Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ρόδου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΠΙΚΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 05-11-13

Τα  θετική μηνύματα που έρχονται για  τον τουρισμό στην Ελλάδα, τόσο για  τη φετινή όσο και για την επόμενη  χρονιά, τόνισε η υπουργός Τουρισμού, Ολγα Κεφαλογιάννη, κατά τη διάρκεια της  συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε στο Λονδίνο, στο πλαίσιο της Διεθνούς Εκθεσης Τουρισμού World Travel Market (WTM). 

Tα εγκαίνια του περιπτέρου της Ελλάδας πραγματοποιήθηκαν, , από την υπουργό Τουρισμού, Ολγα Κεφαλογιάννη, παρουσία, πλήθους τουριστικών παραγόντων και επισκεπτών.

Στο Λονδίνο ,βρίσκεται και πολυπληθής αντιπροσωπεία από τα Δωδεκάνησα, που πλαισιώνει το περίπτερο της Ρόδου πραγματοποιώντας αλλεπάλληλες επαφές με τουριστικούς φορείς που επισκέπτονται την έκθεση. Μεταξύ άλλων βρίσκονται εκεί ο δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς, ο πρόεδρος των Ξενοδόχων Αντώνης Καμπουράκης, ο πρόεδρος του συλλόγου διευθυντών ξενοδοχείων Γιώργος Ματσίγκος ο γενικός διευθυντής του ΠΡΟΤΟΥΡ Μπάμπης Παλογιαννίδης και η αντιπεριφερειάρχης Λίτσα Φτακλάκη.

 

Θετικό πρόσημο  σημείωσε η κίνηση στο λιμάνι της Ρόδου αφού τον περασμένο μήνα κατέπλευσαν 58 κρουαζιερόπλοια με 61.305 τουρίστες. Τον ίδιο μήνα πέρσι ήρθαν με κρουαζιερόπλοια στη Ρόδο 21.538 άτομα.

 

 

Διαφάνεια στη  διαβούλευση και πλήρη ενημέρωση  των πολιτών για τα κυβερνητικά  σχέδια για το Δήμο Ρόδου και κατοχύρωση της ιδιαίτερης φυσιογνωμίας των νησιωτικών ΟΤΑ με ουσιαστική – θεσμική στήριξη των τοπικών κοινοτήτων στη Δωδεκάνησο, ζητάει με γραπτή ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο Δημήτρης Γάκης.Στην ερώτησή του με θέμα: «Θα παραμείνει ενιαίος ο Δήμος Ρόδου μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014;», ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, υπογραμμίζει την ανάγκη διαφάνειας σε κάθε κίνηση που γίνεται για τυχόν αλλαγές στον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» και της ουσιαστικής στήριξης στο Δήμο Ρόδου. Μόνο έτσι, ο μεγαλύτερος δήμος στο Νότιο Αιγαίο θα αποκτήσει ενιαία ταυτότητα και λειτουργικότητα που θα τον αναδείξει σε πυλώνα της ανάπτυξης των τοπικών κοινοτήτων στη Δωδεκάνησο και όχι σε πεδίο «μικροπολιτικών» κυβερνητικών ασκήσεων επί χάρτου.Ο ΣΥΡΙΖΑ, μάχεται μαζί με όλους τους πολίτες της Δωδεκανήσου για ουσιαστική τοπική αυτοδιοίκηση, ανοιχτή και ανατροφοδοτούμενη από την κοινωνία, που θα λαμβάνει ειδικές μέριμνες για τη λειτουργία των νησιωτικών ΟΤΑ. Για την εφαρμογή μιας πολιτικής αλληλεγγύης που να σέβεται τα ιδιαίτερα τοπικά δεδομένα, την ευρωπαϊκή και εθνική συνταγματική επιταγή της «νησιωτικότητας». Το νέο μοντέλο αυτοδιοίκησης, θα προβάλει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του κάθε τόπου, θα συντονίζει την αναπτυξιακή διαδικασία και θα στηρίζεται στη συμμετοχή των πολιτών στις τοπικές κοινότητες, των πόλεων και των χωριών των νησιών μας , αναφέρει ο κ. Γάκης.

