Έρχεται το πιο Χειροποίητο και Ανακυκλώσιμο Φεστιβάλ της Αθήνας

Η Πολυδραστική Ομάδα Τέχνης Fabrica Athens μας προσκαλεί στο 12th Handmade & Recycled Theater Festival. Το φεστιβάλ που αγαπάμε, επιστρέφει στη γειτονιά του Κεραμεικού για 12η συνεχόμενη χρονιά, πιο δυναμικό από ποτέ, από αύριο 19 έως και τις 29 Σεπτεμβρίου. 

Παίρνουμε την Τέχνη στα χέρια μας, μία ακόμη φορά, σαν να είναι η πρώτη φορά!
12 χρόνια χειροποίητο και ανακυκλώσιμο! 12 χρόνια δημιουργίας! 12 χρόνια HRTFest!

«Αυτό που με κόπο κάναμε, του δώσαμε έναν τίτλο». Κύριο θέμα του Handmade and Recycled Theater Festival ή HRTFest, όπως αποκαλείται, είναι η ιδέα του χειροποίητου και του ανακυκλώσιμου. Αντανακλώντας την ταυτότητα και τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας που το δημιούργησε, της Fabrica Athens, το HRTFest είναι η πραγμάτωση ενός οράματος. Ένα καλλιτεχνικό -και όχι μόνο- όραμα όπου οι καλλιτέχνες δουλεύουν σαν ομάδα, και αναλαμβάνουν πολλούς και διαφορετικούς ρόλους για να δημιουργήσουν οι ίδιοι τις ευκαιρίες τους με τα υλικά και τα εργαλεία που έχουν.

Για 12η χρονιά, λοιπόν, το HRTFest μας προσκαλεί να συνδημιουργήσουμε και φέτος ένα μοναδικό Φεστιβάλ Χειροποίητου & Ανακυκλώσιμου Θεάτρου και Τέχνης!

12th Handmade and Recycled Theater Festival - “Flickering Flame” edition

Η θεματική του 12th Handmade and Recycled Theater Festival φέρει τον τίτλο “Flickering Flame” / “Η φλόγα που τρεμοπαίζει” και εμπνέεται από την φλόγα, που ενώ επηρεάζεται από τα εξωτερικά στοιχεία, συνεχίζει να υπάρχει, να φωτίζει και να καθοδηγεί. Ιστορικά η φωτιά συνδέεται με την απαρχή του ανθρώπινου πολιτισμού, ενώ σημειολογικά συνδέεται με την δημιουργία και την αναγέννηση. Μέσα στους ταραχώδεις καιρούς που διανύουμε, όπου η αβεβαιότητα της ίδιας της ύπαρξης και της ζωής όπως την ξέρουμε, δημιουργεί αλλεπάλληλες κρίσεις, η τέχνη έρχεται να αναζωπυρώσει την ελπίδα, και να προσφέρει κάθαρση. Το θέμα του φετινού φεστιβάλ έχει να κάνει με την ένωση των ενεργειών των ανθρώπων συλλογικά με εφαλτήριο την σπίθα της καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Συμμετοχές

Το φεστιβάλ έχει ως κέντρο διεξαγωγής του τον Τεχνοχώρο Φάμπρικα και το Ρεκτιφιέ - Κέντρο Έρευνας Μεικτών Παραστατικών Τεχνών και επεκτείνεται στην ευρύτερη γειτονιά του Κεραμεικού - Μεταξουργείου - Βοτανικού, περιοχές στο κέντρο της Αθήνας γνωστές για την πολυχρωμία και την πολυπολιτισμικότητά τους. Μπορεί η ονομασία του να παραπέμπει σε ένα αμιγώς Θεατρικό φεστιβάλ, όμως φιλοξενεί όλες τις μορφές τέχνης. Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει: όλα τα είδη Θεάτρου, Performance, Χορός, Τέχνη του τσίρκο, Μουσική, Εργαστήρια, Κινηματογράφος, Εικαστικές τέχνες, Διαλέξεις/Ομιλίες, Συζητήσεις, Παρουσιάσεις βιβλίου.

