Νέα πενθήμερη απεργία των διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ

Την έβδομη εβδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων διανύουν οι διοικητικοί υπάλληλοι των Πανεπιστημίων, με αίτημα την άρση του μέτρου της διαθεσιμότητας.

Εν τω μεταξύ, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διαβίβασε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας τη μηνυτήρια αναφορά, του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών, για τον τρόπο με τον οποίο εφαρμόστηκε η διαθεσιμότητα στο Πανεπιστήμιο.
Στη μηνυτήρια αναφορά, επισημαίνεται ότι με υπουργική απόφαση καταργείται το 49% του διοικητικού προσωπικού, επειδή δήθεν είναι πλεονάζον, χωρίς να έχει προηγηθεί η προβλεπόμενη από τη νομοθεσία αξιολόγηση.

Την ίδια ώρα, τις κινητοποιήσεις τους συνεχίζουν και οι καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με απόφαση της γενικής συνέλευσης των ΕΛΜΕ. Επίσης αποφασίστηκε η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις της χώρας, σε συνεργασία με τις άλλες εκπαιδευτικές οργανώσεις, στις 31 Οκτωβρίου, καθώς και στη γενική πανεργατική απεργία της 6ης Νοεμβρίου.
 

Πηγή ΕΡΤ

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 21/10/2013 - 13:22