Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ρόδου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΠΙΚΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 18-11-13

Σύνταξη: Αριστείδης Ε. Μιαούλης

 

165 εκ  τα χρέη προς το ΙΚΑ Ρόδου. 

 

Στο ιλιγγιώδες ποσό των 165 εκατομμυρίων ευρώ εκτινάχθηκαν οι οφειλές προς το ΙΚΑ της Ρόδου, σύμφωνα με στοιχεία που καλύπτουν  την περίοδο μέχρι 31 Οκτωβρίου – μαζί με τους τόκους το εν λόγω ποσό ανέρχεται στα 225 εκατομμύρια ευρώ!

Παρόλα αυτά το Υποκατάστημα ΙΚΑ Ρόδου βρίσκεται  στην πρώτη τετράδα από πλευράς  εισπράξεων, γεγονός που σημαίνει ότι στην υπόλοιπη χώρα οι εισπράξεις του ΙΚΑ έχουν κυριολεκτικά βουλιάξει.

Το εντυπωσιακό  στην περίπτωση της Ρόδου είναι  ότι από τα 165 εκατ. χρέη τα 110 εκατ. αφορούν ξενοδοχεία και τα υπόλοιπα μικρομεσαίες επιχειρήσεις και εμπορικά καταστήματα.

Σημειώνεται ότι  το 2012 οι οφειλές προς το ΙΚΑ πλησίαζαν  τα 100 εκατ. ευρώ, δηλαδή αντί να μειωθούν αυξήθηκαν κατά 65 εκατ. ευρώ και μάλιστα μετά από μια σεζόν που υποτίθεται ότι ήταν πολύ καλή, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τα ξενοδοχεία.

Παράγοντες  του ΙΚΑ εκτιμούν ότι το σύνολο του ιλιγγιώδους χρέους δεν οφείλεται σε αδυναμία πληρωμής από τους υπόχρεους, αλλά σε άλλους λόγους, ότι δηλαδή πολλοί είναι αυτοί που κρύπτονται πίσω από την κρίση για να μην πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες  του Rodosalarm, το 45% των οφειλετών προς το ΙΚΑ εντάχθηκαν σε προγράμματα ρύθμισης, αλλά θεωρείται ότι είναι πολύ μικρό, ειδικά για τη Ρόδο.

Τα προγράμματα  ρύθμισης προβλέπουν εξόφληση του χρέους μέχρι και 72 δόσεις, αλλά παρ’ όλα  αυτά το 55% των οφειλετών αδιαφορεί. Έτσι το ΙΚΑ Ρόδου έχει ξεκινήσει  τη λήψη αναγκαστικών μέτρων είσπραξης των χρεών με κατασχέσεις ακίνητης περιουσίας, ακόμα δε και με δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών.

 

 

 

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις για την επέτειο του  Πολυτεχνείου.

 

Eκδηλώσεις για τα 40 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου πραγματοποιήθηκαν χθες και στην περιοχή μας.

Χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε  στην πλατεία  Κύπρου συναυλία με τους  Αγαπητό  Πάχο, ΄Ιριδα Μαυράκη και Γιώργο Πούλο. Μετα έγινε  πορεία προς την  περιφέρεια. Απόψε στις 8 το βράδυ, στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου μια ημέρα μετά τη 40-χρονη επέτειο του Πολυτεχνείου, η Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Ρόδου παρουσιάζει την ταινία "Χαραγμένες Ζωές" του Σπύρου Τέσκου, παρουσία του ίδιου του σκηνοθέτη. 
Μια ταινία-ντοκιμαντέρ για τη Δημοκρατία και το Φασισμό στη σημερινή Ελλάδα. Σημειώνεται ότι η ταινία έκανε πρεμιέρα, συμβολικά, στην ΕΡΤ τον Οκτώβριο. 
Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση. 
Είσοδος ελεύθερη.

 

 

Παρεμβάσεις Γιώργου Νικητιάδη αλλά και αντιδράσεις της Αντιφασιστικής Πρωτοβουλίας Ρόδου σε εκδήλωση με Λοβέρδο καιο Κατρούγκαλο.

