Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ρόδου

"ΑΝΟΙΞΑΝ"  ΟΙ ΟΥΡΑΝΟΙ ΣΤΗ ΡΟΔΟ 

 

Μικροπροβλήματα δημιούργησε η χτεσινή έντονη νεροποντή στη Ρόδο. Μάλιστα σύμφωνα με την ηλεκτρονική εφημερίδα Rodosalarm , η βροχόπτωση έφτασε σε ποσοστό 70 χιλιοστών  που σημαίνει ότι έβρεξε όσο το ¼ του έτους.

Άνοιξαν ποτάμια  και χείμαρροι σε ολόκληρη τη Ρόδο ενώ οι δρόμοι γέμισαν με τα φερτά υλικά τους.Επίσης πλημμύρισαν πολλά καταστήματα και σπίτια.

Σύμφωνα με την  πρόγνωση Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, με βαθμιαία εξασθένηση. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 7 και πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ, στα νότια νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ που αργότερα θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

 

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ  ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΟΥ  ΔΗΦΟΔΩ.

 

Έντονο προβληματισμό  έχει προκαλέσει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση το ενδεχόμενο να κριθεί αντισυνταγματικός  ο Δημοτικός φόρος από το Συμβούλιο της επικρατείας. Σχετικά με την αναμενόμενη απόφαση της Επταμελούς Σύνθεσης του Β’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας επί της συνταγματικότητας του η Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, μετά και την ενημέρωση που έλαβε από την δικηγορική εταιρεία που εκπροσωπεί το Επιμελητήριο στην υπόθεση, ανακοίνωσε πως: «η για πρώτη φορά στην ιστορία του Δημοτικού Φόρου Δωδεκανήσου κρίση του επί της συνταγματικότητας του στο ανώτατο δικαστήριο της χώρας και στην επταμελή σύνθεση αυτού ολοκληρώθηκε.

Η σχετική απόφαση, γραπτώς, θα είναι διαθέσιμη σε πολύ σύντομο διάστημα οπότε και θα γίνουν γνωστές και οι πολύ ενδιαφέρουσες  πτυχές της κρίσης των μελών της επταμελούς σύνθεσης του ΣτΕ « αναφέρει το επιμελητήριο.

 

 

 

ΑΡΧΙΣΕ Ο  ΛΕΠΤΟΜΕΡΗΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΚΟΝΤΕΙΝΕΡ ΤΟΥ ΦΟΡΤΗΓΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Στο πλαίσιο  της έρευνας σχετικά με το Φ/Γ  “NOURM” σημαίας Σιέρρα Λεόνε, ολοκληρώθηκε βραδινές ώρες χθες, παρουσία του αρμόδιου Εισαγγελέα, του κ. Διευθυντού Τελωνείου, καθώς και Κλιμακίου της Πυροσβεστικής  Υπηρεσίας Ρόδου, η εκφόρτωση των πενήντα πέντε (55) εμπορευματοκιβωτίων (containers) από το πλοίο, στην προβλήτα του λιμένα Ακαντιάς. ΄Οπως ανακοινώθηκε από τους διενεργηθέντες δειγματοληπτικούς ελέγχους, στους οποίους συμμετείχαν και δύο (02) Πυροτεχνουργοί Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, καθώς και ένας (01) Πυροτεχνουργός της ομάδας Υποβρυχίων Αποστολών Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., επιβεβαιώνεται η αρχική εκτίμηση ότι πρόκειται για μεταφορά πολεμικού υλικού.  Μετά την ολοκλήρωση της εκφόρτωσης και του δειγματοληπτικού ελέγχου, προσωπικό του τελωνείου Ρόδου προέβη στη μολυβδοσφράγιση και των πενήντα πέντε (55) εμπορευματοκιβωτίων, ενώ από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών και της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., λαμβάνονται ειδικά ενδεδειγμένα μέτρα ασφάλειας στην προβλήτα εναπόθεσης των εμπορευματοκιβωτίων. 
 
Σημειώνεται ότι μετά τη μεταφορά των εμπορευματοκιβωτίων σε ασφαλές μέρος θα ξεκινήσει ο έλεγχος και η λεπτομερής πραγματογνωμοσύνη για το σύνολο του περιεχομένου τους, καθώς και η ακριβής καταγραφή του πολεμικού υλικού που εντοπίστηκε.

