Eιδήσεις από την ΕΡΑ Πύργου

Εξετάζεται εγκληματική ενέργεια στο τροχαίο στην Ανδραβίδα


Δύο άτομα φέρονται να εμπλέκονται στο τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε  τα ξημερώματα χθες στην επαρχιακή οδό Ανδραβίδας - Κυλλήνης, στο ύψος της διασταύρωσης Διαμαντή στην Ανδραβίδα, όταν το αυτοκίνητο που επέβαιναν δύο Βούλγαροι κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες εξετράπη της πορείας του και κατέληξε σε αρδευτικό κανάλι με αποτέλεσμα τον πνιγμό ενός 27χρονου που επέβαινε σε αυτό και τον τραυματισμό συγγενικού του προσώπου. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο ύποπτοι έχουν προσαχθεί στο ΑΤ Ανδραβίδας και οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας.

 

Μηνιαία εισφορά στους βρεφονηπιακούς σταθμούς

Tην επιβολή μηνιαίας εισφοράς 20-40 ευρώ, για να καλυφθεί από τον Σεπτέμβριο το πρόγραμμα φιλοξενίας βρεφών και νηπίων σε παιδικούς σταθμούς, προσανατολίζεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, βάζοντας έτσι τέρμα στην δωρεάν παροχή μέσω ΕΣΠΑ που ίσχυε έως τώρα. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα dikaiologitika.gr, η έλλειψη κονδυλίων για να καλύψουν τις ανάγκες του προγράμματος από τον Σεπτέμβριο, οδηγούν κατά πάσα πιθανότητα στην επιβολή της παραπάνω «συμβολικής», όπως την χαρακτηρίζουν αρμόδιοι παράγοντες, συμμετοχής των γονέων. Ωστόσο, το κοινωνικό πρόβλημα που αναμένεται να δημιουργηθεί είναι μεγάλο, καθώς αρκετοί από τους γονείς που έκαναν χρήση του προγράμματος είτε είναι χαμηλόμισθοι, είτε άνεργοι, οπότε ακόμα και αυτό το «συμβολικό» ποσό, δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο.

 

«Ζώνη προστασίας» για τον καταρροϊκό πυρετό ο Ν. Ηλείας

Συσκέψεις τόσο σε κεντρικό επίπεδο Περιφέρειας, όσο και σε επίπεδο Περιφερειακών Ενοτήτων, πραγματοποιούνται από τις αρμόδιες υπηρεσίες τα τελευταία 24ωρα με αφορμή τα κρούσματα καταρροϊκού πυρετού στην Πελοπόννησο. Σύμφωνα με όσα αναφέρουν κτηνοτρόφοι,  είναι πρώτη φορά που η ασθένεια εμφανίζεται στην περιοχή, και αυτό τους έχει θορυβήσει αφού υπάρχει το κακό προηγούμενο με την ευλογιά στην Βόρειο Ελλάδα και τις επιπτώσεις που είχε στην παραγωγή. Οσον αφορά την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, με απόφαση των αρμόδιων υπηρεσιών, χαρακτηρίσθηκε ολόκληρη ως «ζώνη προστασίας», καθώς αρχικά ήταν μόνο η ορεινή ζώνη της Ολυμπίας, της Φιγαλείας και της Ανδρίτσαινας, λόγω των κρουσμάτων στις όμορες Π.Ε. Οι αρμόδιες αρχές ενημερώνουν τους κτηνοτρόφους ότι θα πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες που έχουν δημοσιεύσει και να μη βγάζουν τα ζώα τους από τη «ζώνη προστασίας» χωρίς να ενημερώσουν τις αρμόδιες Αρχές.

 

Επιβεβαιώθηκαν οι καταστροφές στις καλλιέργειες

Οι πρώτες  αυτοψίες που έκαναν το τελευταίο τριήμερο, οι γεωπόνοι της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης της ΠΕ Ηλείας, σε αμπέλια και  κορινθιακή σταφίδα σε συγκεκριμένες περιοχές του δήμου Πύργου, που χτυπήθηκαν από περονόσπορο και χαλάζι,  επιβεβαίωσαν τις μεγάλες καταστροφές που έχουν υποστεί οι καλλιέργειες. Σύμφωνα με τα πορίσματα των γεωπόνων, τα οποία έθεσαν υπόψη της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης και διαβιβάστηκαν στον αντιπεριφερειάρχη Χαράλαμπο Καφύρα,  οι ζημιές από το χαλάζι φτάνουν έως και το 90% σε αμπέλια καις σταφίδες, ενώ από τον περονόσπορο, η ζημιά ποικίλει ανά καλλιέργεια και περιοχή και ξεκινά  από 20% και φτάνει και σε καθολική καταστροφή, στο 100% της παραγωγής. Ωστόσο, ο ΕΛΓΑ είναι εκείνος που θα κάνει την εκτίμηση κατόπιν αναγγελίας για κάθε καλλιέργεια, καθώς η αυτοψία της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης θα λειτουργήσει υποστηρικτικά και πιεστικά προκειμένου να αναλάβει ο ΕΛΓΑ να ενεργήσει γρήγορα και να συντάξει το σχετικό πόρισμα.

