Ειδήσεις από την ΕΡΑ Βόλου

Πνιγμός 37χρονης σε παραλία του Πηλίου

Μια 37χρονη Ελληνοολλανδέζα, άφησε χθες το πρωί την τελευταία της πνοή στην παραλία του Αγίου Ιωάννη Πηλίου, όταν έχασε τις αισθήσεις της την ώρα που κολυμπούσε.
Η 37χρονη, έκανε διακοπές στην περιοχή και την σορό της ανέσυραν Λιμενικοί πριν μεταφερθεί με ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς, όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατος της.

Ληστεία στο Lidl Αγριάς

Ληστεία στο σούπερ Μάρκετ Lidl Αγριάς σημειώθηκε στις 6 σήμερα το πρωί .Όπως έγινε γνωστό, στο χώρο του μάρκετ και ενώ στο εσωτερικό βρίσκονταν μόνο μία υπάλληλος, μπήκαν δύο άτομα με κουκούλες την απείλησαν και της πήραν άγνωστο χρηματικό ποσό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο άγνωστοι, φέρονται να κρατούσαν όπλο ίσως και ψεύτικο, ωστόσο είχαν στην κατοχή τους και ένα μαχαίρι της, με το οποίο απείλησαν την γυναίκα, και της πήραν άγνωστο ποσό. Επί τόπου βρίσκονται δυνάμεις της Αστυνομίας, ενώ το κατάστημα παραμένει κλειστό.

Δικαστές και δικηγόροι μεταξύ των Σύριων λαθρομεταναστών

Στο Νοσοκομείο για να ανακτήσει δυνάμεις μια έγκυος Σομαλή γυναίκα

Στο Κέντρο φιλοξενίας μεταναστών, βρίσκονται, με ευθύνη της Αστυνομίας 40 λαθρομετανάστες, που εντοπίστηκαν από ψαράδες νωρίς χθες το πρωί, στη βραχονησίδα Περιστέρα Αλοννήσου και χθες το βράδυ μεταφέρθηκαν στο Βόλο με το πλοίο της γραμμής. Οι 41 άνθρωποι, που πλήρωσαν 2.500 δολάρια ο καθένας για τη μεταφορά τους στη χώρα μας, είναι καλά στην υγεία τους, ενώ στο Νοσοκομείου Βόλου παραμένει μια 24χρονη Σομαλή, που είναι έγκυος στον 5ο μήνα, για να ανακτήσει τις δυνάμεις της. Η υποδοχή των μεταναστών, από πλευράς συντονισμού των φορέων, έγινε ομαλά και χωρίς να υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα.
Όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες, οι 41 άνθρωποι, βρισκόταν εδώ και μήνες στην Κωνσταντινούπολη και το τελευταίο διάστημα μεταφέρθηκαν στα παράλια της Τουρκίας. Την Παρασκευή, επιβιβάστηκαν σε ένα αλιευτικό τουρκικό σκάφος και, μετά από 20 ώρες ταξίδι στη θάλασσα, τους αποβίβασε στη βραχονησίδα Περιστέρα Αλοννήσου. Οι μετανάστες είχαν μαζί τους τα κινητά τους τηλέφωνα και χαρακτηριστικό είναι ότι ενημέρωσαν οι ίδιοι την Ελληνική Πολιτεία, καλώντας τον Ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης 112.
Στη συνέχεια και αφού έγινε κινητοποίηση, οι μετανάστες εντοπίστηκαν από αλιείς, που, με ευθύνη του Λιμεναρχείου Σκοπέλου, τους μετέφεραν στη Σκόπελο το πρωί, ενώ το απόγευμα επιβιβάστηκαν στο πλοίο της γραμμής, για να φτάσουν, στις 8 χθες το βράδυ στο λιμάνι του Βόλου. Εκεί τους παρέλαβε η Αστυνομία που τους μετέφερε στο Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών (δίπλα από το ΚΤΕΟ), όπου και φιλοξενούνται.
Σημειώνεται, ότι από τους 41 μετανάστες οι 32 είναι άνδρες και οι εννέα γυναίκες, με καταγωγή από τη Συρία, το Αφγανιστάν και τη Σομαλία.
Όπως έγινε γνωστό, μεταξύ των Σύριων μεταναστών βρίσκονται δικαστές και δικηγόροι, που έφυγαν από τη χώρα τους, για να σώσουν τη ζωή τους, από την εμφύλια σύρραξη που μαίνεται από το τέλος του 2011.
Η Αστυνομία προσανατολίζεται να αφήσει ελεύθερους του Σύριους, επειδή προέρχονται από εμπόλεμη περιοχή και να απελάσει με κράτηση του μετανάστες των άλλων χωρών με τις διαδικασίες να ολοκληρώνονται μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Συντονισμός και οργάνωση