 

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟ  ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ  ΡΟΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ

 

Επιστολή προς τους υπουργούς  Εσωτερικών και Διοικ. Μεταρρύθμισης  απέστειλε σήμερα ο δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς, σχετικά με την εθελοντική κινητικότητα δημοτικών υπαλλήλων. Συγκεκριμένα, ο κ. Κουσουρνάς προβάλλει το γεγονός ότι στους νησιωτικούς δήμους δεν ισχύει η έννοια του «όμορου δήμου» και, βάσει αυτού, ζητά την εφαρμογή εναλλακτικής κινητικότητας - πάντα σε εθελοντική βάση - προς άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου. 
"Καταρχήν  κρίνουμε θετική την πρόταση αυτή, αλλά για την περίπτωση των νησιωτικών δήμων αυτό δεν ισχύει γιατί δεν υπάρχουν όμοροι δήμοι. Θα ήταν εφικτό όμως π.χ. στην περίπτωση του Δήμου Ρόδου να υπάρξει πρόγραμμα εθελοντικής κινητικότητας σε υπηρεσίες του Δημοσίου (π.χ. την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, το ΙΚΑ Ρόδου, το Νοσοκομείο Ρόδου, τη ΔΟΥ Ρόδου κ.λ.π.) αναφέρει ο κ. Κουσουρνάς και τονίζει:  
Παρακαλούμε να ληφθεί υπόψη η ανωτέρω πρότασή μας στις όποιες νομοθετικές πρωτοβουλίες σας, διότι θα διευκολύνει την συμμετοχή υπαλλήλων μας, που ήδη άλλωστε έχουν δηλώσει ενδιαφέρον να μετακινηθούν σε διάφορες υπηρεσίες τοπικού ενδιαφέροντος με έδρα τη Ρόδο.

 

 

ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ  ΤΗΣ Ν.Δ. ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

 

 

Αύριο ψηφίζουν τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας για τα νέα προεδρεία στις δημοτικές Οργανώσεις καθώς και τους υπεύθυνους ανά τομείς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΝΟΔΕ οι εκλογές θα διεξαχθούν από τις  10:00 έως τις 19:00 .

Τα εγγεγραμμένα μέλη που  ψήφισαν στις εσωκομματικές εκλογές  του 2010 καλούνται να προσέλθουν στην διαδικασία και σύμφωνα με τον  νέο σχεδιασμό ως εξής : 

 

Δημοτική Οργάνωση πόλεως Ρόδου , στο «Ακταίον» . 

 

Δημοτική Οργάνωση Καλλιθέας ( Συνένωση Τοπικών οργανώσεων Καλλιθέας - Αφάντου - Αρχαγγέλου )  στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην πλατεία Αφάντου.  

 

Δημοτική Οργάνωση Λίνδου ( Συνένωση Τοπικών οργανώσεων Λίνδου και Νότιας Ρόδου )  στο Δημαρχείο Λίνδου.  

 

Δημοτική Οργάνωση Ιαλυσού – Καμείρου ( Συνένωση Τοπικών  Οργανώσεων Ιαλυσού – Πεταλούδων – Καμείρου – Ατταβύρου )  στο Πνευματικό κέντρο Κρεμαστής. 

 

Οι πρόεδροι και τα μέλη των νέων Τοπικών Οργανώσεων καθώς και οι υπεύθυνοι θεματικών  τομέων που θα εκλεγούν, θα αποτελέσουν  εκλεκτορικό σώμα για την ανάδειξη του νέου Προέδρου ΝΟ.Δ.Ε. 

 

Οι νέοι Πρόεδροι των Τοπικών οργανώσεων καθώς  και οι υπεύθυνοι θεματικών τομέων που θα εκλεγούν , αποτελούν αυτόματα μέλη της νέας ΝΟ.Δ.Ε. 

 

 

ΝΑΙ ΜΕΝ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΦΩΤΗ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ

 

Ανοιχτό άφησε  το ενδεχόμενο να διεκδικήσει το Δήμο Ρόδου ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου  Φώτης Χατζηδιάκος μιλώντας σήμερα στην ΕΡΑ Ρόδου.

 Ο κ. Χατζηδιάκος  τόνισε πως ο κύκλος του  στην περιφέρεια κλείνει και  υποστήριξε πως η κυβέρνηση πρέπει να ξεκαθαρίσει τις αρμοδιότητες των ΟΤΑ. Τάχθηκε τέλος υπέρ του ενιαίου Δήμου για το νησί της Ρόδου.