 

 

Μόνο τα επείγοντα  περιστατικά θα εξυπηρετούνται αύριο Τετάρτη 6 Νοεμβρίου, στα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, τις προνοιακές μονάδες και το ΕΚΑΒ, μετά την απόφαση γιατρών και εργαζομένων να συμμετάσχουν στην αυριανή 24ωρη πανελλαδική απεργία, που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ.

Γιατροί και  νοσηλευτικό προσωπικό εστιάζουν  στην προάσπιση της δημόσιας υγείας, κάνοντας λόγο για διάλυση νοσοκομείων, δομών του ΕΟΠΥΥ, κλείσιμο Τμημάτων και Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και απαιτούν προσλήψεις προσωπικού, χρηματοδότηση του ΕΣΥ, κάλυψη των ανασφάλιστων, κατάργηση των πληρωμών των 5 ευρώ για εξέταση και 25 ευρώ για εισαγωγή στα νοσοκομεία.

 

 

 

Κινητοποίηση  πραγματοποίησαν σήμερα στο Νοσοκομείο της Ρόδου τα Σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ Ρόδου, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Εμφιαλωμένων Ποτών, οι Παρατάξεις που στηρίζει το Π.Α.ΜΕ, η  ΔΑΣ Οικοδόμων Ρόδου και ΔΑΣ Ξενοδοχοϋπαλλήλων, κλείνοντας τα Ταμεία των εξωτερικών ιατρείων από τις 9:30 το πρωί μέχρι 12:00 το μεσημέρι, υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα του λαού στην δημόσια και δωρεάν Υγεία.  Η ανταπόκριση των επισκεπτών-ασθενών ήταν μεγάλη και μάλιστα αρκετοί συνταξιούχοι ζήτησαν να εγγραφούν στο Σωματείο Συνταξιούχων για να παλέψουν κι αυτοί οργανωμένα για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.   
Με κοινό ψήφισμά τους απευθύνονται στους εργαζόμενους, στα Σωματεία και τους καλούν σε κοινή δράση. «Κάναμε μια συμβολική διαμαρτυρία» είπε στο σταθμό μας η πρόεδρος του Συλλόγου Γεωργία Φαρμακίδου η οποία συναντήθηκε με τα διοικητικά συμβούλια των  γιατρών και των εργαζομένων. «Ισως μπορέσουμε κάποια πράγματα να τα αποτρέψουμε. Θέλουμε ανθρώπινες συντάξεις και όχι άλλες περικοπές. Να μας επιστρέψουν αυτά που μας παρακράτησαν.. έτσι όπως πάνε θα μας στείλουν ίσα στα κυπαρίσσια». Η κ. Φαρμακίδου είπε ότι ο σύλλογος της θα συμμετάσχει στην αυριανή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στον ΟΑΕΔ. 

 

 

Πρόβλημα θα αντιμετωπίσουν όσοι είχαν προγραμματίσει να ταξιδέψουν αεροπορικώς αύριο το μεσημέρι. Καμία επιβατική πτήση δεν θα πραγματοποιηθεί, καθώς οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας και οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ.

Η Ενωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας προγραμμάτισε  τρίωρη στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 15:00, κάτι που συνεπάγεται αναστολή των πτήσεων σε όλα τα μεγάλα αεροδρόμια. Παράλληλα, η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Πολιτικής Αεροπορίας θα κάνει τετράωρη στάση εργασίας, από τις 12.00 έως τις 16.00, κάτι που θα επηρεάσει τις πτήσεις στα περιφερειακά αεροδρόμια.

