Ειδήσεις από την ΕΡΑ Βόλου

Τοπικό δελτίο ειδήσεων.
Δύο σεισμοί ταρακούνησαν τη Μαγνησία

Μνήμες του πρόσφατου σεισμού της Λήμνου που έγινε στις 24 Μαΐου «ξύπνησαν» το μεσημέρι στο νησί της Σκοπέλου, ύστερα από σεισμική δόνηση.

Η ασθενής σεισμική δόνηση των 4,4 της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 15:21 έγινε αισθητή στα νησιά των Σποράδων, στο Βόλο αλλά και στην Αττική. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ της Σκοπέλου και της Αλοννήσου, 13 χιλιόμετρα Δυτικά της Αλοννήσου, ενώ το εστιακό βάθος, σύμφωνα με πληροφορίες από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, είναι 24 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με το δήμαρχο Σκοπέλου, κ. Μιχελή Γεώργιο και το δήμαρχο Αλοννήσου, κ. Βαφίνη Πέτρου, δεν αναφέρθηκαν ζημιές από το σεισμό.

Στις 20:10, μία ακόμη ασθενής σεισμική δόνηση εντάσεως 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έγινε αισθητή στην πόλη του Βόλου σημειώθηκε 41 χιλιόμετρα Ανατολικά-Νοτιοανατολικά του Παλιουρίου Κασσάνδρας στη Χαλκιδική. Ο σεισμός που είχε επίκεντρο θαλάσσιο χώρο βορειότερα του μεσημεριανού σεισμού της Σκοπέλου είχε εστιακό βάθος 30 χιλιόμετρα.

Η σεισμική δραστηριότητα μελετάται από τους επιστήμονες του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου. Σύμφωνα με τους ανθρώπους του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ίσως οι σεισμοί που σημειώθηκαν στον ευρύτερο χώρο του ρήγματος της Ανατολίας αποτελούν μέρος της εκτόνωσης συσσωρευμένης ενέργειας.



Διστακτικοί οι Ελληνες τουρίστες

Μεγαλύτερη κινητικότητα βλέπουν οι ξενοδόχοι στη χερσαία Μαγνησία και τη Σκιάθο

Εμφανώς μειωμένο θεωρείται, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, το ταξιδιωτικό ενδιαφέρον των περισσοτέρων Ελλήνων ενόψει του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ξενοδόχων, μεγαλύτερη κινητικότητα αναμένεται στην χερσαία Μαγνησία και τη Σκιάθο. Οι λόγοι στους οποίους αποδίδεται η διστακτικότητα των Ελλήνων τουριστών είναι οι πανελλήνιες εξετάσεις, η μετεκλογική περίοδος και η στάση αναμονής ενόψει των διακοπών του καλοκαιριού. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, οι ελπίδες των επαγγελματιών εναποτίθενται στις σποραδικές αφίξεις της τελευταίας στιγμής για τους Eλληνες

Στο 70% έφθασε η τουριστική κίνηση στη Μαγνησία, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Γιώργο Ζαφείρη ενώ όπως αναφέρει το ποσοστό θεωρείται ικανοποιητικό τηρουμένων των αναλογιών, αλλά τα προβλήματα παραμένουν. «Έχουν γίνει κάποια βήματα χάρη στις προσπάθειες των επιχειρηματιών, αναμένουμε ροή ξένων επισκεπτών, αλλά αυτό που απαιτείται, τονίζει ο ίδιος, είναι να υπάρχει στοχευμένη προβολή για την περιοχή μας και επιτέλους να αναπτύξουμε μια πολιτική για το αεροδρόμιο, η οποία να μπορέσει να αλλάξει την κατάσταση γενικώς».

Ο προβληματισμός είναι εμφανής στον ξενοδοχειακό χώρο, και όπως αναφέρει στο σημείο αυτό ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Ζαγοράς, Θανάσης Μπαρούτας, η κίνηση του τριημέρου είναι αρκετά μειωμένη στο σύνολό της. «Υπάρχουν ξένοι τουρίστες οι οποίοι βρίσκονται ήδη στην περιοχή μας, αλλά οι Ελληνες είναι ελάχιστοι» τονίζει ο κ. Μπαρούτας, για να προσθέσει ότι «σίγουρα υπολογίζουμε τους έλληνες, σίγουρα θέλουμε τους έλληνες, σίγουρα τους προσέχουμε, αλλά για να βοηθηθούμε και άλλο ως επαγγελματίες και να ανοίξει η σεζόν, επεκτείνοντάς την από το Μάιο έως τον Οκτώβριο, η λύση είναι η στροφή στις αγορές του εξωτερικού, εκμεταλλευόμενοι το αεροδρόμιο, τις πτήσεις και κάθε συγκυρία που υπάρχει».

Το νησί του Παπαδιαμάντη, η Σκιάθος, εμφανίζει σχετική κινητικότητα σε σχέση με τους ημεδαπούς τουρίστες, η οποία, ωστόσο, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να συγκριθεί με την φουλ σεζόν των καλών εποχών του τουρισμού. Ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, Θωμάς Κουκουλάκης, αναφέρει ότι τα στοιχεία που υπάρχουν αυτή τη στιγμή δείχνουν ότι το φετινό τριήμερο του Αγίου Πνεύματος θα είναι καλύτερο σε σχέση με πέρυσι, και σε ορισμένα ξενοδοχεία θα υπάρχει απόλυτη πληρότητα, αλλά ασφαλή συμπεράσματα θα εξαχθούν μετά την παρέλευση του τριημέρου. Εχοντας ως δεδομένο την ενθουσιώδη αναφορά του διεθνούς διαδικτυακού τόπου Τrivago στη Σκιάθο, ως ένα από τους δέκα πιο δημοφιλείς προορισμούς για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, αλλά και τις υπάρχουσες, μέχρι στιγμής κρατήσεις, ο ίδιος εκτιμά ότι η πληρότητα του τριημέρου θα φτάσει σε υψηλά ποσοστά στο νησί.

