Μετωπική κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ μετά τις δηλώσεις Τσίπρα

Φωτιές άναψε στο κυβερνητικό στρατόπεδο το άνοιγμα του Αλέξη Τσίπρα προς τους βουλευτές που θα πάρουν τη μεγάλη απόφαση να εγκαταλείψουν την κυβέρνηση.

 

«Όσοι αποφασίσουν με την ψήφο τους να θέσουν τέρμα στην καταστροφική πορεία της χώρας, θα έχουν την πλατιά αποδοχή της λαϊκής βάσης, των τοπικών κοινωνιών και των πολιτών που τους εξέλεξαν και δεν αντέχουν άλλο» είπε σε συνέντευξή που δημοσιεύθηκε χθες στην Αυγή και το πολιτικό σκηνικό ανέβασε θερμοκρασία.

 

Απαντώντας, σήμερα, σε υψηλούς τόνους ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου τον κατηγόρησε για «ηθικό και πολιτικό κατήφορο χωρίς τέλος»: «Μετά τις συκοφαντίες και τις απειλές, φτάνει να υπόσχεται εκλογικές αγοραπωλησίες βουλευτών για να βρεθεί στην εξουσία. Παραπέμποντας στις σκοτεινότερες σελίδες του κοινοβουλευτισμού, ο κ. Τσίπρας βάζει επίσημη αγγελία στο κομματικό του όργανο, αναζητώντας αποστάτες!» είπε σε δημοσιογράφους.

 

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, εξαπέλυσε και αυτός επίθεση μέσω της εφημερίδας «Τα Νέα» χαρακτηρίζοντας την τοποθέτηση του κ. Τσίπρα ως «απροκάλυπτη και αγοραία πρόσκληση αποστασίας που απηύθυνε ο στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ» και προαναγγέλλοντας απάντηση της ΚΟ του κόμματος, σε έκτακτη σύνοδό της με αντικείμενο «την προστασία των κοινοβουλευτικών θεσμών και ηθών από νέες μορφές πολιτικής αλητείας».

 

«Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ σηκώνει τώρα το βάρος της ευθύνης για την οριστική έξοδο της Πατρίδας μας από το μνημόνιο και την κρίση. Δεν στηρίζει την Κυβέρνηση, στηρίζει τον τόπο. Δεν προσχώρησε σε πολιτικές άλλων, εφαρμόζει τη μόνη υπάρχουσα εθνική στρατηγική που πρώτο και αρχικά μόνο του ακολούθησε το ΠΑΣΟΚ, πληρώνοντας δυσανάλογο κόστος στο όνομα της Ιστορίας που βάζει τον καθένα στα πραγματικά και τελικά του μεγέθη» δήλωσε ο κ. Βενιζέλος.

 

Περνώντας στη αντεπίθεση ο ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι στιγμές είναι κρίσιμες για τη χώρα. «Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών ανεξάρτητα πολιτικών αποχρώσεων, υφίσταται τις καταστροφικές συνέπειες της ακολουθούμενης από την συγκυβέρνηση πολιτικής. Οι βουλευτές όλων των κομμάτων πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ή με την πολιτική των μνημονίων και τη διαπλοκή ή με το λαό. Μέση λύση δεν χωράει (...) Ούτε αποστασίες από το κόμματά τους, ούτε αγοροπωλησίες.» αναφέρουν στη σχετική ανακοίνωση στην οποία αφήνουν αιχμές προς τον Αντώνη Σαμαρά για τα περί απόστασίας συμβουλεύοντας τον κ. Κεδίκογλου να απευθυνθεί σχετικά στον πρόεδρό του.

 

Η νέα γραμμή της Κουμουνδούρου στο δρόμο για την εξουσία

 

Η αναδίπλωση του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέναντι στους βουλευτές που ψήφισαν υπέρ των νέων σκληρών μέτρων τους οποίους πριν από ενάμιση χρόνο χαρακτήριζε «κουκουλοφόρους με γραβάτες» αποδίδεται στη νέα στρατηγική που εκπορεύεται πλέον από την Κουμουνδούρου, σύμφωνα με πηγές τις οποίες επικαλείται η Ναυτεμπορική, μπροστά στην εκτίμηση ότι πολύ σύντομα θα υπάρξουν ευρύτερες πολιτικές εξελίξεις, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται πιο κοντά παρά ποτέ στην τελική νίκη και ότι ο δρόμος προς την εξουσία όχι μόνο τους χωρά όλους, αλλά επιβάλει και τη συνεργασία με όσους έστω και την ύστατη ώρα διαφοροποιηθούν από τις καταστροφικές για τη χώρα πολιτικές  χωρίς αυτό να σημαίνει ότι γίνονται εκπτώσεις στις ειλημμένες κομματικές αποφάσεις.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 18/11/2013 - 17:45