Ειδήσεις από την ΕΡΑ Βόλου

Τοπικές ειδήσεις από τη Μαγνησία.
Ένα από …37 ψηφοδέλτια θα διαλέξουν οι Βολιώτες

Για τις Ευρωεκλογές της ερχόμενης Κυριακής
Στα 37 τα κόμματα για τις Ευρωεκλογές στη Μαγνησία. Άρχισε το σφράγισμα των σάκων με το εκλογικό υλικό για να σταλεί στους δήμους.


Η σταυροδοσία των περιφερειακών συμβούλων στη Μαγνησία

Επικυρώθηκαν από το Πρωτοδικείο Βόλου τα αποτελέσματα της σταυροδοσίας των περιφερειακών συμβούλων από τις εκλογές του πρώτου γύρου των Περιφερειακών εκλογών.
Όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα, στις τρεις πρώτες θέσεις κάθε συνδυασμού αναδείχτηκαν για το ψηφοδέλτιο του Κώστα Αγοραστού οι Αργύρης Κοπάνας, Θανάσης Λιούπης και Γιώργος Καλτσογιάννης (και περιφερειακός σύμβουλος Β. Σποράδων εκλέγεται ο Νίκος Πλωμαρίτης), για την Ηρώ Διώτη οι Μάκης Μπαλλής, Γιάννης Κλείτσας και Κώστας Λαγός, για τον Νίκο Τσιλιμίγκα οι Δημ. – Χρ. Λουφόπουλος, Ευάγ. Ζαχαρόπουλος και Δημ. Νιζάμης, για τη Μαρίνα Χρυσοβελώνη οι Γιάννης Πολύζος, Φωτεινή Χολέβας και Γιούλα Αβράμπου.
Με τον συνδυασμό Ελληνική Αυγή του Παν. Ηλιόπουλου, πρώτευσαν οι Νικ. Γεωργιάδης, Μαρία Ζούμπου και Θεόδ. Συρταδιώτης, από τον Βαγγέλη Μπούτα οι τρεις πρώτοι είναι οι Εύη Καρυδάκη, Μιχ. Τσιώνας και Κώστας Στεργίου, από τον Ευστάθιο Ντούρο οι Ελένη Λάσκου, Έλη Γκουντή και Ασπασία Κατσιαμπούρα και για τον Νίκο Πουτσιάκα οι Ιωάν., Αραμπατζής, Πηνελόπη Τσαβέ και Αθηνά Δαγλά.

Ξεσηκώθηκε ο Βόλος και θα δώσει απάντηση
Μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση του Μαργαρίτη Πατσιαντά

Την εκτίμηση ότι την Κυριακή ο Βόλος θα δώσει την απάντηση που πρέπει για μια κοινωνία δικαίου, για έναν Δήμο πρωταγωνιστή, για τη μάχη της ηθικής και του δικαίου, τη μάχη της ιστορίας μας και τη μάχη της νίκης, έκανε ο Μαργαρίτης Πατσιαντάς, μιλώντας χθες στην κεντρική προεκλογική του ομιλία, ενόψει των επαναληπτικών Δημοτικών εκλογών της Κυριακής, μιλώντας σε αρκετές εκατοντάδες Βολιώτες, επί της οδού Ιωλκού, έξω από το εκλογικό του κέντρο. Μεταξύ των παρευρισκόμενων ο νυν δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης, ο Απ. Παπατόλιας, η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης με τον Ν. Τσιλιμίγκα, Τζούλια Τσαλίκη, αντιδήμαρχοι και πολλοί υποψήφιοι με τον συνδυασμό του δημάρχου, που την πρώτη Κυριακή κατέλαβε την τρίτη θέση.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Βόλου ευχαρίστησε όσους παραβρέθηκαν στο κάλεσμα και κατέθεσαν την αγάπη τους για το Βόλο και διέβλεψε γιορτή της Δημοκρατίας και μήνυμα νίκης. «Την Κυριακή ο Βολιώτικος λαός αναλαμβάνει να γράψει ο ίδιος, με τα δικά του χέρια, το βιβλίο μιας νέας, κοινωνικά δίκαιης, προοδευτικής και δημιουργικής πόλης. Ο Βόλος δεν μπορεί παρά να πρωταγωνιστεί στην πρόοδο και την αλλαγή. Η πόλη μας, ναι αυτός ο Βόλος που αγαπάμε και είμαστε περήφανοι να λέμε ό,τι γεννηθήκαμε εδώ, δεν μπορεί παρά να πρωτοστατεί σε όλους τους αγώνες με ξεκάθαρο προοδευτικό πρόσημο», δήλωσε ο Μαργαρίτης Πατσιαντάς.
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του δήλωσε στους συγκεντρωμένους ότι η μεγάλη πλειοψηφία του λαού του Βόλου είναι εδώ, όπως και η μεγάλη ευθύνη να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να διαμορφώσουμε ευρύτερες συναινέσεις για το καλό του τόπου και των πολιτών. «Είμαστε έτοιμοι για τη μεγάλη ευθύνη γιατί έχουμε πρόγραμμα, ικανά στελέχη. Ξέρουμε πού πηγαίνουμε, ξέρουμε πού πρέπει να πάει ο Δήμος και πώς θα πολιτευτούμε ως νέα Δημοτική Αρχή Βόλου. Με ανθρωπιά, με σύγχρονη αντίληψη συμμετοχικής τοπικής διοίκησης, σεβασμού και αξιοπρέπειας, για μια ανθρώπινη κοινωνία, στις πλατείες, μαζί με τον πολίτη, κάνοντας τις θέσεις μας πράξη. Αναλαμβάνουμε τη Δημοτική Αρχή, γιατί έχουμε συναίσθηση της ευθύνης, της στιγμής, της ιστορικής μας πορείας», τόνισε ο Μαργ. Πατσιαντάς.
Για το διακύβευμα των εκλογών της Κυριακής ανέφερε ότι ψηφίζουμε για το μέλλον της πόλης, το μέλλον το δικό μας, το μέλλον των παιδιών μας και αυτή τη μάχη να τη δώσουμε όλοι μαζί και να ορθώσουμε από κοινού έναν τοίχο αντίστασης και απάντησης στο φθηνό λαϊκισμό, στον επικίνδυνο τυχοδιωκτισμό του Αχ. Μπέου.