Με προτάσεις  σχετικές με την πολιτική προσέγγιση και τον τρόπο που θα πρέπει να προχωρήσουν τα κόμματα στην Αναθεώρηση του Συντάγματος, τοποθετήθηκε κατά την ομιλία - παρέμβασή του ο  τ. Υφυπουργός Τουρισμού Γώργος Νικητιάδης στην Ημερίδα που οργάνωσε ο ιστότοπος Grafida την Παρασκευή το βράδυ στη Ρόδο.

Ο κύριος Νικητιάδης μεταξύ άλλων ισχυρίστηκε ότι  το Σύνταγμα μας αποτελεί κορυφαίο θεσμό που δεν θα πρέπει να παραγνωρίζουμε ποτέ και ότι κάθε αλλαγή του οφείλει  να γίνεται με νηφαλιότητα και  βαθιά περίσκεψη. « Μπορεί τόνισε ο κ. Νικητιάδης να μην ακούγεται επίκαιρη μέσα στη κρίση που περνάμε οποιαδήποτε συζήτηση για αλλαγή του Συντάγματος, αλλά μάλλον το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει μια και αυτό το ίδιο το σύνταγμα είναι ο θεσμός που μπορεί να θωρακίσει την κοινωνία για να αποφεύγει οποιαδήποτε κρίση ».

Στην ημερίδα, μεταξύ άλλων μίλησαν και οι κ.κ Ανδρέας Λοβέρδος και Γιώργος Κατρούγκαλος

Η ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ  ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΡΟΔΟΥ παρενέβη στην εκδήλωση και όπως αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέδωσε, μέλη της , αλληλέγγυοι και φοιτητές, παραβρέθηκαν από νωρίς στο χώρο του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, καταγγέλλοντας την υποκρισία του πρώην Υπουργού Υγείας. Σηκώνοντας πανό με το σύνθημα «Λοβέρδε δεν ξεχνάμε τις οροθετικές», τα μέλη επανέφεραν το θέμα των άδικων συλλήψεων και  της διαπόμπευσης των οροθετικών γυναικών πέρσι, λίγο πριν τις εκλογές του Μαΐου. Ένα κυνήγι μαγισσών που στήθηκε καθαρά για προεκλογικούς λόγους με σκοπό την προσέλκυση ακροδεξιών ψηφοφόρων που κινήθηκαν τελικά προς την νεοναζιστική Χρυσή Αυγή. 
  
Στην εκδήλωση μοιράστηκαν προκηρύξεις στο κοινό και φώναξαν συνθήματα. Στο τέλος των ομιλιών έγιναν παρεμβάσεις και διαμαρτυρίες με αποτέλεσμα ο πρώην υπουργός να τα «μαζέψει» ρίχνοντας την ευθύνη στον...εισαγγελέα. Οι δε παριστάμενοι, τοπικοί εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αναψοκοκκίνισαν, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η αντιφασιστική πρωτοβουλία Ρόδου, όταν ο δεύτερος ομιλητής, καθηγητής-συνταγματολόγος Γιώργος . Κατρούγκαλος, τόνισε, ανάμεσα σε άλλα, ότι το ΠΑΣΟΚ έχει τελειώσει σαν κόμμα.

Στο νέο Σύνταγμα που ετοιμάζουν, δε χωρούν διαφορετικές φωνές και διαμαρτυρίες. Όμως, θα βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους όσους και όσες αντιστέκονται στον εκφασισμό της κοινωνίας και στις σεξιστικές και ρατσιστικές θεσμικές διατάξεις, καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Η Σοφία  Χατζηγεωργίου πρόεδρος της Τ.Ο.Ρόδου της Ν.Δ.

 

Η Σοφία Χατζηγεωργίου  είναι η νέα πρόεδρος της Τοπικής  Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας  στη πόλη της Ρόδου. Η κ. Χατζηγεωργίου εξελέγη με 219 ψήφους έναντι 181 της Κατερίνας Πρεσβύρη..