Υποτονική, χαρακτηρίζουν, την ίδια στιγμή, την κίνηση των Ελλήνων τουριστών, οι ξενοδόχοι της Σκοπέλου και της Αλοννήσου. Ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκοπέλου, Γιάννης Γιολδάσης, ειδικότερα ,κάνει λόγο για μειωμένη κίνηση των αλλοδαπών το Μάϊο, παρά την αύξηση στο αεροδρόμιο της Σκιάθου, εκτιμώντας ότι η κίνηση των Ελλήνων θα παραμείνει υποτονική, εκτός αν υπάρξουν σποραδικές κρατήσεις και αφίξεις της τελευταίας στιγμής.

Ανάλογες θέσεις διατυπώνει από την πλευρά του και ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Αλοννήσου, Κώστας Ευσταθίου, τονίζοντας ότι δεν αναμένεται μαζική εισροή Ελλήνων τουριστών το τριήμερο, παρά μόνο σποραδικές κρατήσεις. Τη δεδομένη χρονική στιγμή υπάρχουν Άγγλοι, Ολλανδοί και Σκανδιναβοί στο νησί, αλλά είναι αδύνατο, σύμφωνα με τη θέση που διατυπώνει ο ίδιος, να γίνουν σαφείς και ασφαλείς προβλέψεις για το σύνολο της φετινής σεζόν.

Φωτιά έξω από το Βόλο

Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι στη θέση Παλιούρι κινητοποιώντας μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας Βόλου.

Η πυροσβεστική υπηρεσία Βόλου έλαβε κλήση στις 13:50 για πυρκαγιά καπνός της οποίας φαινόταν από το Σέσκλο. Άμεσα στο σημείο μετέβησαν 3 οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας Βόλου και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, καθώς και ένα όχημα της πυροσβεστικής υπηρεσίας Αλμυρού. Τριάντα πυροσβέστες έδωσαν μάχη με τις φλόγες για εφτά ώρες στη δύσβατη περιοχή όπου σημειώθηκε η πυρκαγιά την οποία έθεσαν υπό πλήρη έλεγχο λίγο πριν τις 20:00. Το έργο των πυροσβεστών δυσχέραιναν οι άνεμοι που επικρατούσαν στην περιοχή. Η καιόμενη έκταση υπολογίζεται σε 13 στρέμματα τα οποία αποτελούνταν από πυκνή βλάστηση με πουρνάρια και ξερά χόρτα.Προανάκριση για τα αίτια του συμβάντος διενεργεί το ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής υπηρεσίας Βόλου.



«Εργασιακός μεσαίωνας» στο Νοσοκομείο του Βόλου

Γολγοθά» χαρακτηρίζουν την απασχόλησή τους οι καθαρίστριες μέσω εργολάβου στο Νοσοκομείο Βόλου που βιώνουν το «μαρτύριο της σταγόνας» κάθε φορά που είναι να πληρωθούν.

Όπως καταγγέλλουν οι ίδιες για μία ακόμη φορά τους οφείλονται δεδουλευμένα μηνών, δεν ξέρουν πόσα ακριβώς χρήματα λαμβάνουν, αφού κάθε φορά οι αποδοχές τους είναι όλο και πιο ψαλιδισμένες ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι για άλλα ωράρια έχουν υπογράψει συμβάσεις, άλλα ωράρια εργάζονται πραγματικά και για πολύ λιγότερες ώρες αμείβονται.

Σύμφωνα με τις ίδιες, έχουν να πληρωθούν αρκετούς μήνες, έχουν υπογράψει συμβάσεις για 4ωρη απασχόληση ενώ δουλεύουν 5 ώρες και πλέον, και σε ορισμένες περιπτώσεις γίνονται και διπλές βάρδιες ενώ χωρίς καμία ενημέρωση τους έγινε και μείωση 20%, για δεύτερη φορά σε ώρες και συμβάσεις που έχουν υπογραφεί ότι απασχολούνταν με άλλο ημερομίσθιο.

Όσες δε απασχολούνται Σάββατο λογίζεται ως άδεια ενώ σύμφωνα με τα όσα οι ίδιες υποστηρίζουν επικρατεί πλήρη άγνοια για την ασφάλισή τους.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στον τομέα της καθαριότητας έχει δημιουργηθεί ένα πλήθος από εταιρείες - εργολάβους που αναλαμβάνουν τον καθαρισμό των χώρων διάφορων δημοσίων υπηρεσιών, οργανισμών και επιχειρήσεων στη Μαγνησία.

Για τις καθαρίστριες στο Νοσοκομείο Βόλου θα πρέπει να αναφερθεί ότι έχουν γίνει επανειλημμένες καταγγελίες και παρεμβάσεις από το ΕΚΒ προς τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου που είναι αρμόδιο για να εποπτεύει την πιστή τήρηση από τον ανάδοχο της σχετικής εργασιακής σύμβασης. Η Διοίκηση διαβεβαιώνει ότι θα αναζητηθούν ευθύνες εάν και όπου υπάρχουν και ότι στη νέα σύμβαση που θα υπογράψει ο ανάδοχος του έργου της καθαριότητας καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη διαγωνισμός, θα υπάρχουν σαφείς δεσμεύσεις για την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας.

Ωστόσο από το Φλεβάρη που έγινε ο διαγωνισμός μέχρι σήμερα ανάδοχος δεν υπάρχει, δίνονται διαρκείς παρατάσεις στις εργολαβίες και όπως τουλάχιστον καταγγέλλουν οι ίδιες οι θιγόμενες καθαρίστριες δεν υπάρχει κανένας έλεγχος για τα όσα προβλήματα αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενες.



«Μπλοκάρονται» τα κινήματα χωρίς μεσάζοντες;

Από νέο νόμο που εμποδίζει τους παραγωγούς να πουλούν τα προϊόντα τους σε πόλεις πάνω από 3.000 κατοίκους

«Φρένο» στην εμπορική δραστηριότητα των παραγωγών φαίνεται ότι μπαίνει με το νέο νόμο που ψηφίστηκε στις 15 Μαΐου, εμποδίζοντας τους παραγωγούς να πουλάνε τα ίδια τους τα προϊόντα σε πόλεις που έχουν πάνω από 3.000 κατοίκους. Ουσιαστικά μέσα από το συγκεκριμένο νόμο εμποδίζεται παράλληλα η δραστηριότητα των κινημάτων «χωρίς μεσάζοντες» που έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, ένα εκ των οποίων είναι και η «Ανωση» Βόλου.



