Con Anima Con Brio / Μια εκπομπή στην ERTopen / Την Τρίτη 4 Ιουλίου 2023 στις 10.οο το βράδυ

Την Τρίτη 4 Ιουλίου 2023 στις 10.οο το βράδυ 
                                         στην εκπομπή  ¨Con Anima Con Brio¨
                     που επιμελείται και παρουσιάζει ο Γιώργος Διαμαντόπουλος
                                        Ηχογράφηση: Νίκος Δεληστάθης

Στην αποψινή εκπομπή ,σας παρουσιάζουμε την  χορωδία και μαντολινάτα «Ανδρική Τετραφωνία Λεμεσού» που ιδρύθηκε το 2000 από παλιούς Λεμεσιανούς οι οποίοι από τα νιάτα τους ασχολήθηκαν με το τραγούδι ως χορωδοί η ως οργανοπαίκτες. Κοινό στοιχείο που τους έφερε μαζί υπό τη διεύθυνση του Μαρίνου Μιτέλλα , ήταν η αγάπη τους για το τραγούδι και η επιθυμία τους να ιδρύσουν μια Ανδρική χορωδία η οποία να τραγουδά αποκλειστικά σε τετράφωνες εναρμονίσεις. Στόχος της χορωδίας είναι να μεταφέρει στο ευρύτερο κοινό της Κύπρου την αγάπη για την καντάδα και το ποιοτικά τραγουδημένο τετράφωνο τραγούδι. Βαθμηδόν η χορωδία έχει ενσωματώσει και νεώτερα μέλη τόσο χορωδούς όσον και οργανοπαίκτες. Σήμερα την απαρτίζουν είκοσι πέντε άτομα, χορωδοί και οργανοπαίκτες ( μαντολίνα, μπουζούκια και κιθάρες )


 Το ρεπερτόριο της Α.Τ.Λ αποτελείται από  κλασσικό τραγούδι, Επτανησιακές και Αθηναϊκές καντάδες  καθώς και  ρεμπέτικο και έντεχνο λαϊκό. Επίσης περιλαμβάνει θρησκευτική μουσική, κλασσική και βυζαντινή τα οποία αποδίδονται a capella. Ανάμεσα σε άλλα, ερμηνεύει το « Τροπάριο της Κασσιανής» σε τετράφωνη εναρμόνιση από τον Σόλωνα Μιχαηλίδη, στο Ι. Ν. Αγίας Ζώνης Λεμεσού κάθε Μεγάλη Τρίτη και το οποίο έχει παρουσιάσει στη Λευκωσία στα πλαίσια Πασχαλινής συναυλίας το 2018. 


Έχει δώσει πολλές συναυλίες  και παρουσιάστηκε σε διάφορες εκδηλώσεις  για φιλανθρωπικούς σκοπούς στη Λεμεσό και στην Λευκωσία: για τον Αντικαρκινικό Κύπρου και τον Σύνδεσμο Νεφροπαθών Κύπρου. Επίσης συμμετείχε σε χορωδιακά φεστιβάλ στην Πάφο και στη Λεμεσό.


Κάθε χρόνο λαμβάνει μέρος στο Λεμεσιανό Καρναβάλι με μία συναυλία που περιλαμβάνει καρναβαλίστικα τραγούδια που έχουν γραφτεί για τη Λεμεσό, καντάδες και άλλα τραγούδια στο πνεύμα του καρναβαλιού.
Έχει δώσει συναυλίες στη Θεσσαλονίκη και έλαβε μέρος στις εκδηλώσεις για την Πάτρα, πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2006. Εφέτος το Σεπτέμβρη έχει λάβει μέρος στη 37η χορωδιακή συνάντηση Κεφαλλονιάς με πρόσκληση των διοργανωτών όπου έχει αφήσει άριστες εντυπώσεις για την ποιότητα στην ερμηνεία των καντάδων και άλλων τραγουδιών που παρουσίασε.
Μετά την αποχώρηση του Μαρίνου Μιτέλλα από τη διεύθυνση της χορωδίας μαντολινάτας, τη διδασκαλία και διεύθυνση της είχε για αρκετά χρόνια ο Πανίκος Τριμικλινιώτης. Σήμερα διευθύνεται από τον Τάσο Πρωτοπαπά, ο οποίος από τον Νοέμβριο του 2022 είναι ο νέος της μαέστρος.  


Επίσης θα ακουστούν ηχογραφήσεις από την Δημοτική χορωδία Τρικάλων και την ανδρική ¨Απολλώνειο¨ Ν.Ιωνίας του Δήμου Βόλου