Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ρόδου

Toπικό δελτίο ειδήσεων.
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΟΔΟΥ….’’ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ’’


Τον κίνδυνο για την υγεία των μαθητών, μετά από την απόφαση. κατάργησης υποχρεωτικής οφθαλμολογικής και καρδιολογικής εξέτασης πριν από την εγγραφή τους στο Νηπιαγωγείο και στο Δημοτικό, επισημαίνει με επιστολή του στον υπουργό Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη, ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου.
Σύμφωνα με τη διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου η  καρδιολογική εξέταση που περιλαμβάνει και υπέρηχο καρδιάς ,διενεργείται μόνο από ειδικούς καρδιολόγους και μπορεί να αποκαλύψει συγγενείς ανωμαλίες και παθήσεις που με την απλή καρδιολογική εξέταση κατά την συμπλήρωση του ΑΔΥΜ (Ατομικού Δελτίου Υγείας )μπορεί να μείνουν αδιάγνωστες
Το ίδιο ισχύει και με την οφθαλμολογική εξέταση των παιδιών καθώς η συμπλήρωση του ΑΔΥΜ περιλαμβάνει μόνο μέτρηση οπτικής οξύτητας όχι από οφθαλμίατρο  ενώ κρίνεται απαραίτητη σε αυτή την ηλικία τουλάχιστον μια φορά εξέταση σκιασκοπίας με κυκλοπληγία, η οποία είναι η μόνη εξέταση που θα αποκαλύπτει την ύπαρξη διαθλαστικών σφαλμάτων παρότι η οπτική οξύτητα μπορεί να είναι φυσιολογική.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου χαρακτηρίζει παγκόσμια πρωτοτυπία
τον ελλιπή καρδιολογικό έλεγχο  παιδιών με αθλητικές δραστηριότητες και την αντικατάσταση του οφθαλμιάτρου από επισκέπτες Υγείας και ζητά από τον Υπουργό να αναθεωρήσει τις εσφαλμένες διατάξεις αυτής της απόφασης. για την διασφάλιση της δημόσιας Υγείας των παιδιών της χώρας.

ΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ-ΒΙΟΛΟΓΙΑ-ΦΥΣΙΚΗ-ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

Με Μαθηματικά, Βιολογία, Φυσική, Ιστορία συνεχίζονται σήμερα οι Πανελλαδικές: εξετάσεις
1.375 είναι οι υποψήφιοι  από τη Δωδεκάνησο και  διεκδικούν μία από τις 70.305 θέσεις στα ΑΕΙ και ΤΕΙ όλης της χώρας.
Από τους 1.375 υποψηφίους οι 594 αφορούν στη Τεχνολογική ,οι 225 στη Θετική και οι 556 στη Θεωρητική κατεύθυνση., πέρυσι οι υποψήφιοι ήταν  1.386.
21 είναι τα εξεταστικά κέντρα  των Γενικών Λυκείων  και  5 τα εξεταστικά κέντρα των ΕΠΑΛ , από ένα, σε Ρόδο ,Κω, Πάτμο, Κάρπαθο και  Κάλυμνο .
 Τη Δευτέρα  οι υποψήφιοι διαγωνίζονται στα μαθήματα Αρχαία Ελληνικά (κατεύθυνσης) και Μαθηματικά (κατεύθυνσης).


ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ Η ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ


Την κατηγορηματική αντίθεση της στην υποβάθμιση της  Κτηματικής Υπηρεσίας Δωδεκανήσου, από επίπεδο Διεύθυνσης (που λειτουργεί από το έτος 1957 περίπου έως και σήμερα) σε επίπεδο γραφείου,δηλώνει η Ένωση Μηχανικών Δημοσίων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών,( ΕΜΔΥΔΑΣ )Δωδεκανήσου,διερωτώμενη  μήπως μια τέτοια ενέργεια από το Υπουργείο Οικονομικών δεν αποσκοπεί στην αναδιοργάνωση των υπηρεσιών αλλά στην διάλυσή και απαξίωσή τους;
στο ξεπούλημα της εναπομένουσας περιουσίας του Δημοσίου χωρίς ουσιαστικό έλεγχο και αξιοποίηση αυτής; σε συνδυασμό με τη πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση περί «Άφεσης Αμαρτιών» των υψηλόβαθμων στελεχών του Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ.;
Η Ένωση  Μηχανικών επισημαίνει πως η εφαρμογή νομοθετικού πλαισίου που διέπει το ιδιοκτησιακό καθεστώς Δωδεκανήσου και εφαρμόζεται ως τοπικό δίκαιο απαιτεί ιδιαίτερη εξειδίκευση εμπειρία και άμεση επαφή με τα Κτηματολογικά Γραφεία του Νομού, γεγονός που κάνει αδύνατη την μεταφορά των αρμοδιοτήτων της Κτηματικής Υπηρεσίας Δωδεκανήσου σε κεντρική υπηρεσία με έδρα εκτός της Ρόδου.
. Καλεί  όλους τους τοπικούς φορείς, την τοπική αυτοδιοίκηση α’ & β’ βαθμού, τα επιμελητήρια του νομού, να αναλάβουν πρωτοβουλίες ώστε να εξαιρεθεί από την «αναδιοργάνωση» των υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών η Κτηματική Υπηρεσία Δωδεκανήσου και να επανέλθει η λειτουργία της σε επίπεδο Διεύθυνσης.

ΠΡΩΤΗ ΣΕ ΕΣΟΔΑ Η ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ΜΕ 26.000 ΑΚΙΝΗΤΑ -350  ΝΗΣΙΔΕΣ ΚΑΙ ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΕΣ

Αξίζει να επισημανθεί ότι  η Διεύθυνση της Κτηματικής Υπηρεσίας Δωδεκανήσου παρότι απασχολεί προσωπικό στο 1/5 των υπαλλήλων των λοιπών διευθύνσεων, είναι πρώτη σε έσοδα και δράσεις., έχει στη χωρική της αρμοδιότητα όλο το σύμπλεγμα νησιών της Δωδεκανήσου. Προστατεύει δε και διαχειρίζεται την ιδιωτική και κοινόχρηστη περιουσία του Ελληνικού Δημοσίου στα Δωδεκάνησα, η οποία περιήλθε σε αυτό εκ διαδοχής από το Ιταλικό Δημόσιο βάσει των όρων της από 10-02-1947 Συνθήκης Ειρήνης των Παρισίων
Η περιουσία αυτή ανέρχεται ,συμπεριλαμβανομένων των 350 νησίδων και βραχονησίδων, σε 26.000 περίπου καταγεγραμμένα ακίνητα στα νησιά της Ρόδου, της Κω και της Λέρου, όπου υφίσταται κτηματολόγιο και σε χιλιάδες μη καταγεγραμμένα ακίνητα στα ανωτέρω νησιά και στα υπόλοιπα νησιά της Δωδεκανήσου, όπου δεν υπάρχει κτηματολόγιο.
Στα νησιά της Σύμης και της Πάτμου, που πρόσφατα εντάχθηκαν στο Εθνικό Κτηματολόγιο έχει κινηθεί ήδη διαδικασία δικαστικής διεκδίκησης εκ μέρους του Ελληνικού Δημοσίου, δια της Κτηματικής Υπηρεσίας Δωδεκανήσου, ακινήτων τα οποία κατά την κτηματογράφηση κατοχυρώθηκαν υπέρ ιδιωτών, αλλά θεωρείται ότι κατά τεκμήριο ανήκουν στην ιδιωτική περιουσία του Ελληνικού Δημοσίου.