Ο Μαργαρίτης Πατσιαντάς δεσμεύτηκε ότι οι «Δρόμοι Συνεργασίας, Ανατροπής και Αλληλεγγύης» μιλούν καθαρά και δεσμεύονται για ένα Δήμο και ένα Δημοτικό Συμβούλιο που θα δρα συλλογικά, με σεβασμό στις αντίθετες απόψεις, με σύνθεση των διαφορετικών προτάσεων, με σταθερή πυξίδα την προστασία του δημοτικού και δημόσιου χαρακτήρα των αγαθών και των παροχών προς τους Δημότες.
«Ότι πιο διαπλεκόμενο»
Αναφερόμενος στον αντίπαλό του δήλωσε ότι εκπροσωπεί ότι πιο μαύρο, επικίνδυνο και διαπλεκόμενο έχει αναδειχτεί τα τελευταία χρόνια. Είναι η πιο αποκρουστική εκδοχή του παλιού και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος, ανέφερε. «Σε συνδυασμό με τη φασιστική ρητορεία του «όλοι ίδιοι είναι» δεν μπορεί -και προφανώς δεν είναι διατεθειμένος- να διοικήσει μία πόλη με αρχές δημοκρατίας, αλληλεγγύης και κοινωνικής δικαιοσύνης. Μονίμως απών από τα προσκλητήρια αγώνα, άφαντος από την ιστορία της πόλης, με συνειδητή απόκρυψη του πολιτικού στίγματος και μ’ ένα θολό επαγγελματικό και κοινωνικό παρελθόν, προβάλει ως σωτήρας του Βόλου. Με ασυνάρτητη οπαδική συνθηματολογία, στηριζόμενος και σε υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής, ζητάει λευκή επιταγή», τόνισε.
«Ο Αχιλλέας Μπέος έχει να επιδείξει την πρακτική των κρυφών συμφωνιών, των στημένων παιχνιδιών κάτω από το τραπέζι. Την επιδίωξη της ιδιωτικοποίησης και της επέλασης των φίλων του εργολάβων.
Εμείς μιλάμε καθαρά και δεσμευόμαστε για ένα Δήμο που στην πρώτη γραμμή θα έχει την υπεράσπιση του δημοτικού συμφέροντος, την κάλυψη των λαϊκών αναγκών, την άσκηση μιας κοινωνικής πολιτικής που θα ανακουφίζει τα φτωχότερα λαϊκά στρώματα και συνολικά την κοινωνία. Έναν Δήμο που θα αφουγκράζεται, έναν Δήμο με όλους και για όλους.
Ο Αχιλ. Μπέος υπόσχεται έναν Δήμο της παρέας του, έναν Δήμο που τα συμφέροντά του θα παίζονται σε μια ζαριά. Έναν Δήμο της δικής του ηθικής, της δικής του πρακτικής, της δικής του αντίληψης», ανέφερε χαρακτηριστικά.


Ζέττα: Οι Βολιώτες να κρίνουν τον καταλληλότερο για δήμαρχο
Δήλωσε ότι στήριξε τον Μ. Μιτζικό, ενώ διέψευσε ότι υποστήριξε τον Π. Σκοτινιώτη

