθεύτηκε το πλαστό δελτίο ταυτότητας από άγνωστο άτομο στην Αθήνα έναντι χρηματικού ποσού. Επίσης, σε βάρος του συλληφθέντα εκκρεμούσε το διοικητικό μέτρο της απαγόρευσης εξόδου σύμφωνα με διάταξη του κ. Ανακριτή Λάρισας.
Το προαναφερόμενο έγγραφο κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Προμαχώνα. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.
 
 
Προσφορά φαρμάκων στις φυλακές Νιγρίτας
 
Στη δωρεά εκατοντάδων φαρμάκων προς τους κρατούμενους του σωφρονιστικού καταστήματος Νιγρίτας προχώρησαν  ο δήμος Σερρών σε συνεργασία με το Φαρμακευτικό Σύλλογο της πόλης, παραχωρώντας ένα μεγάλο απόθεμα φαρμάκων από το Κοινωνικό Φαρμακείο του δήμου.
Τρεις μεγάλες κούτες φαρμάκων πρόκειται να σταλούν την ερχόμενη Τετάρτη στις φυλακές, για τις ανάγκες των 379 κρατουμένων τους, εκ των οποίων οι 202 είναι αλλοδαποί.
Σύμφωνα με τον υποδιευθυντή του σωφρονιστικού Καταστήματος Νιγρίτας Π. Ραδόπουλο, «ο αυξημένος αριθμός των αλλοδαπών που φιλοξενούνται στις φυλακές έχει συντελέσει στην εξάπλωση πολλών ασθενειών, για τις οποίες είναι αναγκαία η άμεση πρόσληψη φαρμάκων και μοναδική πηγή εύρεσής τους, αποτελεί το κοινωνικό φαρμακείο του δήμου Σερρών».
Εξάλλου, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Σερρών Αργύρης Ρόντζης, δήλωσε πως το Κοινωνικό Φαρμακείο Σερρών είναι το μόνο που τροφοδοτεί τις φυλακές με φάρμακα, ενώ παράλληλα αποστέλλει πολλές ποσότητες φαρμάκων σε απομονωμένα νησιά και ακριτικές περιοχές της Ελλάδας, στην Αθήνα και σε περισσότερους από διακόσιους Σερραίους που καθημερινά απευθύνονται σ’ αυτό.
Όπως επισημαίνει ο δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, «το Κοινωνικό Φαρμακείο Σερρών αποτελεί πηγή ζωής για όλους τους συνανθρώπους μας και στηρίζεται στο έπακρο από όλους τους Σερραίους που ανταποκρίνονται καθημερινά δίνοντας φάρμακα τα οποία δεν χρειάζονται».
 
Παρεμβάσεις στο Λύκειο Προβατά για εξοικονόμηση ενέργειας ύψους 400.000 ευρώ
 
Το ποσό των 400.000 ευρώ εγκρίθηκε  για το Λύκειο Προβατά από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα << Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη>> με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας στο υφιστάμενο κτίριο με την υλοποίηση διαφόρων παρεμβάσεων.
Οι παρεμβάσεις που προβλέπονται στο κτίριο είναι:
 Θερμομόνωση στο περιμετρικό κέλυφος και την οροφή/δώμα του κτιρίου,
Αντικατάσταση κουφωμάτων
Αντικατάσταση συστήματος καυστήρα/ λέβητα,
Επεμβάσεις στο σύστημα θέρμανσης
Αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων με νέα εξοικονόμησης ενέργειας.
 Η πρόταση είχε κατατεθεί στις 20 Ιουνίου 2012 και εγκρίθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου 2013. Να σημειωθεί ότι μετά από έλεγχο των κτιριακών υποδομών, το Λύκειο Προβατά ήταν το κτίριο που πληρούσε σε μεγαλύτερο βαθμό τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις της πρόσκλησης.
Η  δημοτική αρχή του Πέτρου Αγγελίδη, με στόχο τη μείωση των λειτουργικών δαπανών, με εξοικονόμηση ενέργειας :
 α)Τοποθέτησε φωτοβολταϊκά συστήματα σε 26 σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προϋπολογισμού.
 β) Εντάχθηκε σε προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας σε δημοτικά κτίρια όπως:
- Δημαρχείο – κολυμβητήριο – κλειστό γυμναστήριο προϋπολογισμού 970.000 €.
- 5ο Δημοτικό Σχολείο προϋπολογισμού: 420.000 €
- 20ο Δημοτικό Σχολείο προϋπολογισμού: 181.000 €
- Λύκειο Προβατά προϋπολογισμού: 399.000 €
 
γ) Εντάχθηκε σε καινοτόμο πρόγραμμα προϋπολογισμού 147.000 €, με αποτέλεσμα τη μείωση καυσίμων των απορριμματοφόρων και άλλων δημοτικών οχημάτων.    
 
ΑΝΕΣΕΡ: παράταση της προθεσμίας υποβολής προτάσεων στο LEADER
 
Η Αναπτυξιακή Εταιρεία Σερρών Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ ανακοινώνει την παράταση της προθεσμίας υποβολής προτάσεων των δυνητικών δικαιούχων...
στα πλαίσια της 3ης πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος τοπικού προγράμματος LEADER που υλοποιείται στα πλαίσια του Άξονα 4 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2007-2013 «Προσέγγιση LEADER» έως και τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013.
 
Οι δικαιούχοι σε όλη αυτή την περίοδο μπορούν να ενημερώνονται από τα στελέχη της ΑΝ.Ε.ΣΕΡ. Α.Ε. στα νέα γραφεία της εταιρείας στην οδό Μεραρχίας 67 στις Σέρρες και στα τηλέφωνα της εταιρείας 2321064402 – 3 .
 
 
 
 Συνελήφθη 39χρονος για εμπρησμό καταστήματος στη Νιγρίτα
 
Συνελήφθη  στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών, ένας άντρας 39 ετών, για εμπρησμό από πρόθεση σε κατάστημα...
Ειδικότερα στη Νιγρίτα , εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές. Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, εντοπίστηκε και συνελήφθη λίγες ώρες αργότερα ο 39χρονος ο οποίος όπως προέκυψε είναι ο δράστης του ανωτέρω εμπρησμού. Ο προαναφερόμενος, αρχικά διέρρηξε την πόρτα του καταστήματος και στη συνέχεια προκάλεσε με πρόθεση πυρκαγιά με την χρήση μείγματος λαδιού και βενζίνης. Η πυρκαγιά κατασβήστηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ προανάκριση διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σερρών. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 12/09/2013 - 05:11