Ειδήσεις από την ΕΡΑ Βόλου

Μετά απο 48 χρόνια η Νίκη Βόλου ανεβαίνει κατηγορία

Νίκη Βόλου - Ηρακλής 4-0

Την άνοδό της στη SuperLeague πανηγύρισε η Νίκη Βόλου μαζί με 15.000 φίλους της στο Πανθεσσαλικό, επικρατώντας 4-0 του Ηρακλή.
Οι παίκτες του Αλέκου Βοσνιάδη θέλησαν να σφραγίσουν από το ξεκίνημα της αναμέτρησης την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία και δεν... παρασύρθηκαν από το πάρτι που έχει στηθεί στις κερκίδες. Πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό, ο Τζιώρας με πλασέ, μετά από μπαλιά του Μανουσάκη έκανε το 1-0. Στο 11’ ο ήρθε η ώρα του Ανιέτε να σκοράρει, με τον Ισπανό να γράφει το 2-0. Το πάρτι στις κερκίδες είχε στηθεί για τα καλά, με τον Ηρακλή μην μπορεί να αντιδράσει. Στο 36’ ο Γηραιός έμεινε με δέκα παίκτες, καθώς ο Τσιλιανίδης χτύπησε εκτός φάσης τον Μπιτσάκο και αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα.
Στο δεύτερο ημίχρονο, η Νίκη δεν έριξε ταχύτητα, με τον Ανιέτε να είναι... ασταμάτητος. Στο 57’ ο Ισπανός απέφυγε τον Κοντοδήμο και με σουτ πέτυχε το 3-0. Στο 64’ ο Ανιέτε και πάλι πλάσαρε στο δοκάρι, και στη συνέχεια η μπάλα βρήκε το τακουνάκι του Χουάντερσον και κατέληξε στα δίχτυα για το 4-0.
Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους παίκτες της Νίκης να πανηγυρίζουν έξαλλα, ενώ ο κόσμος στο Πανθεσσαλικό, παρά τη βροχή, είχε στήσει τρελό γλέντι.
Από την Ευαγγελίστρια μέχρι τα γραφεία της Νίκης, ο Βόλος έγινε μπλε! Ποτέ άλλοτε δεν έχει ξαναβγει τόσος κόσμος στους δρόμους για να φωνάξει! Μια πορεία που παρόμοια δεν έχει ξαναγίνει και στην οποία μετείχαν χιλιάδες οπαδοί! Τραγούδια, συνθήματα, χορός, γλέντι, βεγγαλικά και ανείπωτη χαρά. Ο κόσμος υποδέχτηκε τους παίκτες στα γραφεία της ομάδας στην οδό Δημητριάδος, ενώ το πούλμαν με τους θριαμβευτές πέρασε και από την Ευαγγελίστρια με τις καμπάνες να χτυπούν χαρμόσυνα! Ανατραχίλα, δάκρυα, χαρά! Οι κυανόλευκοι “χαιρέτησαν” την εικόνα της Παναγίας, άναψαν από ένα κεράκι και στη συνέχεια συνέχισαν τον γύρο του θριάμβου στην πόλη.
Οι παίκτες ένας – ένας από το μπαλκόνι των γραφείων χαιρετούσαν τον κόσμο, που γέμισε ασφυκτικά τους κεντρικούς δρόμους του Βόλου γύρω από τα γραφεία της ΠΑΕ. Απίστευτες στιγμές που δεν έχει ξαναζήσει κανείς


