Θεατρικό Εργαστήρι Μαίρης Ραζή «Η ΠΡΟΒΑ» για παιδιά, εφήβους και ενήλικες / 25 ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Οι εγγραφές συνεχίζονται!

 

ΕΚΦΡΑΣΗ, ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ, ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ!

 

Το Θεατρικό Εργαστήρι η «ΠΡΟΒΑ» επιστρέφει δυναμικά για τη χρονιά 2024-2025, έτοιμο να υποδεχθεί νέους και παλιούς μαθητές στον κόσμο της θεατρικής τέχνης. Ανοίγει ξανά τις πόρτες του και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε ένα ταξίδι αυτοέκφρασης με πλούσιες δράσεις προσαρμοσμένες σε όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Με έμφαση στην αγάπη για το θέατρο, στο «ΠΡΟΒΑ» κάθε μαθητής είναι στο επίκεντρο, εκφράζεται ελεύθερα και ανακαλύπτει τον εαυτό του, αναπτύσσοντας τις δεξιότητες του. Έτσι μέσα από την ομαδική συνεργασία διαμορφώνει τη δική του θεατρική πορεία και μεταμόρφωση.

Η φετινή χρονιά είναι ιδιαίτερα ξεχωριστή, καθώς το Θεατρικό Εργαστήρι «ΠΡΟΒΑ» γιορτάζει 25 χρόνια λειτουργίας! Προσφέροντας ποιοτική θεατρική εκπαίδευση και δημιουργώντας τις βάσεις για τη διαμόρφωση νέων καλλιτεχνών, το εργαστήρι έχει γίνει σημείο αναφοράς για την θεατρική παιδεία στην Αθήνα.

 Αναλυτικά τα τμήματα του Θεατρικού Εργαστηρίου "ΠΡΟΒΑ":

·         Τμήμα Νηπιακής ηλικίας (2-4 ετών με συνοδό): Μικροί και μεγάλοι παίζουν, αλληλεπιδρούν, συνεργάζονται και κάνουν μαζί τα πρώτα βήματα στον υπέροχο κόσμο του θεάτρου, αποκομίζοντας υλικό για δημιουργική δραστηριότητα και στο σπίτι.. Μέσα από κίνηση, αυτοσχεδιασμό και μουσική, τα παιδιά αναπτύσσουν τις πρώτες τους δεξιότητες έκφρασης.

·         Τμήμα Προσχολικής ηλικίας (4-6 ετών): Με άξονα το παιχνίδι και τη φαντασία, τα παιδιά καλλιεργούν την κοινωνικότητα, την ενσυναίσθηση, την κίνηση και την έκφραση. Μέσα από διασκεδαστικές δραστηριότητες, ανακαλύπτουν τη φαντασία τους και βασικά στοιχεία της θεατρικής τέχνης.

·         Τμήμα Σχολικής ηλικίας (7-9 ετών): Το θεατρικό παιχνίδι γίνεται μέσο έκφρασης και δημιουργικής αφήγησης, βοηθώντας τα παιδιά να αναπτύξουν ομαδικότητα, φαντασία και αυτοπεποίθηση. Μέσα από δομημένα παιχνίδια και αυτοσχεδιασμούς, καλλιεργούν την κοινωνικοποίηση και εξερευνούν πιο σύνθετες μορφές θεάτρου.

·         Προεφηβικό τμήμα (10-12 ετών): Οι μαθητές μαθαίνουν να εκφράζουν βαθύτερα συναισθήματα και να συνδυάζουν θεατρικές τεχνικές με πιο περίπλοκες έννοιες, όπως οι ρόλοι και η αφήγηση. Μέσα από ομαδικές δράσεις, καλλιεργούν την επικοινωνία, την έκφραση και τη συνεργασία.

