Σούπερ Λίγκα: Το πανόραμα της Κυριακής-7η αγωνιστική

Η νίκη του ΠΑΟΚ επί του Παναθηναϊκού με 2-1 στη Τούμπα στο ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής, η εμφατική νίκη με 6-0 του Ολυμπιακού επί της Βέροιας στο Καραϊσκάκη αλλά και η ολική ανατροπή της Ξάνθης επί του Απόλλωνα με 3-2 στα Πηγάδια ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της ημέρας. Στα άλλα ματς, ο Λεβαδειακός επικράτησε με 1-0 της Καλλονής, ενώ ο Πανθρακικός αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τον ΟΦΗ που ισοφάρισε με τον Μακρή… αλά Μαραντόνα. Η αυλαία της αγωνιστικής θα πέσει τη Δευτέρα με τον αγώνα Παναιτωλικός-ΠΑΣ Γιάννινα.

Αναλυτικά:

Ολυμπιακός-Βέροια 6-0

Πήρε φόρα και δεν σταματά. Ο λόγος για τον Μήτρογλου που πέτυχε το τέταρτο φετινό του χατ-τρικ και καιτ’ επέκταση για τον Ολυμπιακό που μετά την άνετη νίκη στις Βρυξέλλες επί της Άντερλεχτ, συνέτριψε με το εμφατικό 6-0 την Βέροια στο «Καραϊσκάκη» για την 7η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα. Ο Μήτρογλου με δύο γρήγορα τέρματα στο 8’ και στο 20’ ουσιαστικά κλείδωσε τη νίκη και ο Κάμπελ με ισάριθμα στο 63’ και στο 82’, ο Μανιάτης ενδιάμεσα στο 72’ αλλά και ο Μήτρογλου στο 81’ έδωσαν διστάσεις θριάμβου στη νίκη των «ερυθρολεύκων». Αν μάλιστα ευστοχούσε και ο Σαβιόλα στο 32’ στο πέναλτι που απέκρουσε ο Αναστασόπουλος, το κοντέρ θα ανέβαινε περισσότερο…

Οι «ερυθρόλευκοι» μετέτρεψαν το παιχνίδι σε πραγματικό μονόλογο και έδειξαν από νωρίς τις διαθέσεις τους ότι ήθελαν να «καθαρίσουν» μια ώρα αρχύτερα. Στο 5’ ο Φουστέρ έαχασε ευκαιρία, αλλάς το 8’ ο Μήτρογλου άνοιξε το σκορ (1-0) με εξ επαφής πλασέ. Στο 20’ ο διεθνής επιθετικός «τελείωσε» το ματς με τη κεφαλιά του που βρήκε δίχτυα (2-0). Οι παίχτες του Μίτσελ κατέβασαν ταχύτητα, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι φιλοξενούμενοι και απείλησαν στο 26’ με τον Καλτσά αλλά και τον Ντα Κόστα στο 36’ χωρίς όμως αποτέλεσμα. Στο ενδιάμεσο ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να έχει πετύχει και τρίτο τέρμα όταν ο Σαβιόλα εκτέλεσε το πέναλτι που κέρδισε ο Βάις από τον Καλτσά, αλλά απέκρουσε ο Αναστασόπουλος.  

Στο δεύτερο μέρος οι «ερυθρόλευκοι» ανέβασαν πάλι το ρυθμό τους μετά το 60’ όταν και πέρασε στο γήπεδο ο Κάμπελ ο οποίος στο 63’ με πλασέ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0. Στο 71’ ο Κάμπελ έδωσε ασίστ στον Μανιάτη για το 4-0, ενώ ο Μήτρογλου στο 81’ ολοκλήρωσε το χατ-τρικ του με το 5-0. Το τελικό 6-0 διαμόρφωσε ο Κάμπελ στο επόμενο λεπτό (82’).

Κίτρινες: 36' Μανιάτης, 85' Μήτρογλου - 68' Μπάρμπας

Διαιτητής: Καμπαξής (Εύβοιας)

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Παπάζογλου, Χολέμπας, Μανωλάς, Μεντζανί, Μανιάτης (72' Γιαταμπαρέ), Σάμαρης, Φουστέρ, Βάις (61' Κάμπελ), Σαβιόλα (66' Σέποβιτς), Μήτρογλου.