Μήνυμα προς τους Βολιώτες, που στον πρώτο γύρο στήριξαν τον Μιχάλη Μιτζικό, να κρίνουν οι ίδιοι ποιος είναι καταλληλότερος για δήμαρχος μεταξύ του Μαργαρίτη Πατσιαντά και του Αχιλλέα Μπέου, έδωσε η υφυπουργός Υγείας Ζέττα Μακρή,  επισημαίνοντας ότι η όποια επιλογή του θα είναι δεσμευτική για την ίδια με στόχο την στήριξη στα τοπικά θέματα.
Η υφυπουργός Υγείας, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «στους ανθρώπους αυτούς που θα ψηφίσουν την Κυριακή ξανά, απευθύνομαι κι εγώ και προσπαθώ να τους πείσω ότι έχουν τη δυνατότητα να κρίνουν ποιος είναι πιο κοντά στις δικές τους αυτοδιοικητικές αρχές και αξίες, ποιος την επόμενη μέρα με θέση ευθύνης τους εκφράζει καλύτερα, ποιος είναι εκείνος που, κατά τη γνώμη τους, θα εξυπηρετήσει περισσότερο τα τοπικά και όχι τα κομματικά συμφέροντα και θα αποφασίσουν».
Συμπλήρωσε δε ότι αυτή η απόφαση, σε ό,τι την αφορά, όσο καιρό είναι στη θέση της βουλευτού, θα είναι απολύτως δεσμευτική. «Την ερχόμενη Δευτέρα, όποιος εκλεγεί, θα έχει τη δική μου στήριξη στα τοπικά θέματα, όπως την είχε και ο Πάνος Σκοτινιώτης», ήταν η δήλωσή της. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, εγώ δεν δίστασα να πάω με τον Πάνο Σκοτινιώτη, όταν μου το ζήτησαν επιτακτικά οι κάτοικοι της Αγ. Παρασκευής, σε λιγότερο από ένα μήνα πριν τις εκλογές και δεν σκέφτηκα ότι η προσπάθεια έγινε και είχε κάποιο αποτέλεσμα, θα με κατηγορούσαν ότι στηρίζω τον κ. Σκοτινιώτη. Στήριζα μια συνοικία που υποφέρει.
«Με τον ίδιο τρόπο θα πολιτευτώ και θα σεβαστώ. Όταν σέβομαι την επιλογή, δεν την καθοδηγώ. Όσοι τυχόν το κάνουν, κακώς το κάνουν. Κι εμένα, ούτε αμφίσημες δηλώσεις με εκφράζουν, ούτε «διαρροές» με εκφράζουν. Η θέση μου είναι ξεκάθαρη. Η παράταξη του Μιχ. Μιτζικού, μετά από δική του εισήγηση, αποφάσισε αυτοδιοικητικά να αφήσει τους ψηφοφόρους της ελεύθερους να αποφασίσουν. Και καλά έκανε ο Μιχάλης, έτσι έπρεπε. Οι ψηφοφόροι ξέρουν καλύτερα», ήταν η δήλωση της Ζέττας Μακρή.


Βολιώτης υποψήφιος στον Γ. Χατζημαρκάκη
Υποψήφιος ευρωβουλευτής με το κίνημα «Έλληνες Ευρωπαίοι Πολίτες»- Πρωτοβουλία Χατζημαρκάκη, είναι ο καταγόμενος απ΄το Βόλο κ. Αλέξανδρος Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου, γεννήθηκε στο Βόλο, μένει στο Περιστέρι Αττικής. Είναι πτυχιούχος ψυχολογίας με μεταπτυχιακό στην Ψυχική Υγεία της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και μεταπτυχιακές σπουδές Κοινωνικής Ψυχιατρικής, Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, Κοινωνικής Πολιτικής. Πρώην Καθηγητής Ψυχολογίας ΤΕΙ Αθηνών. Μέλος επιστημονικών εταιρειών πρόληψης ναρκωτικών και νυν Διευθυντής Κατάρτισης στο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης του ΕΚΚΑ. Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής του ΕΚΕΠΙΣ και το ΟΑΕΔ.

Δ. Πιτσιώρης: Εύχομαι ο κ. Πατσιαντάς να είναι ο νικητής της Κυριακής
Ο πρώην δήμαρχος Βόλου, μιλά για φασιστική αντίληψη του κ. Μπέου

 Την ευχή να είναι ο κ. Μαργαρίτης Πατσιαντάς ο νικητής της ερχόμενης Κυριακής κάνει με γραπτή του δήλωση ο πρώην δήμαρχος Βόλου κ. Δημ. Πιτσιώρης, κάνοντας λόγο για φασιστική αντίληψη του κ. Μπέου.
Πιο συγκεκριμένα όπως αναφέρει: «αυτή την Κυριακή στο Δήμο Βόλου, πρέπει να υποστηριχθεί ο κος Μ. Πατσιαντάς αφού παράλληλα κάνει το ίδιο ο ΣΥΡΙΖΑ στους υπόλοιπους Δήμους και ιδιαίτερα στην Περιφέρεια στο πρόσωπο του εξαίρετου Καθηγητή κου Τσιλιμίγκα. Για τον κο Μπέο τοποθετήθηκα εγκαίρως αφού μάλιστα προηγήθηκε η υβριστική του επίθεση συλλήβδην κατά του πολιτικού κόσμου της περιοχής μας με τους επαίσχυντους χαρακτηρισμούς «κοπρόσκυλα» και «κλέφτες». Υπήρξα ο μόνος πρώην Δήμαρχος και πολιτικός που χαρακτήρισα την αντίληψη αυτή του κου Μπέου φασιστική.
Η επιλεκτική μνήμη του κου Πατσιαντά για τους πρώην Δημάρχους του Βόλου και της Ν. Ιωνίας αποτελεί δείγμα γραφής και του πολιτικού του αναστήματος.
Λησμόνησε ότι επί Δημαρχίας μου και επί θητείας του ως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμος δεν ήταν ούτε Κυβερνητικός ούτε Αντικυβερνητικός, αλλά υπεράσπιζε πρώτα και πάνω απ’ όλα τα κοινά συμφέροντα της πόλης και των Δημοτών της, χωρίς ιδεολογικές προκαταλήψεις όπως και ο ίδιος όφειλε να κάνει στην παρούσα φάση.
Παρ’ όλα αυτά του εύχομαι να είναι ο νικητής της Κυριακής».