Πώς ψήφισε η Μαγνησία στις ευρωκάλπες

Tα αποτελέσματα από τις κάλπες των ευρωεκλογών δείχνουν ότι η Μαγνησία ανέδειξε ψηλά υποψηφίους των κοινοβουλευτικών κομμάτων, οι οποίοι βρίσκονται στις πρώτες θέσεις στη γενική κατάταξη. Εδειξε, όμως, ισχυρή προτίμηση σε «δικά της» πρόσωπα. Ετσι, σε επίπεδο νομού στις πρώτες θέσεις φιγουράρουν άτομα που κατάγονται ή έχουν σχέση με το Βόλο. Αλλοι υποστηρίχθηκαν περισσότερο και άλλοι λιγότερο.
Από το ΣΥΡΙΖΑ, στην 7η θέση σε επίπεδο Μαγνησίας αναδείχθηκε η Βολιώτισσα καθαρίστρια Δήμητρα Μανώλη. Το όνομά της έγινε γνωστό στο πανελλήνιο, δίνοντας με τη διαρκή παρουσία της και με ιδιαίτερη δυναμικότητα τον αγώνα κατά των απολύσεων, παραμένοντας τους τελευταίους οκτώ μήνες στην πρώτη γραμμή των κινητοποιήσεων μπροστά από το υπουργείο Εσωτερικών. Η Δήμητρα Μανώλη έλαβε στη Μαγνησία 2.853 σταυρούς, ενώ πανελλαδικά βρίσκεται στη 19η θέση.
Από το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας,η Μαγνησία κατέταξε στην 6η θέση τη Νατάσα Ράγιου με 2.363 σταυρούς, η οποία είναι 9η στη γενική κατάταξη και ο σύζυγός της κ. Μεντζελόπουλος έχει αποκτήσει δεσμούς με το Βόλο ως πρώην ιδιοκτήτης του Ξενία. Στην έβδομη θέση ο καταγόμενος από το Βόλο Κωνσταντίνος Κυρανάκης με 2.325 σταυρούς (25ος στη γενική κατάταξη), ενώ καλή παρουσία είχε στο Βόλο (9η θέση) ο καταγόμενος από τα Τρίκαλα Θανάσης Λιούτας,ο οποίος έλαβε 2.065 σταυρούς.
Στην 23η θέση στη Μαγνησία η Μαρία-Αλεξάνδρα Χατζηνάσιου με 520 σταυρούς. Μπορεί να μην έλκει την καταγωγή της από το Βόλο, θεωρεί όμως τη Μαγνησία δεύτερη πατρίδα της, καθώς συχνά καταλύει στο εξοχικό της στο Λεφόκαστρο.
Στο Ποτάμι, που αναδείχθηκε τέταρτο κόμμα στη Μαγνησία, πολύ υψηλά βρέθηκε,σύμφωνα με τα αποτελέσματα ο πανεπιστημιακός καθηγητής Δημήτρης Κουρέτας.Ελαβε στη Μαγνησία 817 σταυρούς και κατατάσσεται στη δεύτερη θέση. Στη γενική κατάταξη είναι 18ος.
Από την Ελιά, στην 3η θέση σε τοπικό επίπεδο (23η πανελλαδικά) αναδείχθηκε η δικηγόρος Κατερίνα Γαργάλα με 1.390 και στην 8η θέση (30η παννελαδικά) η επίσης καταγόμενη από το Βόλο Βασιλική Στάμου με 498 σταυρούς. Στο ψηφοδέλτιο του ΛΑ.Ο.Σ., στη 10η θέση στη Μαγνησία, με 110 σταυρούς, η Κορίνα Αργυροπούλου, που μένει στην Αθήνα, αλλά κατάγεται από το Βόλο, όπου ο πατέρας της ήταν παλιός εκδότης.
Από τους υποψηφίους ευρωβουλευτές με το ΕΠΑΜ, η Μαγνησία κατέταξε στη 2η θέση τον πολιτικό μηχανικό Γιώργο Λέτσιο με 405 σταυρούς και στην 3η θέση τον επιχειρηματία Νικόλαο Αίρις - Ασημακόπουλο με 362 σταυρούς. Και οι δύο είναι Βολιώτες.
Πολύ υψηλό αριθμό ψήφων έλαβε ο καταγόμενος από τον Αλμυρό Ιωάννης Γκρίνιας, ο οποίος μετρά 926 σταυρούς (1η θέση), όταν συνολικά στη Μαγνησία το Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδος έλαβε 1.536 ψηφοδέλτια. Από τους Οικολόγους Πράσινους-Κόμμα Πειρατών Ελλάδας, πρώτος αναδείχθηκε με 148 σταυρούς, ο καταγόμενος από τον Αλμυρό μηχανικός γεωπληροφορικής και τοπογραφίας Δημήτρης Ζούπης.
Από τους Ελληνες Ευρωπαίους Πολίτες ο Αλέξανδρος Οικονόμου αναδείχθηκε 2ος με 206 σταυρούς. Από την Ενωση για την Πατρίδα και το Λαό, στη 2η θέση η Μαρία Πολύζου με 351 σταυρούς. Από το ψηφοδέλτιο «Γέφυρες Δημιουργία,Ξανά!», 1ος ο ΔιαννέλοςΓεωργούδης με 138 σταυρούς και στη 4η θέση ο Σεραφείμ Κοτρώτσος με 74 σταυρούς, γνωστός δημοσιογράφος που κατάγεται από το Βόλο. Από το Παναθηναϊκό Κίνημα, 1Ος στη Μαγνησία αναδείχθηκε ο Ιωάννης Μαμάκης με 122 σταυρούς.
Από το κόμμα Πράσινοι - Αλληλεγγύη, Δημιουργία, Οικολογία, στην 1η θέση αναδείχθηκε ο Εσμάουι Νάσσερ με 89 σταυρούς και στην 3η η πρώην καλλιτεχνική διευθύντρια του ΔΗ-ΠΕΘΕ Βόλου Λυδία Κονιόρδου με 36 σταυρούς.