Οι εθελοντές της «Ανωσης» Βόλου αντιδρώντας άμεσα στο νέο νόμο και προγραμματίζουν το Σάββατο 14 Ιουνίου συντονισμένη προσπάθεια διανομής για μαζικές παραγγελίες πατάτας, με τις εθελοντικές ομάδες Κατερίνης, Λάρισας και Λαμίας.

Όπως αναφέρουν οι εθελοντές της «Ανωσης» ο νέος νόμος βάζει εμπόδια στις διανομές «Χωρίς Μεσάζοντες» και καταργεί τις άδειες πλανόδιου υπαίθριου εμπορίου των παραγωγών.

Σε ανακοίνωσή τους οι εθελοντές της «Ανωσης» αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Γιατί άραγε θα πρέπει να περιοριστεί με νόμο, η απευθείας διάθεση προϊόντων από τους ίδιους τους παραγωγούς σε όλη την επικράτεια. Σε μια χώρα που όλοι συμφωνούν πως πρέπει να ενισχυθεί ο πρωτογενής τομέας παραγωγής, η κυβέρνηση απαγορεύει τη μαζική λιανική πώληση προϊόντων από τους ίδιους τους παραγωγούς σε μεγάλες πόλεις, δείχνοντάς τους το μονόδρομο προς τους χονδρεμπόρους και τις μεγάλες εμπορικές αλυσίδες. Ουσιαστικά επιχειρεί να μπλοκάρει τη δράση του Κινήματος «Χωρίς Μεσάζοντες», που ενίσχυσε την εμπορική δραστηριότητα των παραγωγών σε όλη την Ελλάδα. Από την πλευρά μας δηλώνουμε ξεκάθαρα την αντίθεσή μας σε τέτοια νομοθετήματα και πρακτικές. Θα συνεχίσουμε τη δράση μας σε συνεργασία με όλες τις εθελοντικές ομάδες και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους συμπολίτες μας και τους παραγωγούς της χώρας μας».

Η εθελόντρια της «Ανωσης» κ. Σόφη Καπή, σχετικά με το νέο νόμο αναφέρει «Ο μοναδικός στόχος του νέου νόμου είναι να καταργηθεί η δραστηριότητα των κινημάτων χωρίς μεσάζοντες, προκειμένου ο παραγωγός να μην μπορεί να πουλήσει μόνος του τα προϊόντα του και να πρέπει είτε να τα πουλήσει σε χοντρέμπορους είτε σε μεγάλες αλυσίδες. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε όλα τα άρθρα σχετικά με την άδεια πλανόδιου υπαίθριου εμπορίου, έχει παραληφθεί επιμελώς η λέξη «παραγωγός». Ολοι οι παραγωγοί εξομοιώνονται με τους πωλητές, δηλαδή με εκείνους που μπορεί να μην παράγουν τίποτα».

Τέλος φαίνεται ότι ο νέος νόμος καταργεί όλους τους ισχύοντες νόμους για το πλανόδιο υπαίθριο εμπόριο των παραγωγών. Μεταξύ άλλων καταργείται το άρθρο 6 του Π.Δ. 254/2005, που προέβλεπε έκδοση άδειας άσκησης υπαίθριου εμπορίου αποκλειστικά σε παραγωγούς με ισχύ σε όλη την επικράτεια, για την πώληση γεωργικών, αμπελουργικών, κτηνοτροφικών, πτηνοτροφικών και μελισσοκομικών προϊόντων ιδίας παραγωγής.



Εκρηκτική η ανεργία στη Θεσσαλία

Ελάχιστοι άνεργοι επιδοτούνται σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ τον Απρίλιο

Μόνο το 12% των εγγεγραμμένων ανέργων στη Θεσσαλία επιδοτείται. Ενας στους 12 ανέργους στο ταμείο ανεργίας. Στους 60.282 συνολικά οι άνεργοι στους τέσσερις Θεσσαλικούς νομούς στο 26,5 % ο δείκτης ανεργίας. Τα υψηλότερα ποσοστά εντοπίζονται στους νέους ηλικίας 18- 26 ετών, ποσοστό 55,5% ενώ σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα κινείται επίσης η ανεργία σε γυναίκες και μακροχρόνια άνεργους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που καταχώρησε ο ΟΑΕΔ για τον Απρίλιο του 2014 συνολικά οι άνεργοι είναι 60.282 άτομα. Από τα οποία οι 32.708 άτομα είναι εγγεγραμμένα στον ΟΑΕΔ λιγότερους από 12 μήνες και 27.574 άτομα περισσότερο από ένα χρόνο. Από το σύνολο των ανέργων οι περισσότερες είναι γυναίκες που ανέρχονται στις 35.405 και 24.877 είναι άνδρες.

Συνολικά από τον ΟΑΕΔ τον Απρίλιο επιδοτήθηκαν 5.469 άτομα από τα οποία, 4.630 άτομα στην κατηγορία των κοινών εργαζομένων, 344 οικοδόμοι, 100 που έχουν δηλώσει λοιπά επαγγέλματα, και 378 άτομα που απασχολούνταν στον κλάδο του τουρισμού και του επισιτισμού. Σύμφωνα εξάλλου με τα στοιχεία του Οργανισμού κατατέθηκαν 348 νέες αιτήσεις επιδότησης ανέργων ανδρών και 262 νέες αιτήσεις επιδότησης ανέργων γυναικών.

Από τους αναζητούντες εργασία ανέργους το 30,6% ζητεί αυτή να είναι μισθωτή και μόνον πλήρους απασχόλησης, ένα 10% να είναι μισθωτή και μόνον μερικής απασχόλησης, ένα 7% ζητεί αυτοαπασχόληση, ενώ το 54% να είναι μισθωτή και οποιαδήποτε εργασία.