Απ. Παπατόλιας: «Να κρατήσουμε όρθιες τις αξίες μας»Κάλεσμα δημοκρατικής ανατροπής, με στήριξη στον Μ. Πατσιαντά

Στο Μαργαρίτη Πατσιαντά έλαχε ο ιστορικός κλήρος να εκφράσει όλες τις υγιείς και δημιουργικές δυνάμεις της μείζονος πόλης μας απέναντι σε μια επιλογή, όπως ο Αχιλλέας Μπέος, που δεν αξίζει ούτε στην ιστορία, ούτε στον πολιτισμό, ούτε στις δημοκρατικές παραδόσεις αυτού του τόπου» αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο υποψ. Δημοτικός σύμβουλος Βόλου κ. Απ. Παπατόλιας.
Όπως τονίζει, «η υποψηφιότητα του κ. Πατσιαντά ξεφεύγει, σ’ αυτή την εκλογική συγκυρία, από τα στενά κομματικά πλαίσια και αναδεικνύεται ως ο αυτονόητος ηθικός πόλος της δημοκρατικής βολιώτικης κοινωνίας μας. Αποτελεί εκ των πραγμάτων το σημείο συνάντησης μιας πλατιάς κοινωνικής και αυτοδιοικητικής συμμαχίας με σαφές αξιακό υπόβαθρο. Γιατί σ’ αυτές τις εκλογές δεν κρίνονται απλώς και μόνον οι αναπτυξιακές προοπτικές του Δήμου Βόλου μέσα στην επόμενη πενταετία. Κρίνονται εξίσου η ιστορία, η φυσιογνωμία και το ήθος αυτού του τόπου.

Καλούμε τους πολίτες να προσέλθουν στην κάλπη με πατριωτικό αίσθημα και πολιτική γενναιοδωρία, όπως επεσήμανε και ο ιστορικός δήμαρχος της πόλης Μιχάλης Κουντούρης, για να κρατήσουμε όρθιες τις συλλογικές μας αξίες. Τους καλούμε να υπερασπιστούν αυτή την πόλη και να αποτρέψουν ένα μοιραίο διχασμό που θα υπονομεύσει για πολλά χρόνια το μέλλον της τοπικής κοινωνίας μας. Τους καλούμε, τέλος, να συμβάλλουν με όλες τις δυνάμεις τους για μια μεγάλη δημοκρατική ανατροπή στο Δήμο Βόλου».


ΔΗΜΑΡ: Κανένας διάλογος με τον Μπέο

«Ο γνωστός διεκδικητής της δημαρχίας του Βόλου, που προσβάλλει με τη στάση του τις δημοκρατικές παραδόσεις της πόλης, επετέθη με φρασεολογία Χρυσής Αυγής κατά της Δημοκρατικής Αριστεράς και του Προέδρου της», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του κόμματος.
Κλείνοντας αναφέρεται ότι «προφανώς, κάθε διάλογος μαζί του είναι αδιανόητος. Ούτως ή άλλως, την απάντηση θα την πάρει την Κυριακή από τους δημοκρατικούς πολίτες του Βόλου».

Κ. Αγοραστός: Διακύβευμα των εκλογών το παρόν και το μέλλον της Θεσσαλίας

Το παρόν και το μέλλον της Θεσσαλίας, είναι το διακύβευμα των επαναληπτικών περιφερειακών εκλογών την Κυριακή, ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου χθες από το Βόλο, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας και εκ νέου υποψήφιος Κώστας Αγοραστός, που επισήμανε ότι η κάθε ψήφος είναι μοναδική και έχει δύναμη για τη Θεσσαλία και χρειάζεται δυναμική για τα μεγάλα έργα, τις υποδομές, το νερό και τις δράσεις, για την ανεργία, τη φτώχεια και την επιχειρηματικότητα.

Ο Κ. Αγοραστός χαρακτήρισε τον προεκλογικό αγώνα που έγινε κοντά στο πρωτότυπο και επισήμανε ότι η Περιφερειακή Αρχή έκανε δημιουργική ανατροπή σε όλα τα μέτωπα και στον προεκλογικό αγώνα.

