Ο Στέλιος Πολίτης στο στούντιο της ΕΡΑ ΣΠΟΡ (ertopen.com)


Ο διοργανωτής τουρνουά επαγγελματικών αγώνων Κικ Μπόξινγκ και Πυγμαχίας ήταν καλεσμένος στο «Νοκ Άουτ», της μοναδικής εκπομπής στα ερτζιανά για τα μαχητικά αθλήματα.


Ο Στέλιος Πολίτης διοργανωτής του Gods Of War, τουρνουά επαγγελματικών αγώνων Κικ Μπόξινγκ και Πυγμαχίας, «μοίρασε το ρινγκ» του στούντιο του ertopen.com με το Βίκτωρα Ρέντη παρουσιαστή του «Νοκ Αουτ», της μοναδικής εκπομπής στα ερτζιανά για τα μαχητικά αθλήματα,

Ο Πολίτης μόλις είχε επιστρέψει από Κύπρο όπου τρεις αθλητές του (Γκρουέβα, Μπένωφ, Σοφοκλέους) κατέκτησαν αντίστοιχους παγκόσμιους τίτλους με αντιπάλους Ρώσους πρωταθλητές. Μετέφερε λεπτομέρειες και παρασκήνια από τους αγώνες, αλλά η κουβέντα άναψε και απέκτησε ειδικό ενδιαφέρον όταν τέθηκε το θέμα που αφορά τις εξελίξεις στην επαγγελματική πυγμαχία στην Ελλάδα.

Πρόσφατα ο Ολυμπιονίκης του αθλήματος, Γιώργος Στεφανόπουλος ανακοίνωσε την εκπροσώπηση στην Ελλάδα της E.B.U. (του μοναδικού ευρωπαϊκού φορέα της επαγγελματικής πυγμαχίας) και ότι μέσω της ίδρυσης του Σ.Ε.Π. (Σύλλογος Επαγγελματικής Πυγμαχίας) θα είναι ο αποκλειστικά υπεύθυνος για όποια διοργάνωση γίνει στην Ελλάδα.

Ο Πολίτης βασιζόμενος σε παραδείγματα στην Ευρωπαϊκή Ενωση είπε ότι οποιαδήποτε Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία (ο ίδιος συνεργάζεται με την Αυστριακή) μπορεί να κάνει αγώνες στην Ελλάδα αλλά και το ανάποδο. Επίσης, τόνισε ότι ο Σ.Ε.Π. είναι υπό καθεστώς δοκιμής, και ότι είναι ο ίδιος είναι μοναδικός διοργανωτής του οποίου οι αγώνες αναγνωρίζονται επίσημα από τα αμερικανικά μέσα πιστοποίησης, αφήνοντας αιχμές για άλλες διοργανώσεις που ενώ λένε ότι οι αγώνες τους είναι πιστοποιημένα επίσημοι στην ουσία δεν είναι.

Το κεφάλαιο επαγγελματική πυγμαχία έχει ανοίξει για τα καλά και θα υπάρχει συνέχεια, καθώς ο Πολίτης έχει προαναγγείλει για πρώτη φορά επαγγελματικό παγκόσμιο τίτλο στην Ελλάδα με διεκδικήτρια την Αρετή Μαστροδούκα, στις 12 Οκτωβρίου. Γεγονός που θα καλυφθεί και αυτό από την ΕΡΑ ΣΠΟΡ…
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54