Σωματείο ΠΑΣΕΤΙΜ (Wind): Έχει έρθει η ώρα να εκπληρώσουμε τα ιδανικά της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

To δικό του παρόν δίνει στις εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου, Το ΔΣ το Σωματείο ΠΑΣΕΤΙΜ (Wind).

Στην ανακοίνωσή του επισημαίνει:
"Η 40στή επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου είναι ιδιαίτερα σημαντική. Τα ανεκπλήρωτα συνθήματα που φώναζαν οι φοιτητές, τους μαθητές και τους εργαζόμενους (που είχαν κατακλύσει το Πολυτεχνείο και τους γύρω δρόμους) και σκέπαζαν τους ήχους των ερπυστριών  και των πυροβολισμών παραμένουν επίκαιρα.
 
Αγώνας για το ψωμί γινόταν και τότε όπως και σήμερα! Οικονομική κρίση και τότε όπως και σήμερα. Φτώχεια και εξαθλίωση των εργαζόμενων με σειρά οικονομικών μέτρων ενάντια στους εργαζόμενους, κατάργηση των συνδικάτων, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και των εργατικών δικαιωμάτων, ήταν η συνταγή της χούντας των συνταγματαρχών. Σε αυτές τις συνθήκες οι εργοδότες επιδοτούνταν για να ασυδωτούν και να μεγαλώνουν τα κέρδη τους.
Μια από τα ίδια γευόμαστε και σήμερα από  τις κυβερνήσεις των μνημονίων: εκμεταλλεύονται την οικονομική κρίση του καπιταλισμού για να διαλύσουν μισθούς, συνδικάτα, συλλογικές συμβάσεις, επιβάλλουν την πιο βαριά φορολόγηση, δημιουργούν τεράστια ανεργία, φτωχαίνουν και εξαθλιώνουν το λαό, πλουτίζουν οι εργοδότες και βαθαίνουν την εξάρτηση μας από το την ΕΕ και το ΔΝΤ.
 
Αγώνας για την παιδεία γινόταν τότε όπως και σήμερα! Η μόρφωση ήταν και είναι βασικό συστατικό για την αξιοπρέπεια και την ελευθερία των ανθρώπων. Η χούντα το γνώριζε καλά και επιχείρησε την επαναφορά στον σκοταδισμό: επανέφερε την καθαρεύουσα ως επίσημη γλώσσα διδασκαλίας, η υποχρεωτική εκπαίδευση έγινε από εννιάχρονη πάλι εξάχρονη, οι παιδαγωγικές ακαδημίες έγιναν ξανά δίχρονες από τρίχρονες, Απαγορεύτηκαν  ακόμη, οι θεατρικές παραστάσεις αρχαίων κειμένων, κριτικών προς τυραννικά καθεστώτα.
Οι κυβερνήσεις των μνημονίων περιορίζουν ασφυκτικά την χρηματοδότηση για την παιδεία, κλείνουν σχολεία και πανεπιστήμια και διαμορφώνουν κοινωνικούς φραγμούς χτυπώντας τη δωρεάν παιδεία και το δικαίωμα στην εκπαίδευση.
 
Αγώνας για την ελευθερία γινόταν τότε όπως και σήμερα! Τότε απαγορευόταν η ελευθερία του λόγου και των συγκεντρώσεων. σουμε ﷽﷽﷽﷽τα εκπληρές συμβάσεις, επιβιμοαγωγικΌμως και σήμερα η δημοκρατία πλήττεται. Η ελευθερία του λόγου (εφημερίδες, ραδιόφωνα, τηλεόραση)ανήκει σε μεγιστάνες του πλούτου που κατέχουν την ενημέρωση και φιμώνουν τις απόψεις του λαού. Οι απεργίες κηρύσσονται συλλήβδην παράνομες. Οι εργατικοί και κοινωνικοί αγώνες δέχονται την αμείλικτη και λυσσαλέα κρατική καταστολή από τα ΜΑΤ (ΕΡΤ, ACS, ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ, απεργιακές συγκεντρώσεις κ.λπ.).
 
Τα συνθήματα του Πολυτεχνείου είναι ζωντανά!
Είναι υποχρέωσή μας να αγωνιστούμε για να τα εκπληρώσουμε.
Να διώξουμε την συγκυβέρνηση του μνημονίου.
Να καταργήσουμε τα μνημόνια.
Να διεκδικήσουμε το δικαίωμα στην εργασία, τις δημοκρατικές ελευθερίες, τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.
 
Με αγώνες ενωτικούς και μαζικούς, με καταλήψεις και απεργίες ,
μπορούμε να δημιουργήσουμε τα δικά μας Πολυτεχνεία.
 
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧNΕΙΟΥ
ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, 3:00 Μ.Μ."
 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54