Το διακύβευμα των εκλογών στον β’ γύρο της Κυριακής είναι η ίδια η Θεσσαλία, το παρόν και το μέλλον της, τόνισε ο Κ. Αγοραστός, που επιτέθηκε κατά του ανθυποψηφίου του Νίκου Τσιλιμίγκα. Όπως ανέφερε «οι Θεσσαλοί καλούνται να επιλέξουν μεταξύ του συνδυασμού που είναι ο μοναδικός που έχει συγκεκριμένο και κοστολογημένο πρόγραμμα για τη Θεσσαλία και μεταξύ του συνδυασμού που ζητά λευκή επιταγή, χωρίς πρόγραμμα, με γενικόλογα και αοριστολογίες και που κατέβηκε στην εκλογική μάχη για να ενισχύσει τον κομματικό μηχανισμό», ανέφερε ο περιφερειάρχης.

Η διαφορά των 112.000 ψήφων δεν μας εφησυχάζει, ούτε μας χαλαρώνει, ανέφερε περιφερειάρχης, που επισήμανε ότι η κάθε ψήφος είναι μοναδική και έχει δύναμη για τη Θεσσαλία και η Θεσσαλία χρειάζεται δυναμική για τα μεγάλα έργα, τις υποδομές, το νερό και τις δράσεις, για την ανεργία, τη φτώχεια και την επιχειρηματικότητα. «Εμείς μάθαμε να διεκδικούμε και να κερδίζουμε», τόνισε.

«Η Θεσσαλία χρειάζεται περιφερειάρχη που θα είναι 24 ώρες το 24ωρο στη θέση του, 365 ημέρες το χρόνο και όχι άδεια καρέκλα, με περιφερειάρχη – βιτρίνα, που θα πηγαίνει στο γραφείο του μερικές ώρες κάθε απόγευμα», ήταν η αιχμή του κατά του αντιπάλου του.
Κάνοντας μίνι απολογισμό της θητείας του, ο Κώστας Αγοραστός επισήμανε ότι στα τρία χρόνια διένυσε χιλιάδες χιλιόμετρα σε κάθε γωνιά της Θεσσαλίας, κατέγραψε τις ανάγκες, που υπάρχουν στο πρόγραμμα του συνδυασμού «Συμμαχία υπέρ των πολιτών», συζήτησε με τον κόσμο και πήρε τα μηνύματα.
Όπως ανέφερε προεκλογικά κάλεσε τους επικεφαλής των συνδυασμών για γνωριμία και συνεργασία για τα μεγάλα ζητήματα και διαπίστωσε ότι κανείς δεν είχε συγκεκριμένο πρόγραμμα, αλλά περιορίστηκε σε γενικόλογα και αοριστολογίες.
Ο Κ. Αγοραστός τόνισε ότι η Περιφερειακή Αρχή έκανε τον μεγαλύτερο κοινωνικό διάλογο, με τη συμμετοχή όσων είχαν προτάσεις, χωρίς να αποκλειστεί κανείς, ενώ έκανε πράξη την ισόρροπη ανάπτυξη, ξεμπλόκαρε όλα τα μεγάλα έργα. Ακόμη υπογράμμισε ότι «πήραμε στα χέρια μας την «ωρολογιακή βόμβα» της Κάρλας και δώσαμε λύσεις σε χρόνια προβλήματα όπως η ηλεκτροκίνηση Βόλου – Λάρισας, το λιμάνι κλπ.».
Ο περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι στα έργα υπάρχει μεγάλη ισορροπία, μεταξύ των Θεσσαλικών πόλεων, αναφέροντας ότι στη Μαγνησία έγιναν τα περισσότερα έργα «όσο κι αν κάποιοι προεκλογικά «δηλητηριάζουν» την τοπική κοινωνία».


Ανάγκη άμεσης στελέχωσης του ΕΟΤ
Αναφορά της Μαρίνας Χρυσοβελώνη στην Υπ. Τουρισμού