 

 

ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΣ  ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΕ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

 

 

Στην αίθουσα  του Περιφερειακού Συμβουλίου συγκεντρώθηκαν μετά την λιτανεία για τον πολιούχο του νησιού τα στελέχη της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, οι εκπρόσωποι των προσκεκλημένων τοπικών φορέων και η αντιπροσωπεία της Ουκρανικής Περιφέρειας Χμελνίτσκι για την υπογραφή του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας.          

 Την εκδήλωση συντόνιζε η Αντιπεριφερειάρχης για θέματα Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Ελευθερία Φτακλάκη, και ξεκίνησε με την παρουσίαση του παραγωγικού προφίλ του Khmelnytskyi από τον Ουκρανό Περιφερειάρχη, Vasyl Iadukha. Ακολούθως, ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου, Γιάννης Μαχαιρίδης, επεσήμανε στην ομιλία του τον καταλυτικό ρόλο του Πρέσβη της Ουκρανίας στην Ελλάδα, Volodymyr Shkurov, καθώς και τις στρατηγικές ομοιότητες και τις αξιοποιήσιμες διαφορές ανάμεσα στις δύο περιφέρειες. Επιπλέον, ο κ. Μαχαιρίδης δεσμεύθηκε στην ουκρανική αντιπροσωπεία να μεταδώσει την τεχνογνωσία της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου που αφορά στην απορρόφηση και εκμετάλλευση ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Το Πρωτόκολλο Συνεργασίας αποτελεί ένα από  τα πρώτα βήματα διεύρυνσης και σύσφιξης των σχέσεων με την Ουκρανία, όπως και με άλλες ευρωπαϊκές περιφέρειες που μοιράζονται τομείς στρατηγικού ενδιαφέροντος με την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

 

 

 

 Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου  του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και μέλος της  Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Ουκρανίας  του Ελληνικού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Γάκης, μετά την υπογραφή του πρωτοκόλλου αυτού δήλωσε μεταξύ άλλων: «Είναι ευτυχής συγκυρία που η τελετή για την υπογραφή του πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ των Περιφερειών Νοτίου Αιγαίου και Khmelnytskyi, συνέπεσε με τις εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του πολιούχου της πόλης μας, Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου. Έτσι, τονίζονται με τον καλύτερο τρόπο οι κοινές θρησκευτικές και πολιτισμικές παραδόσεις των δύο λαών, η μακρά φιλία και ο αμοιβαίος σεβασμός μεταξύ των δύο χωρών. 
Το πρωτόκολλο για την ενδυνάμωση της τουριστικής, οικονομικής, επιστημονικής, τεχνολογικής και πολιτιστικής συνεργασίας που υπογράφτηκε σήμερα από τους εκπροσώπους των δυο Περιφερειών, θα θεμελιώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις σχέσεις φιλίας και τη γέφυρα επιχειρηματικότητας, που με την αμέριστη βοήθεια του Πρέσβη της Ουκρανίας στην Ελλάδα κ. Β. Σκουρώφ και τη στήριξη του  Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου κ. Γ. Μαχαιρίδη, «χτίστηκε» με επιτυχία τον τελευταίο χρόνο. Νιώθω ιδιαίτερη ικανοποίηση και χαρά, που η ιδέα της περιφερειακής συνεργασίας που έθεσα σαν πρόταση, πήρε «σάρκα και οστά» με την καλύτερη δυνατή μορφή: τη συνεργασία σε περιφερειακό επίπεδο μεταξύ της νησιωτικής μας περιοχής και μιας δυναμικά αναπτυσσόμενης περιφέρειας στην Ουκρανία. 
Οι επιχειρηματικές δραστηριότητες και οι επενδυτικές ευκαιρίες, εστιάζονται σε πολλούς τομείς, κυρίως στον τουρισμό, στον πολιτισμό, τον αθλητισμό και στον τομέα των αγροτικών προϊόντων, τομείς,  που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της δωδεκανησιακής οικονομίας και της ιδιαίτερης νησιωτικής ταυτότητας. 
Σήμερα, έγινε το πρώτο βήμα. Είναι επιδίωξη των τοπικών φορέων για την διεύρυνση της οικονομικής και πολιτιστικής συνεργασίας ανάμεσα στις δύο περιφέρειες και είμαι σίγουρος, ότι το ενδιαφέρον για τη συνεργασία με την Ουκρανία δεν θα σταθεί μόνο στην Περιφέρεια Khmelnytskyi και στον τουρισμό. 
Είναι τεράστιο το δυναμικό των δύο πλευρών και οι παραγωγικές δυνατότητες που διαθέτουν οι δύο χώρες μας και άξια προβολής τα ειδικά αναπτυξιακά πλεονεκτήματα των μικρών νησιών της περιφέρειας μας όπως για παράδειγμα, ο εναλλακτικός τουρισμός στην Κάλυμνο, ο θρησκευτικός τουρισμός στη Σύμη, η Πάτμος, παγκόσμιο κέντρο πολιτισμού και της Ορθοδοξίας, η Κως της ιατρικής και της ήπιας αγροτικής ανάπτυξης, η Νίσυρος των φυσικών πόρων, η Τήλος της οικολογίας, να μην αναφερθώ μόνο στη Ρόδο, το σμαράγδι του Αιγαίου, που διαθέτει τόσο διαφοροποιημένα αναπτυξιακά στοιχεία, όσα όλα τα νησιά μαζί…. 
Τέλος, θα ήθελα να τονίσω, ότι με τη θεσμική μου ιδιότητα ως μέλος της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Ουκρανίας του Κοινοβουλίου, θα μεταφέρω τη θετική αυτή εμπειρία της περιφέρειας μας στη Βουλή και θα στηρίξω πρωτοβουλίες και νομοθετικές παρεμβάσεις που ευνοούν την αλληλεπίδραση και την συνεργασία των τοπικών κοινωνιών και των πολιτών των δύο χωρών".

