Ειδήσεις από την ΕΡΑ Καλαμάτας

Στο σφυρί τα φιλέτα της Πύλου

Το λιμάνι και η μαρίνα της Πύλου είναι μεταξύ των 23 λιμανιών της χώρας, που η κυβέρνηση σχεδιάζει να παραχωρήσει σε ιδιώτες, αναφέρει σε δήλωσή του ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Θανάσης Πετράκος. Συγκεκριμένα όπως τονίζει στην περιοχή της Πυλίας, πέρα από την έκταση των 535 στρεμμάτων στο Διβάρι της Γιάλοβας, στο στόχαστρο του ΤΑΙΠΕΔ για παραχώρηση έχουν μπει το λιμάνι και η μαρίνα. Ο κ. Πετράκος σημειώνει επίσης ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεν πρόκειται να αναγνωρίσει το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, των δημόσιων υποδομών και των δημόσιων επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας.

Γ. Στουρνάρας: Δεν έχει κατατεθεί στο Eurogroup, σχέδιο ανάπτυξης της αγροτικής οικονομίας

Το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει καταθέσει στο Eurogroup, σχέδιο για την ανάπτυξη της Ελληνικής αγροτικής οικονομίας σημειώνει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, απαντώντας σε σχετική επιστολή του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας. Ο υπουργός παραδέχεται ότι η κυβέρνηση ανέθεσε τη σύνταξη σχετικών μελετών στο ΙΟΒΕ, το ΚΕΠΕ και την εταιρία McKinsey, οι οποίες, όπως σημειώνει, βρίσκονται στο στάδιο της επεξεργασίας με στόχο να υπάρξει ένα τελικό συμπαγές και αναλυτικό σχέδιο το οποίο φυσικά και θα τεθεί σε διαβούλευση με τους παραγωγικούς φορείς αλλά και το σύνολο της κοινωνίας.

«Είχα μιαν αγάπη…» την Τετάρτη στο Πνευματικό Κέντρο

Έργα γνωστών Ελλήνων και ξένων δημιουργών (Ραβέλ, Κωνσταντινίδη, Λόρκα, Χατζιδάκι, Αντωνίου και Γυφτάκη) περιλαμβάνει η εκδήλωση με γενικό τίτλο «Είχα μιαν αγάπη…», που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στις 9 το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας. Θα συμμετέχουν η μέτζο - σοπράνο Θεοδώρα Μπάκα και στο πιάνο η Μαρία Παπαπετροπούλου. Την εκδήλωση οργανώνουν το Δημοτικό Ωδείο και η δημοτική επιχείρηση «Φάρις» και η είσοδος είναι ελεύθερη.

«On the road» Εργαστήρι Χορογραφίας στο 20ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Η Καλαμάτα και οι κάτοικοί της θα είναι πρωταγωνιστές στο Εργαστήρι Χορογραφικής Παρέμβασης, με γενικό τίτλο «On the road», που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των φετινών παράλληλων εκδηλώσεων του 20ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας. Το Φεστιβάλ, που φέτος γιορτάζει τα 20α του γενέθλια, θα πραγματοποιηθεί από 17 μέχρι 24 Ιουλίου. Το Εργαστήρι «On the road» είναι ένα συλλογικό χορογραφικό εργαστήρι το οποίο και θα "κατοικήσει" τους δημόσιους χώρους της πόλης, με στόχο να προετοιμάσει μια παράσταση - περιήγηση που θα παρουσιαστεί την τελευταία ημέρα του φετινού Φεστιβάλ. Οργανωτές του είναι οι χορογράφοι του Συνδέσμου Χορού Βάσω Γιαννακοπούλου, Ίρις Καραγιάν, Μαρία Κολιοπούλου, Μέντη Μέγα, Μαριέλα Νέστορα και Κατερίνα Σκιαδά με τη συνεργασία του Διεθνούς Κέντρου Χορού Καλαμάτας. Για την επιτυχία του εγχειρήματος η ομάδα θεωρεί απαραίτητη τη συμμετοχή των πολιτών από τους οποίους ζητεί να μοιραστούν μαζί της «προσωπικές ιστορίες, φωτογραφίες ή άλλα υλικά αρχείου που αφορούν στην πόλη της Καλαμάτας και τους ανθρώπους της». Αναζητούν «ιστορίες που αγγίζουν την ιστορική μνήμη της πόλης, που αφορούν στα κτήρια ή τους δημόσιους χώρους της, τα ήθη και τα έθιμα, τις ζωές των κατοίκων της όπως υπήρξαν ή υπάρχουν μέσα στο χρόνο».
Οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν στην προσπάθεια θα πρέπει μέχρι την Παρασκευή 6 Ιουνίου, να αποστείλουν ταχυδρομικά ή να παραδώσουν οι ίδιοι, αντίγραφα του υλικού και των προτάσεών τους στο Διεθνές Κέντρο Χορού Καλαμάτας (Ζουμπούλειο Μέγαρο, Αναγνωσταρά και Παν. Καίσαρη, στην Καλαμάτα) ή να το αποστείλουν ηλεκτρονικά στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνούν με την κα Μαριέλα Νέστορα στο τηλέφωνο 6944182731.