Οι «ανεξάρτητοι» του Αχιλλέα Μπέου

Στελέχη με πολιτική καταγωγή τόσο από το χώρο της Ν.Δ. όσο και του ΠΑΣΟΚ εκλέχτηκαν με το συνδυασμό του Αχιλλέα Μπέου στο Δήμο Βόλου
Πολύ Νέα Δημοκρατία αλλά και αρκετό ΠΑΣΟΚ «βρέθηκαν» σε κοινή πορεία στο συνδυασμό του Αχιλλέα Μπέου που κέρδισε τις εκλογές στο Δήμο Βόλου, αφού άφησαν στην άκρη τις κομματικές τους πεποιθήσεις και «ενώθηκαν» στη συγκρότηση ενός ανεξάρτητου -όπως το χαρακτήριζαν ψηφοδέλτιο -που τελικά ήταν και ο μεγάλος νικητής των δημοτικών εκλογών.
Η πολιτική ανθρωπογεωγραφία του συνδυασμού «Νέα Εποχή - Νέα Δυναμική» και των δημοτικών συμβούλων της ομάδας πλειοψηφίας του νέου δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου, έτσι όπως αναδείχτηκαν από τις κάλπες των πρόσφατων αυτοδιοικητικών εκλογών περιλαμβάνει στελέχη από το χώρο της κεντροδεξιάς όπως επίσης από το ΠΑΣΟΚ και τον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς αλλά και στελέχη που δεν κατέστη δυνατό να καταγραφεί το πολιτικό τους στίγμα, που θα καθίσουν στα δημοτικά έδρανα από 1ης Σεπτεμβρίου.

Εγκαίνια ιατρείου διακοπής καπνίσματος

Πραγματοποιήθηκαν από την υφυπουργό υγείας Ζέττα Μακρή
Χωρίς να δοθεί καμία εξήγηση από κανέναν αρμόδιο φορέα για τη σιωπηλή κατάργηση του ιατρείου διακοπής καπνίσματος στο Νοσοκομείο Βόλου, ένα άλλο νέο Ιατρείο Διακοπής Καπνίσματος εγκαινιάστηκε την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διακοπής του Καπνίσματος, στο ΠΕΔΥ Μαγνησίας με λαμπρότητα από την υφυπουργό υγείας.
Η κ. Ζέττα Μακρή, αναφέρθηκε -μεταξύ των άλλων-στα εξαιρετικά ανησυχητικά στοιχεία που προέκυψαν από την αντικαπνιστική εκστρατεία στα σχολεία, σημειώνοντας ότι δύο στους τρεις μαθητές δοκιμάζουν τσιγάρο πριν τη συμπλήρωση των δέκα χρόνων τους.
Οπως σημείωσε η υφυπουργός οι περισσότεροι από τους 26.000 που δήλωσαν ότι καπνίζουν άρχισαν να καπνίζουν στα 13 και εκείνο που πραγματικά είναι εξωφρενικό είναι ότι έξι στους δέκα γονείς καπνίζουν στο σπίτι, είτε ο ένας είτε και οι δύο. Επειδή λοιπόν τα παιδιά είναι το μεγάλο στοίχημα, η πρόληψη είναι και ο στόχος για το υπουργείο.
Για την αντικαπνιστική προσπάθεια που γίνεται η υφυπουργός είπε ότι: «Η πόλη πρωτοπορεί και είναι κάτι για το οποίο πρέπει να καμαρώνουμε. Θέλω να πω ότι οι στόχοι του υπουργείου είναι τρεις: Η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, όχι για να εισπράττουμε χρήματα αλλά για να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία. Η υλοποίηση του προγράμματος στην εκπαίδευση. Η λειτουργία Ιατρείων Διακοπής Καπνίσματος αλλά και η δραστηριοποίηση ιδιωτών γιατρών για δωρεάν ενίσχυση των καπνιστών στην προσπάθειά τους για απεξάρτηση».
Ειδικά για την δραστηριοποίηση ιδιωτών γιατρών η κ. Μακρή σημείωσε ότι: 500 γιατροί σε όλη την Ελλάδα έχουν εκδηλώσει προθυμία να συμμετέχουν.
Μέγιστη ωφέλεια προς τους πολίτες θα δώσει η λειτουργία του Ιατρείου Διακοπής Καπνίσματος, τόνισε από την πλευρά του ο Διοικητής της 5ης ΔΥΠΕ Θεσσαλίας, Λάζαρος Μακρής. «Νομίζω ότι με αυτόν τον τρόπο και το υπουργείο Υγείας και εμείς και όλοι οι συνεργάτες μας δείχνουμε εμπράκτως το ενδιαφέρον τους για την απεξάρτηση από το κάπνισμα. Βάζουμε ένα πετραδάκι πάνω σ’ όσα κτίζει το υπουργείο κεντρικά» πρόσθεσε.
Ερωτηθείς σχετικώς με τη στελέχωση του ΠΕΔΥ Μαγνησίας, ο κ. Μακρής σημείωσε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα υπάρξει το επιθυμητικό ιατρικό προσωπικό. «Τώρα βρισκόμαστε στη φάση που προτείνουμε την πρόσληψη γιατρών τόσο για το ΠΕΔΥ συνολικά όσο και για την ενίσχυση των Κέντρων Υγείας. Αρα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουμε επάρκεια και σε ιατρικό προσωπικό, ώστε να μην αισθάνεται κανείς εργαζόμενος ανασφάλεια αλλά και οι πολίτες να βρίσκουν ανταπόκριση στο δημόσιο χώρο υγείας» κατέληξε.
Το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο βόλου θα είναι αρωγός στην προσπάθεια του ΠΕΔΥ Μαγνησίας για τη διακοπή του καπνίσματος. Οπως είπε ο Διοικητής του Νοσοκομείου, Κώστας Καραμπάτσας: «Το ΓΝΒ συμμετέχει με όλες του τις δυνάμεις, με το επιστημονικό προσωπικό και με το διοικητικό, στην εθνική προσπάθεια κατά του καπνίσματος. Είμαστε αρωγοί στην προσπάθεια που ξεκίνησε το υπουργείο».

