Ο πολίστας της εθνικής ομάδας και του Ολυμπιακού Άγγελος Βλαχόπουλος μίλησε στο ertopen.com





Ο πολίστας της εθνικής ομάδας και του Ολυμπιακού, Άγγελος Βλαχόπουλος μίλησε στο ertopen.com και την εκπομπή της ΕΡΑ ΣΠΟΡ, «Παιχνίδι είναι…» με τη Σεβαστή Βρακατσέλη και το Γιώργο Πετρίδη.



Η 6η θέση σίγουρα δεν ικανοποίησε τον 21χρονο περιφερειακό, αλλά μπόρεσε να δώσει το εισιτήριο στην χώρα μας για το Παγκόσμιο της επόμενης χρονιάς και το Ευρωπαϊκό του 2016. Σε συλλογικό επίπεδο, ο νταμπλούχος, έθεσε ως στόχο το final 6 της Ευρώπης και όσο το δυνατόν καλύτερη θέση πιο κοντά στη κορυφή.

O Έλληνας πολίστας αναφέρθηκε στις κλειστές πισίνες αλλά και σε αυτές που… υπολειτουργούν, είτε γιατί έχουν σκισμένα δίχτυα, είτε χαλασμένες αντλίες και ζεσταίνονται από τον ήλιο.



Η συνέντευξη του Άγγελου Βλαχόπουλου στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ:



Πως φτάσαμε μέχρι την 6η θέση; Τι ήταν αυτό που μας έλειψε και δεν πήγαμε λίγο παραπάνω;

Θεωρώ ότι γενικά κάναμε μέτριες εμφανίσεις σαν εθνική ομάδα με βάση αυτά που είχαμε δείξει τα τελευταία δύο χρόνια γι αυτό δεν κάναμε και το κάτι παραπάνω και δεν ήμασταν στην τετράδα. Ωστόσο νομίζω πως και η 6η θέση είναι πολύ καλή γιατί μας έδωσε πρόκριση για το παγκόσμιο του χρόνου και για το Ευρωπαϊκό του 2016.



Αγωνιστικά τι είναι αυτό το παραπάνω που πρέπει να δώσει η ομάδα για να επανέλθει στα μετάλλια;

Δεν κάναμε καλές εμφανίσεις διότι δεν ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι. Κάναμε κάποια λάθη και χάσαμε στις λεπτομέρειες, με αποτέλεσμα να μείνουμε εκτός τετράδας και μεταλλίων.



Στις προσωπικές σου υποχρεώσεις, είστε νταμπλούχοι με τον Ολυμπιακό οπότε ποιοι είναι οι στόχοι που έχει θέσει για φέτος;

Στόχος πλέον είναι η Ευρώπη, είναι να κατακτήσουμε την Ευρώπη. Η διοίκηση έδειξε ότι ανέβασε πολύ ψηλά τον πήχη. Έφερε νέους παίκτες, ξένους, τον Μανώλη Μυλωνάκη, οπότε η ομάδα δείχνει πως είναι σε τροχιά Ευρώπης. Αρχικά να μπούμε στο final6 γιατί και αυτό δεν είναι τόσο εύκολο καθώς έχουν ενισχυθεί πολλές ομάδες και έχουνε γίνει πάρα πολύ δυνατές, αλλά θεωρώ πως με σωστή δουλειά θα είμαστε στο final6 και όσο το δυνατόν να φτάσουμε πιο κοντά στην κορυφή.



Θεωρείς ότι το πόλο έχει αρχίσει να βρίσκει την υγεία του; Γιατί με την κρίση και με όλα αυτά που υπάρχουν ειδικά στον ερασιτεχνικό αθλητισμό κάπου είχε πιάσει μια καμπή.

Δεν θεωρώ ότι την έχουμε ξεπεράσει αυτήν την καμπή, διότι το πόλο θα μπορούσε να είναι αυτή τη στιγμή στο μυαλό και να το έχει ως εικόνα ο μέσος Έλληνας, κάτι το οποίο δεν συμβαίνει. Δυστυχώς ο ερασιτεχνικός αθλητισμός δεν στηρίζεται από κανέναν και γι αυτό έχουμε και τα αποτελέσματα που έχουμε. Αν ήταν λίγο διαφορετικά τα πράγματα τώρα ίσως είχαμε πια συμπορευθεί σε πολλά αθλήματα ερασιτεχνικά.