Βέροια: Αναστασόπουλος, Γεωργιάδης, Αμαραντίδης, Τζημογιάννης (73' Ζεζίνιο), Μπάρμπας, Αποστολόπουλος, Οστοϊτς, Καλτσάς, Μπεν, Ντα Κόστα (83' Σεντεμέντες), Μρντάκοβιτς (68' Πλαβούκος).

 

Πανθρακικός-ΟΦΗ 1-1

Με τον βαθμό της ισοπαλίας έφυγε από τη Κομοτηνή ο ΟΦΗ που αναδείχθηκε ισόπαλος με τον Πανθρακικό 1-1. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Ρομέου στο 26’ ενώ ο ΟΦΗ ισοφάρισε με τον Μακρή στο 50’ χρησιμοποιώντας όμως το χέρι του. Ο ίδιος παίχτης αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.

Σαν άλλος… Μαραντόνα λειτούργησε ο Μακρής στο 50ο λεπτό χρησιμοποιώντας το χέρι του μετά την εκτέλεση φάουλ του Φραγκουλάκη για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Ο ρέφερι της αναμέτρησης Ντίτσιος συμβουλεύτηκε τον επόπτη του που προφανώς και εκείνος δεν το είδε και έδειξε σέντρα. Με αυτό τον τρόπο ο ΟΦΗ ισοφάρισε στο 50’ (1-1) το τέρμα που είχε δεχτεί στο 26’ από την κεφαλιά του Ρομέου (1-0) μέσα από τη καρδιά της περιοχής.

Το ματς στιγματίστηκε από τα πολλά φάουλ και τα νεύρα μετά την ισοφάριση (δημιουργήθηκε μικροένταση μεταξύ των παιχτών) αλλά και αρκετές φάσεις στις δύο εστίες. Στο 89’ ο κίπερ των γηπεδούχων Σέρεμετ είπε «όχι» σε τριπλή ευκαιρία του ΟΦΗ με τους Περογαμβράκη, Μακουκούλα και Κουτσιανικούλη.

Κίτρινες: 49' Κάσες, 52' Τζάνης, 59' Έμποου 69' Σέρεμετ 70'Μερίνο 87' Μίκουλιτς - 25' Τριποτσέρης, 28' Φραγκουλάκης, 75' Μακρής, 81' Λαμπρόπουλος, 87' Κουτσιανικούλης, 93' Μακρής

Κόκκινες: 90'+ Μακρής

Διαιτητής: Ντίτσιος (Πρέβεζε)

Πανθρακικός: Σέρεμετ, Παπαγεωργίου, Ντιόγκο, Μίκουλιτς, Ζεκίνια (77' Κατσικοκέρης), Λαδάκης (50' Έμποου), Ζος, Κασες (68' Μερίνο), Μπαϊκαρά, Τζάνης, Ρομέου.

ΟΦΗ: Δασκαλάκης, Βερόν, Τριποτσέρης, Παπάζογλου, Ζε Εντουάρντο (54' Κουτσιανικούλης), Ζβασίγια, Περογαμβράκης, Μπούρμπος, Φραγκουλάκης (67' Λαμπρόπουλος), Μακρής, Μιλιάζες.

 

Ξάνθη-Απόλλων 3-2

Ματσάρα έγινε στα Πηγάδια με την Ξάνθη να πετυχαίνει την ολική ανατροπή και να παίρνει τη νίκη με 3-2 από τον Απόλλωνα που είχε προηγηθεί με 0-2.

Η «ελαφρά ταξιαρχία» είχε προηγηθεί στο σκορ με τους Κόρμπος στο 12’ και Γκουέλα στο 25’, ενώ τα τέρματα της Ξάνθης πέτυχαν ο Κάλβο στο 32’ και ο Σολάρι στο 40’ και στο 84’.

Ντεμπούτο με το δεξί έκανε ο νέος τεχνικός της Ξάνθης Ράινερ Μάουρερ που όμως είδε την ομάδα του να δέχεται γρήγορα τέρμα στο 12ο λεπτό από τον Κόρμπος (0-1). Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν όμως στο 25ο λεπτό δέχτηκαν νέα ψυχρολουσία με το τέρμα του Γκουέλα (0-2) που έβαζε τις βάσεις για το διπλό του Απόλλωνα. Ωστόσο οι ακρίτες αντέδρασαν άμεσα και στο 32’ με το τέρμα του Κάλβος ξαναμπήκαν στο ματς (1-2), ενώ στο 40’ ο Σολάρι έφερε το παιχνίδι στα ίσια ισοφαρίζοντας σε 2-2.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός έπεσε, και στο 84’ η Ξάνθη ολοκλήρωσε την ολική ανατροπή του σκορ με τον Σολάρι που με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα (3-2) αξιοποιώντας τη σέντρα του Μπαξεβανίδη.

