Γεωργιάδης: Μην μου πάρει τη δόξα ο Τόμσεν για τις απολύσεις...

«Αν υπάρξουν απολύσεις γιατρών στον ΕΟΠΥΥ, σάς παρακαλώ αυτό δεν θέλω να το χρεωθεί η τρόικα, δεν θέλω να μου παίρνει τη δόξα ο Τόμσεν για τα αυτονόητα. Οι αποφάσεις είναι δικές μου» δήλωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, περιγράφοντας το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί στα θέματα της πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας.

Μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των Μονάδων του ΕΟΠΥΥ και των Κέντρων Υγείας θα υπάρξει ένωση των δύο αυτών συστημάτων, είπε ο υπουργός και σε αυτή τη φάση θα «δούμε αν έχουμε έλλειμμα ή πλεόνασμα προσωπικού».

Επίσης για άλλη μια φορά ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε και επισήμως ότι ο ΕΟΠΥΥ θα μετατραπεί  από πάροχος σε αγοραστή ιατροφαρμακευτικών υπηρεσιών. Πρόκειται για απόφαση που ελήφθη με τη σύμφωνη γνώμη της δικομματικής κυβέρνησης και αναμένεται να πάρει το πράσινο φως από την Βουλή. 

 

Υπολογίζεται ότι περίπου 1400  γιατροί του ΕΟΠΥΥ με χειρουργικές ειδικότητες όπως : αγγειοχειρουργοί αναισθησιολόγοι, νευροχειρουργοί, ορθοπεδικοί, ουρολόγοι, οφθαλμίατροι, πλαστικοί, παιδοχειρουργοί και θωρακοχειρουργοί θα οδηγηθούν εκτός ΕΟΠΥΥ τους επόμενους μήνες

 

Ο βασικός παράγοντας που θα επηρεάσει  τελικά ποιοι και πόσοι θα απομακρυνθούν είναι και η σχέση εργασίας των γιατρών, τόνισε ο κ. Γεωργιάδης και αναφερόμενος στο σχέδιο της task force είπε πως προτάθηκε η μεταφορά όσων ειδικοτήτων αποφασιστεί ότι δεν ανήκουν στην ΠΦΥ, στο ΕΣΥ.

 

Και αυτό όμως είναι υπό αίρεση κατά τον Υπουργό Υγείας, αφού τίθενται μια σειρά ζητημάτων, όπως αν είναι κατάλληλοι αυτοί οι γιατροί για τη Δευτεροβάθμια Υγεία ή αν χρειάζονται οι εν λόγω ειδικότητες.

 

Ο Άδωνις Γεωργιάδης και υποστήριξε ότι το στοίχημα που είχε βάλει για τις απολύσεις αφορούσε στο ΕΣΥ.

 

«Στο πρώτο κομμάτι της κινητικότητας το στοίχημα κερδήθηκε»,  υποστήριξε ο Άδωνις  Γεωργιάδης προσθέτοντας πως το ίδιο στοίχημα θα ισχύσει και το δεύτερο μέρος της κινητικότητας, σε ότι αφορά τα νοσοκομεία της Περιφέρειας.

 

«Η κινητικότητα στην ΠΦΥ είναι κάτι άλλο», διευκρίνισε καθώς δεν υπάρχει  ακόμη αξιολόγηση. Μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και των υπολογισμών των διαθέσιμων γιατρών, «αν διαπιστωθεί ότι υπάρχει πλεόνασμα τότε θα υπάρξουν απομακρύνσεις», παραδέχθηκε ο υπουργός υγείας.



Πηγή iatropedia, ΑΜΠΕ

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 13/11/2013 - 19:16