2o Γυμνάσιο Πύργου, αφιέρωμα στο 2ο Πρόγραμμα

Μια ξεχωριστή συναυλία


Συγκινητική ατμόσφαιρα, εξαιρετικές οι  φωνές των παιδιών της χορωδίας και της ορχήστρας του 2ου Γυμνασίου Πύργου και μια επιλογή τραγουδιών που μόνο το 2ο Πρόγραμμα της ΕΡΤ θα μπορούσε να θυμίζει…Το 2ο Πρόγραμμα που «ξαφνικά το χάσαμε μια μέρα του περσινού καλοκαιριού και τώρα πατάμε το κουμπί να ξαναανοίξει» όπως είπε χαρακτηριστικά ο διευθυντής του σχολείου Γιώργος Φωτεινόπουλος με την έναρξη της εκδήλωσης, χθες βράδυ στο αύλειο χώρο του 2ου Γυμνασίου Πύργου. Μέσα στο σκοτάδι ακούστηκε το σήμα της ΕΡΑ Πύργου και το σποτάκι των εργαζομένων της ( που παρακολουθούσαν την εκδήλωση) και  επιμένουν να την κρατούν ζωντανή έντεκα μήνες τώρα…Και η φωνή του μεγάλου μας Μ. Χατζιδάκη «…με τις εξαιρέσεις ο κόσμος προχωρά…»

Η ιστορία του μαύρου στην ΕΡΤ ήταν το γεγονός που σημάδεψε τη περσινή χρονιά. Το  2ου Προγράμμα που έχει  διδάξει  γενιές  ελλήνων  μουσική, πολιτισμό και διαμορφώσει αισθητική, που αγαπήθηκε όσο κανένα ραδιοφωνικό πρόγραμμα, ήταν εκεί !

Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια στην διεύθυνση  και  στην καθηγήτρια μουσικής του 2ου Γυμνασίου Πύργου Φωτεινή Νικολοπούλου, που ανέλαβε να μυήσει τους μικρούς μαθητές της, να τους εμπνεύσει την αγάπη για μουσικές και τραγούδια που δεν είναι γνώριμα στη γενιά τους, να τα διδάξει πως δεν είμαστε μόνον για τα εύκολα.

Και τα παιδιά ανταποκρίθηκαν με τον καλύτερο τρόπο!

Δούλεψαν πέρα από τις ώρες του σχολείου, συνεργάστηκαν με μαθητές που ήξεραν όργανα που τους έλειπαν από άλλα σχολεία και απέδωσαν τέλεια αυτό που είχαν εξ αρχής θέσει ως στόχο : να τιμήσουν συνθέτες, στιχουργούς και καλλιτέχνες που αναδείχθηκαν, προβλήθηκαν και καθιερώθηκαν μέσα από το 2ο Πρόγραμμα, που μας συντρόφεψαν και εξακολουθούν να μας συντροφεύουν σε στιγμές χαράς και λύπης σε ώρες περισυλλογής και μοναχικής αναζήτησης.

Από τα « εφτά ποτάμια» με τα οποία ξεκίνησε η συναυλία,  ως  το « δεν θα δακρύσω πια για σένα» με το οποίο έκλεισε, κύλησε όλη η ιστορία του ποιοτικού ελληνικού τραγουδιού, παλιότερου και σύγχρονου. Συγκινητική ήταν επίσης η ατμόσφαιρα όταν ακούστηκε στο τέλος το σποτάκι με τις φωνές όλων των μουσικών παραγωγών του δεύτερου προγράμματος  της  ERT OPEN !

Η βραδιά αυτή, η δεύτερη εκδήλωση μετά το θεατρικό των μαθητών του 2ου Γυμνασίου Πύργου στον Απόλλωνα, έκλεισε μοναδικά με το χορευτικό του σχολείου σε παραδοσιακού σκοπούς με τραγούδια και χορούς από το Αιγαίο ως το Ιόνιό !

Και από ότι ακούσαμε, έπεται συνέχεια για τις 21 Ιουνίου.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54