Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ιωαννίνων

Ηγουμενίτσα: Σε αργία δύο γιατροί του Νοσοκομείου Φιλιατών

 

Σε αναστολή καθηκόντων τέθηκε χθες ο γυναικολόγος που συνελήφθη στο Νοσοκομείο Φιλιατών, την ώρα που είχε πάρει φακελάκι από ηλικιωμένη ασθενή, προκειμένου να τη χειρουργήσει.

Ο γιατρός μετά την απολογία του, είχε αφεθεί ελεύθερος από τον Εισαγγελέα, περιμένοντας να ολοκληρωθεί η προανάκριση και να οριστεί τακτική δικάσιμος.

Με απόφαση του Διοικητή του Νοσοκομείου Φιλιατών, ο εν λόγω γιατρός από χθες Τρίτη τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων, απόφαση που θα ισχύσει για έναν μήνα.

Παράλληλα ο σχετικός φάκελος διαβιβάστηκε στο Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο, όπου εκεί πλέον ο γυναικολόγος είναι αντιμέτωπος με την τιμωρία της αυτοδίκαιης αργίας.

Σε αυτοδίκαιη αργία τέθηκε επίσης ο διευθυντής της οφθαλμολογικής κλινικής στο ίδιο Νοσοκομείο. Με βάση πόρισμα ΕΔΕ που είχε προηγηθεί ο εν λόγω γιατρός τέθηκε σε αργία μεταξύ άλλων για παράβαση καθήκοντος και πλημμελή άσκηση των καθηκόντων του.


Ήπειρος: Δύο γιατροί εκτός ΕΟΠΠΥ για υπερσυνταγογράφηση

Εκτός ΕΟΠΥΥ οδηγήθηκαν 59 γιατροί σε όλη την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και δύο γιατροί της Ηπείρου. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες πρόκειται για έναν γιατρό στο Νομό Ιωαννίνων κι έναν δεύτερο στο Νομό Θεσπρωτίας.

Από τον πρώτο έλεγχο που είχε γίνει, είχαν διαπιστωθεί πέντε περιπτώσεις γιατρών με υπερβολικά μεγάλο αριθμό συνταγογραφήσεων ή εξετάσεων. Και οι πέντε κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις. Σε τρεις περιπτώσεις οι εξηγήσεις κρίθηκαν επαρκείς σε άλλες δύο όμως όχι με αποτέλεσμα να διακόπτεται για τέσσερις μήνες η συνεργασία τους με τον ΕΟΠΥΥ.

Ιωάννινα: Τη Δευτέρα στην Ήπειρο ο Γιοχάνες Χαν

Διήμερη επίσκεψη στην Ήπειρο θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα και την Τρίτη ο Κοινοτικός Επίτροπος Περιφερειακής Ανάπτυξης Γιοχάνες Χαν.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, όμως σύμφωνα με πληροφορίες θα επισκεφθεί έργα που εκτελούνται στην περιοχή, ενώ τη Δευτέρα το βράδυ θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τη συμμετοχή τοπικών φορέων.

Βασικός στόχος της επίσκεψης του Γιοχάνες Χαν είναι η προετοιμασία προγραμμάτων για την επόμενη προγραμματική περίοδο για το διάστημα 2014-2020.


Ιωάννινα: Ουδέν μεμπτό στο ληξιαρχείο

Ολοκληρώθηκε στο ληξιαρχείο του Δήμου Ιωαννιτών ο έλεγχος των εισαγγελικών αρχών, στο πλαίσιο της κατεπείγουσας διαταγής που δόθηκε από τον Άρειο Πάγο.

Ο έλεγχος που έγινε αφορούσε σε όλες τις πράξεις που έγιναν κατά την τελευταία πενταετία, δηλαδή από το 2008 και μέχρι σήμερα.

Συνολικά από την Εισαγγελική Αρχή εξετάστηκαν πάνω από 12.500 πράξεις, χωρίς να διαπιστωθεί οτιδήποτε ύποπτο.


Ιωάννινα: Παράσταση διαμαρτυρίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την Κυριακάτικη αργία

Παράσταση διαμαρτυρίας στο περιφερειακό συμβούλιο την προσεχή Τετάρτη οργανώνουν τα σωματεία των ιδιωτικών υπαλλήλων της Ηπείρου, με αφορμή την Κυριακάτικη αργία η οποία με τις πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις καταργείται για τα εμπορικά καταστήματα.
Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι έχουν επίσης ανακοινώσει απεργιακή κινητοποίηση για την Κυριακή 3 του Νοέμβρη, πρώτη Κυριακή εφαρμογής του νέου νομοθετικού πλαισίου.

Κατά της εφαρμογής της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές έχουν ταχθεί τόσο ο Εμπορικός Σύλλογος Ιωαννίνων, όσο και της Ηγουμενίτσας, ενώ την ίδια θέση με τους εμπορικούς συλλόγους έχει και η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Βορειοδυτικής Ελλάδας και Νήσων.

Ιωάννινα: Εκδήλωση «η κρίση στη ζωή μας»

«Η κρίση στη ζωή μας» είναι το θέμα της εκδήλωσης που οργανώνει ο ΟΚΠΑΠΑ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη, στις οκτώ το βράδυ, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής» στα παλιά σφαγεία.

Πρόκειται να συζητηθούν θέματα όπως η Κοινωνική πολιτική σε περίοδο κρίσης, η σκιαγράφιση του προφίλ των ευπαθών κοινωνικών ομάδων που απευθύνοντραι στο κατάστημα αλληλεγγύης του Δήμου Ιωαννιτών, αλλά και οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην ψυχική υγεία.

Ήπειρος: Σταυροδρόμι μεταφοράς ναρκωτικών

Σε σταυροδρόμι μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών αναδεικνύονται τα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Πριν από ενάμισι μήνα περίπου οι τελωνειακές αρχές της Αλβανίας στην Κακαβιά είχαν μπλοκάρει περίπου τρία κιλά ηρωίνη και τώρα έρχονται να δώσουν ένα καίριο χτύπημα με την κατάσχεση της μεγαλύτερης ποσότητας κοκαίνης.

Ένας 27χρονος Αλβανός, που ζει κι εργάζεται στην Αθήνα, συνελήφθη λίγο πριν περάσει τα σύνορα καθώς στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν δώδεκα κιλά κοκαΐνης.

Τα ναρκωτικά, αξίας ενός εκατομμυρίου ευρώ βρέθηκαν κρυμμένα κάτω από τα καθίσματα ενός ΙΧ αυτοκίνητου μάρκας "Volkswagen", με ελληνικές πινακίδες.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι είναι η μεγαλύτερη ποσότητα κοκαΐνης που κατασχέθηκε ποτέ στα σύνορα με την Ελλάδα. Σύμφωνα με τις ίδιες ανακοινώσεις η κοκαΐνη θα διοχετευόταν στην αγορά της Αθήνας.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Αλβανίας, Σαϊμίρ Ταχίρι εξήρε την επιχείρηση της αστυνομίας που οδήγησε στην κατάσχεση 12 κιλών κοκαΐνης στη συνοριακή διάβαση της Κακαβιάς.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54