Εκδρομή με τρένο στα αξιοθέατα της Πελοποννήσου

Εκδρομή με τρένο στα αξιοθέατα της Πελοποννήσου, έχει προγραμματίσει για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος η «ΤΡΑΙΝΟΣΕ». Το τρένο, με 100 επιβάτες, θα ξεκινήσει το Σάββατο 7 Ιουνίου το μεσημέρι, από το σιδηροδρομικό σταθμό Λεύκτρου Μεγαλόπολης. Η επόμενη στάση θα είναι στους Χράνους και μετά στο Ζευγολατιό Μεσσηνίας, όπου η αμαξοστοιχία θα στρίψει για Κυπαρισσία. Οι εκδρομείς θα διανυκτερεύσουν στην Τριφυλιακή πρωτεύουσα και το πρωί της Κυριακής θα αναχωρήσουν για Καλαμάτα. Αργά το απόγευμα θα αναχωρήσουν και πάλι για Κυπαρισσία, όπου θα διανυκτερεύσουν. Το πρωί της Δευτέρας το τρένο θα αναχωρήσει για την Αρχαία Ολυμπία και η εκδρομή θα ολοκληρωθεί με επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο.

Συνεχίζεται η Ανθοκομική Έκθεση Καλαμάτας

Συνεχίζεται στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, η 3ης Ανθοκομική Έκθεση, που οργανώνει ο Δήμος Καλαμάτας. Η Έκθεση θα λειτουργεί μέχρι τις 8 Ιουνίου και όσοι την επισκεφθούν θα έχουν της ευκαιρία να θαυμάσουν και να αγοράσουν λουλούδια και φυτά, να πάρουν πληροφορίες από ειδικούς επιστήμονες για την καλλιέργεια και φροντίδα ανθέων και φυτών και να μετάσχουν σε πολιτιστικές εκδηλώσεις, μεταξύ των οποίων πολλές ειδικά για παιδιά.

Στην Καλαμάτα το 15ο Παμπελοποννησιακό Οδοντιατρικό Συνέδριο

Στην Καλαμάτα θα διεξαχθεί από 20 μέχρι 22 Ιουνίου, το 15ο Παμπελοποννησιακό Οδοντιατρικό Συνέδριο. Το γενικό θέμα του συνεδρίου είναι «Η ποιότητα στην Οδοντιατρική. Γνώσεις και δεξιότητες απαραίτητες για καλύτερα αποτελέσματα στην καθημερινή κλινική πράξη. Θα πάρουν μέρος οδοντίατροι από την Πελοπόννησο και τη Δυτική Ελλάδα.

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος καιρός το πρωί, νεφώσεις αργότερα. Γενικά αίθριο καιρό, προβλέπει αρχικά για σήμερα η ΕΜΥ. Αργότερα θα αναπτυχθούν νεφώσεις, τοπικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 μέχρι 25 βαθμούς Κελσίου.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54