Κατάθεση - σοκ της συντρόφου Φύσσα: Ούρλιαζα και τούς παρακαλούσα να βοηθήσουν

Με δραματικό τρόπο, αναφέρεται στην ώρα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, η σύντροφος, του αδικοχαμένου αντιφασίστα μουσικού, στην κατάθεσή της ενώ περιγράφει και τη στάση των αστυνομικών, αλλά και το τί προηγήθηκε του εγκλήματος. Τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής, έδρασαν συντονισμένα τη νύχτα της δολοφονίας, παραδέχθηκε στην απολογία του ο αποκλούμενος «απόστρατος», που παραδόθηκε στις αρχές την περασμένη Παρασκευή.

 

Την εγκληματική αδιαφορία των αστυνομικών που βρίσκονταν στο σημείο την ώρα της δολοφονίας, αποκαλύπτει η σύντροφος του Παύλου Φύσσα, στη συγκλονιστική της κατάθεση στην ανακρίτρια του Πειραιά, που ερευνά την υπόθεση:

«Ξαφνικά από την Κεφαλληνίας βγήκαν 7-8 άτομα, ηλικίας 35-40 ετών περίπου, όλοι εύσωμοι, φορούσαν μαύρα ρούχα, κάποιοι με ξυρισμένα κεφάλια, κάποιοι όχι. Με δυνατές φωνές, κατευθύνθηκαν με απειλητικές διαθέσεις προς τα αγόρια της παρέας. Γύρισα πίσω και πήγα τρέχοντας προς τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στην Κεφαλληνίας. Ούρλιαζα λέγοντας πως οι φίλοι μου κινδυνεύουν, και τους παρακαλούσα να έρθουν να βοηθήσουν»

Η νεαρή κοπέλα αφηγείται με δραματικό τρόπο τις στιγμές της δολοφονίας του Παύλου και τα όσα επακολούθησαν:

«Θυμάμαι χαρακτηριστικά έναν αστυνομικό ψηλό και πολύ σωματώδη, άγρια φυσιογνωμία, τετράγωνο πρόσωπο να μου λέει: "Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, είναι πάρα πολλοί. Μόνο μία κοπέλα αστυνομικός κι ένας νεαρός αστυνομικός, ήταν οι μόνοι από την αστυνομική δύναμη που κινήθηκαν πεζοί προς το σημείο που βρίσκονταν οι φίλοι μου και κινδύνευαν. Ταυτόχρονα πήγα κι εγώ προς το μέρος που είχα αφήσει τον Παύλο. Δεν ξέρω τι έκαναν στη συνέχεια οι δυο αστυνομικοί γιατί τότε ήταν που είδα τον Παύλο μαχαιρωμένο. Ο Παύλος είχε μαχαιρωθεί, ήταν όρθιος, κρατούσε το στήθος του κι έλεγε ότι τον μαχαίρωσαν κι έδειχνε προς την κατεύθυνση του δράστη»

Οργανωμένο το σχέδιο δολοφονίας του Φύσσα

«Τα τάγματα εφόδου της ΧΑ έδρασαν οργανωμένα το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, στο Κερατσίνι».

Αυτό φέρεται να παραδέχθηκε καταθέτοντας στους ανακριτές, ο αποκαλούμενος ως «απόστρατος», που παραδόθηκε στις αρχές την Παρασκευή και αφέθηκε ελεύθερος με απαγόρευση εξόδου από την χώρα.

Στην αποκαλυπτική απολογία του ο κατηγορούμενος ανέφερε πως έλαβε γραπτό μήνυμα από τον πυρηνάρχη της Νίκαιας, Γιώργο Πατέλη να μεταβεί στην τοπική.

Έτσι, τηλεφώνησε στον Ρουπακιά για να τον ρωτήσει εάν ξέρει κάτι και εκείνος του απάντησε ότι δεν ξέρει. Στη συνέχεια, ο «απόστρατος» τηλεφώνησε στον Γιώργο Πατέλη, ο οποίος και του ζήτησε να είναι σε 10 λεπτά στην τοπική.

«Μου τηλεφώνησε ο Ρουπακιάς. Πήγαμε στην τοπική και τα γραφεία ήταν κλειστά. Προχωρώντας πιο κάτω, βρήκαμε 7 μοτοσικλέτες με άτομα της τοπικής με στρατιωτικά παντελόνια και τους ρώτησα: “Υπάρχει κάποιο όχημα να μοιράσουμε τρόφιμα;”. Εκείνοι μου απάντησαν “Τι τρόφιμα, ρε; Εδώ πάμε να δώσουμε μάχη. Πιάσανε δύο άτομα του πυρήνα της ασφάλειας, δικούς μας”. Είπα στον Σ.: “Πάμε να φύγουμε, αυτοί εδώ είναι συμμορία. Τι δουλειά έχουμε εμείς;”. Πήγαμε παρακάτω να βάλει βενζίνη και να πάρει τσιγάρα και έστειλε γραπτό μήνυμα στον Πατέλη από το κινητό μου και μου ζήτησε να τηλεφωνήσω στον Ρουπακιά ο οποίος απάντησε και μου είπε “είμαι στην αστυνομία, με έπιασαν”. “Όχι τον Ρουπακιά, ρε γαμώτο”, είπε ο Σ. και στη συνέχεια μου ζήτησε να ενημερώσω τον Πατέλη».

Τις κινήσεις του απόστρατου το μοιραίο βράδυ φέρεται να έχει καταγράψει ο κοριός της ΕΥΠ.

Ο πρώην αξιωματικός κινήθηκε το επίμαχο βράδυ σε Κοκκινιά, Νίκαια, Μανιάτικα, Κερατσίνι.

Φαίνεται ότι μετά τη δολοφονία είχε περάσει από τον δρόμο της συμπλοκής, ενώ ανώνυμο τηλεφώνημα από «πρώην χρυσαυγίτη» που έγινε στην ασφάλεια και το περιεχόμενό του μεταφέρθηκε στη δικογραφία, φέρεται να τον εμφανίζει ως «συντονιστή» της επίθεσης.
 

Πηγή: ΝΕΤ

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 06/10/2013 - 22:08