·         Εφηβικό τμήμα (12-17 ετών): Οι έφηβοι ανακαλύπτουν τη δική τους φωνή και ενισχύουν την αυτοπεποίθησή τους μέσα από θεατρικές ασκήσεις, αυτοσχεδιασμό και ανάλυση χαρακτήρων. Καλλιεργούν την έκφραση και τη θεατρική τους ταυτότητα, εκφράζοντας σκέψεις και συναισθήματα μέσω της τέχνης.

·         Τμήμα προετοιμασία καλλιτεχνικών σχολείων: Τα μαθήματα είναι διαμορφωμένα έτσι ώστε οι υποψήφιοι να εξοικειωθούν με τις θεματικές ενότητες των εισαγωγικών και κατατακτηρίων εξετάσεων της κατεύθυνσης Θεάτρου – Κινηματογράφου. Αυτοσχεδιασμός, Ανάγνωση κειμένου / ΥποκριτικήΔημιουργική γραφή 

·         Τμήμα Ενηλίκων: Το τμήμα ενηλίκων προσφέρει έναν χώρο ελεύθερης έκφρασης, με ασκήσεις υποκριτικής, αυτοσχεδιασμό και ανάλυση κειμένου. Οι συμμετέχοντες ανακαλύπτουν τον δημιουργικό τους εαυτό, βελτιώνουν τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες και προετοιμάζονται για μια θεατρική δράση στο τέλος της χρονιάς.

Στο τέλος των μαθημάτων κάθε τμήμα συμμετέχει σε θεατρικά δρώμενα ενώ απονέμονται και βεβαιώσεις παρακολούθησης. Με έμπειρους εκπαιδευτές και ένα περιβάλλον γεμάτο έμπνευση και συνεργασία, το θεατρικό εργαστήρι «ΠΡΟΒΑ» υπόσχεται να φέρει τη χαρά του θεάτρου στη ζωή κάθε μαθητή/τριας.

Μείνετε συντονισμένοι καθώς η φετινή χρονιά υπόσχεται να είναι γεμάτη εκπλήξεις και άλλες δράσεις που θα ανακοινωθούν σύντομα. Ελάτε να δημιουργήσουμε μαζί έναν κόσμο φτιαγμένο από ιστορίες, χαρακτήρες και όνειρα!

Οι εγγραφές είναι ανοιχτές και συνεχίζονται όσο υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις. ? Για πληροφορίες επικοινωνήστε στο 2108818326 & 6972343401

Δείτε περισσότερα στο site https://shorturl.at/OLl9O

Μία εικόνα χίλιες λέξεις! Ακολουθείστε μας

 https://www.facebook.com/theatrikoergastiriprova και https://www.instagram.com/ergastiri.prova?igsh=MTR1eDhxdGNoM29zNQ==

Γίνετε κι εσείς μέρος μιας δημιουργικής ομάδας που εδώ και 25 χρόνια καλλιεργεί την αγάπη για το θέατρο και την προσωπική ανάπτυξη!

Με εκτίμηση,
Η Ομάδα του Θεατρικού Εργαστηρίου Η ΠΡΟΒΑ

Μαίρη Ραζή (Διευθύντρια), Κοραλία Τσόγκα (Υπεύθυνη εργαστηρίων), Στέλιος Πετράκης (Τμήμα Ενηλίκων) Έφη Καραγιάννη, Νίνα Ντούνη,(Τμήματα νηπιακής, προσχολικής και σχολικής ηλικίας) Σοφία Τσινάρη (Τμήματα Προεφηβικής και Εφηβικής ηλικίας), Βικτώρια Δούση (Γραμματεία)--

Θεατρικό Εργαστήρι Μαίρης Ραζή η ΠΡΟΒΑ

☎ 2108818326

? Αχαρνών και Ηπείρου 39 https://goo.gl/maps/82yi61K167erFhqG6 

? https://prova.gr/

 f   https://www.facebook.com/theatrikoergastiriprova

image.png https://www.instagram.com/ergastiri.prova?igsh=MTR1eDhxdGNoM29zNQ==