Ειδήσεις από την ΕΡΑ Αιγαίου

Θα συνεχίσει να λειτουργεί το ογκολογικό τμήμα του Βοστάνειου

 
Παραμένει ο ογκολόγος στο Βοστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης μετά την έγκριση μετάθεσης στο νησί της συζύγου του και έτσι θα συνεχίσει να λειτουργεί το σπουδαιότατο ογκολογικό τμήμα του νοσοκομείου που έχει βοηθήσει ουσιαστικά χιλιάδες συμπολίτες μας και τις οικογένειές τους. Παραμένουν ωστόσο σοβαρές εκκρεμότητες και για άλλες ειδικότητες που διασφαλίζουν την πλήρη λειτουργία του τμήματος.
 
Σύνταξη: Μυρσίνη Τζινέλλη
 
 
Υπαναχώρησε η κυβέρνηση στους αγώνες των Λημνιών και των Ικαριωτών και με τροπολογία που κατατέθηκε από το Υπ. Υγείας σε σχετικό νομοσχέδιο, βελτίωσε μερικώς τη θέση των δύο νοσοκομείων. Συγκεκριμένα προβλέπεται η επαναφορά του καθεστώτος της διασύνδεσης του νοσοκομείου Λήμνου με αυτό της Μυτιλήνης και του νοσοκομείου Ικαρίας με αυτό της Σάμου που πρακτικά σημαίνει ότι τα δύο νοσοκομεία θα έχουν κοινή διοίκηση αλλά θα είναι ξεχωριστά Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, θα έχουν ξεχωριστό Α.Φ.Μ, προϋπολογισμό και κυρίως οργανόγραμμα. «Δεν είναι αυτό που ζητάμε, δηλαδή πλήρη αυτονομία των νοσοκομείων, αλλά οπωσδήποτε είναι μια θετική εξέλιξη. Η κυβέρνηση μετά από τους αγώνες μας έχει κάνει ένα βήμα πίσω. Δε σταματάμε όμως και δεν εφησυχάζουμε, συνεχίζουμε να διεκδικούμε πλήρη αυτονομία και δίνουμε το επόμενο ραντεβού έξω από το Υπουργείο Υγείας στις 29 Νοεμβρίου όπου συναντώνται φορείς 20 και πλέον νοσοκομείων από όλη την Ελλάδα» τόνισε μιλώντας στο σταθμό μας ο Σωτήρης Λέγκας από το σύλλογο εργαζομένων του νοσοκομείου Ικαρίας. Σύμφωνα με το αιτιολογικό της τροπολογίας η αλλαγή αυτή στο διοικητικό καθεστώς των δύο νοσοκομείων επιβάλλεται «λόγω της ευαισθητοποίησης της κυβέρνησης στη νησιωτική ιδιαιτερότητα» όπως χαρακτηριστικά τονίζεται, όμως οι επιτροπές αγώνα των νησιών επισημαίνουν ότι η κυβέρνηση δεν έδειξε την ανάλογη ευαισθησία στα νοσοκομεία Νάξου, Κω και Καλύμνου που επίσης έχουν τη νησιωτική ιδιαιτερότητα τονίζοντας ότι η μαζική και σταθερή στο χρόνο αγωνιστική κινητοποίηση των κατοίκων και των φορέων έφερε αυτό το μερικώς ικανοποιητικό αποτέλεσμα και όχι η ....κυβερνητική ευαισθησία!
 
Σύνταξη: Μυρσίνη Τζινέλλη
 

Κατασχετήρια στην εφορία

Περισσότερα από 100 κατασχετήρια για χρέη προς το Δημόσιο έχουν φθάσει στη ΔΟΥ Χίου μέσω της αρμόδιας περιφερειακής διεύθυνσης της ΔΟΥ Μυτιλήνης. Σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν φθάσει στις διευθύνσεις των ΔΟΥ, η εφορία καλείται να αναζητήσει τρόπους είσπραξης των οφειλών, που μπορεί να είναι και 1000 ΕΥΡΩ, από ενοίκια, μισθούς, συντάξεις ή τραπεζικούς λογαριασμούς πριν προχωρήσει σε καταγραφή κατάσχεσης ακινήτων.

Σύνταξη: Θοδωρής Πυλιώτης

Συνάντηση φορέων με εκπροσώπους AEGEAN

Ενημερωτική συνάντηση με φορείς της Χίου για το θέμα των αεροπορικών δρομολογίων θα έχουν σήμερα Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου, εκπρόσωποι της εταιρείας Aegean Airlines.   Σύμφωνα με ενημέρωση από την εταιρεία, μέσω του Δήμου Χίου, εκπρόσωποί της θα συναντηθούν στις 11.30 το πρωί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου με το Δήμαρχο Χίου, τον Αντιπεριφερειάρχη Χίου, τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου , Εκπρόσωπο της Ένωσης Καταναλωτών Χίου, τον υπεύθυνο του Επιμελητηρίου για θέματα Τουρισμού και την Προϊσταμένη Τουρισμού του Δήμου Χίου . Να σημειωθεί ότι από τις 13 Νοεμβρίου έως και αύριο 19, η Ένωση Καταναλωτών Χίου έχει καλέσει σε μποϊκοτάζ των αεροπορικών δρομολογίων λόγω του σημερινού υψηλού κόστους, χωρίς όμως να έχει βρει ανταπόκριση από τους πολίτες.

Σύνταξη: Θοδωρής Πυλιώτης

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 18/11/2013 - 14:03