Εργαζόμενοι Δήμου Νέας Ιωνίας: Καταγγέλλουν φαινόμενα εργασιακής αυθαιρεσίας

Εργασιακές εντάσεις φαίνεται να βρίσκονται σε εξέλιξη στο Δήμο Νέας Ιωνίας Αττικής, όπως προκύπτει από ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων στο Δήμο. Σύμφωνα με την καταγγελία των εργαζομένων:

Σωματείο Εργαζομένων Δήμου  Νέας Ιωνίας

Ο ανεκδιήγητος στον Δήμο, «προϊστάμενος καθαριότητας» Τ. Καρβουνιάρης αποθρασυνόμενος από την κάλυψη που του παρέχουν, συνεχίζει να προκαλεί και να δημιουργεί και νέα προβλήματα. Εκδίωξε υποχρεωτικά με άδειες μια σειρά εργαζόμενες από την υπηρεσίας με το έτσι θέλω.

Σε παρέμβαση του σωματείου για το θέμα ξέσπασε σε υβριστικό παραλήρημα. από τα γνωστά του που όλοι γνωρίζουν.
Ίσως και αυτός δεν έχει καταλάβει πως ΤΕΛΟΣ ΑΝΟΧΗΣ πλέον για όλους μας.
Και « ο νοών νοείτω..»

Παραθέτουμε απόσπασμα από την πρόσφατη απόφαση της γενικής μας συνέλευσης.

- Καταγγέλλουμε τα συνεχιζόμενα φαινόμενα στα εξωτερικά συνεργεία και κυρίως στη Διεύθυνση Καθαριότητας, με τους συνεχείς εκβιασμούς, αυθαιρεσίες και τρομοκράτηση εργαζομένων, τις επιλεκτικές μετακινήσεις και τοποθετήσεις, τις επαναλαμβανόμενες παραβιάσεις των κανόνων λειτουργίας και τον επιλεκτικό διαχωρισμό των εργαζομένων στις υπηρεσίες, τις βάρδιες, τις υπερωρίες, τις άδειες, τις βεβαιώσεις παρουσίας, το χτύπημα καρτών και πολλά άλλα τα οποία και η προηγούμενη διοίκηση του σωματείου είχε καταγγείλει δημόσια.
Απαιτούμε να σταματήσουν πλέον τα νοσηρά αυτά φαινόμενα, να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας με ισότιμη μεταχείριση στις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα για όλους με βάση τα προβλεπόμενα, την εργατική νομοθεσία, τις συλλογικές συμφωνίες και συμβάσεις.

- Καλούμε τη διοίκηση του Δήμου να βάλει τέλος στο καθεστώς των προφορικών, άτυπων τοποθετήσεων, αποσπάσεων και ετεροαπασχολήσεων όπως επανειλημμένα έχουμε υπογραμμίσει, ώστε να αποφθεχθούν προβλήματα και τυχόν υπηρεσιακές ή άλλες ευθύνες. Οι εσωτερικές υπηρεσιακές ανάγκες μπορούν να καλυφτούν με ισονομία και αξιοκρατία με βάση τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα που έχουν όλοι οι εργαζόμενοι ή αποκτήθηκαν κατά την διάρκεια..

Τέλος η Γενική Συνέλευση εξουσιοδοτεί το Δ.Σ. να προσφύγει σε κάθε πρόσφορη ενέργεια για την υλοποίηση των παραπάνω ζητημάτων το σύντομο επόμενο διάστημα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54