Ειδήσεις από την ΕΡΑ Κέρκυρας


ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ «ΑΓΩΝΑ isSOS»


Η πρωτοβουλία «Αγώνα isSOS» πραγματοποίησε το Σαββατοκύριακο αποστολή συμπαράστασης «στον αγώνα του λαού της Χαλκιδικής κατά της   εξόρυξης χρυσού και της καταστροφής της περιοχής τους από την πολυεθνική εταιρεία Eldoradο και την θυγατρική της  ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ».   
Επίσης, με την αποστολή στην Χαλκιδική δόθηκε η δυνατότητα στην κερκυραϊκή αντιπροσωπεία να εκφράσει την συμπαράσταση της στον αγώνα των εργαζομένων της  ΕΡΤ , με επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της ΕΤ3 και συμμετοχή στο πρόγραμμα που συνεχίζεται κανονικά.
Από την κερκυραϊκή αντιπροσωπεία κατατέθηκε ψήφισμα συμπαράστασης των κερκυραϊκών φορέων ενάντια στην εξόρυξη του χρυσού στην Χαλκιδική  .
Συμβολικά οι δύο επιτροπές φύτεψαν μία ελιά (που είχε μεταφερθεί από την Κέρκυρα) στην πλατεία της Ιερισσού .

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΟΛΚΕ


Με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΚΕ Α.Ε.  συναντήθηκε στο Δημαρχείο στις 9.11, ο Δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής, για να συζητήσουν για τις εξελίξεις που αφορούν στην υπόθεση των «ορφανών» λιμανιών. Ο Δήμαρχος και το Δ.Σ. διαφωνούν με την παραχώρηση των ορφανών λιμανιών στο ΤΑΙΠΕΔ και ζητούν να περάσει η αρμοδιότητά τους στο Δήμο.
Τη συνάντηση των δύο αντρών απασχόλησε, επίσης, το θέμα της ενδεχόμενης αύξησης τελών στο λιμάνι, το οποίο θα συζητηθεί εκτενώς το αμέσως επόμενο διάστημα, καθώς δεν αποτελεί ευθύνη του Προέδρου και του Δ.Σ. του ΟΛΚΕ αλλά του ΤΑΙΠΕΔ, που είναι βασικός μέτοχος του ΟΛΚΕ ΑΕ.  

Ο ΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ


Στο θέμα της επέμβασης των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Δένδια, βουλευτής Κερκύρας, σε συνέντευξή στην εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ και στον δημοσιογράφο Βασίλη Χιώτη.
Ερωτηθείς γιατί αποφασίστηκε τώρα η επέμβαση, ο Υπουργός απάντησε:  
«Γιατί ναυάγησε κάθε προσπάθεια εθελούσιας αποχώρησης των πρώην εργαζομένων οι οποίοι είχαν καταλάβει το κτίριο. Και γιατί δεν είναι δυνατόν να παραμένει υπό κατάληψη το κεντρικό κτίριο της Δημόσιας Τηλεόρασης, λίγες εβδομάδες πριν την ανάληψη της ευρωπαϊκής προεδρίας από τη χώρα μας. Ο ελληνικός λαός δικαιούται και πρέπει να έχει μία ανταγωνιστική δημόσια ραδιοτηλεόραση. Αλλά με την κατάληψη στο κτίριο της Αγίας Παρασκευής αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει. Είναι εξωφρενική η απαίτηση να διαιωνιστεί το καθεστώς μίας «πειρατικής ΕΡΤ» από δεκαπέντε άτομα. Σε ποια χώρα του πολιτισμένου κόσμου θα μπορούσε να συμβεί αυτό;»



ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ


Εξιχνιάστηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας  οι διαδοχικές κλοπές που είχαν γίνει  την τελευταία εβδομάδα σε εμπορική επιχείρηση στην πόλη της Κέρκυρας και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός 48χρονου ημεδαπού για κλοπή.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 48χρονος κατηγορείται για τουλάχιστον 3 κλοπές από σούπερ μάρκετ, κατά τις οποίες προσποιούμενος τον πελάτη, αφαίρεσε συνολικά 29 φιάλες αλκοολούχων ποτών (ουίσκι) αξίας περίπου 900 ευρώ   

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ


Η Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών   διοργανώνει Επιστημονικό Συνέδριο για τους μεταπολεμικούς ποιητές Μανόλη Αναγνωστάκη, Τίτο Πατρίκιο και Μίλτο Σαχτούρη, με γενικό τίτλο: «Μιλώ για τα τελευταία σαλπίσματα…», στη σειρά των ετήσιων συνεδρίων της Εταιρείας.
Στο τριήμερο 15, 16 και 17 Νοεμβρίου 2013, μελετητές του έργου των δύο ποιητών θα προσεγγίσουν την ποιητική διαμόρφωσή τους και την ευρύτερη συνεισφορά τους στα νεοελληνικά γράμματα.
Όλες οι συνεδρίες θα διεξαχθούν στο Μουσείο Σολωμού. Προσκεκλημένοι τιμητικά είναι η κ. Νόρα Αναγνωστάκη, σύζυγος του ποιητή Μανόλη Αναγνωστάκη, και ο κ. Τίτος Πατρίκιος. Ο  Τίτος Πατρίκιος θα συζητήσει με τους ακροατές, με συντονισμό του κ. Νάσου Μαρτίνου, μέλους του Δ.Σ., στην απογευματινή συνεδρία της 16ης Νοεμβρίου 2013

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΩΣ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Η Διοικητική Επιτροπή της Αναγνωστικής Εταιρίας Κέρκυρας  οργανώνει, στην αίθουσα εκδηλώσεών της, την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου, στις 8 μ.μ., την παρουσίαση του βιβλίου “Το Αχίλλειο της Κέρκυρας”, της Πρυτάνεως του Ιονίου Πανεπιστημίου, Αρχιτέκτονος και Αρχαιολόγου, Καθηγήτριας Μουσειολογίας   Αναστασίας Σαλή – Παπασαλή. Ομιλητές θα είναι οι κ.κ.: Μάνος Μπίρης -Ομ. Καθηγητής Αρχιτεκτονικής Ε.Μ.Π. και Χάρης Κοκκώσης -Καθηγητής Αρχιτεκτονικής και Πρύτανης Ε.Α.Π.


ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΟ
Η ταινία «Σωματείο Ρακοσυλλεκτών» θα προβληθεί την Τρίτη 12 Νοεμβρίου, στο ΠΟΛΥΤΕΧΝΟ. Η έρευνα, η σκηνοθεσία και το σενάριο είναι της Μαρίνας Δανέζη και η Μουσική του Κωστή Ζουλιάτη. Παραγωγή : Νίκος Τριανταφυλλίδης , Μαρίνα Δανέζη / Marni Films.
Το Σωματείο Ρακοσυλλεκτών ιδρύθηκε το 1992. Η ανάγκη βιοπορισμού τους έκανε να οργανωθούν, να διεκδικήσουν και τελικά να καταφέρουν να αποκτήσουν ένα σταθερό χώρο όπου κάθε Κυριακή στήνουν το παζάρι του Σωματείου. Άνθρωποι με διαφορετικές κουλτούρες, καταγωγές, θρησκείες συνυπάρχουν αρμονικά. Ο επίτιμος πρόεδρος, ο πρόεδρος, ο γραμματέας, ο ταμίας, ο αρχιφύλακας, τα μέλη, τα επίτιμα μέλη, ένα γαϊτανάκι ανθρώπων, μια μικρογραφία της κοινωνίας μας.
Η προβολή θα γίνει στις 9.15, με ελεύθερη είσοδο.



 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54