Ειδήσεις από την ΕΡΑ Καλαμάτας

Τατούλης – Βουδούρης για την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Για το αξίωμα του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, θα αναμετρηθούν σήμερα, ο Πέτρος Τατούλης και ο Οδυσσέας Βουδούρης. Ο κ. Τατούλης είναι επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα Πελοπόννησος» και ο κ. Βουδούρης επικεφαλής του συνδυασμού «Πελοπόννησος Πρώτα».

Επαναληπτικές σε 4 Δήμους της Μεσσηνίας

Οκτώ υποψήφιοι θα αναμετρηθούν στις αυριανές επαναληπτικές εκλογές, για το αξίωμα του δημάρχου, σε 4 Δήμους της Μεσσηνίας. Στο Δήμο Δυτικής Μάνης αντίπαλοι είναι o Δημήτρης Γιαννημάρας και ο Γιάννης Μαραμπέας, στο Δήμο Μεσσήνης ο Στάθης Αναστασόπουλος και ο Γιώργος Τσώνης, στο Δήμο Οιχαλίας ο Αριστείδης Σταθόπουλος και η Παναγιώτα Γεωργακοπούλου και στο Δήμο Τριφυλίας ο Παναγιώτης Κατσίβελας και ο Στάθης Ανδρινόπουλος.

Στις κάλπες για Ευρωβουλή, Περιφέρεια και Δήμους

Στις κάλπες για την ανάδειξη των εκπρόσωπων της χώρας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατεβαίνουν σήμερα και οι Έλληνες. Παράλληλα θα διεξαχθούν και οι εκλογές για την ανάδειξη των περιφερειαρχών και των δημάρχων σε όσους Δήμους δεν εξελέγησαν δήμαρχοι την περασμένη Κυριακή.
Οι κάλπες για την έναρξη της ψηφοφορίας θα ανοίξουν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν, για να αρχίσει η καταμέτρηση των ψήφων, στις 7 το απόγευμα. Οι εκλογείς θα πρέπει να προσέλθουν στα εκλογικά τμήματα, έχοντας μαζί τους την ταυτότητά τους (ή το διαβατήριο ή την άδεια οδήγησης ή το βιβλιάριο υγείας) και θα ψηφίσουν σε ξεχωριστές κάλπες για τις ευρωεκλογές, την Περιφέρεια και τον Δήμο που ανήκουν. Στο ευρωψηφοδέλτιο μπορούν να βάλουν μέχρι 4 σταυρούς προτίμησης δίπλα στα ονόματα των υποψηφίων ευρωβουλευτών. Τα ψηφοδέλτια των εκλογών για τους Δήμους και την Περιφέρεια δεν χρειάζονται σταυρούς. Καθ΄ όλο το διάστημα της ψηφοφορίας οι υπηρεσίες των Δήμων και τα τμήματα ταυτοτήτων της Αστυνομίας θα είναι ανοιχτά, προκειμένου να διευκολύνουν όσους εκλογείς έχουν από λάθος παραλειφθεί από τους εκλογικούς καταλόγους ή όσους έχουν χάσει τις ταυτότητές τους.

Χωρίς προβλήματα ξεκίνησε η ψηφοφορία στη Μεσσηνία

Κανονικά ξεκίνησε στις 7 το πρωί η ψηφοφορία σε όλα τα εκλογικά τμήματα της Μεσσηνίας. Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι ήταν όλοι στις θέσεις τους. Ελλείψεις υπήρχαν και σήμερα στις εφορευτικές επιτροπές.
Σε 516 τα εκλογικά τμήματα, τα ίδια με τις εκλογές της περασμένης Κυριακής, ψηφίζουν σήμερα οι 199.888 ψηφοφόροι της Μεσσηνίας. Από αυτούς 97.724 είναι άντρες και οι 102.164 γυναίκες. Τα εκλογικά τμήματα είναι κατανεμημένα 141 στο Δήμο Καλαμάτας, 29 στο Δήμο Δυτικής Μάνης, 102 στο Δήμο Μεσσήνης, 67 στο Δήμο Οιχαλίας, 81 στο Δήμο Πύλου – Νέστορος και 96 στο Δήμο Τριφυλίας.

Στην Πύλο ψήφισε ο Αντ. Σαμαράς

Στον τόπο καταγωγής του, την Πύλο ψήφισε σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Βγαίνοντας από το εκλογικό τμήμα έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είναι ημέρα δημοκρατίας και ενότητας. Να κρατήσουμε τη Δημοκρατία. Να πάμε την Ελλάδα μπροστά».

Βουδούρη στηρίζει η Έλσα Παπαδημητρίου

Την εκλογή του Οδυσσέα Βουδούρη στο αξίωμα του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, προτείνει η πρώην βουλευτής Αργολίδας της Ν.Δ. Έλσα Παπαδημητρίου. Σε δήλωσή της στον τηλεοπτικό σταθμό «SUPER TV» της Κορίνθου μίλησε η πρώην βουλευτής εξέφρασε την πλήρη υποστήριξή της προς τον Οδυσσέα Βουδούρη για τον δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών που θα γίνουν αύριο. Πρόσθεσε επίσης ότι αποφάσισε να υπερβεί «τα κομματικά επιβαλλόμενα» και να δώσει την ψήφο της σε έναν άνθρωπο που γνωρίζει πολύ καλά την αξία του, το ήθος του και τις ικανότητές του.