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων στα ΚΕΠ

Στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού

Συνεχίζεται έως 20 Ιουνίου 2014 η υποβολή αιτήσεων στα ΚΕΠ του Δήμου Αλμυρού, για τη χρήση των προγραμμάτων Κοινωνικού Τουρισμού και άλλων παροχών, για τους ασφαλισμένους και συνταξιούχους του ΟΓΑ.
Οι παροχές που προβλέπονται στα πλαίσια του Κοινωνικού Τουρισμού είναι: Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού, Διήμερο Εκδρομικό Πρόγραμμα, Τριήμερο Εκδρομικό Πρόγραμμα, Μονοήμερο Εκδρομικό Πρόγραμμα, Πρόγραμμα Ιαματικού Τουρισμού, Παροχή Δελτίων Αγοράς Βιβλίων, Δελτίων Θεάματος.
Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων
Αναφορικά με την υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής και τη διανομή των παροχών στους δικαιούχους, ο ΛΑΕ/ΟΓΑ θα έχει και φέτος τη διοικητική υποστήριξη των Κ.Ε.Π.
Συγκεκριμένα, οι αιτήσεις συμμετοχής στα προγράμματα του ΛΑΕ/ΟΓΑ θα υποβληθούν στα ΚΕΠ, όπου οι δικαιούχοι μπορούν να προσέρχονται μέχρι 20-6-2014 έχοντας μαζί τους τα παρακάτω δικαιολογητικά:
α) Τα Βιβλιάρια Υγείας Ο.Γ.Α. (ατομικό και των προστατευομένων μελών, που θέλει να συμμετέχουν στις διαθέσιμες παροχές μαζί του), θεωρημένα- σε ισχύ κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.
β) Το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας.
γ) Ενημερωτικό σημείωμα συντάξεων (εφόσον υπάρχει) ή απόκομμα καταβολής εισφορών (αφορά ασφαλισμένους).
Μετά την επεξεργασία των αιτήσεων, θα ακολουθήσει κλήρωση για την ανάδειξη των δικαιούχων που θα ενταχθούν τελικά στα προγράμματα του έτους 2014, με ηλεκτρονική διαδικασία.
Η κατανομή των δικαιούχων θα γίνει αναλογικά σε όλους τους νομούς της χώρας, σύμφωνα με τον αριθμό των δικαιούχων που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής στα προγράμματα, ανά νομό και ανά πρόγραμμα, με προτεραιότητα αυτούς που δεν έχουν κληρωθεί σε κανένα από τα προγράμματα του ΛΑΕ/ΟΓΑ τα τρία τελευταία χρόνια.
Κατ’ εξαίρεση, στα Προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού, Ιαματικού Τουρισμού και Εκδρομών θα μπορούν να συμμετέχουν χωρίς κλήρωση, οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής στα ανωτέρω προγράμματα, με την προϋπόθεση ότι λαμβάνουν προσαύξηση του ποσού της σύνταξής τους λόγω απόλυτης αναπηρίας ή τυφλότητας ή λαμβάνουν εξωϊδρυματικό επίδομα παραπληγίας- τετραπληγίας. Οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν για το αποτέλεσμα της κλήρωσης μέσω της ιστοσελίδας του ΟΓΑ (www.oga.gr) ή μέσω των ΚΕΠ

