Εντείνεται ο αναβρασμός στην εκπαίδευση - Σε απεργία και οι δάσκαλοι

Πριν από λίγο, η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος αποφάσισε να προχωρήσει σε 48ωρη απεργία στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων της ΑΔΕΔΥ. Η ΔΟΕ διοργανώνει συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής, έξω από την περιφέρεια Αττικής.

Πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες από την ερχόμενη Δευτέρα έχει κηρύξει η ΟΛΜΕ. Οι καθηγητές της Μέσης Εκπαίδευσης διοργανώνουν κοινή απεργιακή συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας στα Προπύλαια, μαζί με την Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, την Ομοσπονδία Εργαζομένων στον ΟΑΕΔ, την Πανελλήνια Ομοσπονδία των Εργαζομένων στο ΙΚΑ και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής.

Σαρανταοκτάωρη απεργία για τις 17 και 18 Σεπτεμβρίου εξήγγειλε και η ΟΙΕΛΕ, ενώ τη συμμετοχή των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην 48ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ για 18 και 19 Σεπτεμβρίου αποφάσισε το γενικό συμβούλιο της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Η υπολειτουργία, ή και η κατάργηση, των ολοήμερων σχολείων, αφού δεν μπορούν να στελεχωθούν λόγω έλλειψης δασκάλων, φέρνει σε απόγνωση χιλιάδες γονείς. Μετά το Πανεπιστήμιο της Αθήνας και το Μετσόβιο Πολυτεχνείο, από την προσεχή Δευτέρα και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου αναστέλλει τη λειτουργία του για όλη την εβδομάδα, με απόφαση της Συγκλήτου. Με αφορμή τις κινητοποιήσεις σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, έχει ξεσπάσει κόντρα κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

Χιλιάδες εργαζόμενοι γονείς, αλλά και άνεργοι που αναζητούν εργασία, βρέθηκαν την Τετάρτη σε απόγνωση, όταν στον αγιασμό ενημερώθηκαν ότι τα τμήματα ολοήμερου θα υπολειτουργήσουν ή δεν θα λειτουργήσουν καθόλου στις μεγαλύτερες τάξεις του δημοτικού. Τα τμήματα ολοήμερου δεν μπορούν να στελεχωθούν επαρκώς λόγω έλλειψης δασκάλων, κάτι που ανατρέπει τον οικογενειακό προγραμματισμό χιλιάδων οικογενειών.

Πηγές: ΕΡΑ, ΝΕΤ

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54