Από το σύνολο των ανέργων σε επίπεδο Θεσσαλίας που ψάχνουν για εργασία ανά εκπαιδευτικό επίπεδο, ένα ποσοστό 1,31% ανήκουν στο εκπαιδευτικό επίπεδο χωρίς καμία εκπαίδευση, ένα ποσοστό 33,71% ανήκουν στο εκπαιδευτικό επίπεδο Υποχρεωτικής εκπαίδευσης έως 3η Γυμνασίου, ένα ποσοστό 48,24% ανήκουν στο εκπαιδευτικό επίπεδο Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ένα ποσοστό 16,75% ανήκουν στο εκπαιδευτικό επίπεδο Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Το μορφωτικό επίπεδο τέλος όσων παραμένουν πάνω από 24 μήνες στην ανεργία και αναζητούν δουλειά είναι απόφοιτοι Λυκείου τόσο στις γυναίκες όσο και στους άνδρες ενώ αυξημένος είναι και ο αριθμός των απόφοιτων του Δημοτικού την τελευταία 3ετία, γεγονός που επιβεβαιώνει τη δυστοκία εξασφάλισης εργασίας για όσους δεν διαθέτουν επιπλέον εφόδια μόρφωσης αλλά και κατάρτιση.

Κυριότερη τέλος αιτία της ανεργίας κυρίως των ανέργων γυναικών μέχρι 40 χρόνων είναι η απασχόλησή τους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και των μακροχρόνια ανέργων η απόλυση και η δυστοκία στο να βρεθεί νέα εργασία. Αξίζει να σημειωθεί ότι άνεργες γυναίκες κυρίως άνω των 55 χρόνων, είναι αυτές που κατατάσσονται στην βαθμίδα με χαμηλό εκπαιδευτικό επίπεδο, δηλαδή απόφοιτοι πρωτοβάθμιας ή χωρίς εκπαίδευση.



Ζητούνται εργατικά χέρια από τους παραγωγούς του Πηλίου

Σε περίοδο συγκομιδής κινδυνεύουν να χαθούν παραγωγές • «Πόλεμος» μεταξύ αλλοδαπών για το ύψος του μεροκάματου!

Κινδυνεύουν τιναχθούν στον «αέρα» οι κόποι της φετινής αγροτικής χρονιάς για τους παραγωγούς του Πηλίου, λόγω έλλειψης εργατικών χεριών, που χρειάζονται για την συγκομιδή των φρούτων από τα δέντρα τους. Το σοβαρότατο πρόβλημα έλλειψης εργατικών χεριών έχει προκύψει σε χωριά του Νοτίου Πηλίου, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η συγκομιδή αχλαδιών, κορόμηλων και κερασιών.

Οι αγρότες σε πολλές περιπτώσεις φοβούνται την περίπτωση να μην προλάβουν να συλλέξουν όλους τους καρπούς των δέντρων, με αποτέλεσμα να ωριμάσουν σε ποσοστό που δεν θα είναι πλέον εμπορεύσιμο.

Τα υψηλά μεροκάματα που ζητούν οι αλλοδαποί, κυρίως Αλβανοί και Βούλγαροι, όπως αναφέρουν παραγωγοί , είναι ιδιαίτερα υψηλά, καθώς εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον από Έλληνες για τις συγκεκριμένες αγροτικές εργασίες.

Τα μεροκάματα που λαμβάνουν σήμερα οι αλλοδαποί, καθώς είναι οι μοναδικοί που ενδιαφέρονται για την εργασία της συγκομιδής φρούτων, ξεκινούν από 25 ευρώ και φτάνουν μέχρι 40 ευρώ.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρουν οι παραγωγοί του Πηλίου, οι Βούλγαροι εργάτες είναι φθηνότεροι από τους Αλβανούς εργάτες, καθώς λαμβάνουν για οκτάωρο από 25 έως 30 ευρώ έναντι των Αλβανών που τα μεροκάματά τους κυμαίνονται από 30 έως 40 ευρώ.

Μάλιστα, σύμφωνα με τους παραγωγούς, μεταξύ των Αλβανών και των Βούλγαρων έχει ξεσπάσει «πόλεμος» για το ύψος του μεροκάματου, καθώς οι πρώτοι απειλούν τους δεύτερους, επειδή όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά έχουν ρίξει τις τιμές.

Οπως αναφέρει ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πηλίου- Βορείων Σποράδων Γιάννης Διανελλάκης, παρότι σε περίοδο συγκομιδής είχαν βγει ανακοινώσεις τόσο από το Συνεταιρισμό όσο από το Δήμο Νοτίου Πηλίου, ζητώντας εργατικά χέρια, ποτέ κανένας Έλληνας δεν εκδήλωσε ενδιαφέρον.

Για το συγκεκριμένο θέμα ο κ. Διανελλάκης τόνισε χαρακτηριστικά: «Το φαινόμενο δεν είναι καινούργιο, το ότι οι Έλληνες αποφεύγουν τις αγροτικές δουλειές για ένα μεροκάματο ακόμη και αν είναι άνεργοι είναι γνωστό, σε αντίθεση με τους αλλοδαπούς που εργάζονται κατ’ αποκλειστικότητα στο χώρο εδώ και χρόνια. Η αλήθεια είναι όμως πως φέτος έχουν μειωθεί τα εργατικά χέρια και πολλοί παραγωγοί δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν και να πληρώσουν τα μεροκάματα που ζητούν οι αλλοδαποί. Αυτή η κατάσταση εγκυμονεί κινδύνους για τις αγροτικές παραγωγές».



Στο δρόμο και το καλοκαίρι

Αποφασισμένοι να μην ανεχτούν νέες περικοπές δηλώνουν οι συνταξιούχοι της Μαγνησίας

Αποφασισμένοι να παραμείνουν στους δρόμους όλο το καλοκαίρι προκειμένου να ανατραπεί η απόφαση για την περικοπή των επικουρικών συντάξεων από 1ης Ιουλίου όπως επιβάλλει το Μεσοπρόθεσμο, είναι οι συνταξιούχοι της Μαγνησίας.

