Ένοπλος άνοιξε πυρ στα γραφεία της Liberation - Φωτογράφος σοβαρά τραυματίας (video)

Συγκλονισμένη παρακολουθεί  η διεθνής κοινή γνώμη τις εξελίξεις στη Γαλλία, όπου το πρωί ένοπλος άνδρας άνοιξε πυρ δυο φορές στα γραφεία της εφημερίδας Liberation. Από τα πυρά τραυματίστηκε σοβαρά στο θώρακα και το στομάχι ένας βοηθός φωτογράφου ηλικίας 27 ετών. Το θύμα, νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο Πιτιέ Σαλπετριέρ του Παρισιού. Άνδρες της γαλλικής αστυνομίας έχουν αποκλείσει την πρόσβαση στους δρόμους γύρω από τα γραφεία της Liberation ενώ έκτακτα μέτρα ασφαλείας λαμβάνονται και στα γραφεία εφημερίδων και τηλεοπτικών σταθμών.  Στα γραφεία της Liberation βρίσκονται αυτήν την ώρα οι υπουργοί  Πολιτισμού Ορελί Φιλιπετί, ο υπουργός Εσωτερικών Μανουέλ Βαλς και ο Δήμαρχος Παρισιού Μπερτράν Ντελανοέ και ενημερώνονται από τον διευθυντή της εφημερίδας Νικολά Ντεμπορά.

Δυο ώρες μετά την χτύπημα στη Liberation σημειώθηκε και μία νέα επίθεση αυτή τη φορά εναντίον των γραφείων της τράπεζας Societe Generale. Ένας άνδρας άνοιξε πυρ χωρίς αυτή τη φορά να υπάρξουν θύματα. Η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο να συνδέονται τα δυο περιστατικά μεταξύ τους.

Η βία εναντίον των δημοσιογράφων είναι εξαιρετικά ανησυχητικό σημάδι για την κοινωνία. Είμαστε αποφασισμένοι να μην την επιτρέψουμε δήλωσε ο Δήμαρχος Παρισιού.

O Γάλλος Πρόεδρος κάλεσε τον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να εξακριβωθούν οι συνθήκες της επίθεσης και να συλληφθούν οι ένοχοι.

Χτύπημα στα θεμέλια της Δημοκρατίας, χαρακτήρισε αυτό στα γραφεία της Liberation o Γάλλος Πρωθυπουργός.

Πηγές: Liberation - Le Monde
 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 18/11/2013 - 14:42

Πολυμέσα