Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ιωαννίνων - Δίκτυο Ηπείρου

Συνεχίζουν την απεργία τους οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση «SPIDER Γενική Ανακύκλωση ΑΕ» στη Βιομηχανική Περιοχή Ιωαννίνων. Με απόφασή του το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων του νομού Ιωαννίνων και η Επιτροπή Εργαζομένων στην επιχείρηση αποφάσισαν να προχωρήσουν σε νέα 24ωρη απεργία διεκδικώνταςτην ένταξη τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, την καταβολή επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας, την τήρηση μέτρων προστασίας και ασφάλειας και την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων τους.

Τραγωδία στην Εγνατία Οδό χθες το πρωί λίγο πριν την έξοδο της Ηγουμενίτσας, όταν ΙΧ, στο οποίο, επέβαιναν δύο άτομα και το οποίο κινούνταν από τα Γιάννινα προς την Ηγουμενίτσα, κάτω από άγνωστες συνθήκες, έφυγε από την πορεία του, χτύπησε στο πλαϊνό προστατευτικό της Εγνατίας και στη συνέχεια έπεσε σε παράδρομο, από ύψος πέντε μέτρων περίπου. Από την σφοδρή σύγκρουση και την πτώση που ακολούθησε, σκοτώθηκε ένας 20χρονος ενώ τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο ο συνοδηγός του οχήματος, ένας 18χρονος. Οι δύο νεαροί κατάγονται από τα Γιάννενα.

Στις 12 Ιουνίου θα συνεδριάσει το Συμβούλιο Διοίκησης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων προκειμένου να εξετάσει τις έξι υποψηφιότητες που έχουν κατατεθεί για τη θέση του νέου πρύτανη και να προκρίνει τις τρεις επικρατέστερες. Η εκλογή του νέου πρύτανη θα διεξαχτεί με ηλεκτρονική ψηφοφορία στις 25 Ιουνίου. Στη διαδικασία θα συμμετάσχουν 521 εκλέκτορες, αποκλειστικά καθηγητές όλων των βαθμίδων. Υποψήφιοι για τη θέση του πρύτανη είναι οι Γιώργος Καψάλης, Ισαάκ Λαγαρής , Κώστας Πέτσιος, Γεώργιος Λεονταρής, Σπύρος Γεωργάτος, Τζένη Παγγέ.

Ανοιχτή συνεδρίαση όλων των υποψηφίων και των φίλων της καλεί η «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα – Κοινωνία Πολιτών», με επικεφαλής τον νέο δήμαρχο Ιωαννίνων, Θωμά Μπέγκα, σήμερα στις 8.30 το απόγευμα στο ξενοδοχείο Epiruspalace. Εκτός από μία πρώτη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, θα συζητηθεί και ο σχεδιασμός της επόμενης πενταετίας.

Απορίες για τις έρευνες υδρογονανθράκων σε Άρτα και Πρέβεζα εκφράζει, με ερώτησή της στον Υπουργό Περιβάλλοντος, η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκη Φούντα. Όπως τονίζει, η διαδικασία έναρξης ερευνών στην περιοχή της Πρέβεζας και της Άρτας από την εταιρία ENEL, προχωρά, ωστόσο η κ. Φούντα ρωτά σε ποια νέα δεδομένα βασίστηκε η Διεύθυνση Πετρελαϊκής Πολιτικής του ΥΠΕΚΑ για την αποδοχή των τριών αιτήσεων ενδιαφέροντος της ENEL.
Το αργυρό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών στο Βελιγράδι της Σερβίας κατέκτησαν οι τέταρτοι Ολυμπιονίκες του Λονδίνου, αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων Γιάννης Τσίλης και Γιώργος Τζιάλλας, οι οποίοι αγωνίστηκαν στην Τετράκωπο άνευ των Ανδρών, με τους Γιάννη Χρήστου και Διονύση Αγγελόπουλο.
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 02/06/2014 - 11:56