Στην επιτροπή της Τ. Ο πόλεως της Νέας Δημοκρατίας συμμετέχουν επίσης οι Βασίλης Κουγιός ,Γιώργος Αττιτής   Νίκος Μούνδρος     Τσαμπίκος Κουμεντής      Αικατερίνη Κούρου    ,Μιχάλης Λοίζος ,Κώστας Μπουκουράκης  ,Περσεφόνη Χατζηελευθερίου   .Στην επιτροπή συμμετέχει και η υποψήφια πρόεδρος Κατερίνα Πρεσβύρη

 

Η κ. Χατζηγεωργίου  δήλωσε μεταξύ άλλων πως Η Ν.Δ  βγήκε περισσότερο δυνατή και  ενωμένη. Όλες και όλοι μαζί, θα προχωρήσουμε, με πυξίδα το καλό της Πατρίδας, του  κόμματος και του τόπου μας.

Σε αυτήν  πορεία, σας θέλω όλους δίπλα μου και συνοδοιπόρους μου. Δηλώνω, πως θα έχω ανοικτά "αυτιά"και "μάτια", σε όσους πολίτες, θέλουν να εκφράσουν την γνώμη τους και την άποψη τους για τα κοινά δρώμενα.

 

 

Αντιπεριφερειάρχης  προς Αποκέντρωμένη Διοίκηση: Δώστε  λύση με τους ΡΟΜΑ.

Με έγγραφό  του προς τη Γενική Δ/νση Χωροταξικής και Περιβαλλοντικής Πολιτικής, ο αντιπεριφερειάρχης Φώτης Χατζηδιάκος ζητα την παρέμβασή της στο θέμα του παράνομου καταυλισμού των τσιγγάνων τονίζοντας πως εφόσον το Δημοτικό Συμβούλιο για τους δικούς του λόγους δεν έχει προβεί εδώ και τέσσερις τετραετίες στον καθορισμό χώρου για την εγκατάσταση των ΡΟΜΑ (μονίμων κατοίκων και δημοτών της Ρόδου), η Αποκεντρωμένη Διοίκηση είναι υποχρεωμένη εκ του νόμου να προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την επίλυση του ζητήματος και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα είναι αρωγός σε οτιδήποτε χρειαστεί. 

΄Οπως τονίζεται στο σχετικό  έγγραφο, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία στις  (αιρετές) Περιφέρειες με βάση το νόμο για τον Καλλικράτη, δεν έχει ανατεθεί καμία αρμοδιότητα όσον αφορά το ζήτημα της στέγασης και των συνθηκών διαβίωσης των τσιγγάνων. Η  αρμοδιότητα έκδοσης πρωτοκόλλων κατεδάφισης αυθαιρέτων κατασκευών επί κοινόχρηστων χώρων ανήκει στην Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου και εκτελούνται με ευθύνη και απόφαση της Γενικής Γραμματέως της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου. Η αρμοδιότητα καθορισμού χώρου εγκατάστασης μετεγκατάστασης των τσιγγάνων, ανήκει αποκλειστικά στο οικείο Δημοτικό Συμβούλιο και σε περίπτωση αδράνειας ή αδυναμίας να υποδείξει χώρο εγκατάστασης, αποφασίζει προς τούτο και υποδεικνύει τον χώρο η αρμόδια Διεύθυνση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και η πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δωδεκανήσου και τώρα η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ενδιαφέρθηκε επανειλημμένα για τις συνθήκες διαβίωσης και την μετεγκατάσταση των ΡΟΜΑ  της Ρόδου, με  διάθεση πόρων για τη δημιουργία μόνιμων χώρων εγκατάστασης τσιγγάνων, καθώς και την στήριξη πρωτοβουλιών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης ΡΟΜΑ και  εκπαίδευσης Ατσιγγαννοπαίδων. 

 

Η μετεγκατάσταση των ΡΟΜΑ που διαβιούν στην περιοχή «Κορακόνερο» Ρόδου,υπογραμμίζειο κ. Χατζηδιάκος, απασχολεί τις κρατικές, δικαστικές και αυτοδιοικητικές αρχές, τουλάχιστον 15 χρόνια .Η αδυναμία ριζικής και μόνιμης λύσης οφείλεται στην άρνηση των πρώην Καποδιστριακών δήμων να αποδεχθούν την χωροθέτηση σύγχρονων καταυλισμών στα πρώην διοικητικά όρια των δήμων τους και στην μετά Καλλικράτη περίοδο, στην άρνηση και στις δυναμικές αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών να αποδεχθούν την δημιουργία παρόμοιας δομής πλησίον οικισμών, κτιριακών εγκαταστάσεων αλλά και καλλιεργημένων αγρών.