Κίτρινες: 51΄Καμαρά, 74΄Διαμάντης

Ξάνθη:Ζαρόπουλος, Μπαξεβανίδης, Ντε Γκούζμαν (46΄Φλίσκας), Ντιέ (71΄Σουάρες), Γούτας, Μάρτινς, Σολάρι, Σολτάνι, Κάλβο (82΄Μαρίν), Χοσέμι, Μάνταλος

Διαιτητής: Λιαχούδης (Μακεδονία)

Απόλλων: Τζορβας, Αργυρόπουλος (51΄Χατζηζήσης), Δεληζήσης, Παπαζαχαρίας, Διαμάντης, Κόρμπος, Καμαρά, Φαρινόλα, Πετρόπουλος, Μπάρκογλου (46΄Έγκον), Γκουέλα.

 

Λεβαδειακός-Καλλονή 1-0

Επέστρεψε στις νίκες ο Λεβαδειακός που επικράτησε στην έδρα του της Καλλονής με 1-0. Το μοναδικό γκολ του αγώνα πέτυχε ο Μάντζιος στο 75’. Η Καλλονή ολοκλήρωσε το ματς με δέκα παίχτες λόγω αποβολής του Περόνε στο 60’.

Δοκάρι σχεδόν με το ξεκίνημα του αγώνα είχε ο Λεβαδειακός στο 11’ με τον Λυκογιάννη, όμως η Καλλονή πατούσε καλύτερα και είχε αρκετές καλές στιγμές με τους Περόνε (2’, 28’, 29’), Λεοζίνιο (4’), Γκάσιτς (29’).

Στο δεύτερο μισό ο ρυθμός έπεσε αλλά οι γηπεδούχοι έφτασαν πρώτοι στο γκολ στο 49’ με τον Κάντζι (η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ). Με την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίχτες λόγω αποβολή τους Περόνε, γεγονός που εκμεταλλεύτηκαν οι παίχτες του Λεμονή που πίεσαν για το γκολ. Ο Σιδεράκης κράτησε ανέπαφη την εστία του στο 61’ και στο 74’ σε φάσεις των Μάντζιου και Κονέ αντίστοιχα, δεν μπόρεσε όμως να κάνει στο ίδιο και στο 75’ όταν ο Μάντζιος βρήκε δίχτυα (1-0). Η Καλλονή έφτασε κοντά στην ισοφάριση στο 78’ με την γυριστή κεφαλιά του Φαρία αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Κίτρινες: 90'+ Μπούστο, 90'+ Μανόλο - 12' Αναστασιάδης, 67' Γκάσιτς

Διαιτητής: Δημητρόπουλος (Φθιώτιδας)

Λεβαδειακός: Πρζιρόβσκι, Λυκογιάννης, Σανγκινέτι (33' λ.τρ. Μανόλο), Λαμπρόπουλος, Κονέ, Μουλόπουλος, Πετράτσι (70' Μπούστο), Καπό (46' Ροτζέριο), Καντζί, Ορτέγκα, Μάντζιος

Καλλονή: Σιδεράκης, Ποντάνι, Γκάσιτς, Λεάντρο (87' Καζάκης), Σιλιγαρδάκης, Αναστασιάδης, Φαρία (80' Γάλας), Λεοζίνιο, Χουάνλου (90'+ Βλαστέλλης), Μανούσος, Περόνε

 

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 2-1

Αν και βρέθηκε να χάνει ο ΠΑΟΚ στη Τούμπα από το 22ο λεπτό με το γκολ του Μπεργκ, κατάφερε να το γυρίσει και να φτάσει στη νίκη με τα τέρματα των Στοχ (27’ πέναλτι) και Αθανασιάδη (48’). Οι «πράσινοι» θα μπορούσαν να φύγουν με τον βαθμό της ισοπαλίας αν ο Μπεργκ δεν έχανε μεγάλη ευκαιρία στο 58’ και δεν αστοχούσε σε πέναλτι στο 81’.