Σφοδρή μετωπική στις Πλάκες μεταξύ ΙΧ αυτοκινήτου και λεωφορείουτου ΚΤΕΛ

Ευτυχώς χωρίς θύματα * Μποτιλιάρισμα μιας ώρας δοκίμασε τις αντοχές των οδηγών που κινούνταν από και προς την Αγριά
Σφοδρή μετωπική σύγκρουση μεταξύ Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου και υπεραστικού λεωφορείου, σημειώθηκε χθες το μεσημέρι, στην παραλιακή οδό Βόλου- Αγριάς, στις στροφές στο ύψος στις Πλάκες. Από τη σύγκρουση ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα, εκτός από τον οδηγό του Ι.Χ. που τραυματίστηκε ελαφρά στα πόδια, ωστόσο, επικράτησε μποτιλιάρισμα για περίπου μία ώρα, που δοκίμασε τις αντοχές των οδηγών που κινούνταν από και προς την Αγριά.
Το τροχαίο ατύχημα, σημειώθηκε δέκα λεπτά πριν τις δύο το μεσημέρι. Οδηγός ΙΧΕ αυτοκινήτου, κάτω από άγνωστες συνθήκες, έχασε τον έλεγχο του οχήματός του που κινούνταν με κατεύθυνση το Βόλο, με αποτέλεσμα να περάσει στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και να συγκρουστεί πλαγιομετωπικά με διερχόμενο από το αντίθετο ρεύμα και κατεύθυνση προς την Αγριά, υπεραστικό λεωφορείο.
Εξαιτίας της σφοδρής σύγκρουσης, τα δύο οχήματα ακινητοποιήθηκαν καταμεσής του δρόμου. Στο λεωφορείο επέβαιναν 15 άτομα, που έντρομοι κατέβηκαν από το λεωφορείο.
Ο οδηγός, παρέμεινε εγκλωβισμένος στη θέση του. Πυροσβέστης που εκείνη την ώρα κινούνταν προς το Βόλο, προκειμένου να αναλάβει υπηρεσία, ένιωσε το καθήκον να τον καλεί νωρίτερα. Σταμάτησε και κατάφερε να απεγκλωβίσει τον οδηγό, ο οποίος είχε τραυματιστεί στα πόδια και τραυματίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο.
Επί τόπου έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, προκειμένου να απομακρύνουν τα λάδια από το οδόστρωμα.
Για μία περίπου ώρα, τα οχήματα στις στροφές της Γορίτσας, είχαν ακινητοποιηθεί, σχηματίζοντας ουρές χιλιομέτρων. Περίπου στις 3 το μεσημέρι και μετά από επέμβαση αστυνομικών της Τροχαίας, ο δρόμος δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία.

Πρόγραμμα δράσης ανακοινώνουν σήμερα οι συνταξιούχοι

Πρόγραμμα δράσης ενάντια στην περικοπή των επικουρικών συντάξεων ανακοινώνουν σήμερα οι συνεργαζόμενες συνταξιοδοτικές οργανώσεις της Μαγνησίας.

Αλ. Μεικόπουλος: Οι φιλότιμες προσπάθειες των γιατρών του ΠΕΔΥ δεν αρκούν

Επίσκεψη στο ΠΕΔΥ (Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας) Βόλου πραγματοποίησε , ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ. Υπό τη σκιά της είδησης του εξώδικου που επέδωσε πρόσφατα η Ομοσπονδία γιατρών του πρώην ΕΟΠΥΥ στον υφυπουργό Υγείας Αντώνη Μπέζα για την επιβολή συνεχούς οκτάωρου εργασίας στους γιατρούς, που αυξάνει τις πιθανότητες διάπραξης ιατρικών λαθών, ο διευθυντής του ΠΕΔΥ Βόλου, Γιώργος Μπακούλας, ενημέρωσε τον βουλευτή για τα προβλήματα μετά τη σύσταση του νέου φορέα.
Κυριότερο όλων είναι το πρόβλημα της υποστελέχωσης του ΠΕΔΥ Βόλου, που τριπλασιάζει τον φόρτο εργασίας για τους γιατρούς που εργάζονται εκεί. Σύμφωνα με τον Διευθυντή, από τους 71 γιατρούς έχουν μείνει μόνο οι 25, εκ των οποίων οι 8 είναι οδοντίατροι. Οι σοβαρές ελλείψεις του ΠΕΔΥ Βόλου σε ιατρικό προσωπικό έχουν ως αποτέλεσμα την υπερφόρτωση του Νοσοκομείου, στο οποίο αναγκάζονται να απευθύνονται οι ασθενείς που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν. Ο κ. Μπακούλας εισηγήθηκε, μάλιστα, πρόσφατα στον υπουργό την πρόσληψη παθολόγων και ειδικών γιατρών, 19 για τον Βόλο και 6 για τη Νέα Ιωνία.
Αν δεν φαίνεται αισθητά η υποστελέχωση του ΠΕΔΥ Βόλου, αυτό οφείλεται, σύμφωνα με τον κ. Μπακούλα, μόνο στις φιλότιμες προσπάθειες των γιατρών, που δέχονται να δουλεύουν τριπλάσια για να βλέπουν ανεξαρτήτως ραντεβού και τους 300 ασθενείς που κατά μέσο όρο επισκέπτονται ημερησίως το ΠΕΔΥ Βόλου, κατατάσσοντάς το πρώτο σε επισκεψιμότητα στη Θεσσαλία.
Ο κ. Μπακούλας ενημέρωσε τον βουλευτή για την πρότασή του συνέχισης της λειτουργίας όλων των τμημάτων που λειτουργούν στην Νέα Ιωνία σε ιδιόκτητο πολυώροφο κτίριο, λόγω αδυναμίας μεταφοράς τους σε άλλη δομή εξαιτίας των τεχνικών προδιαγραφών τους και της ιδιομορφίας των υπηρεσιών υγείας που προσφέρουν, όπως το κυτταρολογικό που είναι το μοναδικό στην περιφέρεια ή το ακτινολογικό που κάνει πανοραμικές ακτινογραφίες, και δεν υπάρχει σε άλλους νομούς.
Σημαντικό είναι επίσης και το πρόβλημα της απασχόλησης γιατρών στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), που σύμφωνα με τον κ. Μπακούλα θα μπορούσαν να αντικατασταθούν από ιδιώτες γιατρούς που είναι πιστοποιημένοι.
Μετά την ενημέρωση, ο βουλευτής ανανέωσε τη δέσμευσή του για την προώθηση θεμάτων που διασφαλίζουν την εύρυθμη λειτουργία του δημόσιου συστήματος υγείας, γιατί το δικαίωμα στην υγεία ανήκει σε όλους.

Ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Εύβοια αποκτούν οι Σποράδες

Ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Εύβοια αποκτούν οι Σποράδες, από την Παρασκευή 20 Ιουνίου, με το πλοίο «Πρωτέας».

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Ομαδική εικαστική έκθεση στο Κέντρο Τέχνης Ντε Κίρικο

Στο Κέντρο Τέχνης φιλοξενείται η επιτυχημένη έκθεση των 40 καλλιτεχνών με γενικό τίτλο «I heArtCaprice». Η συλλογή των έργων της έκθεσης «I heArtCaprice» δημιουργήθηκε με αφορμή και έμπνευση τα Caprice Παπαδοπούλου και όλα όσα αυτά αντιπροσωπεύουν στην ζωή και στην καθημερινότητα όλων μας.
Την επιμέλεια της έκθεσης υπογράφει η Ευγενία Ι. Μανωλιουδάκη - Μπογιατζάρα και την οργάνωση της έκθεσης η M artManolioudakis.
Συμμετέχουν με γλυπτά έργα οι:LakahPaula, Γιώργος Βορρές, Σοφία Ιλιάνα Γεωργιάδη, Ελένη Ζαβέρδα, Φωτεινή Παύλογλου, Αντώνης Τριανταφύλλου. Γελοιογραφία παρουσιάζει ο Νίκος Φουστέρης, έργα γραφιστικής οι: Βασίλης Γεωργακόπουλος, Ευγενία Δρούγα, Δανάη Ξανθάκη, εγκατάσταση ο Δημήτρης Κωνσταντάρας. Στην ενότητα της εικονογράφησης συμμετέχουν οι:ΒίλλυΚαραμπατζιά, Αθανάσιος Κατσίλλης, Σταμάτης Παπαδήμος, Γιάννης Παπαδόπουλος, Ανδριάννα Ρούσσου.
Συμμετέχουν επίσης οι ζωγράφοι:RoboraChrys, Στέφανος Αλαφούζος, Ολγα Αλεξοπούλου, ΜιλέναΔημητροκάλη, Εμμανουήλ Ηλιόπουλος, Βασίλης Καρακατσάνης, Ευαγγελία Κουτελιέρη, Γιώργος Μαθιουδάκης, ΝτιζιάναΜπαλλόλλι, Νικήτας Μπαχάρας, ΑρτεμιςΝικολαΐδουΒήχου, Γιώργος Παπαματθαιάκης, Διονύσης Παππάς, ΑννυΣοφιανοπούλου, Αθηνά Συντυχάκη, Στεφανία Φιλιογιάννη, Κατερίνα Χαδούλου.
Κατασκευή - Βιομηχανικό σχέδιο παρουσιάζει ο Σπύρος Δράκος, μεικτή τεχνική οι :Αμαρυλλίς Κωσταροπούλου, Αθανάσιος Τσιούσης, μεικτή τεχνική - ζωγραφική ο Κωνσταντίνος Χατζόπουλος και φωτογραφία οι Rian, Ιωάννης Θεοδούλου, Ελένη Χρυσικού.
Οι συμμετοχές καλύπτουν όλο το φάσμα της καλλιτεχνικής δημιουργίας: πίνακες ζωγραφικής, φωτογραφίες, κατασκευές, εικονογραφήσεις, ακόμη και βιομηχανικό design. Ο κοινός τόπος όλων των έργων είναι οι αναφορές τους στα Caprice.
Τα έργα των σαράντα καλλιτεχνών εκτέθηκαν πρώτη φορά στον χώρο τέχνης M artSpace τον Φεβρουάριο ενώ τέσσερα από αυτά προκρίθηκαν από μια επιτροπή ανθρώπων της τέχνης και από την ψήφο του κοινού, με σκοπό να φιλοτεχνήσουν συλλεκτικές συσκευασίες Caprice.
Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 26 Ιουνίου και θα είναι ανοιχτή για το κοινό Τρίτη με Παρασκευή 10:00 με 13:00 και 18:00 με 21:00, Σάββατο 10:00 με 13:00. Δευτέρα και Κυριακή κλειστά.

