φωτογραφία αρχείου

Νέο ναυάγιο ανοιχτά της Λαμπεντούζα - 12 νεκροί από βύθιση πλοίου στην Αίγυπτο

Εικόνες τραγωδίας για άλλη μια φορά ανοιχτά των ακτών του ιταλικού νησιού της Λαμπεντούζα. Ο υγρός τάφος κατάπιε για άλλη μια φορά ανθρώπινες ζωές προτού αγγίξουν το όνειρό τους για μια θέση στον ήλιο. Πρόκειται για άλλο ένα πλοίο με 250 μετανάστες το οποίο ναυάγησε σε απόσταση 70 μιλίων βορείως της Μάλτας και ήδη τα πρώτα πτώματα εντοπίστηκαν να πλέουν στη θάλασσα.

 

Το πλοίο βυθίστηκε στα χωρικά ύδατα της Μάλτας, γύρω στις 5 το πρωί της Παρασκευής. Ένα μαλτέζικο πλοίο ειδοποίησε τις αρχές ενώ και ιταλικά πλοία έσπευσαν σε βοήθεια, προτού τελικά ξεκινήσει επιχείρηση διάσωσης με σωστικά σκάφη και ελικόπτερα στην περιοχή.

 

Είναι το δεύτερο ναυάγιο μέσα στο τελευταίο 24ωρο καθώς τουλάχιστον 12 μετανάστες με προορισμό την Ευρώπη πνίγηκαν σήμερα, ενώ άλλοι 116 διασώθηκαν, όταν το πλοίο που τους μετέφερε ανατράπηκε και βυθίστηκε ανοιχτά της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου.

 

Σκάφη της αιγυπτιακής ακτοφυλακής συνεχίζουν τις προσπάθειες εντοπισμού κι άλλων επιζώντων.

 

Το πλοίο αυτό μετέφερε περίπου 150 ανθρώπους, κυρίως Παλαιστίνιους και Σύρους, και κατευθυνόταν προς την Ευρώπη.

 

Η Αίγυπτος έχει υποδεχθεί περισσότερους 100.000 Σύρους που έχουν εγκαταλείψει την χώρα τους για να γλιτώσουν από τον πόλεμο, ορισμένοι εκ των οποίων έχουν προσπαθήσει να φτάσουν στην Ευρώπη με μικρά σκάφη, τα οποία μεταφέρουν συνήθως υπερβολικά πολλούς ανθρώπους.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54