Χθες οι εκπρόσωποι των συνταξιουχικών οργανώσεων πραγματοποίησαν πολύ μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας -πρόβα τζενεράλε- ενόψει της πανελλαδικής κινητοποίησης στην Αθήνα στις 19 Ιουνίου και δεν πρόκειται να σταματήσουν σε αυτή.

Ο Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των Συνταξιούχων ΙΚΑ Μανώλης Ραλλάκης που παραβρέθηκε χθες στη συγκέντρωση στο Βόλο κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι προωθεί νέες περικοπές, εκτός από αυτές που θα ισχύσουν από 1ης Ιουλίου στις επικουρικές συντάξεις και κάλεσε τους συναδέλφους του να αντισταθούν μαζικά προκειμένου να αποτραπούν αποφάσεις που θα καταδικάσουν τους συνταξιούχους στην ανέχεια.

«Ακόμη δε στέγνωσε το μελάνι των αποτελεσμάτων από τις τελευταίες ευρωεκλογές και δημοτικές εκλογές και η κυβέρνηση έθαψε για ένα χρονικό διάστημα, όσο διαρκούσε η προεκλογική περίοδος τα σχέδιά της για τις συντάξεις, τα μεροκάματα, τους μισθωτούς όπως επιτάσσει η λευκή βίβλος» σημείωσε ο κ. Ραλλάκης.

 Από την πλευρά του ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΙΚΑ Γιώργος Ρούσσας, μιλώντας στους συναδέλφους του τόνισε ότι η κοινωνική ασφάλιση είναι κεκτημένο και ότι οι περικοπές της επικουρικής σύνταξης και από αρχές του 2015, στις κύριες συντάξεις αφορούν όλους τους συνταξιούχους και δεν πρέπει να υπάρχει κανένας ασφαλισμένος, που δε θα λάβει μέρος στις κινητοποιήσεις για αυτό και όπως είπε γίνεται προσπάθεια ενημέρωσης όλων των συνταξιούχων στο Βόλο.

Εκ μέρους τέλος των συνταξιούχων ΟΑΕΕ - ΤΑΕ ο πρόεδρος Θανάσης Κοντονίνας αναφέρθηκε στα προβλήματα λόγω έλλειψης γιατρών και τις «τρικλοποδιές» στα φάρμακα, που όπως κατήγγειλε υποχρεώνουν τους συνταξιούχους να μην μπορούν να τα εξασφαλίσουν με το πενιχρό εισόδημά τους. «Η διαφορά μεταξύ ασφαλιστικού ταμείου και της πραγματικής τιμής είναι μόνο 5 € και προκειμένου να ταλαιπωρούμαστε, αναγκαζόμαστε να τα πληρώνουμε» εξήγησε ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΟΑΕΕ συμπληρώνοντας επίσης ότι στα φάρμακα έχει γίνει περικοπή σε σχέση με το 2010, της τάξης των 3 δισ. € και μ’ αυτό τον τρόπο ουσιαστικά ταλαιπωρούν ακόμη περισσότερο τους συνταξιούχους που δεν έχουν πρόσβαση στα φτηνά φάρμακα.



Σε εγρήγορση καλεί τους εργαζόμενους στους Δήμους η ΔΑΣ ΟΤΑ Μαγνησίας

Καμπανάκι κινδύνου ότι μέσω της αξιολόγησης θα οδηγηθούν πολύ πιο γρήγορα στην απόλυση έως τέλος του 2014, 11.000 εργαζόμενοι του Δημοσίου, κρούει η ΔΑΣ ΟΤΑ Μαγνησίας, ασκώντας δριμεία κριτική στο προεδρείου του τοπικού Συλλόγου, που «αντί να οργανώσει τον αγώνα, εξαντλεί τις αγωνιστικές αντιδράσεις του, με τη συλλογή υπογραφών κατά διατάξεων που αφορούν τον τρόπο εφαρμογής του Νόμου, ρίχνοντας στάχτη στα μάτια των εργαζομένων».

Σύμφωνα με τη ΔΑΣ ΟΤΑ, η ηγεσία της ΠΟΕ - ΟΤΑ, «μάζεψε» τις κινητοποιήσεις για την αξιολόγηση, πριν καν ξεκινήσουν. «Καλλιεργεί τον εφησυχασμό στους εργαζόμενους ότι μπορεί το ζήτημα της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, να αντιμετωπιστεί όταν ξεκινήσει, όταν προκύψει... με κάποιες στιγμιαίες και αποσπασματικές αντιδράσεις, αντί της σχεδιασμένης και οργανωμένης συλλογικής δράσης. Για άλλη μια φορά συμμαχεί με τους δημάρχους», καταγγέλλει η ΔΑΣ ΟΤΑ, υποστηρίζοντας ότι η πλειοψηφία του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας, ως «παπαγαλάκια» αποτελούν πολύτιμους συμπαραστάτες στις μεθοδεύσεις αυτές.

Καλεί τέλος τους εργαζόμενους «να μην δείξουν καμιά αναμονή για λύσεις «από τα πάνω», από τους λεγόμενους παλιούς ή νέους κυβερνητικούς «σωτήρες», τις συμβιβασμένες ηγεσίες της ΠΟΕ-ΟΤΑ, της ΑΔΕΔΥ καθώς και της πλειοψηφίας του τοπικού Συλλόγου»



ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Ο Όμιλος Ερευνών Πηλίου σε διεθνές πολιτιστικό φεστιβάλ της Ιορδανίας

Σημαντικές δραστηριότητες προς την κατεύθυνση της προώθησης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, τόσο εντός όσο και εκτός των ελληνικών συνόρων, αναπτύσσει ο Ομιλος Ερευνών Πηλίου, που έδωσε, στο πλαίσιο αυτό, το «παρών» σε διεθνές φεστιβάλ της Ιορδανίας.

Ο Ομιλος Ερευνών Πηλίου συμμετείχε στο διεθνές πολιτιστικό φεστιβάλ της Pamtha της Ιορδανίας, όπου είκοσι μέλη του προσκλήθηκαν στην Ιορδανία προκειμένου να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο διάστημα από 23 έως 30 Απριλίου. Στο φεστιβάλ συμμετείχαν έξι χώρες: η Αλγερία, η Αίγυπτος, η Ινδία, η Τσεχία, η Ελλάδα και η Ιορδανία. Η υποδοχή και η φιλοξενία σε ξενοδοχείο της Isbid ήταν άψογη, οι δε συμμετέχοντες ήρθαμε σε επαφή με την κουλτούρα της Ιορδανίας.

