Ειδήσεις από την ΕΡΑ Φλώρινας

ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΤΟΥ ΟΡΥΧΕΙΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Η λήξη των 4μηνων και 2μηνων συμβάσεων των εργαζομένων στις αρχαιολογικές ανασκαφές στο ορυχείο Αμυνταίου στο οποίο απασχολούνται πάνω από 1.000 εργαζόμενοι από την ευρύτερη περιοχή του Αμυνταίου και της Φλώρινας είναι το θέμα της επιστολής που έστειλαν οι εργαζόμενοι στον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού. Οι εργαζόμενοι στην επιστολή τους αναφέρονται στο ψήφισμα που απέστειλαν προς τον αρμόδιο Υπουργό στις 2 Μαίου όπου δηλώνουν υπέρ της συνέχισης της αυτεπιστασίας στους χώρους των αρχαιολογικών ανασκαφών υπογραμμίζοντας την θλίψη τους για την λήψη απάντησης πάνω σε αυτό τονίζοντας ότι οι κυριότεροι λόγοι που τους οδήγησαν στην απόφαση αυτή είναι η διεκδίκηση καλύτερων συνθηκών στους χώρους εργασίας, η διαφάνεια στις προσλήψεις μέσω ΑΣΕπ και η απαίτηση υψηλότερων οικονομικών απολαβών για τους εργαζομένους. «Θεωρούμε δεδομένη τη στήριξη σας και ζητάμε να αναλάβετε πρωτοβουλία για την όσο δυνατόν ταχύτερη επίλυση του ζητήματος αυτού που αφορά τους 1.000 και πλέον εργαζόμενους» επισημαίνουν ακόμα «οι οποία αναμένουν την απόφαση του Υπουργείου για το καθεστώς της αυτεπιστασίας ή των εργολαβιών η οποία θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό την ομαλή συνέχιση των εργασιών στον αρχαιολογικό χώρο και τη διασφάλιση των εργασιακών σχέσεων, οι οποίες όπως γνωρίζετε πολύ καλά το τελευταίο διάστημα έχουν διαταραχθεί και δεν τηρούνται από τους εργολάβους σε όλα τα μεγάλα έργα». Σημειώνουν τέλος την επιθυμία τους να συνεχιστεί η αυτεπιστασία λέγοντας πως οι όποιες καθυστερήσεις στην εκτέλεση του έργου τόσο στο παρελθόν όσο και σήμερα θα πρέπει να αναζητηθούν εκτός της αποδοτικότητας των εργαζομένων.

ΕΚΦ: ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΗ ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΓΑΙΑ

Στην μηνυτήρια αναφορά κατά των αυτοκινητιστών της εταιρείας ΓΑΙΑ, οι οποία προχώρησαν πέρσι σε κινητοποιήσεις, αναφέρεται με επιστολή του προς της ΔΕΗ το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας. Όπως αναφέρει στην επιστολή του οι κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων τους από τα λιγνιτωρυχεία Αχλάδας Α.Ε. προχωρώντας σε κατάληψη του χώρου της αυλής λιγνίτη του ΑΗΣ Μελίτης. «Μπορεί με την πράξη αυτή να δημιουργήθηκε πρόβλημα στην τροφοδοσία του σταθμού λιγνίτη» επισημαίνει ακόμα «αλλά σε καμία περίπτωση η πράξη αυτή δεν πρέπει να αντισταθμιστεί με εχθρικό τρόπο από τη ΔΕΗ η οποία θα συνεχίσει να δραστηριοποιείτε στην περιοχή μας και να έχει καλή συνεργασία με όλους τους κατοίκους της περιοχής». Μεταξύ άλλων ζητά από τη ΔΕΗ να μην παραστεί ως πολιτική ενάγουσα κατά των αυτοκινητιστών και να ζητήσει εάν γίνετε την ανάκληση της υπόθεσης έτσι ώστε να μη διαταραχθεί η κοινωνική συνοχή της περιοχής αφού το όφελος από οποιαδήποτε άλλη διαδικασία θα είναι μηδαμινό για τη ΔΕΗ αλλά θα είναι ιδιαίτερα αρνητικό για τους εργαζόμενους και την εικόνα της ΔΕΗ στην Π.Ε. Φλώρινας.

