Α.Σαμαράς: Ανάπτυξη και θέσεις εργασίας, θα περιορίσουν τα ακροδεξιά φαινόμενα

«Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να επιτρέψω η Δημοκρατία να υποκύψει στην εγκληματική βία» διεμήνυσε, αναφερόμενος στη διπλή δολοφονία στο Ν. Ηράκλειο, ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο MEGA. Απέδωσε στην ανεργία και την οικονομική κρίση την ψήφο διαμαρτυρίας σε φαινόμενο τύπου Χρυσής Αυγής και δήλωσε τη βεβαιότητα, ότι η ανάκαμψη και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, θα οδηγήσουν στην απομάκρυνση από τέτοια φαινόμενα. Τόνισε ότι αντίστοιχα προβλήματα, έχουν εμφανιστεί και στην Ευρώπη.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι δεν θα ληφθούν άλλα οριζόντια μέτρα και σημείωσε ότι το 70% του πρωτογενούς πλεονάσματος θα πάει στους περισσότερο αδικημένους.

Επίσης, ανέφερε ότι δεν θα υπάρξει δημοσιονομικό κενό, επεσήμανε ότι το 2013 είναι η τελευταία χειρότερη χρονιά και υπογράμμισε ότι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τεταετίας, το 2016.

Δήλωσε ότι για τις δημοτικές εκλογές θα επιθυμούσε άλλο εκλογικό σύστημα, όχι με παραταξιακά ψηφοδέλτια, αλλά με επιλογές προσώπων, συζήτηση που ήδη έχει ανοίξει.

Yπεραμύνθηκε του κλεισίματος της ΕΡΤ, κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση επειδή δεν ψηφίζει κανένα από τα μέτρα που ο ίδιος θεωρεί αναγκαία και φοβίζει τους επενδυτές, ενώ μιλώντας για τη νεολαία και την ανεργία, δήλωσε ότι θα ενισχύσει την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα.

Επίσης υπεράσπισε τον κυβερνητικό του εταίρο, λέγοντας ότι για τον κ. Βενιζέλο δεν βρέθηκε τίποτα μεμπτό για το θέμα των υποβρυχίων και της λίστας Λαγκάρντ.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54