 

 

ΣΤΗ ΡΟΔΟ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ  ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ

 

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Νομού Δωδεκανήσου καλεί τους φίλους και τα μέλη του κόμματος, καθώς και όλους τους πολίτες σε ανοιχτή συζήτηση με θέμα: 
 Η Κεντροαριστερά στην Ελλάδα .    Το μέλλον της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Κεντρικός ομιλητής της συνάντησης θα είναι ο τέως Πρόεδρος της Ελληνικής Βουλής, κ. Απόστολος Κακλαμάνης. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013, στις 10:30, στο ΑΚΤΑΙΟΝ .

 

 

 

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ ΝΑΥΤΗ ΘΕΤΕΙ Η  ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΙΚΑ ΙΑΤΡΙΔΗ 

 

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Ναυτιλίας και Υγείας κατέθεσε η Τομεάρχης Ναυτιλίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων και Βουλευτής Δωδεκανήσου, Μίκα Ιατρίδη, σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Οίκος Ναύτη. 
 
Στην ερώτηση της η Μίκα Ιατρίδη αναφέρει τις τραγικές ελλείψεις που επεσήμανε κλιμάκιο της ΠΕΝΕΝ, γεγονός που καθιστά τον Οίκο Ναύτη ανήμπορο στο να εκπληρώσει ακόμα και τις βασικές του υποχρεώσεις. 
 
Καταλήγοντας, η Βουλευτής Δωδεκανήσου ζητά να πληροφορηθεί από τους αρμόδιους Υπουργούς πώς σκοπεύουν να δώσουν λύση στα προβλήματα του Οίκου Ναύτη, με δεδομένο ότι οι ναυτικοί όλων των ειδικοτήτων έχουν προσφέρει, και προσφέρουν ακόμη, τα μέγιστα με την εργασία τους στο ναυτιλιακό θαύμα της Ελλάδας.  

 

 

 

 

 ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗ  ΡΟΔΟ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΚΑΙ  ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ 

 

 

Εκδήλωση –  διάλογος  με θέμα «Η πρόκληση της Αναθεώρησης του Συντάγματος», θα πραγματοποιηθεί σήμερα και ώρα 19:00, στην Αίθουσα «Γεώργιος Καραγιάννης» του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, στη Ρόδο. Βασικοί εισηγητές θα είναι ο Ανδρέας Λοβέρδος, Συνταγματολόγος, Αναπληρωτής Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, π. Υπουργός με θέμα «Το Σύνταγμα της Δ΄ Ελληνικής Δημοκρατίας – Πολιτικό πλαίσιο και προτάσεις αναθεώρησης του Συντάγματος» και ο Γιώργος Κατρούγκαλος,  Συνταγματολόγος,  Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης με θέμα   «Συντακτική ή Αναθεωρητική Βουλή;». Ειδική παρέμβαση θα κάνει ο Γιώργος Νικητιάδης,  Δικηγόρος, τ. Υφυπουργός 
Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό - Η είσοδος είναι ελεύθερη

 

 

ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΑΝ ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ  ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου  ανακοινώνει οτι ο ΟΑΕΔ έχει εκδώσει ερμηνευτική εγκύκλιο για τους όρους επιδότησης των εποχιακά ανέργων όπου εντάσσει υποχρεωτικά σε επιδότηση 3 μηνών και 5 ημερών όσους απασχοληθήκαν από 100 έως 149 ημέρες εργασίας, ενώ δίνει την δυνατότητα επιλογής με αμετάκλητη δήλωση του Ν.1599/86 της επιδότησης αυτής και σε όσους απασχολήθηκαν από 150 έως 200 ημέρες εργασίας- ασφάλισης.   Είναι προφανές ότι όσων έληξε η φετινή απασχόληση στις τουριστικές επιχειρήσεις 31/8 και μετά, μπορούν πλέον να προσέλθουν στον ΟΑΕΔ για την αίτηση με το νέο καθεστώς, ενώ όσοι είχαν ήδη προσέλθει και έλαβαν απορριπτική απάντηση, οι αιτήσεις τους θα επανεξεταστούν. 

 

 

ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΜΑ ΣΤΑ  ΒΡΑΧΙΑ ΕΝΑ ΙΣΤΙΟΦΟΡΟ 

 

 

Ενημερώθηκε χθες, η Λιμενική Αρχή Ρόδου από τον   66χρονο αλλοδαπό Κυβερνήτη και μοναδικό επιβαίνων του Ι/Φ-Κ/Μ «NAVIS» σημαίας Γερμανίας,  ότι είχε προσαράξει στην περιοχή «ΧΩΜΑΤΑ», σε απόσταση 30 περίπου μέτρων από την ακτή.Άμεσα απέπλευσε προς παροχή συνδρομής ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ενώ το «NAVIS» αποκολλήθηκε με ίδια μέσα και κατευθύνθηκε στη μαρίνα Μανδρακίου Ρόδου. Κατά την είσοδό του στο λιμένα παρασύρθηκε από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή και προσέκρουσε σε βράχο με αποτέλεσμα την πρόκληση εισροής υδάτων. Στη συνέχεια παρασύρθηκε από ανέμους και προσάραξε σε αμμώδη περιοχή της παραλίας «ΕΛΛΗ» όπου παραμένει ημιβυθισμένο.Ο 66χρονος αλλοδαπός Κυβερνήτης μεταφέρθηκε σώος στη στεριά με τη συνδρομή στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου. 

 

ΣΥΛΛΗΨΗ ΓΙΑ  ΣΩΜΑΤΕΜΠΟΡΙΑ

 

 

Συνελήφθη προχθές (13-11-2013) το βράδυ στη Ρόδο, από  αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης  Ασφαλείας Ρόδου, ένας 41χρονος υπήκοος  Ρουμανίας για βιασμό και σωματεμπορία. 
 
Ειδικότερα ως προς το ιστορικό της υπόθεσης, στο πλαίσιο διερεύνησης σχετικής κατ
αγγελίας διαπιστώθηκε ότι ο δράστης ύστερα από γνωριμία με την 42χρονη υπήκοο Βουλγαρίας στην Αθήνα της πρότεινε εργασία σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Ρόδο και τη μετέφερε στο νησί ακτοπλοϊκώς την 12-11-2013. 
 
Κατά την διαμονή τους σε ξενοδοχείο στην πόλης της Ρόδου στις 12-11-2013 το βράδυ με χρήση βίας την εξανάγκασε σε συνουσία. Στην συνέχεια την υποχρέωσε να τον ακολουθήσει σε διάφορα μπαρ της πόλης όπου προσπάθησε να την προωθήσει στην πορνεία με σκοπό την εξοικονόμηση χρημάτων. 
 
Ο συλληφθείς με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος του οδηγήθηκε χθες (14-11-2013) το απόγευμα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, ο οποίος του άσκησε ποινική δίωξη και τον παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή Ρόδου

 

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ  ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

 

 