Η άρνηση της τοπικής κοινωνίας, η οποία σε πολλές περιπτώσεις διακατέχεται από πνεύμα αλληλεγγύης, φιλανθρωπίας και αλτρουισμού  δεν είναι τυχαία, οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην ολοένα αυξανόμενη εγκληματικότητα σε αδικήματα κοινού ποινικού δικαίου, αλλά και  παραβατικότητα σε θέματα που αφορούν τη ρύπανση του  περιβάλλοντος και την εν γένει χωρίς μέτρο, έλλειψη κοινωνικότητας και σεβασμού της κείμενης νομοθεσίας εκ μέρους των τσιγγάνων.

Αποτέλεσμα αυτών ήταν να «γιγαντωθεί» ο αυθαίρετος καταυλισμός  των τσιγγάνων στην περιοχή «Κορακόνερο» της Ρόδου, εντός του πολεοδομικού ιστού της πόλης, με την αυθαίρετη κατασκευή  46 παρανόμων κατασκευών – παραπηγμάτων.

Επισημαίνεται ότι η περιοχή  Κορακόνερο, όπου ο καταυλισμός των  ΡΟΜΑ γειτνιάζει με κατοικημένες συνοικίες της πόλης και  την κατασκευαζόμενη νέα μαρίνα πολυτελών τουριστικών σκαφών, ενώ η θέση όπου έχουν κατασκευαστεί τα αυθαίρετα παραπήγματα, αποτελεί μέρος της λιμενικής ζώνης, όπου έχει εκπονηθεί μελέτη και εντάχθηκε στο 2ο και στο 3ο Κ.Π.Σ. για την κατασκευή του νέου καρνάγιου της Ρόδου, το οποίο σήμερα έχει δημοπρατηθεί  στα πλαίσια συμβατικής υποχρέωσης που ανέλαβε ο Δήμος Ρόδου και παραμένει ανεκτέλεστη.

Παρόλα αυτά οι εγκαταστάσεις  των καταυλισμών αποτελούσαν  «άβατο» ακόμη και για τις  αστυνομικές και λιμενικές αρχές και σε τυχόν παρουσία αστυνομικού ή λιμενικού ακολουθούσαν προπηλακισμοί και προκλήσεις σωματικών βλαβών σε βάρος τους.

Πριν μήνες  και προ της εκτέλεσης των πρωτοκόλλων κατεδάφισης αυθαιρέτων κατασκευών, η Αστυνομική Διεύθυνση πραγματοποίησε οργανωμένη επιχείρηση διαλεύκανσης εγκληματικών πράξεων και ανέσυρε από την γειτνιάζουσα θαλάσσια περιοχή του καταυλισμού έξι (6) αυτοκίνητα (κλαπέντα), δεκάδες μοτοποδήλατα, τρία (3) χρηματοκιβώτια και μεγάλο αριθμό άλλων κλαπέντων ειδών.

Προ ημερών (11-11-2013) νέα επιχείρηση της Αστυνομικής  Διεύθυνσης ανέσυρε από τον βυθό πλησίον του καταυλισμού αλλά έξι κλαπέντα αυτοκίνητα, δεκάδες  μοτοποδήλατα και εκατοντάδες ποδήλατα, προφανώς «προϊόν» της  έκνομης δράσης των ΡΟΜΑ.        

 

Στην θέση Τσαΐρι Ρόδου είχε παραχωρηθεί από την  Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου προς την πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δωδεκανήσου έκτασης  περίπου έξι στρεμμάτων (6.000 m) τμήμα της κτηματικής μερίδας 778α γαιών Κοσκινού για την κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων  - προπονητηρίων για τις μικτές ομάδες παίδων και εφήβων της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ρόδου.

Η πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση σε συνεργασία με την  Ε.Π.Ο. διαμόρφωσε  την παραχωρηθείσα έκταση την οποία περιέφραξε  κατάλληλα με συρματοπλέγματα ύψους περίπου οχτώ μέτρων για την δημιουργία προπονητηρίου

Περί το έτος 2005 εγκαταστάθηκαν αυθαίρετα στην εν λόγω έκταση οχτώ οικογένειες ΡΟΜΑ και δημιούργησαν πρόχειρα καταλύματα εντός των οποίων διαβιούσαν μέχρι πρόσφατα.