Εσύ όπως το βλέπεις από μέσα τι πιστεύεις ότι είναι αυτό που πρέπει να γίνει για να πιάσουμε αυτή την κορυφή;

Δεν είναι κάτι τόσο απλό, είναι πάρα πολλά. Σίγουρα η κατάσταση στην Ελλάδα δεν το στηρίζει όλο αυτό, μιλάω για την κρίση, ότι δεν υπάρχουνε κάποιοι παράγοντες ώστε να το στηρίξουν αυτό και να του δώσουνε μια πνοή και έναν αέρα. Είναι όντως πάρα πολλά. Κάτι πιο απλό μπορεί να είναι η τηλεόραση και τα ΜΜΕ και τα πιο σύνθετα η έλλειψη παραγόντων, χρημάτων, πολιτείας. Τα πάντα.



Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα είναι και οι κλειστές πισίνες και ότι όσες είναι ανοικτές δεν έχουν ζεστό νερό…

Σίγουρα το έχουμε αυτό στην Ελλάδα, να μην έχουμε πισίνες η αυτές που έχουμε και αυτές που προπονούνται οι εθνικές ομάδες να είναι είτε με χαλασμένες αντλίες, είτε να ζεσταίνονται με τον ήλιο, είτε να έχουν σπασμένα τέρματα σκισμένα δίχτυα κλπ.



Με δεδομένο ότι και εσύ είσαι μικρός σε ηλικία, πλέον οι περισσότεροι Έλληνες κυρίως έχεις ηλικίας σου σκέφτονται το εξωτερικό. Το έχεις σκεφτεί εσύ επαγγελματικά το να φύγεις έξω;

Το εξωτερικό σίγουρα είναι νομίζω στο μυαλό κάθε παίκτη, το να φύγει, γιατί εκεί πλέον είναι πολλά, είναι το όνομα που φτιάχνεις στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, γνωρίζεις και πως δουλεύουν ξένες ομάδες, ξένοι παίκτες. Το έχω σκεφτεί σίγουρα, θα ήθελα είναι η αλήθεια πάρα πολύ να αγωνιστώ στο εξωτερικό. Μέχρι στιγμής δεν έχω κάποια επίσημη πρόταση, η ομάδα μου είναι ο Ολυμπιακός και από εκεί και πέρα δεν κοιτάω και κάτι άλλο.



Τι είναι παιχνίδι για σένα;

Παιχνίδι είναι… η κάθε φάση το κάθε λεπτό του αγώνα η κάθε προπόνηση. Πρέπει μέσα από αυτό να διασκεδάζεις αυτό που κάνεις και αν δεν το βλέπεις και σαν παιχνίδι όλο αυτό γίνεται πολύ πιο επαγγελματικό και σε πολλές περιπτώσεις σε κουράζει και σε κάνει να το βαριέσαι πολύ εύκολα. Όταν το σκέφτεσαι σαν παιχνίδι είναι όλα νομίζω καλύτερα και πιο εύκολα.



Τι είναι το πόλο για σένα;

Το πόλο είναι σίγουρα η ζωή μου, εδώ που έχουμε φτάσει, έχει ξεφύγει από τον όρο παιχνιδιού, είναι το επάγγελμά μου. Ωστόσο είναι ένα παιχνίδι και κοιτάω να το βλέπω και έτσι είτε είναι ο πιο κρίσιμος αγώνας είτε είναι ο πιο εύκολος το βλέπω σαν παιχνίδι, ότι διασκεδάζω, ότι χαίρομαι, ότι έχω δουλέψει πάρα πολύ, και πρέπει όλο αυτό να το χαρώ για τον εαυτό μου πάνω από όλα και για την ομάδα.



Αν είχες τη δυνατότητα να άλλαζες άθλημα ποιο θα επέλεγες και γιατί;

Σίγουρα όχι με ποδόσφαιρο, μπάσκετ. Πάλι σε κάτι που έχει σχέση με ερασιτεχνικό αθλητισμό, πινκ πονκ και τέτοια.



Όχι στην πισίνα;

Στην πισίνα κολύμβηση και τέτοια όχι. Έκανα κολύμβηση μικρός ωστόσο μετά από κάποια φάση είδα ότι με τράβηξε το πόλο, η μπάλα, η ομαδικότητα, η συναναστροφή άμεση με τα παιδιά που αυτό δεν υπάρχει στο κολύμπι. Εκεί είσαι εσύ με τον εαυτό σου με τις σκέψεις σου. Είμαι του ομαδικού πνεύματος γενικά στη ζωή μου.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54