Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ιωαννίνων

Ήπειρος: Πρεμιέρα… χειμώνα!
 
Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες σαρώνει την Ήπειρο, ενώ στα ορεινά της σημειώθηκαν τα πρώτα χιόνια.
 
Τις επόμενες ώρες η κακοκαιρία θα ενταθεί και οι χιονοπτώσεις θα γίνουν περισσότερες ενώ βασικό χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.
 
Για τις επόμενες ώρες προβλέπεται ένα ακόμη κύμα κακοκαιρίας, το οποίο μπορεί να φέρει και πολλές χιονοπτώσεις.
 
Το υψόμετρο των περιοχών που θα ντυθούν στα άσπρα θα εξαρτηθεί από την πορεία των ανέμων, ειδικά από το μεσημέρι της Δευτέρας και μετά.
 
Ιωάννινα: Συμβολική Αναστολή λειτουργίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
 
Συμβολική αναστολή, της διοικητικής λειτουργίας του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου, αποφάσισε η έκτακτη συνεδρίαση της Συγκλήτου του ιδρύματος, εκφράζοντας τη στήριξή της στον αγώνα των διοικητικών υπαλλήλων κατά της διαθεσιμότητας και καλώντας φοιτητές και γονείς να γίνουν συμπαραστάτες σε αυτόν.
 
Όπως επισημαίνεται, σε ανακοίνωση της Συγκλήτου, "η οριστική διαθεσιμότητα των 48 διοικητικών υπαλλήλων, σε συνδυασμό με την προηγούμενη προ ενός έτους διαθεσιμότητα άλλων 19 υπαλλήλων, πλήττει τις πιο καίριες και απαραίτητες δομές του Πανεπιστημίου, γεγονός που οδηγεί σε πλήρη αδυναμία λειτουργίας του."
 
 
 
Ιωάννινα: Έκτακτη γενική συνέλευση των Δήμων της Ηπείρου
 
Τα νέα μέτρα που σχεδιάζονται για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, έχουν σημάνει συναγερμό στους δήμους όλης της χώρας.
 
Κάτω από τις συνθήκες αυτές η ΠΕΔ Ηπείρου προχωρά σε έκτακτη γενική συνέλευση των εκπροσώπων των Δήμων, η οποία έχει προγραμματιστεί για σήμερα Δευτέρα στις πέντε και μισή το απόγευμα, στο ξενοδοχείο Du Lac στα Γιάννενα.
 
Στη σχετική πρόσκληση σημειώνεται πως «οι τεράστιες περικοπές στους πόρους της από το 2009 μέχρι και σήμερα, εάν συνεχιστούν και στο 2014, θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια τους Δήμους σε κατάρρευση».
 
 
 
Θεσπρωτία: Προς δημοπράτηση το αποχετευτικό της Παραμυθιάς
 
Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος η δημοπράτηση του έργου αποχέτευσης εσωτερικού δικτύου ακαθάρτων και εγκατάστασης επεξεργασίας για τα Δημοτικά Διαμερίσματα Παραμυθιάς και Καρυωτίου.
 
Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 9,4 εκατομμύρια ευρώ.
 
Ιωάννινα: Η σήραγγα Δρίσκου γίνεται «Λορέντζος Μαβίλης»
 
Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία και η «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» διοργανώνουν τελετή ονοματοδοσίας της σήραγγας της Εγνατίας Οδού που βρίσκεται στον Δρίσκο Ιωαννίνων.
 
Η σήραγγα θα ονομαστεί «Σήραγγα Λορέντζος Μαβίλης» προς τιμήν του ηρωικά πεσόντος στην περιοχή αυτή εθελοντή πολεμιστή, ποιητή και βουλευτή Λορέντζου Μαβίλη στις 28 Νοεμβρίου του 1912.
 
 Τη σχετική πρόταση έκανε το Ίδρυμα της Βουλής, την οποία και αποδέχθηκε η «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.».
 
Η σχετική τελετή θα γίνει την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου και ώρα 16.00 στην είσοδο της Σήραγγας από την πλευρά των Ιωαννίνων.
 
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54