Από χθες το πρωί, με το που έγινε γνωστό, ότι βρέθηκαν στη Μαγνησία λαθρομετανάστες ξεκίνησε ένα συντονισμός μεταξύ των εμπλεκόμενων υπηρεσιών (Λιμεναρχείο, Αστυνομία) αλλά και της πολιτικής ηγεσίας, με την αντιπεριφερειάρχη Δωροθέα Κολυνδρίνη να συντονίζει το Νοσοκομείο και τη Διεύθυνση Υγείας.
Με την άφιξη των μεταναστών στο Κέντρο Φιλοξενίας του Βόλου, κλιμάκιο που αποτελούσαν δύο γιατροί, τρεις νοσηλευτές και ένας διοικητικός υπάλληλος, πήγαν και τους εξέτασαν, ενώ, με τη βοήθεια μεταφραστών ελήφθη και ιατρικό ιστορικό, από το οποίο δεν προκύπτει κάποια παθολογική ή άλλη ασθένεια.
Αρχικά, στο Νοσοκομείο μεταφέρθηκαν τρεις μετανάστες, αλλά οι δύο επέστρεψαν στο Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών, καθώς κρίθηκε ότι ήταν καλά στην υγεία τους, ενώ στη μαιετυική κλινική, νοσηλεύεται, για να ανακτήσει τις δυνάμεις της μια 24χρονη Σομαλή γυναίκα, που είναι έγκυος στον πέμπτο μήνα.
Ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου Κώστας Καραμπάτσας δήλωσε ότι μέχρι αργά τη νύχτα υπήρξε συντονισμός μεταξύ του Νοσοκομείου, της Αστυνομίας, του διοικητή της 5ης ΥΠΕ Λάζαρου Μακρή της Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πόπης Γερακούδη και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Λεωνίδα Γρηγοράκου και όλα κύλισαν ομαλά, χωρίς να παρουσιαστεί κανένα πρόβλημα.

Το «μετέωρο» βήμα της Χαλυβουργίας

Πτώση ρεκόρ 85% στις παραγγελίες, ενεργειακό κόστος και ζημιές τα τρία τελευταία χρόνια

Οι χαλυβουργίες βρισκόταν τα τελευταία τρία χρόνια στο «κόκκινο». Τα πρώτα προβλήματα ξεκίνησαν από την αρχή της κρίσης ενώ τέσσερα χρόνια μετά ολόκληρος κλάδος δίνει, τη μάχη της επιβίωσης καθώς απειλείται με αφανισμό. Η απόφαση των ομαδικών απολύσεων από το Ανώτερο Συμβούλιο Εργασίας ήρθε να «σφραγίσει» το δράμα που βίωναν οι εργαζόμενοι στη Χαλυβουργία Ασπροπύργου τα δυόμιση τελευταία χρόνια.
Παράλληλα άνοιξε επικίνδυνους δρόμους και για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις στον ίδιο κλάδο. Ηδη στη Χαλυβουργία Βόλου οι τριγμοί είναι μεγάλοι ενώ οι εργαζόμενοι υπό το φόβο νέων απολύσεων αποδέχτηκαν μείωση περικοπών μέχρι και τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, με την ανασφάλεια να τους έχει κυριέψει.
Η Χαλυβουργία παρουσιάζει ζημιές και επικαλείται το κόστος της ενέργειας κυρίως για το γεγονός ότι τελικά μπήκε λουκέτο στον Ασπρόπυργο. Τους ίδιους λόγους επικαλείται και στο Βόλο για να ζητάει διαρκώς παράταση των περικοπών.
Το 2013 η εταιρεία κατέγραψε ζημιές της τάξεως των 33,6 εκατ. ευρώ, μικρότερες από εκείνες του 2012 κατά περίπου 4,4 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τον ενοποιημένο ισολογισμό της επιχείρησης, τα έσοδά της τον περασμένο χρόνο μειώθηκαν σε 172,11 εκατ. ευρώ, από 208,36 εκατ. ευρώ το 2012 (301,43 εκατ. ευρώ το 2011), παρουσιάζοντας μείωση κατά 17,4% σε ποσοστό και κατά 36,25 εκατ. ευρώ σε αξία.
Συγχρόνως, κατέγραψε μεικτά κέρδη 9,25 εκατ. ευρώ, έναντι αντίστοιχων κερδών 4,28 εκατ. ευρώ το 2012 (+4,97 εκατ. ευρώ), ζημιές προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) 14,45 εκατ. ευρώ, έναντι αντίστοιχων ζημιών 9,94 εκατ. ευρώ το 2012 (-4,51 εκατ. ευρώ). Επίσης καταγράφηκαν καθαρές ζημιές μετά τον συνυπολογισμό των φόρων και των δικαιωμάτων μειοψηφίας 33,56 εκατ. ευρώ, έναντι αντίστοιχων ζημιών 37,93 εκατ. ευρώ το 2012 (+4,37 εκατ. ευρώ).
Την ίδια στιγμή η ζήτηση των χαλυβουργικών προϊόντων στην Ελλάδα σημείωσε το 2013 πτώση-ρεκόρ ύψους 85%, σε σχέση με το 2008. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι βιομηχανίες να καταγράφουν συνεχώς όλο και υψηλότερες ζημιές. Κατά την τετραετία 2009-2012 συνολικά οι ζημιές των χαλυβουργικών βιομηχανιών ανήλθαν στα ¬568 εκ., ενώ ο τζίρος μόνο μέσα σε ένα χρόνο έφτασε τα ¬856 εκ., σημειώνοντας πτώση 31%, χωρίς να φαίνεται... φως στο βάθος του τούνελ.
Στο μεταξύ σύμφωνα με την οικονομική εφημερίδα DEAL, θα είναι πολύπλευρες οι οικονομικές επιπτώσεις και οξύτατες οι παρενέργειες τόσο για τις τράπεζες όσο και για τους προμηθευτές εάν καταρρεύσουν οι Χαλυβουργίες και αυτό διότι υπάρχουν δανεισμοί αλλά και οφειλές προς τρίτους που θα πρέπει να καλυφθούν. Η απόφαση για ομαδική απόλυση του συνόλου των 120 εργαζομένων στο εργοστάσιο του Ασπροπύργου, όπως λένε οι περισσότεροι αποτελεί το τέλος του «χρονικού ενός προαναγγελθέντος θανάτου» καθώς το εργοστάσιο ήταν κλειστό επί εννέα μήνες - όσο κράτησε η απεργία των εργαζομένων ενώ τους δύο τελευταίους μήνες το εργοστάσιο υπολειτούργησε.