 

Με το σύνθημα ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου συμμετέχει στην αυριανή απεργία και σε ανακοίνωσή του υπογραμμίζει πως "κάθε μερα ολο και περισσοτερο μας τσακιζουν κυριολεκτικα τη ζωη τα μετρα που μας επιβαλλουν ΕΕ-τροικα-κυβερνηση.Η ανακαμψη που υποσχονται είναι μονο για το κεφαλαιο ,τους εφοπλιστες,τους επιχειρηματικους ομιλους,που μεσα από την κριση ελεγχουν και εκμεταλλεύονται τον πλουτο που παραγουμε,ανταμειβοντας μας με ένα ξεροκόμματο ισα - ισα για να αντεχουμε την δουλεια. Χωρις αναπαυση ,χωρις κοινωνική, προσωπικη, οικογενειακή ζωή ,μας συνθλιβουν στη μηχανή του κερδους. 
Ετοιμάζουν νέο γύρο επίθεσης 
Η κατάργηση των κλαδικών Συλλογικών συμβάσεων και η επέκταση των ατομικών συμβάσεων οδηγεί σε νέα μέτρα για να επιβάλουν μισθούς πείνας των 300 ευρώ. Σχεδιάζουν νέα τσεκούρια στα δώρα στον ιδιωτικό τομέα. Καταργούν τις αποζημιώσεις. Καταργούν τις επικουρικές συντάξεις, τσακίζουν τα εφάπαξ, ετοιμάζουν νέες μειώσεις στις κύριες συντάξεις. 
Να μην επιτρέψουμε να κάνουν τη ζωή μας κόλαση. Το Σωματείο Ιδιωτικών υπαλλήλων οργανώνει συγκέντρωση αύριο στις 10 τοπρωί στο πάρκιγκ της οδού ΄Εθνικής Αντιστάσεως στον Κωτσόβολο.  

 

 

Το εργατικό Κέντρο Ρόδου θα πραγματοποιήσει απεργιακή συγκέντρωση στις 11 το πρωί στα γραφεία του. Το ΠΑΜΕ Ρόδου, οργανώνει απεργιακή συγκέντρωση στον ΟΑΕΔ στις 11 το πρωί.

 

 

 

 

O Τάκης Πότσος, Γραμματέας της Τ.Ε. Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ ήταν ο σημερινός προσκεκλημένος στα στούντιο της ΕΡΑ Ρόδου της Ρένας Βενιανάκη και του Διαμαντή Διαμαντή.

Ο κ. Πότσος αναφερόμενος στην αυριανή γενική απεργία είπε πως "εκτιμούμε πως η συμμετοχή του κόσμου θα είναι κάπως διαφορετική από τα προηγούμενα χρόνια. Θα συγκεντρωθούμε και θα δώσουμε στον κόσμο τις δικές μας θέσεις και τις δικές μας απόψεις. Ο κόσμος πρέπει να ξέρει σε ποια κατεύθυνση πρέπει να παλέψει για να αρχίσει να ανοίγει ο δρόμος λύσης των προβλημάτων του". Αναφερόμενος στην τροπολογία που αφορά το επίδομα των ξενοδοχοϋπαλλήλων παρότρυνε τον κόσμο να μην εφησυχάζει." Να μη μπει στη διαδικασία μείωσης των απαιτήσεων" τόνισε.