Αναφορά προς την Υπουργό Τουρισμού κ. Κεφαλογιάννη καταθέτει η βουλευτής Μαγνησίας των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη για την μεγάλη έλλειψη προσωπικού στον ΕΟΤ Θεσσαλίας τονίζοντας την ανάγκη άμεσης στελέχωσης της υπηρεσίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κ. Χρυσοβελώνη, στο πλαίσιο της προεκλογικής περιοδείας για τις Περιφερειακές Εκλογές είχε επισκεφθεί τον ΕΟΤ και είχε δεσμευτεί ότι θα παρέμβει προκειμένου να ενισχυθεί με προσωπικό η υπηρεσία ενόψει του καλοκαιριού και των προβλέψεων για θεαματική αύξηση του τουρισμού.
Στην αναφορά της η κ. Χρυσοβελώνη επισυνάπτει και την επιστολή του Αναπληρωτή Προϊσταμένου της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Θεσσαλίας κ. Τριανταφύλλου, σχετικά με την ανάγκη άμεσης στελέχωσης της εν λόγω υπηρεσίας.
Η βουλευτής Μαγνησίας τονίζει στην αναφορά της: Σας παρακαλώ να εξετάσετε ουσιαστικά την συνημμένη αναφορά, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τις επισημάνσεις του Αναπληρωτή Προϊσταμένου, προκειμένου να ικανοποιηθεί άμεσα το ως άνω αίτημα και να συνεχιστεί το σημαντικό έργο της ΠΥΤ Θεσσαλίας με στόχο την ταχεία και αποτελεσματική εξυπηρέτηση των πολιτών.
Ο αναπληρωτής προϊστάμενος της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Τριανταφύλλου υπογραμμίζει – μεταξύ άλλων – ότι ενώ «το 2007 το προσωπικό ανέρχονταν σε 16 άτομα, σήμερα η ΠΥΤ Θεσσαλίας λειτουργεί με προσωπικό τεσσάρων ΜΟΝΟ ατόμων στο Βόλο (ένα είναι σε κανονική άδεια προ συνταξιοδότησης) και δύο ατόμων στη Λάρισα, για τα θέματα του Νομού της Λάρισας. Το προσωπικό δεν μπορεί να ανταποκριθεί στον όγκο δουλειάς που έχει αυξηθεί δυσανάλογα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια». Είναι μάλιστα πολύ χαρακτηριστική η δήλωσή του ότι «εάν συνεχιστεί η μη άμεση στελέχωση της υπηρεσίας με πρόσθετο προσωπικό, εκ των πραγμάτων, δηλώνει αδυναμία διοίκησης. Και τούτο διότι – όπως αναφέρει στην επιστολή- οι τρεις εναπομείναντες υπάλληλοι στο Βόλο δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες εκτέλεσης εργασίας που παρουσιάζονται καθημερινά, σε περίπτωση : Χρήσης κανονικής ή αναρρωτικής άδειας ταυτόχρονα, συμμετοχής σε ελέγχους με κλιμάκια, όγκου δουλειάς λόγω προθεσμιών, που για να εκτελεστεί όλοι απασχολούμαστε και στο σπίτι – εκτός των υπερωριών στην υπηρεσία και επίσης ταυτόχρονης εξυπηρέτησης του κοινού, τηλεφωνημάτων, σύνταξης εγγράφων».
Εξάλλου ζητείται η άμεση στελέχωση της ΠΥΤ Θεσσαλίας με υπαλλήλους – μηχανικούς προκειμένου να ανταπεξέλθουμε στο έργο μας σε σκοπό την ταχεία και αποτελεσματική εξυπηρέτηση των πολιτών και την καλύτερη δυνατή εποπτεία και εφαρμογή της τουριστικής νομοθεσίας.

Περιοδεία της Νατάσα Ράγιου και στη Μαγνησία

«Η Θεσσαλία επιλέγει πολιτική σταθερότητα. Δεν παρασύρεται από τις σειρήνες της άρνησης και του μηδενισμού» δήλωσε η υποψήφια Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νατάσα Ράγιου κατά την περιοδεία της στην Περιφέρεια της Θεσσαλίας, όπου και στους τέσσερις Νομούς Καρδιτσιώτες, Λαρισαίοι, Τρικαλινοί και Βολιώτες της επεφύλαξαν θερμή υποδοχή» σύμφωνα με δελτίο της ίδιας.
Στο Βόλο η Νατάσα Ράγιου συναντήθηκε με εκπροσώπους της τοπικής Νέας Δημοκρατίας αλλά και με φίλους και υποστηρικτές της στο Νομό Μαγνησίας καθώς με την περιοχή την συνδέουν στενοί προσωπικοί δεσμοί.


ΕΠΑΜ: Ψήφο κατά τη δημοκρατική συνείδηση στο β΄γύρο των εκλογών

Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (Ε.Πα.Μ.) έχει επικεντρώσει όλες του τις δυνάμεις στη μάχη της κάλπης για το ευρωκοινοβούλιο. Η μάχη αυτή είναι καθοριστικής σημασίας, γιατί μπορεί να αποτελέσει τη θρυαλλίδα για μια ουσιαστική επιτάχυνση των πολιτικών εξελίξεων στη χώρα. Για το λόγο αυτό, δεν συμμετείχε παρά μόνο σε ελάχιστες περιπτώσεις με ανεξάρτητους συνδυασμούς στις αυτοδιοικητικές εκλογές, καλώντας τα μέλη και τους φίλους του να ψηφίσουν κατά τη δημοκρατική τους συνείδηση», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πολιτική Γραμματεία του Ε.Πα.Μ.
Όπως τονίζεται «με τον ίδιο τρόπο αντιμετωπίζει και τον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, που θα διεξαχθεί παράλληλα με τις ευρωεκλογές, κατά τον οποίο δεν στηρίζει ούτε άμεσα, ούτε έμμεσα, τον οποιονδήποτε συνδυασμό, εκτός των περιπτώσεων εκείνων που στήριξε ανοικτά το ίδιο και με τη συμμετοχή μελών του στον πρώτο γύρο και πέρασαν στο δεύτερο.
Υπόγειες διαπραγματεύσεις και κάθε είδους παζαρέματα με τον οποιονδήποτε και για οτιδήποτε, είναι έξω από τις αρχές και τη λογική του Μετώπου και απολύτως καταδικαστέες από την πλευρά μας».


ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Κοινή δήλωση υποψήφιων περιφερειαρχών

Με κοινή τους δήλωση οι 12 επικεφαλής των περιφερειακών κινήσεων της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς καλούν σε μαζική υποστήριξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις ευρωεκλογές της Κυριακής 25 Μάη. Ας σημειωθεί πως οι 12 συγκεκριμένες κινήσεις συγκέντρωσαν 128.000 ψήφους πανελλαδικά (2,3%) και εξέλεξαν 7 περιφερειακούς συμβούλους. Τη δήλωση υπογράφει και ο κ. Στάθης Ντούρος, Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία- Ανταρσία για την Ανατροπή.


Στο Βόλο το 1ο Σεμινάριο Λειτουργών Κηδειών

Tο πρώτο πανελλήνιο σεμινάριο λειτουργών Κηδειών και Ταριχευτών με καθηγητές Βρετανικών Πανεπιστημίων και προσκεκλημένους από το Nation Association of Funeral Director an Embalmers από την Αγγλία θα διεξαχθεί στο Βόλο σήμερα Παρασκευή 23 και Σάββατο 24 Μαΐου, στο ξενοδοχείο Valis Resort, στην Αγριά Βόλου, όπου θα δοθούν σε όλους τους συμμετέχοντες πιστοποιητικά παρακολούθησης από την Ένωσή μας αλλά και από Βρετανικά Πανεπιστήμια.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Ένας Βόλος Όλος Χρώμα»…
Ανοιχτό Δημιουργικό Διαπολιτισμικό Εργαστήριο για Παιδιά

Πόσα χρώματα έχει ο Βόλος; Όσα χρώματα έχει ο κόσμος! … Τα αμέτρητα χρώματα του Βόλου και του κόσμου θα ανακαλύψουν για έκτη συνεχή χρονιά τα παιδιά που θα πάρουν μέρος στο ανοιχτό δημιουργικό διαπολιτισμικό εργαστήριο την Κυριακή 1η Ιουνίου 2014 (10.00 – 14.00) στο πάρκο Αργοναυτών.
Το εργαστήριο σχεδιάστηκε και οργανώθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος «Σχεδιασμός, οργάνωση και αξιολόγηση διαπολιτισμικών εκπαιδευτικών δράσεων» (διδάσκων: Κώστας Μάγος) του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Την φετινή χρονιά στην οργάνωση και την πραγματοποίηση του εργαστηρίου συμμετέχουν, επίσης, τα Κέντρα Στήριξης Ρομά της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Βόλου (ΚΕΠΚΑ-ΔΙΕΚ) και το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Παιδιών Ρομά του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Σκοπός του εργαστηρίου είναι η ανάδειξη του πλούτου και της ομορφιάς που χαρίζουν η πολιτισμική ποικιλία και η διαπολιτισμική συνύπαρξη. Μέσα από τη ζωγραφική, το κολλάζ, τα παιχνίδια, το παραμύθι και τις κατασκευές, τα παιδιά που θα πάρουν μέρος στο εργαστήριο, παίζοντας και δημιουργώντας, θα διεκδικήσουν έναν κόσμο όπου όλα τα χρώματα μπορούν να λάμψουν!
H εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή 1η Ιουνίου 2014 στο Πάρκο Αργοναυτών, παραλία Βόλου.

«Η Τραπεζαρία ανοίγει για το κοινό του Βόλου»
Στο Θέατρο της Πειραματικής Σκηνής στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας

Η «Τραπεζαρία» του Άλμπερτ. Ρ. Γκέρνυ ανοίγει για το κοινό της πόλης μας σήμερα Παρασκευή 23 Μαΐου στο Θέατρο της Πειραματικής Σκηνής (Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας) και θα προσφέρει ένα πλούσιο μενού καθημερινών στιγμών που είναι η ακτινογραφία του σύγχρονου ανθρώπου και αποτελείται από:
τις σχέσεις των ανθρώπων, τα καθημερινά τους προβλήματα, τις επιθυμίες τους, τις ερωτικές σχέσεις τους, την επιδειξιμανία, την υστεροφημία, την επικίνδυνη ισορροπία των φύλων, τη συμπεριφορά των εφήβων, το χάσμα μεταξύ παιδιών και γονιών, την οικονομική σχέση της τρίτης ηλικίας προς τους εγγονούς τους, την επ’ αυτοφώρο σύλληψη μιας γυναίκας που απατά των σύζυγό της, και πλήθος άλλων εύπεπτων πιάτων γαρνιρισμένα με καυστικό χιούμορ, με προβληματισμό, με ένταση ή ησυχία.
Η «Τραπεζαρία» παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Δημήτρη Πανταζή, σκηνικά Κατερίνας Βαϊράμη, κοστούμια Χαρούλας Νικολάου, μουσική επιμέλεια Βασιλικής Μπέλιου, φωτισμούς Δημήτρη Δημητριάδη, βοηθός σκηνοθέτη Συνοδής Φουκαλά, φωτογραφίες Αλκιβιάδη Μαρούγκα, μακέτα αφίσας Γιάννης Μαραγκάκης.
Όλα τα πιάτα θα τα σερβίρουν οι ηθοποιοί Χαρούλα Νικολάου, Κατερίνα Βαϊράμη, Άγγελος Βρυώνης, Μαρία Κολίτσα, Ευαγγελία Χαρίτου, Τάκης Ρεζάν, Συνοδή Φουκαλά, Στράτος Μεγκές, Χρύσα Φώτη, Φρόσω Χαλκιά, Άγγελος Χατζηανδρέου.
Προσοχή!! Η Τραπεζαρία θα μείνει ανοικτή για πέντε μόνο παραστάσεις και συγκεκριμένα: Παρασκευή 23, Σάββατο 24, Κυριακή 25, και Παρασκευή 30 και Σάββατο 31 Μαΐου, στο Θέατρο Πειραματικής Σκηνής (Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας) στις 9.00 μ. μ. Γενική είσοδος 5 €.
Ευχαριστούμε για τα γλυκά, που είναι προσφορά των καταστημάτων Κωνσταντινίδη.

