Αλ. Τσίπρας: Κοντοζυγώνει η ώρα που θα καθαρίζετε την χώρα από την τρόικα

Τη συμπαράσταση του ΣΥΡΙΖΑ στον «δίκαιο και έντιμο αγώνα» των καθαριστριών που εδώ και δύο μήνες διαδηλώνουν έξω από το υπουργείο Οικονομικών στην πλατεία Συντάγματος, εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος τις επισκέφθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης επικεφαλής αντιπροσωπείας του κόμματος.

Συμπαράσταση στον «δίκαιο αγώνα» των καθαριστριών


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε τη στάση της κυβέρνησης και την άρνησή της να δεχθεί τις καθαρίστριες σε διάλογο, λέγοντας ότι προφανώς «έχουν πάρα πολλή δουλειά, φαίνεται, για να υλοποιούν τις εντολές μετά από τις διαδοχικές συναντήσεις της τρόικας».

Στα πρόσωπά σας βλέπουμε τα πρόσωπα χιλιάδων, εκατομμυρίων, Ελληνίδων και Ελλήνων που βρίσκονται ένα βήμα πριν από την εξαθλίωση, την ίδια στιγμή που κάποιοι συνεχίζουν να κερδίζουν, είπε ο κ. Τσίπρας και προσέθεσε ότι «τα συμφέροντα της κλεπτοκρατίας και της ολιγαρχίας, τραπεζοκρατίας και μιντιοκρατίας στην Ελλάδα, συνεχίζουν να κυβερνούν μια χώρα που βρίσκεται σε διάλυση».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διαβεβαίωσε τις καθαρίστριες ότι «κοντοζυγώνει η ώρα που αντί να καθαρίζετε τα γραφεία τους, θα καθαρίζετε, κι εσείς κι όλοι μαζί, το λαϊκό κίνημα, την τρόικα και την κλεπτοκρατία από αυτήν τη χώρα, κοντοζυγώνει η ώρα που θα καθαρίσουμε το τοπίο, που θα δουλέψουμε όλοι μαζί σκληρά, για να ξαναχτίσουμε αυτό τον τόπο, αλλά με δικαιοσύνη και σκληρή δουλειά». Επίσης δεσμεύθηκε ότι πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ είναι να αποκαταστήσει τις μεγάλες αδικίες του μνημονίου και όπως είπε «εσείς είστε κατεξοχήν αδικημένες και αδικημένοι του μνημονίου και της οικονομικής πολιτικής».

Στην έντονη επίθεσή του προς την κυβέρνηση ο κ. Τσίπρας είπε ακόμη ότι «έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια κλίκα διαπλεκομένων, την κλεπτοκρατία που μας βουλιάζει στη χρεοκοπία κι αυτός ο αγώνας θα είναι σκληρός». Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε δε ότι «εμείς με εσάς θέλουμε να προχωρήσουμε για να αλλάξουμε αυτή τη χώρα και θα διώξουμε από αυτήν τη χώρα αυτούς που την έχουν λεηλατήσει».

Πηγές: ΑΠΕ/ΜΠΕ, imerisia.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 20/11/2013 - 21:29