Εγκαίνια της ετήσιας έκθεσης των εικαστικών εργαστηρίων

Για παιδιά του Δήμου Βόλου την Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Την Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014 στις 8μ.μ. πραγματοποιούνται στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας τα Εγκαίνια της ετήσιας έκθεσης με έργα παιδιών (ζωγραφική – κεραμική ) των Εικαστικών Εργαστηρίων για παιδιά του Δήμου Βόλου.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «τα εικαστικά εργαστήρια για παιδιά του Δήμου Βόλου πρωτοπόρα σε θέματα πολιτισμού και εκπαίδευσης που αφορούν στα παιδιά αναδεικνύει με τις δράσεις του, την εικαστική αγωγή ως κύρια συνιστώσα της πολιτιστικής του πολιτικής. Η εφαρμογή του προγράμματος της εικαστικής αγωγής όπως αυτό διατυπώθηκε από μεγάλους παιδαγωγούς και ειδικούς της καλλιτεχνικής αγωγής και οι εκπαιδευτικές δράσεις συμβάλλουν στην έκφραση του ψυχικού κόσμου του παιδιού, στην ανάπτυξη της αντιληπτικής του ικανότητας και στην ενθάρρυνση της προσωπικής του έκφρασης. Το επιστημονικό προσωπικό που υλοποιεί το πρόγραμμα, η υλικοτεχνική υποδομή, η πολύχρονη εμπειρία και η αγάπη για το παιδί και την τέχνη διαμορφώνουν πολίτες ευαισθητοποιημένους στην πολιτιστική τους κληρονομιά.
Σκοπός των εργαστηρίων είναι η καλλιέργεια της δημιουργικότητας των παιδιών, η επαφή τους με τον κόσμο των εικαστικών τεχνών και η εξοικείωσή τους τόσο με τις παλιότερες όσο και με τις σύγχρονες μορφές τέχνης. Στα εργαστήρια τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν την έμφυτη ικανότητά τους για έκφραση μέσα από τη ζωγραφική και την κεραμική. Τα προγράμματα όλων των βαθμίδων παρέχουν πολλές γνώσεις πάνω στις τεχνικές, τα υλικά, τις έννοιες και την ιστορία της τέχνης. Παράλληλα δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην ενθάρρυνση της προσωπικής έκφρασης. Ο τρόπος που γίνονται τα μαθήματα προσαρμόζεται, όσο το δυνατόν, στις ανάγκες και το επίπεδο τόσο της ομάδας όσο και του κάθε παιδιού χωριστά. Τα προγράμματα απευθύνονται σε όλα τα παιδιά 5-16 ετών που θέλουν να περάσουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους.
Στην έκθεση παρουσιάζονται πολλές ασκήσεις φαντασίας και παραμυθιών, ασκήσεις γνωριμίας με τα βασικά πλαστικά στοιχεία μέσω των οποίων επιτυγχάνεται η κατανόηση των βασικών και συμπληρωματικών χρωμάτων, του τόνου, της υφής, της σύνθεσης, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ζωγραφικής, ασκήσεις εμπνευσμένες από έργα ζωγράφων και θεματικές ασκήσεις.
Στην έκθεση συμμετέχουν περίπου 250 παιδιά από τα παρακάτω εργαστήρια: «Στέκι Παιδιού», Κέντρο Νεότητας Χιλιαδούς της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., και τα «Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών» Νεάπολης, Αρτέμιδας, της Κ.Ε.Κ.Π.Α.-Δ.Ι.Ε.Κ. του Δήμου Βόλου».
Το Εκπαιδευτικό προσωπικό των εικαστικών εργαστηρίων είναι: Αναστασία Κοντογιάννη, κεραμίστρια, Βάγια Μπεκιώτη, κεραμίστρια, ΚερασίαΝτάτσιου, ζωγράφος, ΛέτταΠοδαροπούλου, κεραμίστρια, Χριστίνα Στεφανούλη, ζωγράφος, Μαρία Χαμπέρη, ζωγράφος. Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας: Σταδίου-Μανδηλαρά
Τηλ.: 24210 91150. Διάρκεια έκθεσης: 5 – 24 Ιουνίου 2014.
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή 9:00-2:30 & 5:30-9:00, Σάββατο 9:00-1:30
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Δεύτερη ευκαιρία για SuperLeague μέσω Χανίων

