Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ορεστιάδας

Ερώτηση Μ. Ουζουνίδη για τις αποζημιώσεις των απολυμένων σχολικών φυλάκων

Στις εκκρεμότητες των συναρμόδιων υπουργείων έναντι των απολυμένων σχολικών φυλάκων αναφέρεται σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, προς τους υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών, ο βουλευτής Έβρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνος Ουζουνίδης. «Το πρόβλημα έγκειται στη μη είσπραξη της προβλεπόμενης αποζημίωσης από τους σχολικούς φύλακες, οι οποίοι απολύθηκαν λόγω κατάργησης της θέσης τους, έπειτα από τη λήξη του χρόνου στον οποίο βρέθηκαν σε διαθεσιμότητα», σημειώνει ο κ. Ουζουνίδης. Το δεύτερο σκέλος του προβλήματος αφορά στην αδυναμία αναγνώρισης ως συντάξιμου χρόνου, του χρονικού διαστήματος από το 2001 έως το 2006, που οι υπάλληλοι εργάζονταν υπό την εποπτεία του ΕΕΤΑΑ. Ο βουλευτής επισημαίνει επίσης ότι ο Συνήγορος του Πολίτη πρότεινε τη συντομότερη δυνατή ρύθμιση του προβλήματος, προκειμένου να αναγνωριστεί πλήρως, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά, ο χρόνος προϋπηρεσίας των σχολικών φυλάκων. Καταλήγοντας, ερωτά τον υπουργό Οικονομικών ποια ΚΥΑ προβλέπει και καθορίζει το ποσό της αποζημίωσης των απολυμένων σχολικών φυλάκων και πότε αυτή θα καταβληθεί, και τον υπουργό Εργασίας, εάν έχει αναλάβει κάποια πρωτοβουλία για την ασφαλιστική και συνταξιοδοτική αναγνώριση του χρόνου προϋπηρεσίας τους.

Ερώτηση Ε. Γερασιμίδου & Θ. Κωνσταντινίδη για την πώληση του κάμπινγκ Αλεξανδρούπολης

Τη ματαίωση της εκποίησης της δημόσιας περιουσίας στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης και τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα που έχει μέχρι σήμερα το κάμπινγκ, ζητούν οι βουλευτές του ΚΚΕ Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Ελένη Γερασιμίδου, με ερώτηση που κατέθεσαν προς τον υπουργό Οικονομικών. Στην ερώτησή τους οι δύο βουλευτές σημειώνουν ότι «η συγκυβέρνηση Ν. Δ. –ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να βγάζει μαζικά στο σφυρί φιλέτα δημόσιας γης και περιουσίας», ενώ αναφέρονται συγκεκριμένα στην περίπτωση μεταβίβασης του δημοτικού κάμπινγκ της Αλεξανδρούπολης στο ΤΑΙΠΕΔ, οι εκπρόσωποι του οποίου είχαν αρχικά δεσμευτεί για τη μη πώλησή του σε “επενδυτές”, ωστόσο, «έξι μήνες μετά, ανακοινώθηκε η πώλησή του με προτεινόμενες χρήσεις τη δημιουργία ξενοδοχείου ή παραθεριστικών κατοικιών ή χρήσεις τουρισμού υγείας». Οι δύο βουλευτές του ΚΚΕ ζητούν να σταματήσει η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και τη διατήρησή της για τις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων της ευρύτερης περιοχής.

Ορεστιάδα: Συνέντευξη τύπου της Β΄ ΕΛΜΕ Έβρου για την «τράπεζα θεμάτων»

Συνέντευξη τύπου με θέμα τη λειτουργία της «Τράπεζας Θεμάτων» θα παραχωρήσουν σήμερα το μεσημέρι οι εκπαιδευτικοί-εκπρόσωποι της Β’ ΕΛΜΕ Έβρου, κρίνοντας ότι το θέμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό για όλη την κοινωνία, η οποία θα πρέπει να ενημερωθεί για το πώς εφαρμόζεται ο νέος αυτός θεσμός στους μαθητές της Α’ Λυκείου. Η συνέντευξη είναι προγραμματισμένη στις 2 το μεσημέρι στο Εργατικό Κέντρο Ορεστιάδας.