Η Διοίκηση του  Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ρόδου  αποδίδει φόρο τιμής στη μνήμη  των αγωνιστών της εξέγερσης  του Πολυτεχνείου.  
Η εξέγερση του λαού την 17η Νοέμβρη με μπροστάρη τη νεολαία δεν είναι μια ημέρα μ
νήμης.  
Εδώ και 40 χρόνια, το μήνυμα που εκπέμπει το Πολυτεχνείο είναι ότι ο αγώνας, η αντίσταση και η εξέγερση είναι τα όπλα μας για μια προοδευτική κοινωνία με συλλογική συνείδηση, Δημοκρατία, ανθρωπιά, αξιοπρέπεια και σεβασμό στην ελευθερία. 
Τα αιτήματα του Πολυτεχνείου είναι διαχρονικά και επίκαιρα και δείχνουν το μοναδικό δρόμο που ως λαός έχουμε για την ανατροπή των πολιτικών που μας συνθλίβουν, μας συντρίβουν και μας προσβάλλουν. 
Τα εργασιακά, οικονομικά, ασφαλιστικά και δημοκρατικά δικαιώματα των εργαζομένων συνεχίζουν να δέχονται επιθέσεις, αμφισβητήσεις και ανατροπές, εντείνοντας τις ανισότητες και τις αδικίες. 
Εργαζόμενοι, σπουδαστές και νεολαία συνεχίζουν τον αγώνα και τις διεκδικήσεις για Ειρήνη, Δημοκρατία και Ισονομία. 
 
Σήμερα οι αρχές του Συντάγματος καταπατούνται απ’ αυτούς που ασκούν την εξουσία. 
Σήμερα η Δημοκρατία καταπατείται με τις κυβερνητικές αποφάσεις, με επιστρατεύσεις, επιτάξεις, δικαστικές αποφάσεις και πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, που επιβάλλουν «ξαφνικούς θανάτους» επιχειρήσεων και απολύσεις εργαζομένων, καθώς και με το χτύπημα των κοινωνικών αγώνων από τις δυνάμεις καταστολής μέσα από το δόγμα «Νόμος και Τάξη». 
 
Μέσα σ’ αυτό το κλίμα και εξαιτίας αυτής της πολιτικής ο φασισμός βρίσκει γόνιμο έδαφος για να οργανώνεται, να αναπτύσσεται και να δηλητηριάζει με τις ιδέες του την κοινωνία και τους εργαζόμενους. 
 
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι, 
Η σιωπή δεν είναι χρυσός, είναι συνενοχή και συνευθύνη! 
Το Πολυτεχνείο και οι νεκροί αγωνιστές του 1973 δείχνουν το δρόμο του αγώνα" αναφέρει το Εργατικό Κέντρο Ρόδου. 

 

 

 

Eκδηλώσεις για  τα 40 χρόνια από την εξέγερση  του Πολυτεχνείου θα πραγματοποιήσουν  την Κυριακή 17 Νοεμβρίου το  ΠΑΜΕ Ρόδου, το ΜΑΣ η ΠΑΣΕΒΕ  και το παράρτημα Ρόδου της  ΟΓΕ.

Στις 2 το μεσημέρι σήμερα έγιναν εκδηλώσεις στο φουαγιέ του Πανεπιστημίου. Την Κυριακή στις 3.30 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Κύπρου συναυλία με τους  Αγαπητό Πάχο, ΄Ιριδα Μαυράκη και Γιώργο Πούλο. Μετα θα γίνει πορεία προς την περιφέρεια.

 
 
Τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013, στις 8 το βράδυ, στο Δημ
οτικό Θέατρο Ρόδου μια ημέρα μετά τη 40-χρονη επέτειο του Πολυτεχνείου, η Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Ρόδου παρουσιάζει την ταινία "Χαραγμένες Ζωές" του Σπύρου Τέσκου, παρουσία του ίδιου του σκηνοθέτη. 
Μια ταινία-ντοκιμαντέρ για τη Δημοκρατία και το Φασισμό στη σημερινή Ελλάδα. Σημειώνεται ότι η ταινία έκανε πρεμιέρα, συμβολικά, στην ΕΡΤ τον Οκτώβριο. 
Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση. 
Είσοδος ελεύθερη.

 

 

 

 

 

 

 ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΩ

 

Εκδήλωση για τη συμπλήρωση 40 χρόνων απο το μεγάλο ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου διοργανώνει τη Κυριακή 17 Νοεμβρη στην αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων στις 6.30 το απόγευμα το Εργατικό κέντρο Β! Συγκ/τος.'' Η εργατική τάξη''' αναφέρει το Εργατικό κέντρο,'' οι γυναίκες οι συνταξιούχοι οι φτωχοί αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες και ιδιαιτέρως η νέα γενιά θάρθουν αντιμέτωποι με νέα μέτρα που θα εκφράζουν όλη τη βαρβαρότητα του καπιταλιστικού συστήματος με σκοπό τη προστασία της κερδοφορίας του κεφαλαίου με τίμημα την εξαθλίωση του λαού.Η εκδήλωση για το Πολυτεχνείο'' συμπληρώνει '' δε μπορεί παρά να εκφράζει αυτό που η νεολαία με την Εργατική τάξη φώναζαν το 73.