«Ξεσηκωθείτε»

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις του Νομού Μαγνησίας ετοιμάζουν την κάθοδο τους στην Αθήνα την Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014 για την συμμετοχή μας στην πανελλαδική συγκέντρωση που θα γίνει στα Προπύλαια και πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου .
Για άλλη μια φορά οι συνταξιούχοι όλων των ασφαλιστικών ταμείων βάζουν τα στήθια τους μπροστά γιατί η Συγκυβέρνηση και η Ε.Ε. με τους αντιασφαλιστικούς Νόμους που έχουν εφαρμόσει θέλουν από 1/07/2014 να κατεδαφίσουν ότι απέμεινε από την κοινωνική ασφάλιση ξεκινώντας τις περικοπές από τις επικουρικές συντάξεις .
Αφού μειώνει συνεχώς τις εργοδοτικές εισφορές οι επικουρικές συντάξεις θα δίνονται όχι με βάση των εισφορών που έχει πληρώσει ο ασφαλισμένος, αλλά με βάση τα χρήματα που έχει συγκεντρώσει το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικών Συντάξεων ,ουσιαστικά και σταδιακά οι επικουρικές συντάξεις οδηγούνται προς εξαφάνιση .
Επίσης από 1/01/2015 θα εφαρμόζεται το νέο σύστημα υπολογισμού των συντάξιμων αποδοχών .Με βάση αυτών τον υπολογισμό όλες οι συντάξεις θα υπολογίζονται στα 360 € και κάτω εάν φυσικά το κράτος μπορεί να καλύπτει αυτό το ποσό .
Όλα τα παραπάνω μετατρέπουν τις συντάξεις σε προνοιακά επιδόματα τα οποία θα δίνονται πέραν όλων των άλλων με εισοδηματικά κριτήρια βλέπε τεκμαρτά εισοδήματα ή ότι άλλο μπορούν να σκεφτούν .
Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις αποφάσισαν Πανελλαδική Συγκέντρωση των συνταξιούχων στις 19Ιουνίου 2014 στην Πλατεία Κλαυθμώνος ώρα 6μ.μ.και πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου
Καλούμε όλους τους συνταξιούχους σ`αυτή την διαμαρτυρία για το ασφαλιστικό και τις ανατροπές στο τομέα της υγείας .
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση “Συνάδελφοι συνταξιούχοι ξεσηκωθείτε,
μας οδηγούν στη φτώχια και στην εξαθλίωση μας καταρρακώνουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια μας ρίχνουν στο Καιάδα.
Με αγώνες, θυσίες και αίμα κατακτήθηκε η κοινωνική ασφάλιση.
Με αγώνα θα αποτρέψουμε το νέο έγκλημα που πάει να γίνει , να βάλουμε τέλος στις βάρβαρες αντιασφαλιστικές πολιτικές της Κυβέρνησης ,της Ε.Ε. και του ΔΝΤ .
Είναι στο χέρι μας να τους εμποδίσουμε, θυμηθείτε το Βόλο 1936.
Αγωνιζόμαστε όπως κάναμε μέχρι τώρα και απαιτούμε:
1. Κάτω τα χέρια από τις συντάξεις και την κοινωνική ασφάλιση .
2. Να καταργηθούν τώρα οι αντεργατική και αντιασφαλιστική νόμοι.
3. Να αποκατασταθούν όλες περικοπές των συντάξεων 13ος και14ος μισθός
4. Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από ένα αποκλειστικά δημόσιο σύστημα υγείας .
Μέτα από τόσα χρόνια εργασιακού βίου έχουμε δικαίωμα για αξιοπρεπή διαβίωση και υποχρέωση στις νεώτερες γενιές να παραδώσουμε μια δημόσια κοινωνική ασφάλιση.
Για δηλώσεις συμμετοχής στα τηλ.2421038663 και 2421031307
Τα πούλμαν θα αναχωρήσουν στις 11 π.μ. μπροστά στο Δημαρχείο”.