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΚΡΗΤΩΝ

Εορταστικές εκδηλώσεις με αφορμή τη συμπλήρωση 73 χρόνων από τη μάχη της Κρήτης διοργανώνει την Κυριακή 8 Ιουνίου η Ένωση Κρητών και Φίλων Κρήτης Ν.Φλώρινας «Η ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟΣ». Στόχος των εκδηλώσεων είναι να τιμηθούν οι ήρωες που θυσιάστηκαν στη μάχη αυτή. Οι εκδηλώσεις ξεκινάνε στις 10:30 με Πάνδημο Δοξολογία στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Παντελεήμονος συνεχίζουν στις 11:30 με επιμνημόσυνη Δέηση στην προτομή του Ελευθερίου Βενιζέλου και κατάθεση στεφάνων και ολοκληρώνονται στις 12:15 με ομιλία για την μάχη της Κρήτης από τον επίτιμο πρόεδρο της Ένωσης κ. Γιώργιο Ζερβομανωλάκη στην αίθουσα της Ένωσης Κρητών Ελευθερίου Βενιζέλου 3 έναντι της ΔΥΟ. Μετά το πέρας των εκδηλώσεων ακουλουθεί δεξίωση στον ίδιο χώρο.

ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΠΙΣΟΔΕΡΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Με Θεία λειτουργία στην Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδας Πισοδερίου θα ξεκινήσουν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Αγίου Πνεύματος στο Πισοδέρι Πρεσπών Φλώρινας από τον Αθλητικό Μορφωτικό Σύλλογο Βίγλας- Πισοδερίου και τον Δασικό Συνεταιρισμό Πισοδερίου ανήμερα του Αγίου Πνεύματος στις 9 Ιουνίου. Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν με παραδοσιακούς χορούς από το χορευτικό συγκρότημα του Συλλόγου και γλέντι με την παραδοσιακή ορχήστρα του Κώστα Σμόλικα και τη συμμετοχή του Φώτη Τράσια. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί και έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Μνήμες από την Αγία Τριάδα».

ΤΟ RALLY GREECE OFFROAD ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Το RALLY GREECE OFFROAD 2014 θα φιλοξενήσει η περιοχή της Φλώρινας στις 6-7 και 8 Ιουνίου με τη συμμετοχή δεκάδων πληρωμάτων από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η εκκίνηση του Rally Greece Offroad θα δοθεί από τα Γρεβενά και θα συνεχίσει στην Φλώρινα με συνολικό μήκος του αγώνα τα 750χλμ περίπου εκ των οποίων τα 430χλμ θα είναι ειδικές διαδρομές κλειστές στη κυκλοφορία. Οι αγωνιζόμενοι θα πρέπει να πραγματοποιήσουν 14 ειδικές διαδρομές εκ των οποίων οι 8 είναι διαφορετικές μεταξύ τους. Στο πλαίσιο του τριήμερου Rally θα πραγματοποιηθούν διάφορες εκδηλώσεις όπως ζαχαροπλαστικές δημιουργίες, παιχνίδι, ζωγραφιές και πολλά άλλα δρώμενα για μικρούς και μεγάλους στην περιοχή Αερολέσχης Φλώρινας.

Ο Α. Σ «ΘΥΕΛΛΑ» ΦΙΛΩΤΑ ΣΤΗ Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Ο Α. Σ.

«Θύελλα» Φιλώτα μετά τους αγώνες μπαράζ που έδωσε στον όμιλό της αναδείχθηκε πρωταθλήτρια ομάδα συγκεντρώνοντας 14 βαθμούς. Στη 2η θέση ο Εορδαϊκος Πτολεμαϊδος με 13 βαθμούς στην 3η θέση τα Αεράτα Γρεβενών με 7 βαθμούς και στην τελευταία θέση η Αστραπή Μεσοποταμίας με 0 βαθμούς. Ομάδα της Φλώρινας θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα Γ΄ Εθνικής κατηγορίας στη νέα ποδοσφαιρική σεζόν ύστερα από 30 χρόνια όταν τότε αγωνιζόταν ο ΠΑΣ Φλώρινα. Ο Φιλώτας φέτος πέρα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος ήταν και ο κυπελλούχος της Ε. Π. Σ. Φλώρινας.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 06/06/2014 - 17:01