 

Ο αγώνας εκείνος με τις διεκδικησεις του παραμένει μέχρι και σήμερα τραγικά επίκαιρος αναφέρει στο μήνυμα της η Β! ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου.'' Και το σύνθημα Ψωμί- Παιδεία -Ελευθερία ''υπογραμμίζει '' θα πρέπει να συμπληρωθεί και με τις λέξεις Υγεία- Εργασία- Κατοικία. Σήμερα σε μια χώρα υποταγμένη στα συμφέροντα των μονοπωλίων που εξαφανίζει κάθε κοινωνικό αγαθό και εξοντώνει τον άνθρωπο και εξευτελίζει την ίδια τη ζωή ο αγώνας εκείνος ενάντια στο χουντικό καθεστώς θα πρέπει να γίνει άμεσα και επιτακτικά φωτεινό μονοπάτι για όλους μας '' καταλήγει στο μήνυμα της για την εξέγερση η Β! ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου.....

 

40 Χρόνια μετά ο αγώνας εκείνος ζει και εμπνέει τονίζει η Οργάνωση μελών του ΣΥΡΙΖΑ Κω. ''Το Πολυτεχνείο είναι εδώ'' επισημαίνει '' να μας θυμίζει το νόημα του και να εμπνέει τους αγωνες του σήμερα. Για την οριστική απελευθέρωση της χώρας από τη θηλιά των μνημονίων και την υπεράσπιση της κοινωνικής συνοχής..

 

ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΣΤΟ ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ

 

Τη λειτουργία των καταστημάτων του Δήμου Αγαθονησίου  για περισσότερες από επτά (7) Κυριακές το χρόνο και συγκεκριμένα όλες τις Κυριακές του έτους εισηγήθηκε ο Δήμαρχος Αγαθονησίου κ. Βαγγέλης Κόττορος στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο σύμφωνα με την ηλεκτρονική εφημερίδα  patmostimes.gr

 την ψήφισε ομόφωνα λέγοντας πως ο  Δήμος Αγαθονησίου παρουσιάζει αφενός μεν τα χαρακτηριστικά ενός τουριστικού Δήμου, αφετέρου δε η λειτουργία των καταστημάτων στο σύνολό τους είναι οικογενειακού τύπου, χωρίς εργαζόμενους, έτσι ώστε να μην τίθεται θέμα να θίγονται δικαιώματα εργαζομένων.

 

Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΤΣΑΛΑΧΟΥΡΗΣ  ΣΕ ΡΕΣΙΤΑΛ ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΡΟΧΑΙΩΝ

Κάθε χρόνο η Τρίτη Κυριακή του Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί παγκοσμίως  Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων.  Η  Ημέρα Μνήμης είναι αφιερωμένη στη μνήμη των εκατομμυρίων που έχασαν τη ζωή τους ή τραυματίστηκαν σε τροχαία δυστυχήματα, στις οικογένειες τους και αποτελεί φόρο τιμής στα σωστικά συνεργεία, στην τροχαία, στον ιατρικό και  νοσηλευτικό  κοσμο που καθημερινά έρχονται αντιμέτωποι με τραυματικές εμπειρίες από τροχαία δυστυχήματα. 
Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ –ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ,για την ημέρα αυτή έχει προγραμματίσει μια σειρά εκδηλώσεων: Ετσι την Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013,θα τελεστεί για  τέταρτη  χρονιά επιμνημόσυνη δέηση  σε όλους τους ναούς της  Ρόδου με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πιστών και την ίδια μέρα στις 8 και μισή το βράδι θα πραγματοποιηθεί κατανυκτική Συναυλία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου από τον Διεθνούς φήμης Συνθέτη Φίλιππο Τσαλαχούρη.

 

ΣΤΗΝ ΚΩ Ο  ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ  

 

 

 

Το νέο βιβλίο των Ευκλείδη Τσακαλώτου και Χρήστου Λάσκου με τίτλο '' 22 πράγματα που μας λένε για την ελληνική κρίση και δεν είναι έτσι..'' θα παρουσιαστεί σε ανοιχτή εκδήλωση στις 7 το βράδυ από το Πολύκεντρο Θαλασσινού και τις εκδόσεις Κ.Ψ.Μ . Στην εκδήλωση θα συμμετέχει ο συγγραφέας καθηγητής στο Οικονομικό Παν/μιο Αθηνών και βουλευτής Β! Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος..