Ο κ. Πότσος είπε πως " τα νέα μέτρα είναι δεδομένα άσχετα με την άφιξη της τρόικας. Τα μέτρα είναι στη στρατηγική της Λισαββώνας. ΄Οπου ακούμε προπαγάνδα για ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα αυτά μυρίζουν  νέα μέτρα και πετσόκομα κατακτήσεων χρόνων για να δημιουργηθούν τέτοιες προυποθέσεις ώστε και το μεγάλο κεφάλαιο και τα μονοπώλια  να σωθούν αλλά πολύ περισσότερο να βρουν τέτοιο ασφαλιστικό πεδίο μπροστά τους που η επένδυση τους θα τους εξασφαλίσει νέα κέρδη εις βάρος των εργαζομένων". Ο κ. Πότσος υπογράμμισε πως δεν μπορεί κάποιος σήμερα που ευθύνεται γι αυτή την κατάσταση να εμφανίζεται σαν  ένας από τους "σωτήρες" που θα δώσουν  λύση στα προβλήματα και τέτοιους έχουμε στην περιοχή μας. Οι βουλευτές του νομού μας, είπε φέρουν τεράστιες ευθύνες και ο καθένας στο ποσοστό που του αναλογεί. Είδαμε  τροπολογίες για το επίδομα ανεργίας  από τοπικούς βουλευτές που τις χαρακτηρίζουμε έκτρωμα " υπογράμμισε. Εμείς καταθέσαμε πρόταση να παραμείνει το επίδομα ως έχει και δεν στηρίχθηκε". Σχολιάζοντας τις διαφορετικές αυριανές συγκεντρώσεις, αφού τα αιτήματα είναι ίδια, ο κ.Πότσος είπε πως " δεν συμφωνούμε ούτε στα βασικά" . Ο Γραμματέας της Ν.Ε. του Κ.Κ.Ε. αναφερόμενος στις εκλογές για την Τοπική αυτοδιοίκηση είπε πως  " θα μας απασχολήσει σύντομα να δούμε τους επικεφαλής, το νομοθετικό πλαίσιο που θα αφορά τις  εκλογές, παράλληλα με τις ζυμώσεις που γίνονται" Ο κ. Πότσος σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για τον νέο τρόπο εκλογής στην τοπική αυτοδιοίκηση είπε πως " μοιάζει με σουπιά που αφήνει το μελάνι της" . Τέλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε πως "το θέμα της υποψηφιότητας του στις εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση θα κριθεί από αλλού.

 

 

 

 

 

Ο Γιάννης Καραμαρίτης επανεξελέγη πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ στα Δωδεάνησα.

 

 

 

Κανονικά θα πραγματοποιηθεί η λαική της  Πέμπτη 7 Νοεμβρίου στην οδό Βύρωνος. Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου  Παραγωγών Νίκος Δημητράς, μετά τη σύσκεψη που έγινε χθες στο  δημαρχείο υπο την προεδρία του  Χαράλαμπου Ευθυμιάδη, προέδρου της  δημοτικής κοινότητας Ρόδου.

 

 

Παράλληλα έγινε  γνωστό πως από το Δεκέμβριο η  λαική αγορά θα διεξάγεται στη  συμβολή των οδών Εθνικής Αντιστάσεως  και Τσαλδάρη.

 

 

Ανακοινώνεται ότι έχει αρχίσει η χορήγηση και  η ανανέωση των Δελτίων δωρεάν  Μετακίνησης Ατόμων με Αναπηρίες (ΑμεΑ)  για το έτος 2013 και ότι η ισχύς των Δελτίων 2012 λήγει στις  15 Νοέμβριου 2013           

 Οι ενδιαφερόμενοι  μπορούν να απευθύνονται στα  Τμ. Κοινωνικής Αρωγής των Περιφερειακών  Ενοτήτων Δωδεκανήσου ,  ή στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών  Κ.Ε.Π.  για την έκδοση – ανανέωση  του Δελτίου δωρεάν Μετακίνησης ΑμεΑ για το έτος 2014

 

 

 

 

Από τη Διεύθυνση  Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας  Νοτίου Αιγαίου ενημερώνονται οι ιδιοκτήτες ελαιοτριβείων που δραστηριοποιούνται στο νησί της Ρόδου για την φετινή ελαιοκομική περίοδο 2013-2014 να προβούν σε έκθλιψη ελαιόκαρπου μετά από την 12η Νοεμβρίου 2013.