Ο ΟΕΠ έδωσε δύο παραστάσεις. Στην πρώτη, όλες οι αντιπροσωπείες των χωρών που συμμετείχαν, διέσχισαν παρελαύνοντας με σημαίες το χώρο, για να καταλήξουν στο Πανεπιστήμιο του Ιbid, όπου και χόρεψαν Μακεδονικούς χορούς και τον Ζορμπά. Η δεύτερη παράσταση δόθηκε στην πόλη Ταφίλα κοντά στην Πέτρα. Προωθώντας την εικόνα της περιοχής και της χώρας μας στο εξωτερικό, μετά τις παραστάσεις πραγματοποιήθηκε διανομή τουριστικών φυλλαδίων της Διεύθυνσης Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Παράλληλα με τις παραστάσεις και κατά τη διάρκεια της παραμονής στην Ιορδανία, τα μέλη του Ομίλου Ερευνών Πηλίου ξεναγήθηκαν στην Πέτρα, στη Γεράσα, στον Ιορδάνη ποταμό, στην Ακαμπα, στη Νεκρά θάλασσα, στο Αμμάν. Παράλληλα επισκέφτηκαν αρχαιολογικούς χώρους ελληνικού, ρωμαϊκού και βυζαντινού πολιτισμού. Την αποστολή στην Ιορδανία ακολούθησε και η τέως πρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών συλλόγων Ν. Καρδίτσας, κα Μένια Παπανικολάου.

Επίσης η παιδική ομάδα του Ομίλου Ερευνών Πηλίου συμμετείχε στις 12 Απριλίου, σε παιδικό φεστιβάλ χορού στην Ελασσόνα, όπου έλαβαν μέρος 62 σύλλογοι από όλη την Ελλάδα. Ηταν μία άψογη διοργάνωση από τους οικοδεσπότες, όπου η ομάδα του ΟΕΠ χόρεψε χορούς Θράκης και απέσπασε τις καλύτερες εντυπώσεις.

Το τμήμα παραδοσιακής χορωδίας του Ομίλου Ερευνών Πηλίου συμμετείχε, αντίστοιχα, την 31η Απριλίου στο 4ο Φεστιβάλ φωνητικών συνόλων ελληνικής παραδοσιακής και λαϊκής μουσικής που διοργανώνει το Ερευνητικό Κέντρο Ελληνικού Τραγουδήματος (ΕΡ.Κ.Ε.Τ.). Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» στο Δημαρχείο Χολαργού και συμμετείχαν ομάδες από επτά περιοχές των Ελλάδας.

Τέλος, το Σάββατο 14 Ιουνίου στις 20:30, ο Ομιλος Ερευνών Πηλίου έχει προγραμματίσει εκδήλωση για το κλείσιμο της χρονιάς των τμημάτων στο Σταθμό της Αγριάς Βόλου. Στην εκδήλωση αυτή, θα συμμετάσχει το χορευτικό συγκρότημα Τσαριτσάνης και οι χορευτικές ομάδες του Ομίλου. Επίσης, θα τραγουδήσουν η χορωδία Νέας Δημητριάδος Βόλου, καθώς και η παραδοσιακή χορωδία του Ομίλου. Οι εκδηλώσεις του Ομίλου Ερευνών Πηλίου θα συνεχιστούν και το καλοκαίρι.



Εκδηλώσεις στην Άλλη Μεριά

Ο τοπικός Πολιτιστικός Σύλλογος διοργανώνει βραδιές με θέατρο και μουσική

Σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αλλης Μεριάς, στο διάστημα από 18 Ιουνίου έως 11 Ιουλίου, στον εξαιρετικό χώρο του «Κυλινδρά», στην Αλλη Μεριά. Μετά την περσινή επιτυχή διοργάνωση των εκδηλώσεων «Άλλη Μεριά 2013» και θέλοντας να διατηρήσει την πολιτιστική κουλτούρα της περιοχής μας, ο ίδιος Σύλλογος διοργανώνει έναν κύκλο εκδηλώσεων όπου συνυπάρχουν αρμονικά το θέατρο, η μουσική, το τραγούδι, που αποτελούν αναπόσπαστα κομμάτια της τέχνης, άρα και του πολιτισμού.

Σε ένα χώρο, μέσα στα πλατάνια και δίπλα στο ποτάμι, που θα παρουσιαστούν μουσικές και θεατρικές παραστάσεις.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής: την Τετάρτη 18 Ιουνίου θα παρουσιαστεί το «Ονειρο Καλοκαιρινής Νύχτας», παιδική θεατρική παράσταση με το «Αντίσκηνο Junior». Το Σάββατο 21 Ιουνίου σειρά έχουν οι «Σκηνοβάτες» με την θεατρική παράσταση «Ραντεβού στο σπίτι μου».

Τη Δευτέρα 23 Ιουνίου αναβιώνουν οι «Φωτιές του Αη-Γιάννη», παραδοσιακό δρώμενο στην εκκλησία του Αη-Γιάννη και την Τετάρτη 25 Ιουνίου προγραμματίζεται μουσική βραδιά με τους «Αγαρ».

Το Σάββατο 28 Ιουνίου ακολουθεί Χορωδιακή μουσική βραδιά με την «Χορτωδία» και τίτλο «Των τραγουδιών οι Μύθοι». Την επομένη, Κυριακή 29 Ιουνίου, σειρά έχουν οι Flying fox και άλλες δράσεις για παιδιά από την Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων.

Την Κυριακή 29 Ιουνίου προγραμματίζονται επίσης κινηματογραφικές Προβολές … στο Φώς του Φεγγαριού ...για μικρούς και μεγάλους.