Άμεση λύση για τη συνέχιση των προγραμμάτων Κοινωνικής Προστασίας ζητά η «Λαϊκή Συσπείρωση»

Τις κοινωνικές δομές του δήμου Ορεστιάδας θα επισκεφθεί αύριο αντιπροσωπεία της «Λαϊκής Συσπείρωσης», με σκοπό να ενημερώσει τους εργαζόμενους σε αυτές για την πρωτοβουλία έκτακτης συνεδρίασης της διοίκησης της ΚΕΔΕ, με θέμα την άμεση αντιμετώπιση του κινδύνου να κλείσουν λόγω έλλειψης χρηματοδότησης οι κρατικές δομές της Κοινωνικής Προστασίας. Σημειώνεται ότι τα προγράμματα των κοινωνικών δομών λήγουν τον Αύγουστο και οι νέες διοικήσεις των δήμων αναλαμβάνουν από Σεπτέμβριο, ενώ όπως σημειώνουν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι παρατάξεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» όλης της χώρας, θα πρέπει άμεσα να απαιτηθεί από την κυβέρνηση η εξασφάλιση της χρηματοδότησης των προγραμμάτων από τον κρατικό προϋπολογισμό και από ευρωπαϊκούς πόρους.

Ανακοίνωση ΠΟΣΥΦΥ για τους αστυνομικούς-μέλη κυκλώματος διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών

Την καταδίκη της «για κάθε αξιόποινη ενέργεια συναδέλφων», εκφράζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων, με αφορμή την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών, στην οποία είχαν ενεργό ρόλο τρεις αρχιφύλακες και ένας υπαρχιφύλακας που υπηρετούν στον Έβρο. «Αμαυρώνουν την εικόνα της Ελληνικής Αστυνομίας», αναφέρει η Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της, με την οποία συγχαίρει και όλους τους φορείς που συμμετείχαν στον εντοπισμό και τη σύλληψη των μελών του μεγάλου κυκλώματος παράνομης διακίνησης μεταναστών, την περασμένη Παρασκευή.

Ορεστιάδα: Μ. Γκουγκουσκίδου προς Μ. Χρυσοχοΐδη: «Δώστε τις αποζημιώσεις στους πλημμυροπαθείς του Ορμενίου…»

Στο θέμα των αποζημιώσεων των πλημμυροπαθών του Ορμενίου, για τις ζημιές που προκάλεσε η πλημμύρα στις 6 Φεβρουαρίου του 2012 σε επιχειρήσεις και αποθήκες των κατοίκων του χωριού, αναφέρεται η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του δήμου Ορεστιάδας «Τόπος να ΖΩ», Μαρία Γκουγκουσκίδου, σε επιστολή που απέστειλε προς τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. «Η υπομονή των κατοίκων του Ορμενίου έχει εξαντληθεί…Νιώθουν όταν αντιμετωπίζουν όχι πια μόνο την αδιαφορία αλλά και τον εμπαιγμό της πολιτείας, μιας και ανάλογες αποζημιώσεις έχουν καταβληθεί στο νομό Ηλείας, ήδη από τον Δεκέμβριο του 2013, για πλημμύρα που συνέβη ακριβώς στην ίδια περίοδο, δηλαδή τον Φεβρουάριο του 2012», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η κα. Γκουγκουσκίδου. Κλείνοντας την επιστολή της, ζητά από τον κ. Χρυσοχοΐδη να αποκαταστήσει την αδικία, προχωρώντας άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την καταβολή των αποζημιώσεων αυτών.

Ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για την κατάσταση του αγροτικού δικτύου

Την κάκιστη κατάσταση της αγροτικής οδοποιίας στο δήμο Ορεστιάδας, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης», επισημαίνοντας ότι τα προβλήματα υπήρχαν πάντα, όμως φέτος, εξαιτίας των συνεχών βροχοπτώσεων, η κατάσταση χειροτέρεψε, με αποτέλεσμα οι αγρότες να δυσκολεύονται να φτάσουν στα χωράφια τους. «Την κύρια ευθύνη για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση έχει η πολιτική της συγκυβέρνησης που με τον οικονομικό στραγγαλισμό των δήμων προκαλεί ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό, με συνέπεια να μην μπορεί να γίνει ούτε μία απλή συντήρηση του αγροτικού δικτύου», υποστηρίζει η «Λαϊκή Συσπείρωση», επιρρίπτει όμως ευθύνες και στη δημοτική αρχή, που αδιαμαρτύρητα αποδέχεται την πολιτική αυτή. Καταλήγοντας, καλεί το δήμο να προχωρήσει άμεσα με όλα τα μέσα και με τη συνδρομή της Περιφέρειας στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των αγροτικών δρόμων, και τους αγρότες να διεκδικήσουν οργανωμένα ένα αγροτικό δίκτυο που δε θα ταλαιπωρεί τους ίδιους και τα μηχανήματά τους.

Αλεξανδρούπολη: Εθελοντικός καθαρισμός των ακτών

Πρωτοβουλία καθαρισμού των ακτών της Αλεξανδρούπολης αναλαμβάνει ο δήμος σε συνεργασία με εθελοντικές ομάδες της περιοχής, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος, όπως έχει καθιερωθεί η 5η Ιουνίου. Η δράση θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη, 4 του μηνός, και θα ξεκινήσει στις 8.30 το πρωί. Οι εθελοντές θα βρεθούν εκείνη την ώρα στα προκαθορισμένα σημεία, προκειμένου να ξεκινήσουν τον καθαρισμό των παραλιών.

Σουφλί: Από τις 6-8 Ιουνίου οι “γιορτές μεταξιού”

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, στις 6, 7 και 8 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθούν φέτος οι γιορτές μεταξιού, που διοργανώνει στο Σουφλί ο Σύλλογος Φίλων Μετάξης «Χρυσαλίδα». Οι γιορτές θα φιλοξενηθούν στο ανακαινισμένο μεταξουργείο Τζίβρε, το παλαιότερο βιομηχανικό συγκρότημα στην περιφέρεια ΑΜΘ. Η έναρξη θα γίνει την Παρασκευή 6 Ιουνίου, με εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας που θα έχει θέμα τους ανθρώπους και τις οικογένειες που συνέδεσαν τη ζωή τους με το μετάξι. Το πρόγραμμα του τριημέρου περιλαμβάνει επίσης: θεατρική παράσταση, ποδηλατικό γύρο, διαγωνισμό σχεδιαστών, μουσικές εκδηλώσεις, ημερίδα με θέμα τον «εκδημοκρατισμό του ενδύματος», ακόμη και παρουσίαση της Θρακιώτικης κουζίνας.

Ορεστιάδα: «Νηρέας», «Ρήσος» και Α. Ο. Ο. διοργανώνουν στις 22 Ιουνίου το 1ο Τρίαθλο

Το 1ο Τρίαθλο Ορεστιάδας διοργανώνουν φέτος, στις 22 Ιουνίου, ο κολυμβητικός σύλλογος «Νηρέας», ο ποδηλατικός σύλλογος «Ρήσος» και ο Αθλητικός Όμιλος Ορεστιάδας, σε συνεργασία με το δήμο. Οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 10.30 το πρωί με 250 μέτρα κολύμπι, θα συνεχιστούν με 15 χιλιόμετρα ποδηλασίας και θα ολοκληρωθούν με 5 χλμ. τρέξιμο. Η συμμετοχή στον αγώνα είναι δωρεάν και οι δηλώσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 18 Ιουνίου, στο δημοτικό κολυμβητήριο, από τις 5 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54