Ειδήσεις από την ΕΡΑ Φλώρινας

Ομαλά ξεκίνησε η εκλογική διαδικασία σε Φλώρινα και Αμύνταιο

Χωρίς προβλήματα ξεκίνησε η εκλογική διαδικασία στα 157 εκλογικά τμήματα των Δήμων Φλώρινας και Αμυνταίου, στις 7:00 το πρωί όπου άνοιξαν οι κάλπες, με τους 4 υποψηφίους του δεύτερου γύρου να διεκδικούν την ψήφο των 82.788 εγγεγραμμένων ψηφοφόρων σε Φλώρινα και Αμύνταιο.
Την πρώτη Κυριακή η αποχή στις εκλογές στον Δήμο Φλώρινας άγγιξε το 61,43% και στον Δήμο Αμυνταίου το 44,08%, γεγονός που προβλημάτισε τους υποψηφίους οι οποίοι, στις κεντρικές τους ομιλίες, κάλεσαν τους πολίτες να μην απέχουν από τις εκλογές αυτής της Κυριακής.
Μέχρι στιγμής η προσέλευση των ψηφοφόρων στα εκλογικά τμήματα κρίνεται ικανοποιητική τόσο στη Φλώρινα όσο και στο Αμύνταιο. Την ψήφο των 89.995 εγγεγραμμένων ψηφοφόρων της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας διεκδικούν σήμερα και τα 38 κόμματα που συμμετέχουν στις Ευρωεκλογές με την διαδικασία να διεξάγεται ομαλά.

3ο Ποδηλατικό Φεστιβάλ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες το 3ο ποδηλατικό Φεστιβάλ δεξιοτεχνίας για παιδιά από 4 έως 15 ετών που διοργάνωσε στην Φλώρινα, για το Σάββατο 24 Μαίου, ο Αθλητικός Όμιλος Φλώρινας σε συνεργασία με τον Δήμο Φλώρινας και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Η συμμετοχή ήταν ελεύθερη για όλα τα παιδιά που χάρηκαν τόσο την διαδρομή όσο και την συμμετοχή τους.

Λατρευτικές Εκδηλώσεις για την εορτή του Αγίου Αγαθαγγέλου

Τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Οδηγήτριας εκ της Μητρόπολης Κίτρου και Κατερίνης υποδέχθηκαν χθες οι πιστοί της Φλώρινας στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής. Η εικόνα μεταφέρθηκε στην Φλώρινα στο πλαίσιο των λατρευτικών εκδηλώσεων που διοργανώνει η Μητρόπολη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας τιμώντας τη μνήμη του συντοπίτου μας αγίου ενδόξου νεομάρτυρος Αγαθαγγέλου.
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 25/05/2014 - 13:54