 

 

 

 

ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΝΕΣΤΟΡΙΣΕΙΟ Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΛΟΥΙΖΑΣ ΚΑΚΙΣΗ

 

 

 

Αύριο στις 7 μ.μ., εγκαινιάζεται στη Νέα Πτέρυγα του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου ατομική έκθεση ζωγραφικής της Λουίζας Κακίση με θέμα «Μορφές στο χρόνο». 
 
Διάρκεια έκθεσης: 16 Νοεμβρίου έως 11 Δεκεμβρίου 2013 
Ώρες: Τρίτη - Πέμπτη - Παρασκευή - Σάββατο: 9.00 - 15.00 
Τετάρτη: 15.00 - 21.00 / Κυριακή και Δευτέρα κλειστά 
 
Στην 13η αυτή ατομική έκθεση της ζωγράφου περιλαμβάνονται ελαιογραφίες σε καμβά, σε δύο ενότητες: Ανθρώπινες μορφές και τοπία.

 

 ΑΠΟΨΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟΝ "ΣΥΜΙΑΚΟ ΚΑΙ ΑΡΧΑΓΓΕΛΙΤΗ"

 

Μια ακόμα παράσταση  του  ΕΡΓΟΥ «ΣΥΜΙΑΚΟ ΚΙ ΑΡΧΑΓΓΕΛΙΤΗ»θα δοθεί από τις θεατρικές ομάδες των Συλλόγων «Ο ΓΛΑΥΚΟΣ» ΤΩΝ ΣΥΜΙΑΚΩΝ ΡΟΔΟΥ ΚΑΙ «Ο ΑΙΘΩΝΑΣ» ΤΗΣ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΡΟΔΟΥ. στις 8.30μ.μ.Μια παράσταση της οποίας όλα τα έσοδα θα διατεθούν για τις ανάγκες του κοινωνικού παντοπωλείου.  

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ  ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ  ΤΗΝ ΠΑΟΛΑ ΝΕΣΤΟΡΙΔΗ  

Ο  Πρόεδρος του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου Δρ. Νικόλαος Φρόνας και τα Μέλη του Δ.Σ μας προσκαλούν στην εκδήλωση απονομής των βραβείων του φωτογραφικού διαγωνισμού με θέμα «Τοπία της Ρόδου», που το Μουσείο  προκήρυξε,στο πλαίσιο των Πολιτιστικών ημερών που καθιέρωσε, στη μνήμη 
της αείμνηστης Πάολας Νεστορίδη.Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Νοεμβρίου ώρα 11.00 στη Νέα πτέρυγα Νεστορίδειου Μελάθρου, οδός Ι. & Π. Νεστορίδη (πρώην Κω). Η εκδήλωση περιλαμβάνει: έκθεση των φωτογραφιών, μουσική υπόκρουση, ομιλία με θέμα: « Η φωτογραφία ως τέχνη τη σημερινή εποχή» με ομιλητή τον γνωστό σκηνοθέτη-φωτογράφο κ. Αλέξανδρο Λουιζίδη και την τελετή απονομής των βραβείων .Tελεί δε υπο την αιγίδα και την υποστίρηξη της επιτροπής ΠΑΟΛΑΣ ΝΕΣΤΟΡΙΔΗ η οποία μάλιστα πρόσφερε στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Ρόδου διάφορα τρόφιμα αξίας 500€ (αλεύρι, ζάχαρη, φακές, φασόλια, γάλα εβαπορέ) στην μνήμη της ΠΑΟΛΑΣ ΝΕΣΤΟΡΙΔΗ, για τα  δύο χρόνια από το θάνατο της.

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ΒΙΒΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ Κ.Π. ΚΑΒΑΦΗ  

Το Τμήμα  Πολιτισμού Δωδεκανήσου της Περιφέρειας  Νοτίου Αιγαίου και η Στέγη  Γραμμάτων και Τεχνών Δωδεκανήσου, σε συνεργασία  με το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου,  διοργανώνουν την παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Σκανδαλίδη «Κωνσταντίνος Π. Καβάφης και Δωδεκανήσιοι στην Αίγυπτο των Ελλήνων». Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Πτέρυγα του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης, την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου  και ώρα 18:30.

Την παρουσίαση θα κάνουν οι φιλόλογοι Δανάη Χαραλάμπη, Χαρά Κοσεγιάν και  ο πρόεδρος της ΣΓΤΔ  Μανόλης Μακρής

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54