Επίσης συνιστάται στους ελαιοπαραγωγούς να μη συλλέγουν τον ελαιόκαρπο που προορίζεται για λάδι νωρίς γιατί και η απόδοση του ελαιόκαρπου σε λάδι είναι πολύ μειωμένη όταν μαζεύεται πρώιμα και η ποιότητα (γεύση) είναι καλλίτερη (με όλα τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του ελαιόλαδου) όταν συλλέγεται αργότερα.

 

 

Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου ανακοινώνει ότι η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τα τμήματα μετεκπαίδευσης του Υπουργείου Τουρισμού για την εκπαιδευτική περίοδο 2013-2014 για τους εργαζόμενους και εποχιακά άνεργους στον κλάδο, ξεκίνησαν μόλις χθες  04.11.2013 και πρέπει να υποβληθούν από τους ενδιαφερόμενους έως και τις 15.11.2013. 
  «Αξιοσημείωτο είναι πως για δεύτερη συνεχή χρονιά, χρειάστηκε να ασκήσουμε έντονες πιέσεις στην Υπουργό Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη ώστε να επαναλειτουργήσουν οι σχολές μετεκπαίδευσης. Ευτυχώς για εμάς πραγματοποιείται και στη Ρόδο αφού η σχολή σε Ναύπλιο και Κέρκυρα δεν θα πραγματοποιηθεί όπως τα προηγούμενα χρόνια». 
  Η προκήρυξη με τις προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά ή αίτηση καθώς και οι διευθύνσεις που κατατίθενται οι αιτήσεις, βρίσκονται στο site του Υπουργείου www.mintour.edu.gr    
   Τέλος το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου καλεί όλους ξενοδοχοϋπαλλήλους για ακόμα μια φορά να συμμετέχουν στη 24ωρη απεργία που κήρυξε η ΓΣΣΕ για αύριο 6 Νοεμβρίου στις 10:00 πμ στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου

 

 

Χθες  καταγγέλθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Αρχαγγέλου ότι πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας στον Αρχάγγελο άγνωστος δράστης μπήκε από ανασφάλιστο παράθυρο σε σπίτι του οποίου οι ένοικοι απουσίαζαν και αφαίρεσε κοσμήματα εκτιμώμενης αξίας περίπου 11.000€. Διενεργείται έρευνα.

 

 

Χθες το μεσημέρι στη Ρόδο, (2) άγνωστοι δράστες, με χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν από 18χρονη πεζή ημεδαπή, χρηματικό ποσό. Δράστες αναζητούνται -

 

 

Τον Ιερό του  Αγίου Χριστοφόρου διέρρηξαν  άγνωστοι σημερα τα ξημερώματα.

 

 

Αύριο θα απολογηθούν  στην ανακρίτρια Ρόδου ο πατριός  και η μητέρα της 18χρονης η οποία επι τρείς ώρες κατέθετε χθες για τον βιασμό της. Η 18άχρονη είπε πως ο εφιάλτης της ξεκίνησε όταν βρισκόταν σε ηλικία 14 ετών.

 

 

 

 

 

Συνελήφθη στη Ρόδο από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου ένας 43χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε παραγγελία του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος για οφειλές προς το Δημόσιο συνολικού ποσού 77.751 ευρώ.

 

 

Συνελήφθησαν  στη Μεγίστη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μεγίστης, τέσσερις άνδρες υπήκοοι Συρίας, στερούμενοι  ταξιδιωτικών εγγράφων, προερχόμενοι από τα έναντι τουρκικά παράλια. Διενεργείται προανάκριση.