Ορθοπεταλιές κατά του καρκίνου
 Από ερασιτέχνες ποδηλάτες που θα βρεθούν στο Βόλο στις 31 Μαΐου

Με ορθοπεταλιές δίνουν τη μάχη κατά της επάρατου νόσου, οι «Αθλητές κατά του Καρκίνου», μια φιλανθρωπική ποδηλατική ομάδα που συστήθηκε φέτος με μοναδικό κοινό σκοπό να συμμετάσχει ενεργά στη μάχη κατά του καρκίνου και η οποία θα δώσει το παρόν στο Βόλο, το Σάββατο 31 Μαΐου.
Ο Βόλος θα είναι ο πρώτος σταθμός της ομάδας, η οποία στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για το Haute Route Alps 2014, θα ταξιδέψει σε οκτώ πόλεις. Αμέσως μετά το Βόλο, η ομάδα θα βρεθεί στην Καρδίτσα στις 7 Ιουνίου, στην Πάτρα στις 28 Ιουνίου, στα Γρεβενά στις 18 Ιουλίου, στα Ιωάννινα στις 19 Ιουλίου, στο Ναύπλιο την 1η Αυγούστου, στη Σπάρτη στις 2 και στην Καλαμάτα στις 3 Αυγούστου.
Το Haute Route Alps 2014 θεωρείται από τους δυσκολότερους ερασιτεχνικούς αγώνες ποδηλασίας του κόσμου και διενεργείται τον Αύγουστο του 2014. Οι ποδηλάτες θα ξεκινήσουν από τη Γενεύη της Ελβετίας και έπειτα από 7 ημέρες, 911 χιλιόμετρα και 21.000 μέτρα συνολικής ανάβασης θα τερματίσουν στη Νίκαια της Γαλλίας κατακτώντας 19 μυθικές κορυφές των Γαλλοελβετικών Αλπεων.
Οι αθλητές κατά του καρκίνου, δίνουν ραντεβού με τους Βολιώτες στην παραλία της πόλης, Αργοναυτών- Φιλελλήνων, το Σάββατο 31 Αυγούστου, στις 6 το απόγευμα, με στόχο την οικονομική ενίσχυση της Ελληνικής Εταιρείας Μοριακής Έρευνας για τον Καρκίνο (Ε.Ε.Μ.Ε.Κ.), η οποία παρέχει σε ετήσια βάση υποτροφίες σε νέους επιστήμονες για την έρευνα στη μοριακή βιολογία του καρκίνου αλλά και του Συλλόγου Καρκινοπαθών, Εθελοντών, Φίλων και Ιατρών (Κ.Ε.Φ.Ι.), ο οποίος παρέχει ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη σε καρκινοπαθείς ασθενείς και τις οικογένειές τους.
Οι πολίτες καλούνται να στείλουν μήνυμα αλληλεγγύης σε όσους δίνουν τη μάχη ενάντια στον καρκίνο, είτε αγοράζοντας αναμνηστικά μπλουζάκια και καπέλα, είτε με… ορθοπεταλιές.
Στην εκδήλωση, όσοι το επιθυμούν μπορούν να συμμετέχουν στο παιχνίδι «Το πιο γρήγορο χιλιόμετρο» ποδηλατώντας με ένα στατικό ποδήλατο για 1 χιλιόμετρο είτε στο συλλογικό παιχνίδι «Ιδρώνουμε για καλό σκοπό». Σε αυτό το παιχνίδι, όσοι κάνουν στατικό ποδήλατο, θα ενισχύουν τον κουμπαρά του ΚΕΦΙ με τρία ευρώ για κάθε χιλιόμετρο που διανύουν.
Την επόμενη ημέρα, 1 Ιουνίου, στις 10:00 το πρωί η ομάδα ATAC θα ξεκινήσει το προπονητικό της πρόγραμμα το οποίο περιλαμβάνει πολλά χιλιόμετρα και υψομετρικά. Η εκκίνηση θα γίνει από το χώρο της παραλίας και θα ακολουθήσει τη διαδρομή Βόλος - Πορταριά - Χάνια - Μακρυράχη - Τσαγκαράδα - Νεοχώρι - Καλά Νερά - Βόλος
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54