“Τα προβλήματα του Δήμου Βόλου θα γίνουν ακόμη μεγαλύτερα”

Ευχαριστήρια επιστολή σε όλους όσους στήριξαν τους «Δρόμους Συνεργασίας, Ανατροπής και Αλληλεγγύης» στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές, εξέδωσε η τοπική οργάνωση Βόλου “Ξεκίνημα,Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση”. Όπως τονίζεται ” Ιδιαίτερα ευχαριστούμε όσους τίμησαν με την ψήφο τους τα τρία μέλη του Ξεκινήματος που συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο των «Δρόμων» στέλνοντας στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου τον σ. Νίκο Κανελλή και στο τοπικό συμβούλιο Βόλου τον σ. Κώστα Ιατρόπουλο. Από τις θέσεις αυτές δεσμευόμαστε να παλέψουμε για τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των εργαζόμενων και λαϊκών στρωμάτων, των αυτοαπασχολούμενων, των ανέργων και της νεολαίας, σαν σύνολο.
Τα προβλήματα του Δήμου Βόλου και των δημοτών του θα γίνουν ακόμη μεγαλύτερα την επόμενη περίοδο σαν αποτέλεσμα της πολιτικής της κυβέρνησης και της τρόικας. Απολύσεις και περαιτέρω μείωση του προσωπικού των δήμων, ιδιωτικοποιήσεις και εκχώρηση υπηρεσιών σε επιχειρηματικά συμφέροντα, οικονομικός στραγγαλισμός των ΟΤΑ και ανατροπή των εργασιακών δικαιωμάτων του προσωπικού τους. Αυτές είναι κεντρικές επιλογές της κυβέρνησης και της τρόικας για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η νέα δημοτική αρχή σύντομα θα αποδειχθεί μοχλός εφαρμογής αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής και υπερασπιστής των πιο επιθετικών επιχειρηματικών συμφερόντων κόντρα στο δίκιο της πλειοψηφίας του λαού του Βόλου.
Μόνο η μαζική κινητοποίηση του λαού μπορεί να σταματήσει τα παραπάνω και να ανατρέψει ριζικά τη σημερινή μαύρη κατάσταση αλλά και ότι έρχεται. Από την πλευρά μας, στα πλαίσια των «Δρόμων Συνεργασίας, Ανατροπής και Αλληλεγγύης» και με διάθεση συνεργασίας με όλες τις δυνάμεις του εργατικού κινήματος, των κοινωνικών κινημάτων και της Αριστεράς στην πόλη, δεσμευόμαστε να κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για στηρίξουμε, να ενισχύσουμε και να βοηθήσουμε κάθε μαζική και συλλογική διεκδίκηση να πετύχει νίκες.
Μόνο με αλληλεγγύη, συλλογικότητα, οργάνωση και αγώνα μπορούμε να αποκτήσουμε μια ανθρώπινη πόλη και μια ανθρώπινη ζωή. Σας καλούμε να πάρετε ενεργά μέρος σε αυτή την προσπάθεια”.

Στο Βόλο ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ

Ανοιχτή σύσκεψη για το παρόν και το μέλλον του δημόσιου σχολείου διοργανώνει η ΕΛΜΕ Μαγνησίας. Την κεντρική εισήγηση θα κάνει ο Θέμης Κοτσιφάκης, Πρόεδρος ΟΛΜΕ. Εισηγήσεις θα γίνουν από τον σύλλογο εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, από την ένωση συλλόγων γονέων και κηδεμόνων ΕΛΜΕ, από μαθητικά συμβούλια. Η εκδήλωση θα γίνει την Τρίτη 17 Ιουνίου, στις 18.30, στο Δημαρχείο Βόλου.
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 16/06/2014 - 11:22