Την Τετάρτη 2 Ιουλίου την σκυτάλη παίρνει η ομάδα «Θρυαλλίδα» με την θεατρική παράσταση «Ευτυχώς … τρελάθηκα», ενώ την Πέμπτη και Παρασκευή 10-11 Ιουλίου, θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση «Φούστα… Μπλούζα» από την ομάδα «Αντίσκηνο».

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι δωρεάν.



ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ιστιοπλοϊκός αγώνας στις Σποράδες

Πάνω από 40 οι συμμετέχοντες

Θα δαμάσουν τον άνεμο με σκοπό τις πρώτες τρεις θέσεις το Σάββατο οι συμμετέχοντες στον 25ο ιστιοπλοϊκό αγώνα Βορείων Σποράδων που διοργανώνει ο ΙΟΒΑΘ αυτό το Σαββατοκύριακο στις Σποράδες.

Ο αγώνας χωρίζεται σε δύο μέρες και θα λάβει μέρος μεταξύ Σκοπέλου και Αλοννήσου. Συγκεκριμένα, το Σάββατο ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 10:00 από τη Σκόπελο με κατεύθυνση τη Στενή Βάλλα (Πόρτα), τη νήσο Πελέρισσα (Κυρά Παναγιά) και θα επιστρέψουν στη Στενή Βάλλα, καλύπτοντας μία απόσταση 30 ναυτικών μιλίων.

Την Κυριακή, την τελευταία ημέρα του αγώνα, τα ιστιοφόρα θα ξεκινήσουν στις 10:00 από τη Στενή Βάλλα με κατεύθυνση τις νήσους Αδέλφια και θα καταλήξουν στη Σκόπελο. Η δεύτερη μέρα του αγώνα καλύπτει διαδρομή 21 ναυτικών μιλίων.

Στις 21:30, στο λιμάνι της Σκοπέλου θα γίνει η απονομή των βραβείων-κυπέλλων στους 3 πρώτους νικητές που θα αναδειχθούν από τις 3 κατηγορίες που θα συμμετάσχουν στον αγώνα αλλά και στους τρεις νικητές της γενικής κατάταξης.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Ανοικτής Θαλάσσης Βόλου (Ι.ΟΒ.Α.Θ.), κ. Εριφύλη Βαρδάκη, οι συμμετοχές φέτος αναμένονται να ξεπεράσουν τις σαράντα. Μάλιστα, συμμετέχουν όμιλοι από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, όπως από την Καβάλα, καθώς, επίσης, και μία βουλγάρικη συμμετοχή.

Για το Σάββατο, ο καιρός στην περιοχή της Σκοπέλου αναμένεται να είναι αίθριος με ανέμους Βόρειους-Βορειοδυτικούς εντάσεως από 3 έως 5 μποφόρ. Την Κυριακή, το πρωί αναμένεται ασθενής βροχή ενώ από το μεσημέρι ο καιρός παρουσιάζει βελτίωση. Οι άνεμοι θα είναι Βόρειοι εντάσεως 4 με 5 μποφόρ.



Αγώνες των παλαιμάχων

 Η εφημερίδα «Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ», διοργανώνει σε συνεργασία με την «Ενωση Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού Βόλου» (Ε.Π.Π.Ο.Β.) το Β’ Πανελλήνιο Τουρνουά Φιλίας Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Μικτών Ομάδων Νομών, υπό την αιγίδα της Ε.Π.Σ Θεσσαλίας, που θα διεξαχθεί στο Βόλο από 7-6-2014 έως 9-6-2014.

Στο Τουρνουά συμμετέχουν οι μικτές ομάδες της Κομοτηνής, της Κορίνθου, της Αθήνας και της Λάρισας, μαζί βέβαια με την ομάδα των Βετεράνων ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού Βόλου.

Το πρόγραμμα των αγώνων έχει ως εξής :

- 7/6/2014 ώρα 5 μ.μ. γήπεδο Αλλης Μεριάς του ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου

τελετή έναρξης και στη συνέχεια διεξαγωγή δύο αγώνων μεταξύ των ομάδων που συμμετέχουν στο τουρνουά, πλην του Ολυμπιακού Βόλου.

- 8/6/2014 ώρα 10.30 π.μ. γήπεδο Μητρόπολης Δημητριάδος Ν. Ιωνία: Ολυμπιακός Βόλου - Μικτή Ομάδα από τις συμμετέχουσες ομάδες.

- 8/6/2014 ώρα 5.30 μ.μ. γήπεδο Αλλης Μεριάς του ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου: μικρός και μεγάλος τελικός.

- 8/6/2014 8.00 μ.μ. στο HOTELPARKαπονομή και γλέντι.

-9/6/2014: Οι αποστολές πριν την αναχώρησή τους θα γνωρίσουν τις ομορφιές του Βόλου και του Πηλίου.



Μία ζέστη, μία κρύο

Λίγη ώρα μετά τη θετική λήξη του ζητήματος των Ψαχνών, ήρθε η ΕΠΟ να περιορίσει τα χαμόγελα στη Νίκη Βόλου

Σκωτσέζικο ντουζ για τους κυανόλευκους. Αφού έληξε θετικά το ζήτημα του φακέλου της UEFA για το παιχνίδι της Νίκης Βόλου στα Ψαχνά και την απαλλαγή, όπως αναμενόταν, του Ηρακλή, ήρθε να… ταράξει τα κυανόλευκα νερά η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων αδειοδότησης της ΕΠΟ, η οποία απέρριψε την έφεση των Βολιωτών. Πρόκειται για μία εξέλιξη που αλλάζει εξ ολοκλήρου τον σχεδιασμό.

Μετά τη λύση του ενός ζητήματος που δημιούργησε ο φάκελος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας και την αναβολή της επικύρωσης της βαθμολογίας (η οποία θα πραγματοποιηθεί σήμερα), η Νίκη Βόλου βλέπει μπροστά της να ξετυλίγεται ακόμη ένα πρόβλημα. Χθες, η Επιτροπή Εφέσεων Αδειοδότησης της ΕΠΟ δεν έκανε δεκτή την έφεση της βολιώτικης ομάδας, η οποία δεν πήρε την άδεια και έτσι θα αγωνιστεί με περιορισμούς στο νέο πρωτάθλημα της SuperLeague. Αντίθετα, αδειοδοτήθηκε κανονικά η Κέρκυρα.

