"Η πόλη ή πώς να κοιμηθείτε ήσυχα" || Θέατρο ΙΣΟΝ

Η πόλη ή πώς να κοιμηθείτε ήσυχα

σε σύλληψη και σκηνοθεσία του Παναγιώτη Γκιζώτη

 

Νέος Κύκλος Παραστάσεων
Παρασκευή - Σάββατο - Κυριακή

ΩΣ ΤΙΣ 19 Μαΐου στις 21.00

Θέατρο ΙΣΟΝ, Μελενίκου 33, Αθήνα 104 47

 

Προπώληση εισιτηρίων
https://www.more.com/theater/i-poli-i-pos-na-koimitheite-isyxa/

 

Ύστερα από τον επιτυχημένο πρώτο κύκλο παραστάσεων η παράσταση “Η πόλη ή πώς να κοιμηθείτε ήσυχα” συνεχίζεται όλο το Μάιο στο Θέατρο ΙΣΟΝ, στον Κεραμεικό.

Μια πόλη με τα όμορφα και καθαρά σοκάκια της, τα ζεστά διαμερίσματα με τους ήσυχους κατοίκους, τις πολυσύχναστες λεωφόρους της. Όλα αυτά, από την ταράτσα μιας πολυκατοικίας, φαντάζουν τόσο απλά και μακρινά. Ήσυχα. Ένας άνθρωπος κρατά στα χέρια μια κάμερα, μέσα από το φακό της το άλλοτε μακρινό έρχεται κοντά -εδώ, οι καθημερινές δράσεις παίρνουν πλέον άλλη υπόσταση, η ιδιωτικότητα καταλύεται. Τι συμβαίνει σε μια πόλη όταν τα πάντα βλέπονται και ακούγονται;

Θα ήθελα να σταματήσετε να με κάνετε να πιστεύω ότι όλα είναι φυσιολογικά, εντελώς φυσιολογικά…

“Η πόλη ή πώς να κοιμηθείτε ήσυχα” είναι μια πρωτότυπη δραματουργία, σε συνομιλία με το “Υπό Έλεγχο” του Γάλλου Φρεντερίκ Σόνταγκ, που παίρνει ως αφορμή τη σύγχρονη πόλη και αναδεικνύει στιγμές του καθημερινού της βίου. Πολίτες που ανησυχούν, εφησυχάζουν, επιτηρούν, ερωτεύονται αλλά και ακροβατούν στα όρια μεταξύ τρέλας και πλήρους διαύγειας ξεπροβάλλουν από τα στενά της και επιχειρούν να αρθρώσουν μια φωνή μέσα από τους αποπνικτικούς μηχανισμούς της. Μια πολιτική κωμωδία συνυφασμένη με την τραγικότητα της πραγματικότητας η οποία επιχειρεί να αποτυπώσει την πολύπλευρη σύγχρονη αστική ζωή.

Μην θορυβείστε. Πάμε καλά. Πάμε πολύ καλά. Δεν έχετε κανένα λόγο να θορυβείστε.

Βέβαια κάποιες φορές ίσως μου αρέσει που η ζωή μου είναι έτσι. Νιώθω μια ιδιόρρυθμη ελευθερία· είναι σα να κλείνεις τα μάτια και να αφήνεσαι να πέσεις στο κενό.

 

Συντελεστές:

Σύλληψη, σκηνοθεσία: Παναγιώτης Γκιζώτης
Δραματουργία: Παναγιώτης Γκιζώτης, Μαρίνος Ευτυχίου
Μουσική: Δημήτρης Ροΐδης
Βίντεο, φωτογραφίες: Γιάννης Παπαγεωργίου
Σκηνογραφία: Μαίρη Βασιλάκη
Κοστούμια: Στέβη Πάχη
Φωτισμοί: Χρήστος Μπαλαγιάννης
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρίνος Ευτυχίου
Επικοινωνία: Μαριάννα Ράντου

Εμφανίζονται στο βίντεο: Μανώλης Μαυροματάκης, Άρης Μπαλής, Γκαλ Ρομπίσα, Φιντέλ Ταλαμπούκας, Αγγελίνα Τερσενίδου, Αγγελική Τόμπρου

Παίζουν: Μαρία Καραγκιοζίδου, Δημήτρης Ροΐδης, Γιώργος Χιώτης