Πήρε τον πολυπόθητο πόντο στα Χανιά ο Ολυμπιακός Βόλου. Άντεξε στο κατάμεστο γήπεδο των Περιβολίων και κατέκτησε με την αξία του το πολύτιμο εισιτήριο για το μπαράζ με την Ξάνθη. Οι ερυθρόλευκοι θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν την επάνοδο τους στη μεγάλη κατηγορία μέσω του μπαράζ, αφού «κράτησαν» τους Κρητικούς στο 0-0 και κατέκτησαν την τρίτη θέση μετά την ολοκλήρωση των πλέι οφ! Μπορεί η απευθείας άνοδος να χάθηκε, αλλά έστω κι έτσι ο Ολυμπιακός έχει ακόμη μία ευκαιρία!
Άντεξε στην πίεση ο Ολυμπιακός
Ο Ολυμπιακός Βόλου με τρομερή συγκέντρωση και πειθαρχία στον αγωνιστικό χώρο, πέτυχε τον σκοπό του και κράτησε το μηδέν στην άμυνα του. Βέβαια οι ερυθρόλευκοι κινδύνεψαν αρκετές φορές σε ξεσπάσματα πίεσης που είχε άγγιξε σε τρεις περιπτώσεις το γκολ.
Συγκεκριμένα στο 4’ προσπάθεια του Μαραγκουδάκη απομάκρυνε με το πόδι ο Γκίτκος, στο 24’ ο Γιαλούσης σαν από μηχανής θεός έδιωξε με το κεφάλι σουτ του Πάγκαλου, ενώ στο 34’ ο ίδιος παίκτης μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα άουτ. Αυτές ήταν οι μεγαλύτερες ευκαιρίες για την ομάδα του ΜουράτΣεροπιάν, την ώρα που ο Ολυμπιακός είχε να αντιπαρατάξει ένα γυριστό σουτ του Ιωάννου που κατέληξε άουτ και στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου μέρους, ένα φάουλ του Κατσιαρού που έβγαλε σε κόρνερ ο Ρίζος και ένα πλασέ του Πινδώνη που έφυγε άουτ.
Μπορεί ο ΑΟ Χανίων να είχε τις μεγαλύτερες και τις περισσότερες ευκαιρίες, όμως ο Ολυμπιακός στεκόταν αρκετά καλά στον αγωνιστικό χώρο, είχε πλάνο και έδειχνε να ελέγχει τον ρυθμό.
Έτσι οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να παραβιάσουν την εστία του Γκίτκου και οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια χωρίς τέρματα, με τη Βολιώτικη ομάδα να έχει τον βαθμό που θέλει για την τρίτη θέση.

Δήλωση της Ζέττας Μακρή για Νίκη και Ολυμπιακό

Η Υφυπουργός Υγείας Ζέττα Μακρή θέλησε με δήλωσή της να συγχαρεί τη Νίκη Βόλου για την άνοδο και να ευχηθεί καλή επιτυχία στον Ολυμπιακό για τον αγώνα μπαράζ. Αναλυτικά οι ανακοινώσεις: Η δήλωση για τη Νίκη Βόλου: “Η Ν. Ιωνία, ο Βόλος, η Μαγνησία πανηγυρίζουν σήμερα για την ιστορική άνοδο της Νίκης Βόλου στην Super League. Μετά από 48 ολόκληρα χρόνια οι φίλαθλοι της Νίκης μπορούν πλέον να καμαρώνουν για την επιτυχία της αγαπημένης τους ομάδας. Η Νίκη της καρδιάς όχι μόνο των Μικρασιατών αλλά και όλων των κατοίκων της Ν. Ιωνίας και της περιοχής μας επιστρέφει στα μεγάλα σαλόνια, έτοιμη να διεκδικήσει ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες. Οι κόποι και οι προσδοκίες τόσων χρόνων επιτέλους δικαιώνονται.
Συγχαρητήρια αξίζουν στην διοίκηση, στους προπονητές και, κυρίως, στους ποδοσφαιριστές, που κέρδισαν αυτήν την άνοδο μέσα στους αγωνιστικούς χώρους. Συγχαρητήρια αξίζουν και στους φιλάθλους, που δεν εγκατέλειψαν ούτε στιγμή την ομάδα τους στο ταξίδι της ανόδου. Είμαστε σίγουροι ότι αυτή η ομάδα έχει μέλλον και δεν θα μας διαψεύσει. Καλή επιτυχία και στην SuperLeague”.
Η δήλωση για τον Ολυμπιακό Βόλου: “Eύχομαι ολόψυχα η ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου να κερδίσει στον αγώνα μπαράζ την ομάδα της Ξάνθης και να πετύχει την άνοδό της στην SuperLeague. Είμαι απόλυτα βέβαιη ότι ο Ολυμπιακός Βόλου θα αξιοποιήσει την προηγούμενη εμπειρία του και με την συνδρομή του αξιόλογου ποδοσφαιρικού δυναμικού του, την καθοδήγηση των προπονητών του και την στήριξη των φιλάθλων του θα επιβεβαιώσει τις προσδοκίες όλων μας, κάνοντας μας και αυτή τη φορά περήφανους. Ο Ολυμπιακός Βόλου θα κερδίσει και η πόλη μας θα πανηγυρίσει την επόμενη Κυριακή.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54