Τα τελευταία χρόνια, μάλιστα, το πρόγραμμα εμπλουτίζεται με περισσότερες πανελλαδικές αλλά και διεθνείς συμμετοχές!
 Bazaar
● Εκθέσεις 
● Παραστάσεις
● Μουσική
● Προβολές
 Σεμινάρια
● Παρουσίαση βιβλίου

Πλήρες πρόγραμμα εδώ

Επίτιμοι καλεσμένοι

● Ο Ιταλός σκηνοθέτης και θεατράνθρωπος, Eugenio Barba, ιδρυτής του ιστορικού Odin Teatret. Φέτος, ο καινοτόμος σκηνοθέτης επιστρέφει στην πόλη μας μαζί με 3 ηθοποιούς του, Julia Varley, Antonia Cezara και Jakob Nielsen, με ένα σύνολο δράσεων που περιοδεύει σε πολλές χώρες και ηπείρους της γης, γιορτάζοντας τα “60 Χρόνια Eugenio Barba – Odin Teatret". Η Fabrica Athens γιορτάζει μαζί τους με ένα τετραήμερο αφιέρωμα καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δράσεων στην Αθήνα, 19-20-21-22 Σεπτεμβρίου 2024. Προπώληση εδώ και εδώ

● Ο Θεατρικός οργανισμός Teatro Potlach (Ιταλία) – μέλος του “Τρίτου Θεάτρου” και πάνω από 40 χρόνια συνεργάτες με τον Eugenio Barba – Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024. Πληροφορίες και προπώληση εδώ

● Ο Donald Kitt ηθοποιός, σκηνοθέτης και παιδαγωγός, Nordisk Teatr Laboratorium (Δανία) - Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024. Πληροφορίες εδώ

Ο διαγωνισμός GREEN OBJECT

Τρίτη 24 & Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024

Η Fabrica Athens, εγκαινιάζοντας τον διαγωνισμό “Green Object” στο 9th Handmade and Recycled Theater Festival στηρίζει όλο και περισσότερους νέους καλλιτέχνες και ομάδες, έτσι ώστε να παρουσιάσουν και να αναδείξουν την δουλειά τους, με την ελπίδα ότι το φεστιβάλ θα αποτελέσει την αφετηρία για ένα νέο καλλιτεχνικό ταξίδι.

Οι νικητές θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν το καλλιτεχνικό τους project ολοκληρωμένο σε έναν από τους χώρους του οργανισμού, μετά το πέρας του Φεστιβάλ.
Βραβείο Green Team: Οκτώ (8)  παραστάσεις - Η Green Team απαρτίζεται από:
● μέλη της ομάδας Fabrica Athens: Φάνης Κατέχος, Νατάσσα Αραμπατζή, Έλενα Αρτυμάτη 
● την περσινή νικήτρια του διαγωνισμού: Αλεξάνδρα Στεργίου
● guest of honor: Γιάννης Κατσιμίχας

Βραβείο Κοινού: Τέσσερις (4) παραστάσεις
Το κοινό κάθε συμμετοχής ψηφίζει κατά την έξοδο, εφόσον του άρεσε η παράσταση. Η συμμετοχή με τις περισσότερες ψήφους παίρνει το βραβείο. Πληροφορίες εδώ

Θεματικές Ημέρες

Οι δράσεις του Φεστιβάλ θέλουμε να περικλείουν και να είναι προσβάσιμες σε όλες τις κοινωνικές υποομάδες, όπως μετανάστες, ΑμΕΑ, παιδιά και εφήβους, ηλικιωμένους, άτομα ΛΟΑΤΚΙ+, φοιτητές, καλλιτέχνες, ακαδημαϊκούς, εργάτες κ.α. Για τον λόγο αυτό η φετινή διοργάνωση παίρνει την πρωτοβουλία να αφιερώσει θεματικά ημέρες σε κοινωνικές μειονότητες. 
● Δευτέρα 23 & Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου - Φωνή στις Θηλυκότητες / Femininities’ Voices
● Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου - Στο Ρυθμό των ΛΟΑΤΚΙ+ / LGBTQ+ Beats
● Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου - Πολυπολιτισμική Αθήνα / Multicultural Athens

Πληροφορίες
Πότε: 19 - 29 Σεπτεμβρίου 2024 
Πού: Τεχνοχώρος Φάμπρικα και ΡΕΚΤΙΦΙΕ-Κέντρο Έρευνας Μεικτών Παραστατικών Τεχνών
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Social Media: Facebook
Website: here
---
Το Φεστιβάλ διοργανώνεται με την υποστήριξη και την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.