 

Εκκληση για οικονομία στο νερό από το δήμαρχο Ανδραβίδας - Κυλλήνης

Έκκληση σε όλους τους δημότες να κάνουν λελογισμένη χρήση του νερού ύδρευσης και να μην το σπαταλούν για το πότισμα των κήπων και των καλλιεργειών τους απευθύνει ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης κ. Δημήτρης Αρβανίτης. Το τελευταίο διάστημα ο δήμος ανέθεσε σε εργολάβο να εντοπίσει και να καταγράψει τα προβλήματα της ύδρευσης σε ολόκληρο το δήμο. «Κάνουμε ιδιαίτερη παράκληση στους δημότες μας για μία ακόμα φορά, να κάνουν λελογισμένη χρήση του νερού, γιατί οι 58 γεωτρήσεις που υπάρχουν σήμερα, με τα πολλαπλά προβλήματα που έχουν, κρίνονται επαρκέστατες για την ύδρευση. Άρα λοιπόν μην εκτρεπόμαστε σε άλλου είδους ατραπούς, μην ποτίζουμε τα γκαζόν, μην ποτίζουμε τα χωράφια, μην ποτίζουμε τα δέντρα, να είμαστε όσο το δυνατόν πιο φειδωλοί στη χρήση του νερού γιατί στο τέλος – τέλος η γη που μας θρέφει θα μας διώξει και θα μας τιμωρήσει. Κάθε μέρα έχουμε προβλήματα έλλειψης από τα στρώματα του υδροφόρου ορίζοντα  γιατί σιγά-σιγά, με την αλόγιστη χρήση, η στάθμη του νερού κατεβαίνει» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Αρβανίτης.

 

Στις 17 Ιουνίου η συνέχεια της δίκης στην υπόθεση της Ν. Μανολάδας

Την προσεχή Τρίτη 17 Ιουνίου θα συνεχιστεί η δίκη του φραουλοπαραγωγού και επιστατών από τη Νέα Μανωλάδα, οι οποίοι κατηγορούνται για τον τραυματισμό με πυροβολισμούς 28 εργατών γης πέρυσι τον Απρίλιο, κατά την διαμαρτυρία τους για την καταβολή των δεδουλευμένων τους έξι μηνών. Χθες, πρώτη ημέρα εκδίκασης της υπόθεσης, λίγο πριν την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας δημιουργήθηκε ένταση στην αίθουσα του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Πάτρας, όταν συνήγορος υπεράσπισης κατηγόρησε συνηγόρους πολιτικής αγωγής για εκβιασμό, με αποτέλεσμα οι τελευταίοι να αντιδράσουν έντονα, λέγοντας πως πρόκειται για επίθεση λάσπης. Στο εδώλιο κάθονται τέσσερα άτομα, ενώ  έχει αλλάξει και το κατηγορητήριο, καθώς η απόπειρα ανθρωποκτονίας έχει μετατραπεί σε βαριά σκοπούμενη βλάβη.

 

«Αισώπου Κόμιξ» την Κυριακή στην ΕΡΑ Πύργου

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος, θα βρεθεί στις Εγκαταστάσεις της ΕΡΑ Πύργου την ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ στις 12.00 το μεσημέρι με την μουσική, διαδραστική παράσταση «Αισώπου Κόμιξ»! Μετά από μια πολύ επιτυχημένη χρονιά στην Αθήνα, η παράσταση ταξιδεύει σε αγαπημένους προορισμούς σ’ όλη την Ελλάδα.  Το εισιτήριο ανέρχεται στα 8 ευρώ και μέρος των εσόδων της παράστασης θα διατεθεί για την ενίσχυση του αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΑ Πύργου.

Το «Αισώπου Κόμιξ» είναι μύθοι, είναι παιχνίδι, είναι κέφι. Είναι ζωντάνια. Είναι χορός και μουσική. Είναι ιστορίες από τη φύση κι από τον κόσμο των ζώων. Είναι μιούζικαλ, ατόφιο, παιδικό, διαδραστικό. Είναι πέντε γνωστοί μύθοι του Αισώπου «πειραγμένοι» στη ρίμα και στη μουσική, που φέρνει στη σκηνή η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος.

 

«Δε λες Κουβέντα» από τα Χρώματα της Ηλιδας

Τα Χρώματα της Ήλιδας, για την καλοκαιρινή σεζόν 2014, παρουσιάζουν τη μουσική παράσταση - αφιέρωμα στο Δήμο Μούτση με τίτλο «Δε λες Κουβέντα», αρχής γενομένης στο Ανοιχτό Θέατρο Καβασίλων υπό τη διοργάνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Καβασίλων το Σάββατο 21 Ιουνίου ώρα 21:15.
Επόμενος σταθμός η κεντρική συναυλία στο Επαρχείο, όπου συνδιοργανώνεται από το «Επαρχείον» και το Δήμο Πύργου το Σάββατο 28 Ιουνίου. Στη συναυλία του Πύργου θα πλαισιώσει την ορχήστρα η Πετρή Σαλπέα  που τραγούδησε σε πρώτες εκτελέσεις τραγούδια του Δήμου Μούτση,.

Καιρός

 
Ηλιοφάνεια σήμερα στο Νομό μας. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ορεινά και ίσως δώσουν τοπικές μπόρες. Η θερμοκρασία  το μεσημέρι 31 με 32oC στα πεδινά, 26 με 27oC στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο μεταβλητοί ασθενείς.  Θαλάσσια αύρα στα παράκτια.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54