Κατά της επανεκλογής Τατούλη ο Γιώργος Πουλοκέφαλος

Κατά της επανεκλογής του Πέτρου Τατούλη στο αξίωμα του περιφερειάρχη Πελοποννήσου τάσσεται ο πρώην πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Γιώργος Πουλοκέφαλος. Στις εκλογές της περασμένης Κυριακής ο κ. Πουλοκέφαλος ήταν υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας με το συνδυασμό του Γιώργου Δέδε. Στη δήλωσή του αναφέρει συγκεκριμένα: «Μπροστά στον Β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών: Αν οι πολίτες της Πελοποννήσου θεωρούν την πολιτική Τατούλη (της αδιαφάνειας, του αυταρχικού τρόπου άσκησης της εξουσίας, των φαρισαϊσμών, του συγκεντρωτισμού, της πολιτικής με δελτία τύπου, των βερμπαλισμών, της κενολογίας, των ιδεοληψιών και της παρακμής) ως αναντικατάστατη, τότε ας επιλέξουν τον Πέτρο Τατούλη. Ομως, το "γερασμένο θέατρο" πρέπει να κάνει την υπέρβαση του και να κλείσει τον κύκλο του !!!».

Γιώργος Πατσιογιάννης: «Χειρότερο από όλα το σύστημα Τατούλη»

Ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Κορινθίας του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Πατσιογιάννης, καλεί τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και του προοδευτικού χώρου «να ψηφίσουν προοδευτική παράταξη στον δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών γιατί θεωρεί χειρότερο από όλα το σύστημα Τατούλη».

Δ. Σαμπαζιώτης: Προτείνει ψήφο κατά συνείδηση στο Δήμο Μεσσήνης

Να ψηφίσουν «κατά συνείδηση» στις επαναληπτικές εκλογές, προτείνει σε όσους τον υποστήριξαν στον πρώτο γύρο για το Δήμο Μεσσήνης, ο υποψήφιος δήμαρχος και βουλευτής της Ν.Δ. Δημήτρης Σαμπαζιώτης. Στη δήλωσή του ο κ. Σαμπαζιώτης, ο οποίος την περασμένη Κυριακή έλαβε το 20,23% των ψήφων, τονίζει:
«Στις επαναληπτικές εκλογές, όσοι μετείχαν και όσοι στήριξαν τη "Συμμαχία των Πολιτών" είναι ελεύθεροι να πράξουν κατά συνείδηση. Σε ό,τι με αφορά ως βουλευτής της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης, στηρίζω, όπως πάντα, με όλες μου τις δυνάμεις, τον αγώνα και τις επιλογές του κόμματός μου».

Διεθνές συνέδριο από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, στην Καλαμάτα

«Κοινωνικές αξίες στην Ελληνική Γραμματεία, από την Αρχαϊκή ως τη Βυζαντινή περίοδο» είναι τα θέμα Διεθνούς Συνεδρίου, που οργανώνει το Τμήμα Φιλολογίας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα. Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα, από 27 μέχρι 31 Μαΐου, με ομιλητές πολλούς Έλληνες και ξένους πανεπιστημιακούς καθηγητές. Τιμώμενο πρόσωπο θα είναι η καθηγήτρια Γεωργία Ξανθάκη – Καραμάνου. Η ειδική τιμητική εκδήλωση για την κα Ξανθάκη – Καραμάνου θα γίνει στις 30 Μαΐου στις 7 το απόγευμα στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου στην Καλαμάτα.

Έκθεση φωτογραφιών από τα πειράματα του CERN

Έκθεση φωτογραφίας από τα πειράματα του CERN λειτουργεί μέχρι τις 30 Μαΐου στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας. Την έκθεση συνδιοργανώνουν ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Πυρηνικής Φυσικής CERN και ο Δήμος. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το μεγαλύτερο επιταχυντή σωματιδίων, με περίμετρο 27 χιλιομέτρων και τα πειράματα που έχουν γίνει τα τελευταία 20 χρόνια. Η έκθεση λειτουργεί καθημερινά, εκτός Κυριακής, από τις 10 π.μ. μέχρι τις 2 μ.μ. και από τις 5 μέχρι τις 9 μ.μ.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

To Σάββατο 31 ΜΑΪΟΥ τα «Παπαφλέσσεια»

Το ερχόμενο Σάββατο 31 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα η Διεθνής Συνάντηση Στίβου «Παπαφλέσσεια». Οι αγώνες θα αρχίσουν στις 5 το απόγευμα στο δημοτικό στάδιο της Ανατολικής Παραλίας. Όπως κάθε χρόνο στους αγώνες θα συμμετέχουν δεκάδες μεγάλα ονόματα του διεθνούς και του Ελληνικού Στίβου.
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 25/05/2014 - 10:21