Τι σημαίνει η μη αδειοδότηση: Νέα δεδομένα όσον αφορά το σχεδιασμό της Νίκης Βόλου στη Super League διαμορφώνει η απόρριψη του φακέλου αδειοδότησης, επηρεάζοντας τις μεταγραφές των κυανόλευκων. Συγκεκριμένα, μπορούν να αποκτήσουν απεριόριστο αριθμό ποδοσφαιριστών κάτω των 24 ετών (γεννηθέντων από την 1/1/1990 και μετά) και μόλις τρεις άνω των 24 την περίοδο Ιουλίου - Αυγούστου και ενός στη χειμερινή περίοδο (2015). Σε ό,τι αφορά στις ανανεώσεις, μπορούν να επεκτείνουν τη συνεργασία της με τους παίκτες κάτω των 24, αλλά μόνο με δύο άνω του ηλικιακού ορίου.

Οι παίκτες που ανήκουν στο φετινό ρόστερ και είναι κάτω των 24 ετών είναι οι Αρης Σοϊλέδης, Αλέξανδρος Μπιτσάκος και οι Ντιμιτρίεβιτς, Πιτταράς, Τσουκάνης, Χαρτσιάς, Τσίτας, Κορέτα, Γεωργατζής, Αργύρης.

Ενα από τα ζητήματα που έβαλαν… φρένο στην αδειοδότηση είναι το Πανθεσσαλικό. Οπως είχε τονίσει ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Νίκη Βόλου, Ανδρέας Πάτσης, σε πρόσφατη συνέντευξή του, αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το γήπεδο: «Δεν έχει άδεια ποδοσφαίρου, δεν έχει κάποια κάγκελα, κάποιες κάμερες. Εμείς το μισθώνουμε από τα Τουριστικά Ακίνητα. Είναι τραγελαφικό. Εδώ έχει παίξει η Εθνική Ελλάδας. Ξαφνικά σε ένα διαλυμένο ποδόσφαιρο έρχονται κάποιοι επαΐοντες και βάζουν προϋποθέσεις και όρους Αγγλίας και Ισπανίας σε συνθήκες Ουγκάντας. Πιο εύκολα μπορούν να δώσουν άδεια στο Παντελής Μαγουλάς παρά στο Πανθεσσαλικό. Γελάμε εδώ πέρα».



Επικυρώνεται η βαθμολογία

Χθες το πρωί απολογήθηκε -ως κατηγορούμενη- η ΠΑΕ Ηρακλής Ψαχνών στην Πειθαρχική Επιτροπή της Ενωσης Β’ Εθνικής και τη Νίκη Βόλου να κάνει… φιλική συμμετοχή, με την κατάθεση (ως μάρτυρας) του τεχνικού της, Αλέκου Βοσνιάδη. Η ομάδα της Εύβοιας κατηγορήθηκε για μεγάλη κινητικότητα σε ζωντανό στοίχημα στην Ασία, σύμφωνα με το φάκελο της UEFA.

Λίγες ώρες αργότερα, η Πειθαρχική Επιτροπή της Ένωσης Β’ Εθνικής «απήλλαξε την ΠΑΕ Ηρακλής Ψαχνών και τους Κ. Γκαλούφα, Θ. Γράφα και Α. Παλαιολόγο από την αποδιδόμενη σε αυτούς πειθαρχική παράβαση», όπως ανέφερε η απόφαση.

Οσον αφορά την εκδίκαση, οι ερωτήσεις του αθλητικού δικαστή εστιάσθηκαν κυρίως στο στοίχημα του παιχνιδιού στην Ασία, στις απουσίες των Γκεμίση, Τσούτση, Τζιμόντζι και Μπουμάλ (χωρίς να γνωρίζει ότι ήταν τιμωρημένοι ή τραυματίες) και για ποιον λόγο δέχθηκε την κόκκινη κάρτα στο 93’ ο Θανάσης Παλαιολόγος, με τον πολύπειρο αμυντικό να τονίζει: «Είχα δεχθεί την έβδομη κάρτα μου και, επειδή θα κουβαλούσα τιμωρία δύο αγωνιστικών, δέχθηκα τη δεύτερη στο 93’ για να αποβληθώ».

Ως μάρτυρας κατέθεσε και ο τεχνικός της Νίκης Βόλου, Αλέκος Βοσνιάδης, τονίζοντας: «Δεν με ενδιαφέρει. Είμαι 20 χρόνια επαγγελματίας προπονητής, δεν ασχολούμαι με τέτοια πράγματα. Μόνο η ομάδα μου με ενδιαφέρει. Προετοίμασα την ομάδα μου για να κερδίσουμε. Πολύ δυνατό ματς, δώσαμε τη μάχη μας και κερδίσαμε. Κανονικό ήταν το ματς». Ετσι, η επικύρωση της βαθμολογίας που φέρνει τη Νίκη στην κορυφή, αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα.



Γ.Σ. την ερχόμενη Δευτέρα

Σε Γενική Συνέλευση καλεί το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ Νίκη Βόλου τους μετόχους. Οπως αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε, η Γ.Σ. θα πραγματοποιηθεί στις 9 Ιουνίου με ώρα προσέλευσης τις 7 μ.μ. στο ξενοδοχείο Ξενία. Αναλυτικά:

«Λίγες ημέρες μετά την επίτευξη του μεγάλου και ιστορικού στόχου της ομάδας, την άνοδο στη Σούπερ Λιγκ, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ Νίκη Βόλου, καλεί τους μετόχους σε Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στις 9 Ιουνίου 2014, ημέρα Δευτέρα και ώρα 20:00, στο ξενοδοχείο Ξενία. Δικαίωμα συμμετοχής στη Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ Νίκη Βόλου θα έχουν μόνο οι μέτοχοι, οι οποίοι θα πρέπει να φέρουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα προκειμένου να γίνει η ταυτοποίηση των προσώπων. Η προσέλευση των μετόχων θα πρέπει να γίνει μια ώρα νωρίτερα»

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54