Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ρόδου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΡΑ ΡΟΔΟΥ -ΔΙΚΤΥΟ Ν.ΑΙΓΑΙΟΥ--ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΙΟΥΝΗ


ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΟΔΟΥ.. ‘’ΤΟ ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ’’


Κατηγορηματικά αντίθετο δηλώνει απέναντι στο σχέδιο νόμου για τον αιγιαλό και την παραλία το Εργατικό Κέντρο Ρόδου και ζητά την άμεση απόσυρσή του.

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ρόδου χαιρετίζει την απόφαση 1906/2014 της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία ακυρώθηκε ως παράνομη και αντισυνταγματική η μεταβίβαση από το Ελληνικό Δημόσιο στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) του υπολειπομένου 34,033% του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΥΔΑΠ χωρίς αντάλλαγμα και χωρίς δυνατότητα αναμεταβίβασης στο Δημόσιο με σκοπό την πλήρη ιδιωτικοποίησή της.

Το Ε.Κ.Ρ. θεωρεί ότι με την απόφαση αυτή αναδεικνύεται η πάγια θέση του

συνδικαλιστικού κινήματος ότι η ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών κοινής ωφέλειας πέραν από προδήλως αντισυνταγματική, εκθέτει την κοινωνία σε πολλαπλούς και μη αναστρέψιμους κινδύνους, όχι μόνο της αξιοπρεπούς διαβίωσης, αλλά και της ίδιας της επιβίωσης των ανθρώπων από τη στέρηση απαραίτητων αγαθών (νερό, ενέργεια),

ενώ συνιστά πράξη υπονόμευσης του δημόσιου συμφέροντος και της κοινωνικής προσφοράς κοινωφελών υπηρεσιών, υποσκάπτοντας την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας σε βάρος της εθνικής οικονομίας (λιμάνια, αμυντική βιομηχανία, ναυπηγεία)

 

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΜΙΚΑ ΙΑΤΡΙΔΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΕΛ

‘’ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΑΣ’’

 

Την ανεξαρτητοποίησή και την αποχώρηση της από τη κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ γνωστοποιεί με επιστολή της στον Πάνο Καμμένο η βουλευτίνα Δωδεκανήσου Μίκα Ιατρίδη

‘’ Λυπάμαι πραγματικά που, δυο χρόνια μετά τις βουλευτικές εκλογές, το κίνημα μας έχει χάσει σε τέτοιο βαθμό τον προσανατολισμό του.’’αναφέρει στην επιστολή της η κ. Ιατρίδη συμπληρώνοντας ότι

Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών έδειξε, με κατηγορηματικό τρόπο, ότι το μήνυμα μας προς τους πολίτες δεν ήταν σαφές και ξεκάθαρο. Δεν καταφέραμε να εκφράσουμε τα αιτήματα της ελληνικής κοινωνίας και να ανταποκριθούμε σε αυτά.

 Σημειώνεται ότι είναι η έβδομη βουλευτής (Μαρκόπουλος, Κουράκος, Νταβρής, Γιοβανόπουλος, Καπερνάρος και Γιαταγάνα) που αποχωρεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ, η οποία -από τους 20 βουλευτές που είχε εκλέξει στις προηγούμενες εθνικές εκλογές «μετρά» σήμερα  13 βουλευτές.
Την ίδια ώρα, οι ανεξάρτητοι βουλευτές γίνονται 22 και αποτελούν την τέταρτη «δύναμη» στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Υπενθυμίζεται ότι 16 εξ αυτών έχουν συγκροτήσει την κοινοβουλευτική ομάδα των «Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών».



Π.ΚΑΜΜΕΝΟΣ ..’’ΚΑΛΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ –Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΚΡΙΝΕΙ ΟΛΟΥΣ.’’

 

«Καλό πολιτικό ταξίδι, ο λαός μας κρίνει όλους» αναφέρει το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στην ανακοίνωσή του για την αποχώρηση της Μίκας Ιατρίδη. Σήμερα συνεδριάζει εκτάκτως η ΚΟ των ΑΝΕΛ για να εξετάσει την κατάσταση μετά και την χθεσινή κίνηση ανεξαρτητοποίησης της κ. Ιατρίδη.

ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΣΕ ΣΕ ΓΛΑΣΤΡΑ ΕΞΙ ΔΕΝΔΡΥΛΛΙΑ ΚΑΝΝΑΒΗΣ

Συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, 26χρονος ημεδαπός για καλλιέργεια, μέσα σε γλάστρα στην κατοικία του και σε παρακείμενο χωράφι, συνολικά 6 δενδρυλλίων κάνναβης από 40 έως 145 εκατοστά.