 

 

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ  ΤΗΝ ΚΩ

 

**Για ανατροπή των αντιλαικών πολιτικών και όσων τις εφαρμοζουν κάνει λόγο η Β! ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου και καλεί τους εκπαιδευτικούς σε συμμετοχή στην αυριανή κινητοποίηση και συγκέντρωση στις 10.30 στο Πνευματικό κέντρο Καλύμνου και την ίδια ώρα στη Πλατεία Ελευθερίας στη Κω.Ταυτόγχρονα η Β! ΕΛΜΕ δηλώνει για άλλη μια φορά τη συμπαράσταση της στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και τους διοικητικούς των Παν/μίων'' που αντέχουν και συνεχίζουν τις απεργίες δείχνοντας το δρόμο '' αναφέρει χαρακτηριστικά στο απεργιακό της κάλεσμα..

 

Απόλυτα εφικτός ο στόχος του 1.5 εκατομ. αφίξεων επιβατών μέχρι το 2020 , υποστηρίζει η δημοτική αρχή με αφορμή τις αφίξεις του Οκτώβρη που άγγιξαν το 50% πάνω απο αυτές του 2012, κάνοντας λόγο για '' απαρχή μιας νέας αναπτυξιακής πορείας για το νησί της Κω.Αυτό σηματοδοτεί'' συμπληρώνει '' και η απόλυτα επίκαιρη διεξαγωγή το ερχόμενο Σαββατοκύριακο του 2ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου του δ. Κω με βασικό θέμα τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, στο οποίο καλούνται όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να καταθέσουν προτάσεις που θα οδηγήσουν στο μεγάλο, στόχο του 1.5 εκατομ. αφίξεων μόνο για το αεροδρόμιο.''Η δημοτική αρχή μιλά ακόμα για 926χιλ. αφίξεις εξωτερικού από Μάρτιο- Οκτώβριο,σε συνδυασμό με τη κατακόρυφη αύξηση των επισκεπτών κρουαζιέρας και yachting δικαιώνοντας τη μέχρι σήμερα στρατηγική του δήμου.

 

''Σα πολίτης που βιώνει τη σημερινή γενικευμένη κοινωνική και οικονομική δυσπραγία ζητά από τη πολιτική ηγεσία να μην επαναλαμβάνονται οι κακές πρακτικές του πρόσφατου παρελθόντος'' , ο επί χρόνια συνεργάτης του δημάρχου Κω ,Δημήτρης Μυλωνάς. ''Οι καιροί που ζούμε απαιτούν σεβασμό του δημοτικού χρήματος και δε μας χρειάζονται οι φιέστες οι παράτες και οι πολυέξοδες σπατάλες των συνεδρίων άλλων εποχών που γίνονται για το Θεαθήναι τοις ανθρώποις''.Και διερωτάται ο κ. Μυλωνάς ''Τι άραγε υλοποιήθηκε από τις αποφάσεις τεσσάρων συνεδρίων από το 1981 εως το 2000, που τότε πάρθηκαν μέσα σε εποχές ''παχέων αγελάδων'' με πολλές χρηματοδοτικές δυνατότητες?Τι έγινε για παράδειγμα με το συνεδριακό κέντρο του δήμου, τα Ιαματικά λουτρά, τους τρείς οικισμούς της Κω το νέο Λιμάνι, το Κτηματολόγιο,το Μουσείο Ω.Ρ.Λ.?

 

 

 

 

*Φωτογραφικές μηχανές μεγάλης αξίας, βιντεοκάμερες και χρηματικό ποσό από το ταμείο αφαίρεσαν άγνωστοι ξημερώματα Δευτέρας απο φωτογραφείο στο κέντρο της πόλης της Κω, παραβιάζοντας τη κεντρική είσοδο. Παρ'οτι ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν . Ερευνα για τον εντοπισμό τους διενεργεί η Ασφάλεια

 

 

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

 

**Το νέο βιβλίο της Χαράς Κοσεγιάν ''Αρχαία επιβιώματα στα Νεοελληνικά Δημοτικά Τραγούδια. Συμβολή στην έρευνα μέσα από το παράδειγμα των παραδοσιακών τραγουδιών της Καρπάθου.''παρουσιάζει ο ΦΙΛΗΤΑΣ αύριο Τετάρτη στις 7 μ.μ στο Πολύκεντρο Θαλασσινού.Εκτενή αναφορά και παρουσίαση στο συγγραφικό έργο θα κάνει ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ.κ Ναθαναήλ.