Ο ΠΑΟΚ είχε ελαφρά υπεροχή και δημιούργησε τη πρώτη καλή στιγμή στο ματς με τον Καπίνο να σταματάει τον Αθανασιάδη, όμως ο Παναθηναϊκός πήρε προβάδισμα στο σκορ στο 22’ με τον Μπεργκ. Μετά από σέντρα του Ζέκα ο Σουηδός φορ έπιασε κεφαλιά και σκόραρε (0-1).

Γρήγορη και άμεση ήταν η αντίδραση των γηπεδούχων καθώς πέντε λεπτά αργότερα ο Σαλπιγγίδης μπήκε στη περιοχή ανατράπηκε από τον Ρισβάνη και ο διαιτητής Θάνος έδειξε πέναλτι. Ο Στοχ ευστόχησε από την άσπρη βούλα και 1-1.  

Ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και στο 48’ πήρε προβάδισμα στο σκορ με τον Αθανασιάδη. Στη σέντρα του Λίνο ο Κλάους έπιασε τη κεφαλιά και νίκησε τον Καπίνο για το 2-1. Ο ΠΑΟΚ είχε την απόλυτη κυριαρχία στη μεσαία γραμμή αλλά ο Παναθηναϊκός βρέθηκε κοντά στην ισοφάριση στο 58’. Ο Μπεργκ μετά από πάσα του Ζέκα βρέθηκε τετ α τετ με τον Χακόμπο που βγήκε νικητής. Στο 81’ ο Κίτσιου λειτούργησε σαν τερματοφύλακας σε σουτ του Μπεργκ, ο Θάνος έδειξε το πέναλτι και ο Σουηδός ανέλαβε την εκτέλεση αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ.

Κίτρινες: 65' Τζιόλης, 68' Κατσουράνης, 78' Κωνσταντινίδης – 26' Ρισβάνης, 38' Μπεργκ, 88' Φιγκερόα, 90+3' Ατζαγκούν

Διαιτητής: Θάνος (Γρεβενά)

ΠΑΟΚ: Χακόμπο, Λίνο, Κίτσιου, Κατσουράνης, Βίτορ, Τζιόλης, Λάζαρ, Νίνης (81' Λούκας) Στοχ, Αθανασιάδης (88' Αθανασιάδης), Σαλπιγγίδης (76' Κωνσταντινίδης)

Παναθηναϊκός: Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Μέντεζ (58' Ατζαγκούν), Κλωναρίδης (24' λ.τ. Ντίνας, 78' Φιγκερόα), Λαγός, Μπεργκ, Ζέκα, Νάνο, Σίλντενφελντ, Ρισβάνης, Πράνιτς

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής:

Σάββατο 5/10

Αστέρας Τρίπολης - Ατρόμητος 2-2

Εργοτέλης - Πλατανιάς 3-1

Πανιώνιος - Αρης 1-2

Κυριακή 6/10

Ολυμπιακός - Βέροια 6-0

Ξάνθη - Απόλλων 3-2

Λεβαδειακός - Καλλονή 1-0

Πανθρακικός - ΟΦΗ 1-1

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 2-1

Δευτέρα 7/10

19:30 Παναιτωλικός - ΠΑΣ Γιάννινα

Βαθμολογία

1. Ολυμπιακός 19

2. ΠΑΟΚ 16

3. Εργοτέλης 13

4. Ατρόμητος 11

5. Παναθηναϊκός 11

6. ΠΑΣ Γιάννινα 10

7. Ξάνθη 10

8. Αστ. Τρίπολης 10 

9. Πανθρακικός 10

10. Καλλονή 9

11. Λεβαδειακός 8

12. Απόλλων 6

13. Παναιτωλικός 6

14. Πανιώνιος 6

15. Βέροια 5

16. Πλατανιάς 5

17. ΟΦΗ 5

18. Άρης 5

 

Σκόρερς:

Γκολ 9: Μήτρογλου (Ολυμπιακός)

Γκολ 4: Ντε Σόουζα (Πανθρακικός), Σαβιόλα (Ολυμπιακός), Σολάρι (Ξάνθη), Μρντάκοβιτς (Βέροια).

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54