Και τα έξι δενδρύλλια εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν μαζί με 5,6 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και μια ζυγαριά που βρέθηκαν στην κατοχή του.26χρονου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΣΥΜΗ

ΚΑΛΕΣΑΝ ΤΟ 112 ΚΑΙ ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΑΝ  

Συνελήφθησαν οκτώ μετανάστες, απόγευμα Τρίτης στη Σύμη, προερχόμενοι από τα απέναντι τουρκικά παράλια ,από αστυνομικούς του Τμήματος Πρόκειται για Σύριους πρόσφυγες που εντοπίσθηκαν ύστερα από κλήση στον Ευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 112.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΩ

‘’ΥΦΑΡΠΑΓΗ ‘’ ΠΑΙΔΙΟΥ 17 ΜΗΝΩΝ ΑΠΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Χωρίς να ενημερώσουν τον Γιατρό και το Νοσοκομείο υπάλληλοι Εταιρείας Ιατρικών υπηρεσιών ,που δραστηριοποιείται στο νησί τους θερινούς μήνες μπήκαν με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο απόγευμα Δευτέρας και πήραν 17 μηνών κοριτσάκι που παρακολουθούνταν από εξωτερικό Παιδίατρο (η Παιδιατρική κλινική είναι κλειστή τέσσερα χρόνια λόγω έλλειψης παιδιάτρου )

Το περιστατικό περιέγραψε στην ΕΡΑ Ρόδου ο ιδιώτης παιδίατρος Α.Σκουμάτζος που παρακολουθούσε το κοριτσάκι Αγγλικής καταγωγής μετά την εισαγωγή του στο Νοσοκομείο για αντιμετώπιση ιατρικού προβλήματος και ενημέρωνε τους γονείς του για τη πορεία της υγείας του παιδιού τους ,που παρουσίαζε ήδη βελτίωση.

Ωστόσο και παρότι ο ίδιος ο παιδίατρος είχε ενημερώσει την ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία της οικογένειας ,το παιδί και οι γονείς ‘’με την’’ αρωγή’’της ιδιωτικής εταιρείας, Κώων μάλιστα ‘’Ιατρών’’εξαφανίστηκαν ‘’κατευθυνόμενοι στο Αεροδρόμιο απαξιώνοντας να πάρουν και εξιτήριο.από το Ίδρυμα

Είναι ένα ακόμη τραγικό περιστατικό , από τα πολλά που καταγγέλλονται ,με δράστη το περίφημο κύκλωμα των τουριστογιατρών που ασελγούν στο σώμα του δημόσιου συστήματος Υγείας και προσβάλλουν κάθε έννοια προσφοράς ιατρικής φροντίδας αλλά και συναδελφικής αλληλεγγύης.

.

ΕΜΒΑΛΩΜΑΤΙΚΗ ΟΧΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ

ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΙΑΤΡΟΥ ΣΤΟ 3ο ΔΙΕΘΝΗ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

 

Με δύο αγροτικούς ιατρούς θα καλυφθεί το Αεροδρόμιο της Κω και 3ος Διεθνής Αερολιμένας της χώρας σύμφωνα με δέσμευση της διοίκησης του Νοσοκομείου που κλήθηκε επειγόντως χθες το πρωί σε έκτακτη σύσκεψη από τον Αερολιμενάρχη της Κω, λόγω απουσίας ιατρού στον Αερολιμένα που παρ’ολίγον να κοστίσει σε ανθρώπινες ζωές.

Το κίνδυνο να χαθούν ανθρώπινες ζωές λόγω έλλειψης ιατρικού νοσηλευτικού και οργανωμένου ιατρείου επεσήμανε στους εκπροσώπους δημοτικής ,Περιφερειακής αρχής και Ιατρικής υπηρεσίας του Νοσοκομείου προειδοποιώντας ταυτόχρονα για το πιθανό διασυρμό του νησιού και της χώρας , ο Αερολιμενάρχης κ. Καλούδης

Οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη επέκριναν τη πολιτική της ΥΠΑ που εισπράττει εκατομμύρια από τα έσοδα του Αεροδρομίου, τα οποία διαχειρίζεται το Υπουργείο Οικονομικών ωστόσο ουδόλως ενδιαφέρονται να εξασφαλίσουν τις απαιτούμενες υπηρεσίες στη Πρωτοβάθμια Ιατρική περίθαλψη όπως πραγματικά υπαγορεύουν οι διεθνείς κανόνες για ένα διεθνή προορισμό που αυτή τη περίοδο ,σύμφωνα με εκτιμήσεις, θα δεχθεί ενάμιση εκατομμύριο επισκέπτες.



ΑΕΡΟΓΕΦΥΡΑ ΚΩ –ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΒΡΕΦΟΣ 12 ΩΡΩΝ

Στο τμήμα νεογνών του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηράκλειου νοσηλεύεται ένα βρέφος δώδεκα ωρών που μεταφέρθηκε Δευτέρα βράδυ από την Κω με ελικόπτερο σινούκ της Πολεμικής Αεροπορίας λόγω αναπνευστικών προβλημάτων.

Η κατάσταση της υγείας του βρέφους εξελίσσεται ομαλά. 





ΠΙΤΣΑ ΒΕΡΒΕΡΟΓΛΟΥ
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54