 

 

 

Στο πλαίσιο  των εορτασμών του "¨Ετους Καβάφη 2013", το Σπίτι της Ευρώπης, σε συνεργασία με τα Τμήματα Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Δωδεκανήσου παρουσιάζουν την εκδήλωση με τίτλο "Κωνσταντίνος Π. Καβάφης-ένας οριακός ποιητής" 
Ομιλητές θα είναι οι Πάνος Δρακόπουλος, εκπαιδευτικός, και ο Κώστας Σκανδαλίδης λογοτέχνης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 6 Νοεμβρίου, στις 6 το απόγευμα στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ακταίον. 

 

 

 

 

Το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013 στις 8 το βράδι , οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΒΕΡΕΤΤΑ παρουσιάζουν στο βιβλιοπωλείο ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ τη συλλογή σύγχρονων ερωτικών διηγημάτων με τίτλο ΕΡΩΤΕΣ ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ’13. Το βιβλίο περιλαμβάνει 24 ερωτικές ιστορίες, που όλες διαδραματίζονται στα Δωδεκάνησα και τις έχουν γράψει οι συγγραφείς Μαρία Αϊβάζη, Μαρία Αναστασοπούλου, Μιχάλης Βελιάδης, Μαίρη Γεωργιάδου-Μαριά, Μελίνα Γκρανζάν, Χρύσα Ζανεσή-Αλεξάκη, Ευτυχία Ζαχαροπούλου, Πέννυ Καντιμοίρη, Δημήτρης Λαδικός, Σμαραγδή Μητροπούλου, Φερενίκη Μιχαηλίδη, Άννα Μιχαηλίδου, Μαίρη Μιχέλη, Κύρος Μοναχός, Σέβη Νικολάου, Μαρία Νιτσοτόλη,Ειρήνη Ντέλλα,Άννα Ορφανού, Μαίρη Παναγιώτου, Σάββας Πάττας, Ιωάννης-Ειρηναίος Πεταυράκης, Μαρία Τσολιάκου, Ανθούλα Χατζηγεωργίου και Ειρήνη Χιώτη.

 

 

Την Κυριακή 10 Νοεμβρίου  στις 7 το απόγευμα στο βιβλιοπωλείο ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ πρόκειται να παρουσιαστεί το νέο μυθιστόρημα της εκπαιδευτικού  και συγγραφέως  Καίτης Καπαδάκη - Σπύρου "Το νυφικό της Θάλειας..Την εκδήλωση διοργανώνουν το βιβλιοπωλείο το Δέντρο, ο Σύλλογος Πατμίων Ρόδου Ο ΟΣΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ, και ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων. Την παρουσίαση θα κάνουν ο δημοσιογράφος Αριστείδης Μιαούλης και οι συγγραφείς Ειρήνη Βογιατζή Χαραλάμπη και ο Γιάννης Νιωτάκης.

 

 

Η Θεατρική Ομάδα  της Αδελφότητας Κρητών Ρόδου, παρουσιάζει  την κρητική ηθογραφία του  Μανώλη Μαστορογιαννάκη «ΟΤΑΝ ΗΜΟΥΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ» σε σκηνοθεσία  Γιάννη Φλώρου. Η παράσταση θα δοθεί την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΡΟΔΟΥ – στις οκτώ το βράδυ 
 
»Αντί για εισιτήριο, φέρτε τρόφιμα μακράς διαρκείας (γάλα, λάδι, όσπρια, ζάχαρη, αλεύρι, κονσέρβες τομάτας, φρυγανιές, ρύζι).Τα τρόφιμα θα διατεθούν στο Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου» αναφέρει η αδελφότητα Κρητών Ρόδου. 
 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54