ΤΕΕ ΔΩΔ/ΣΟΥ …ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΑΙΓΙΑΛΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ
ΣΗΜΕΡΑ  ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Ανοιχτή συζήτηση για το νομοσχέδιο " οριοθέτηση, διαχείριση και προστασία αιγιαλού και παραλίας" διοργανώνει απόψε στις 7μ.μ στο Εργατικό κέντρο ,το ΤΕΕ Δωδεκανήσου.με εισηγητές τους
Γρύλλη Ιάκωβο Πρόεδρο ΤΕΕ Δωδεκανήσου
Καραβασίλη Μαργαρίτα τ. Ειδική Γραμματέα Επιθεώρησης Περιβάλλοντος & Ενέργειας (ΥΠΕΚΑ) και
Νάντσου Θεοδώρα Υπεύθυνη πολιτικής WWF Ελλάς
‘’ Το σχέδιο νόμου όχι μόνο δεν προστατεύει και δεν διαχειρίζεται ορθολογικά τον αιγιαλό και την παραλία, αλλά αποτελεί νομοθετικό «εργαλείο» για την καταστροφή τους’’ τονίζει το ΤΕΕ κάνοντας λόγο για . εισπρακτικές λογικές που αγνοούν την σπουδαιότητα της παράκτιας ζώνης ευνοώντας βραχυπρόθεσμα μόνο πολύ λίγους, εις βάρος των πολλών και της αειφόρου ανάπτυξης του τόπου μας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΩ
ΚΑΙ ΤΥΠΙΚΑ ΝΕΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΩ  Ο Θ.ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ
 
Τον  Θεοδόση Νικηταρά, εξέλεξε ως νέο Δήμαρχο,στη θέση  του παραιτηθέντος Δημάρχου Κω . Κώστα Καΐσερλη.,για το υπόλοιπο της τρέχουσας δημοτικής θητείας, σε ειδική συνεδρίαση και με μυστική ψηφοφορία, η Δημοτική Ομάδα της παράταξης «ΟΡΑΜΑ»
Παρόντες ήταν 15 Δημοτικοί Σύμβουλοι και 3 δικαιολογημένα απόντες. Το
αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν 14 υπέρ της υποψηφιότητας του κ. Νικηταρά
και 1 λευκό, ενώ με επιστολές τους στον πρόεδρο του Δ.Σ   Βασίλη Δρόσο πριν  από την έναρξη της ψηφοφορίας, οι τρεις απόντες Δημοτικοί Σύμβουλοι εξεδήλωσαν την
υποστήριξη τους στο πρόσωπο του κ. Νικηταρά.
Κατά τη συνεδρίαση, όλα  τα μέλη της Δημοτικής Ομάδας εξέφρασαν τη βεβαιότητα ότι  η Δημοτική Αρχή θα ανταποκριθεί με τον καλύτερο τρόπο στις αυξημένες απαιτήσεις αυτής της  τρίμηνης περιόδου.


Ο ΚΩΟΣ  B. ΡΑΠΑΝΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ Γ.ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ  ALPHA

Ο  Κώος  οικονομολόγος Βασίλης Ράπανος, πρώην διοικητής της Εθνικής Τράπεζας, αντικαθιστά τον 75χρονο Γ.Κωστόπουλο, στο διοικητικό συμβούλιο της Alpha Bank, αναλαμβάνοντας καθήκοντα μη εκτελεστικού προέδρου.
Ο 66χρονος οικονομολόγος Βασίλης Ράπανος γεννήθηκε στην Κω, σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στην ΑΣΟΕΕ και στη συνέχεια έκανε το Master και το διδακτορικό του σε πανεπιστήμια του Καναδά.
Το 1995 επί Παπανδρέου τοποθετήθηκε υποδιοικητής και έπειτα διοικητής στην Κτηματική Τράπεζα της Ελλάδας. Επί διοικήσεώς του, το 1998, η Κτηματική συγχωνεύθηκε με την Εθνική Τράπεζα. Στο διοικητικό συμβούλιο παρέμεινε μέχρι το 2004. Τη διετία 1998-2000, επί κυβερνήσεως Σημίτη, είχε τοποθετηθεί και στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΤΕ.

ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΙΣΤΙΟΦΟΡΟΥ ΤΥΦΛΑ ΣΤΟ ΜΕΘΥΣΙ

34χρονος αλλοδαπός, σε κατάσταση μέθης, συνελήφθη, στη θαλάσσια περιοχή ακρωτηρίου "Σκανδάρι" Κω, από ανδρες της Λιμενικής αρχής
Το πλωτό περιπολικό εντόπισε στην περιοχή το Ι/Φ σκάφος "METHI" σημαίας Η.Π.Α. με δύο επιβαίνοντες και κατεύθυνση τη.Κω. Κατόπιν ακινητοποίησης του Ι/Φ και ελέγχου, διαπιστώθηκε ότι ο 34χρονος δεν είχε προχωρήσει  στις νόμιμες διατυπώσεις για την είσοδο στην ελληνική επικράτεια του ίδιου και του σκάφους, ενώ κατόπιν αλκοολομέτρησης βρέθηκε υπό την επήρεια αλκοόλ.
Από το Λιμεναρχείο Κω, που διενεργεί την προανάκριση, κινήθηκε ήδη η διαδικασία επιβολής Διοικητικών κυρώσεων.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΣΥΜΗ

ΣΕ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΑΙ ΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

Υπογράφτηκε από τον Περιφερειάρχη Γιάννη Μαχαιρίδη η εργολαβική σύμβαση για την συντήρηση του οδικού δικτύου Σύμης, προϋπολογισμού εκατόν ενενήντα χιλιάδων ευρώ (190.000).
Το έργο θα ολοκληρωθεί σε 6 μήνες

ΛΕΙΨΟΙ

35 ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΕΞΕΤΑΣΑΝ  ΙΑΤΡΟΙ ΤΗΣ 80 ΑΔΤΕ  

ΕΔΩΣΑΝ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΡΚΕΙΟΥΣ

Ιατρική ομάδα αποτελούμενη από 6 ειδικευμένους στρατιωτικούς Ιατρούς (Πνευμονολόγο, Μικροβιολόγο, Δερματολόγο, Οδοντίατρο, Ψυχολόγο και Γενικό Ιατρό), επισκέφτηκε τη Τετάρτη  τους Λειψούς,  στο πλαίσιο δράσεων κοινωνικής προσφοράς του Στρατού Ξηράς ευθύνης της 80 ΑΔΤΕ,  και πραγματοποίησε ιατρικές εξετάσεις σε 35 κατοίκους, στους οποίους παρασχέθηκε φαρμακευτική αγωγή και δόθηκαν οδηγίες και συμβουλές για την αντιμετώπιση των παθήσεων τους.
Παράλληλα ο Δ/τής της 80 ΑΔΤΕ επισκέφθηκε το μονοθέσιο δημοτικό σχολείο Αρκειών και πρόσφερε βιβλία και γραφική ύλη στα 2 παιδιά που φοιτούν στο δημοτικό σχολείο.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΡΠΑΘΟ

ΠΝΙΓΜΕΝΟΣ ΒΡΕΘΗΚΕ 86ΧΡΟΝΟΣ ΣΕ ΠΑΡΑΛΙΑ

Χωρίς τις αισθήσεις του, ανασύρθηκε, χθες το μεσημέρι, από τη θαλάσσια περιοχή «Άγιος Γεώργιος» Αρκάσας στην Κάρπαθο, 86χρονος.,ο οποίος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Καρπάθου όπου και διαπιστώθηκε  ο θάνατός του. Η σορός   του άτυχου άνδρα πρόκειται να μεταφερθεί στο Νεκροτομείο Ρόδου για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Καρπάθου.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54