Παραδόθηκε ο Χρήστος Παππάς

Στα χέρια της Αντιτρομοκρατικής βρίσκεται πλέον και ο Χρήστος Παππάς. Ο βουλευτής παραδόθηκε μόνος του νωρίς το μεσημέρι βάζοντας τέλος στον κύκλο των συλλήψεων βουλευτών της Χρυσής Αυγής.
 

Ο Χ. Παππάς, τον οποίο αναζητούσαν από χθες οι αρχές στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας για τον κομβικό του ρόλο του στην εγκληματική δράση της οργάνωσης, κατέφθασε μόνος του στη ΓΑΔΑ με ταξί.

«Έρχομαι αυτοβούλως δεν έχω τίποτα να κρύψω, η αλήθεια θα λάμψει, ο εθνικισμός θα κερδίσει. Είμαι απολύτως ελεύθερος, κάνουμε νόμιμο πολιτικό αγώνα» είπε προσερχόμενος. Επιτέθηκε στην «κατοχική κυβέρνηση που προβαίνει σε πολιτικές διώξεις με μοχλό τη δικαιοσύνη», φώναξε τρεις φορές «ζήτω η Χρυσή Αυγή», ενώ δεν δίστασε να σηκώσει ψηλά το δεξί του χέρι σε μια κίνηση που θύμισε χιτλερικό χαιρετισμό.
 

Η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής (Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Παναγιώταρος, Λαγός και Μίχος) που κρατούνται από χθες θα απολογηθούντην προσεχή Τρίτη μαζί με άλλους τρεις από τους 21 συνολικά συλληφθέντες.
 

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος των κατηγορούμενων ασκήθηκε ποινική δίωξη για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και παράνομη οπλοκατοχή.
 

Οι υπόλοιποι θα απολογηθούν την Τετάρτη. Μέχρι να απολογηθούν, όλοι οι συλληφθέντες κρατούνται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.
 

Στο μεταξύ στη ΓΑΔΑ έφθασαν το πρωί συγγενείς των συλληφθέντων, καθώς και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ευστάθιος Μπούκουρας και Μιχάλης Αρβανίτης.

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 29/09/2013 - 15:19