© The Guardian

Γερμανία: Θρίαμβος Μέρκελ - Διεργασίες για το σχηματισμό κυβέρνησης

Στις διεργασίες της επόμενης μέρας με στόχο τον σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία στρέφεται πλέον το ενδιαφέρον, μετά τον εκλογικό θρίαμβο της Άγκελα Μέρκελ, το κόμμα της οποίας δεν κατάφερε, ωστόσο, να εξασφαλίσει αυτοδυναμία.

Τα επιτελεία των κομμάτων, που θα συμμετάσχουν στη νέα Βουλή, συνεδριάζουν από το πρωί στο Βερολίνο, προκειμένου να αναλύσουν τα εκλογικά αποτελέσματα και να καθορίσουν τη στάση τους.

Η μεγάλη νικήτρια των Γερμανικών εκλογών, Άγκελα Μέρκελ, επιμένει στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί στην Ελλάδα: «Δεν πρέπει να πάψουμε να ασκούμε πίεση για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων», δήλωσε.

Η ίδια, αναφερόμενη στη νίκη της, εκανε λόγο για «σούπερ αποτέλεσμα», υπογραμμίζοντας ωστόσο πως «είναι ακόμη πολύ νωρίς, για να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα».

Τα εως τώρα αποτελέσματα της δίνουν ποσοστο 41,5%. Στη δεύτερη θέση ήρθαν οι Σοσιαλδημοκράτες, με ποσοστό 25,7%, η Αριστερά αναδείχθηκε τρίτη κοινοβουλευτική δύναμη με 8,6%, ενώ οι Πράσινοι συγκέντρωσαν το 8,4% των ψήφων.

Εκτός Βουλής μενουν οι Φιλελεύθεροι, που έλαβαν 4,8% και οι ευρωσκεπτικιστές με 4,7%.
Τα επίσημα αποτελέσματα πρόκειται να ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

Πηγή: ΕΡΑ

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 23/09/2013 - 15:47