Πριν τρεις  εβδομάδες πληροφορηθήκαμε ότι  οι οχτώ οικογένειες των ΡΟΜΑ απομακρύνθηκαν αυτοβούλως από την περιοχή Τσαΐρι και εγκαταστάθηκαν σε περιοχή της  Αττικής. Συνεργεία του Δήμου, προέβησαν  σε μερικό καθαρισμό της περιοχής και καθαίρεση των παραπηγμάτων κατόπιν ενημέρωσης του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου.

Πρόθεση της  Περιφέρειας είναι μετά τον πλήρη  καθαρισμό της περιοχής και την  απομάκρυνση μπαζών και σκουπιδιών να προβεί άμεσα στην αποκατάσταση των εγκαταστάσεων του προπονητηρίου, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί από τις μικτές ομάδες της Ε.Π.Σ. Δωδεκανήσου σύμφωνα με την υπ. αριθμ. 58/2000 απόφαση Νομαρχιακού Συμβουλίου Δωδεκανήσου με την οποία η εν λόγω έκταση, (η οποία αποτελεί τμήμα της μερίδας γαιών Κοσκινού με αρ. 778 Α) παραχωρήθηκε για  χρήση και λειτουργία στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Δωδεκανήσου (ΕΠΣΔ). 

Και ο κ. Χατζηδιάκος τονίζει: Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε υλοποίηση εγγράφου του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, έχει εντάξει στον προϋπολογισμό της το ποσό των 300.000 €, για την δημιουργία υποδομών (διαμόρφωση χώρου καταλυμμάτων, ύδρευση, αποχέτευση) των ΡΟΜΑ της Ρόδου, εφόσον  το Δημοτικό Συμβούλιο ή η Αποκεντρωμένη Διοίκηση χωροθετήσει και  υποδείξει το χώρο μετεγκατάστασης των άνω καταυλισμών των τσιγγάνων της Ρόδου.

Σήμερα περισσότερο  από κάθε άλλη φορά είναι επιβεβλημένη η χωροθέτηση περιοχής εγκατάστασης των ΡΟΜΑ – μόνιμων κατοίκων –  δημοτών της Ρόδου. 

 

 

 

 

Αποδοτικός  ο συντονισμός για την προβολή  του τουριστικού προιόντος.

 

 

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου για τον συντονισμό των υποέργων της ενταγμένης στο ΕΠ «Κρήτης και Νήσων Αιγαίου»/ΕΣΠΑ 2007-13 πράξης «Προβολή του Τουριστικού Προϊόντος της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου» παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Ελευθερίας Φτακλάκη. 
 
Στην συνάντηση συμμετείχαν ο εκπρόσωπος της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής, εκπρόσωποι του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Ν. Αιγαίου, καθώς και εκπρόσωποι των φορέων που συμμετέχουν στην υλοποίηση των υποέργων της πράξης : Διεύθυνση Τουρισμού της ΠΝΑΙ, Αναπτυξιακή Εταιρεία Περιφέρειας Ν. Αιγαίου-Ενεργειακή Α.Ε. Ν. Αιγαίου, Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης Περιουσίας Πανεπιστημίου Κρήτης, Επιμελητήρια Κυκλάδων και Δωδεκανήσου και Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Στην σύσκεψη συμμετείχαν μέσω τηλεδιάσκεψης οι εκπρόσωποι της Ε.Α.Δ.Π. Παν. Κρήτης, στελέχη του Πανεπιστημίου Αιγαίου από την Χίο και στελέχη του Τμήματος Σύρου της Διεύθυνσης Τουρισμού. 
 
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η παρουσίαση των διαδικασιών διαχείρισης και υλοποίησης της πράξης από τον συνεργάτη της Περιφέρειας, κ. Γιάννη Παππά. Επίσης, κατά την διάρκεια της παρουσίασης ο κ. Παππάς και ο εκπρόσωπος της Αναπτυξιακής Εταιρείας ΠΝΑΙ απάντησαν σε διευκρινιστικές ερωτήσεις των συμμετεχόντων, σχετικά με την υλοποίηση του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου του έργου. 
 
