Ισχυρή δόνηση 6,2 Ρίχτερ ανοιχτά των Χανίων

Αισθητή σε ολόκληρη την Κρήτη, ακόμα και στην Αθήνα, έγινε ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,3 Ρίχτερ, η οποία σημειώθηκε σήμερα νωρίς το απόγευμα στις 16:12 με επίκεντρο το θαλάσσιο χώρο ανοιχτά των ακτογραμμών, μεταξύ Χανίων και Αντικυθήρων. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών το επίκεντρο του σεισμού ήταν 65 χλμ δυτικά του νομού Χανίων και είχε εστιακό βάθος 23 χλμ. Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί τουλάχιστον τρεις μετασεισμοί, μικρότερου μεγέθους, ενώ δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή ζημιές.

 

Η δόνηση ήταν μεγάλη σε διάρκεια και έσπειρε τον πανικό σε όλη την Κρήτη. Οι κάτοικοι, κυρίως των Χανίων πετάχτηκαν στους δρόμους.

Άρχισαν να ηχούν συναγερμοί από αυτοκίνητα καταστήματα.

Σε σούπερ μάρκετ και άλλες επιχειρήσεις έπεσαν από τα ράφια εμπορεύματα (δείτε σχετικό βίντεο ) ενώ στον επαρχιακό δρόμο Χανιά - Θέρισου σημειώθηκε πτώση βράχων στο οδόστρωμα και στο σημείο βρίσκεται όχημα της Πυροσβεστικής.

Λόγω της κατάστασης συγλήθηκε εκτάκτως στο δημαρχείο το συντονιστικό όργανο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών.

Το μεγαλύτερο σοκ έζησαν οι κάτοικοι στην περιοχή της Κισσάμου που βρίσκεται πιο κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, χωρίς ευτυχώς να έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής ζημιές.

Στο δρόμο βρίσκονται οχήματα της Πυροσβεστικής και του Δήμου προκειμένου να καταγράψουν τυχόν προβλήματα.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 12/10/2013 - 18:58