Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ορεστιάδας

Toπικό δελτίο ειδήσεων.
Ερώτηση ΚΚΕ για τον «ληστρικό τιμοκατάλογο για τη συμπλήρωση-υποβολή των δηλώσεων ΟΣΔΕ»

«Ληστρικό» χαρακτηρίζει ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Μωραΐτης, σε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τον τιμοκατάλογο που κυκλοφόρησε η εταιρεία GAIA Επιχειρείν για τις δηλώσεις ενισχύσεων στον ΟΣΔΕ. «Θύελλα διαμαρτυριών και αγανάκτησης» έχει ξεσπάσει στον αγροτικό κόσμο, τόσο για τα υπέρογκα ποσά που απαιτεί η εταιρεία για την συμπλήρωση και υποβολή της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης στον ΟΣΔΕ, όσο και για την απαίτησή της να έχει εξουσιοδότηση πρόσβασης στους τραπεζικούς λογαριασμούς των αγροτών, σε πολλές περιοχές, ώστε να μπορεί να παίρνει τα χρήματα των ενισχύσεων. «Ο εκβιασμός είναι ωμός και η παρανομία εξόφθαλμη», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μωραΐτης και ζητά να πληροφορηθεί εάν το υπουργείο έχει υπ’όψιν του τον «ληστρικό» αυτόν τιμοκατάλογο και τι μέτρα θα πάρει ώστε να είναι δωρεάν η υπηρεσία εξυπηρέτησης για τη δήλωση ΟΣΔΕ αλλά και να επιστραφούν άμεσα τα ποσά που έχουν εξαναγκαστεί να πληρώσουν οι αγρότες. Ερωτά επίσης με ποιες ενέργειες θα σταματήσει η εκβιαστική και παράνομη διαδικασία «αρπαγής υπογραφών εξουσιοδότησης» από μέρους της εταιρείας.



Κλειστά τη Δευτέρα τα αρτοποιεία του Έβρου

Ψωμί για τρεις ημέρες θα πρέπει να προμηθευτούν αύριο οι καταναλωτές, καθώς θα είναι κλειστά τη Δευτέρα 9 Ιουνίου, ημέρα του Αγίου Πνεύματος, τα αρτοποιεία. Την απόφαση ισχύος της αργίας ανακοίνωσε η Συντεχνία Αρτοποιών Έβρου.



Ανακοίνωση του δήμου Αλεξανδρούπολης για τον καθαρισμό οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων

Την υποχρέωσή τους να διατηρούν καθαρά τα οικόπεδα και τους ακάλυπτους χώρους τους, που βρίσκονται εντός πόλεων και οικισμών, υπενθυμίζει στους ιδιοκτήτες, νομείς η επικαρπωτές τέτοιων εκτάσεων ο δήμος Αλεξανδρούπολης, εν όψει της αντιπυρικής περιόδου. «Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να εφαρμοστεί η σχετική νομοθεσία που περιλαμβάνει ποινικές και διοικητικές κυρώσεις», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμος, στην οποία σημειώνει ότι «προσβλέπει στη συνεργασία των δημοτών, προκειμένου να προστατευτεί το φυσικό περιβάλλον αλλά και οι περιουσίες των πολιτών».



Σουφλί: Ξεκινούν οι “γιορτές μεταξιού”

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, από σήμερα μέχρι τις 8 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθούν φέτος οι γιορτές μεταξιού, που διοργανώνει στο Σουφλί ο Σύλλογος Φίλων Μετάξης «Χρυσαλίδα». Οι γιορτές θα φιλοξενηθούν στο ανακαινισμένο μεταξουργείο Τζίβρε, το παλαιότερο βιομηχανικό συγκρότημα στην περιφέρεια ΑΜΘ. Η έναρξη θα γίνει σήμερα με τα εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας που θα έχει θέμα τους ανθρώπους και τις οικογένειες που συνέδεσαν τη ζωή τους με το μετάξι. Το πρόγραμμα του τριημέρου περιλαμβάνει επίσης: θεατρική παράσταση, ποδηλατικό γύρο, διαγωνισμό σχεδιαστών, μουσικές εκδηλώσεις, ημερίδα με θέμα τον «εκδημοκρατισμό του ενδύματος», ακόμη και παρουσίαση της Θρακιώτικης κουζίνας.



Την «Ειρήνη» του Αριστοφάνη παρουσιάζει η παιδική θεατρική ομάδα του συλλόγου «Δίδυμα Τείχη»

Την «Ειρήνη» του Αριστοφάνη, διασκευασμένη για παιδιά, θα παρουσιάσει το Σαββατοκύριακο η παιδική θεατρική ομάδα του Συλλόγου «τα Δίδυμα Τείχη» του Διδυμοτείχου. Το έργο θα παρουσιαστεί στο δημοτικό αμφιθέατρο της πόλης στις 8 αύριο το βράδυ και στις 11.30 το πρωί της Κυριακής 8 Ιουνίου.



Διδυμότειχο: Η 7η Γιορτή Γκαϊντατζήδων θα πραγματοποιηθεί στις 7 Ιουνίου

Η 7η Συνάντηση Γκαϊντατζήδων θα γίνει αύριο το βράδυ, στις 8.30 μ.μ. στην πλατεία του Διδυμοτείχου. Οι οργανοπαίκτες θα συγκεντρωθούν αρχικά στις 7 το απόγευμα μπροστά στο δημαρχείο της πόλης και στη συνέχεια θα ξεκινήσουν το μουσικό τους πέρασμα από τους δρόμους του Διδυμοτείχου, για να καταλήξουν στις 8.30 μ.μ. στην πλατεία. Εκεί θα γίνει παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τοπικά χορευτικά σχήματα και θα ακολουθήσει γλέντι με τη συμμετοχή όλων των κατοίκων που θα βρίσκονται στην πλατεία.









Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54