Η Αντιπεριφερειάρχης, κα Ελευθερία Φτακλάκη, εξήρε την σημασία του αποδοτικού συντονισμού μεταξύ των φορέων για να μεγιστοποιηθεί το αποτέλεσμα του έργου για τον τουρισμό στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, αλλά και να επιτευχθεί η βέλτιστη αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων του έργου -  

 

 

 

 

 

Αρχαγγελίτης  φρόνιζε με Υδροπονική καλλιέργεια δενδρύλλια κάνναβης.

 

Συνελήφθη χθες (17-11-2013) στη Ρόδο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αρχαγγέλου, ένας 36χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης. 
 
Ειδικότερα, χθες το πρωί στον Αρχάγγελο Ρόδου ο κατηγορούμενος αντιλαμβανόμενος την παρουσία αστυνομικών που περιπολούσαν στην περιοχή απέρριψε από το μπαλκόνι του σπιτιού του σε γειτονικό κήπο ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 350 γραμμαρίων. 
 
Από την διερεύνηση της υπόθεσης διαπιστώθηκε ότι ο 36χρονος καλλιεργούσε μέσα σε ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο της κατοικίας του δυο φυτά κάνναβης χρησιμοποιώντας κατάλληλο εξοπλισμό δημιουργίας περιβαλλοντολογικών συνθηκών υδροπονικής καλλιέργειας. -

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ  ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΩ

 

Σύνταξη: Πίτσα  Βερβέρογλου 

 

 

 

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΑ 40ΧΡΟΝΑ  ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ.....

 

 

Εκδήλωση  αφιερωμένη στα 40χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου διργάνωσε χθες βράδυ στην αίθουσα του, το Εργατικό κέντρο Β! Συγκ/τος Δωδεκανήσου .Η εκδήλωση περιελάμβανε ομιλίες προβολή Ντοκυμανταίρ και μουσική συναυλία......***

 

 

 

ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ.....

 

 

 

''Η Ελληνική κυβέρνηση της αριστερας δε θα παει να διαπραγματευτεί για την Ελλάδα θα παει να διαπραγματευτεί για όλο το Νότο και γιαυτό προσβλέπουμε σε συμμαχίες και σε κινήματα αλληλεγγύης..'' υποστήριξε ο καθηγητής Παν/μίου και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος κατά τη παρουσίαση του βιβλίου ''22 πράγματα που μας λένε για την ελληνική κρίση και δεν είναι έτσι ''από Κω .. '' Επιδίωξη των δανειστών μας ''ανέφερε ο κ. Τσακαλώτος '' είναι η Ελλάδα να έχει πάντα ανάγκες χρηματοδότησης για να υπάρχει εξωτερική πίεση ώστε να εφαρμόσουν αυτά τα σκληρά και αντιλαικά μέτρα και να συνεχίσουν τις ιδιωτικοποιήσεις . Οπωσδήποτε χρειάζεται το κούρεμα , να μειωθεί το χρέος γιατί δεν είναι βιώσιμο.''Καί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στη περίπτωση του κουρέματος του χρέους της Γερμανίας το 1953 με το σχέδιο Μάρσαλ , ένα μεγάλο κούρεμα που συνοδεύτηκε από ενα μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα με ρήτρες ανάπτυξης........

 

ΣΥΡΙΖΑ ΚΩ ΤΑΥΤΙΣΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ Ο ΚΑΙΣΕΡΛΗΣ.....

 

**** ''Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε στη παρουσίαση του βιβλίου του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδη Τσακαλώτου η στάση του δημάρχου Κω Κώστα Καίσερλη όταν στρεφόμενος προς το ακροατήριο ρώτησε τον ομιλούντα ''Πόσο κοστίζουν αυτοί οι άνθρωποι '' επισημαίνει το Γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Κω.''Η έκφραση αυτή που βρίσκεται σε πλήρη ταύτιση με τη νεοφιλελεύθερη ιδεολογία και τις ασκούμενες πολιτικές της συγκυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου , που έχουν οδηγήσει τη κοινωνία στα όρια της εξαθλίωσης, πρεσβεύοντας τον άκρατο νεοφιλελευθερισμό και που βλέπει τους ανθρώπους σαν αριθμούς, ήταν απόλυτα ατυχής και καταδικαστέα..'' καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ .

 

 

 

ΞΕΚΑΘΑΡΗ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

 

.Σαφής  ξεκάθαρη χωρίς πολιτική υστεροβουλία  χαρακτήρισε την τοποθετηση του, απαντώντας στη δήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Κω, ο δήμαρχος Κώστας Καίσερλης.Ο κ. Καίσερλης εξηγεί σε σχετικό δελτίο τύπου οτι '' όλοι οι πολίτες όπως και οι παριστάμενοι στη συγκεκριμένη εκδήλωση πολίτες, με ομιλητή το καθηγητή και βουλευτή Ευκλείδη Τσακαλώτο, έχουν τεράστια δύναμη η οποία μεταφράζεται είτε το θέλουμε είτε όχι σε χρήμα.Και γιαυτό προσθέτει γιατί μόνο με τη δύναμη της αξιοποίησης του μυαλού και των χεριών των ανθρώπων προστατεύεται και πολλαπλασιάζεται το διαθέσιμο χρήμα, καλυτερεύει η ζωή μας..''

 

 

 

ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΗΣ ΚΕΦΑΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗ Δ.Α

 

Το σχέδιο πόλης της Κεφάλου. η τακτική συγκοινωνία και η αξιοποίηση πλουτοπαραγωγικών πηγών κυριάρχησαν στη Λαική Συνέλευση της Κεφάλου την οποία κάλεσε η μείζονα μειοψηφία του δημ. συμβουλίου Κω.Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τον επικεφαλής της παράταξης Γ. Κυρίτση στο ποσόν του 1,2 εκατομ. ε, που άφησαν στα ταμεία οι προηγούμενες δημοτικές αρχές από τις ανεμογεννήτριες και από τη πώληση οικοπέδου του τέως δήμου Ηρακλειδών σε Ξενοδόχο, καθώς και στις ελλειπείς ιατρικές υποδομές και στο Λιμάνι...

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΛΥΝΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.

 

* Πολιτική δεν είναι να λες λόγια αλλά να στηρίζεσαι στη αληθεια και να λύνεις κοινωνικά προβλήματα..'' σημειώνει η Συμπαράταξη Ελπίδας σχολιάζοντας ως πρότυπο πολιτικής απραξίας τον απολογισμό της δημοτικής αρχής για το Λιμενικό ταμείο . '' Τα τακτικά έσοδα '' συμπληρώνει ο επικεφαλής της Συμπαράταξης Νίκος Μυλωνάς, ''ήταν 977.000 ε και προέρχονται από την επιβάρυνση των επιβατών εσωτερικού ενώ τα έσοδα από τους επιβάτες εξωτερικού είναι δυστυχώς ΜΗΔΕΝ σε αντιστοιχία με το 2010 , γιατί απλά τότε υπολογίζονταν τα 3 ε ανά ταξιδιώτη προς Αλικαρνασσό μετά από απόφαση δημ. συμβουλίου. Ομως αυτό το έσοδο σιωπηρά απουσιάζει από τα έσοδα του 2012. Και αν τώρα οι καταθέσεις είναι 3 εκατομ. αυτό συμβαίνει γιατί το 2013 δεν εκτελέστηκε το πρόγραμμα έργων '' καταλήγει ο κ. Μυλωνάς κάνοντας λόγο για στασιμότητα και δυσπραγία στο έργο του Λιμενικού Ταμείου...

 

 

 ΝΕΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΤΗ Ν.Δ. ..

..Ο Ευάγγελος Μουζουράκης είναι ο νέος πρόεδρος της Τ.Επιτροπής Ν.Δ Κω μετά τη χθεσινή εκλογική διαδικασία στην οποία συμμετείχαν 385 μέλη. Στο νέο όργανο συμμετέχουν 4 μέλη από τη πόλη της Κω , τρία από την Ενότητα Ηρακλειδών και τρία από την Ενότητα Δικαίου.............

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 18/11/2013 - 18:04