Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ρόδου

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΝΤΙ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ

ΛΟΓΩ ΠΡΑΣΟΝΗΣΙΟΥ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΝΙΑΤΗ.

 

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ..’’ΤΟ ΠΡΑΣΟΝΗΣΙ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΧΘΕΙ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ.’’

Το πρώτο βραβείο στα οικολογικά αντί-βραβεία 2014 απονέμεται στον υπουργό πετρελαίων και μεταλλαγμένων (πρώην Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής) για την υπογραφή της Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων για την κατασκευή του νέου θερμοηλεκτρικού σταθμού της ΔΕΗ με καύσιμο μαζούτ στο νοτιότερο άκρο της Ρόδου, στη θέση Πρασονήσι, Γιάννη Μανιάτη.

Ειδικότερα το βραβείο αφορά α) στο πράσινο φως στα μεταλλαγμένα, β) στην άνευ όρων διευκόλυνση των πετρελαϊκών εξορύξεων, γ) στις προτάσεις που προβλέπουν ότι «θα υπάρχει απόλυτη προστασία στον στενό πυρήνα των προστατευόμενων περιοχών, ενώ θα επιτρέπονται επενδύσεις και εκμεταλλεύσεις στην ευρύτερη ζώνη», εννοώντας κυρίως εξορυκτικές δραστηριότητες και δ) στην υπογραφή της Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων για την κατασκευή του νέου θερμοηλεκτρικού σταθμού της ΔΕΗ με καύσιμο μαζούτ στο νοτιότερο άκρο της Ρόδου, στη θέση Πρασονήσι, η οποία είναι προστατευόμενη περιοχή του δικτύου NATURA 2000.

Η Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Περιβάλλοντος & την Ανάπτυξη της Ν. Ρόδου προτείνει στους πολιτικούς να αγωνιστούν για τη υποθαλάσσια διασύνδεση των νησιών του Αιγαίου, που αποτελεί τη βέλτιστη τεχνικοοικονομική και περιβαλλοντική λύση, στα πρότυπα της Ιταλίας - Σαρδηνίας (από το 1967) και Ισπανίας- Μαγιόρκας.

Αποτέλεσμα της διασύνδεσης η θέση σε εφεδρεία των 61 ρυπογόνων εργοστασίων μαζούτ της ΔΕΗ που λειτουργούν σήμερα στα νησιά του Αιγαίου.

ΟΛΟΣΧΕΡΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΚΑΡΑΚΟΝΕΡΟ

 

Ολοσχερώς καταστράφηκε από μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στη μία μμ χθες, το πολυκατάστημα της Ρόδου Cosmos Center. επί της Ρόδου Καλλιθέας Παρά την άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής και τις εναέριες προσπάθειες κατάσβεσης από ελικόπτερο, η πυρκαγιά πολύ γρήγορα επεκτάθηκε, προκαλώντας συνεχείς εκρήξεις από εύφλεκτα υλικά στις αποθήκες του καταστήματος μετατρέποντας σε στάχτη, εμπόρευμα αξίας εκατομμυρίων.

Ήδη έχουν γίνει οι πρώτες προσαγωγές υπόπτων σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει το Ανακριτικό Τμήμα της ΠΥΡ σε συνεργασία με την Ασφάλεια Ρόδου.

Πιθανότατα κάποιοι στη προσπάθεια να βάλουν φωτιά για να κάψουν μάλλον πλαστικά σε παρακείμενη περιοχή, έχασαν τον έλεγχο. Από τη μια το εύφλεκτο υλικό που υπήρχε στον προαύλιο χώρο του καταστήματος, από την άλλη ο αέρας που φυσούσε, έφερε το καταστροφικό αποτέλεσμα.

ΚΚΕ «ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΞΕΝΟΔΟΧΟΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΞΟΝΤΩΝΟΝΤΑΙ’’

 

«Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση και οι μεγαλοξενοδόχοι πανηγυρίζουν για τα ρεκόρ αφίξεων και την ανάπτυξη στον τουρισμό, η πλειοψηφία του λαού δε μπο-

ρεί να κάνει ούτε μια ημέρα διακοπές, γιατί το εισόδημα είναι τσακισμένο, ενώ οι τιμές σε εισιτήρια και δωμάτια απλησίαστες, οι εργαζόμενοι στον κλάδο του τουρισμού δουλεύουν με εξοντωτικά όρια και με μεροκάματα πείνας, ενώ οι μικρές επιχειρήσεις του κλάδου κλείνουν η μία μετά την άλλη» επισημαίνει η ΝΕ του ΚΚΕ αναφορικά με τις εξελίξεις στον κλάδο του Τουρισμού.

«Όλα αυτά» προσθέτει «αναδεικνύουν ότι η καπιταλιστική ανάκαμψη για την οποία μιλάνε η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα, δε συνεπάγεται ανακούφιση του λαού ούτε ανακοπή των αντιλαϊκών μέτρων» υπογραμμίζοντας πως

«η αναψυχή δεν είναι εμπόρευμα ούτε πολυτέλεια, είναι δικαίωμα του λαού και γι’ αυτό χρειάζεται να διεκδικήσουμε μείωση στις τιμές των εισιτηρίων σε Μέσα

Μαζικής Μεταφοράς, κατάργηση διοδίων, προγράμματα κοινωνικού τουρισμού , δωρεάν υποδομές για άνεργους και νέους.

ΣΤΗ ΡΟΔΟ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΚΩΠΗΛΑΤΗΣ ΤΩΝ ‘’1000 ΜΙΛΙΩΝ’’ΑΓΓΕΛΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗΣ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΝΕΟΠΛΑΣΜΑΤΙΚΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ

Στη Ρόδο αναμένεται αναμένεται σήμερα στις 6 με 7 το απόγευμα ο Άγγελος Χριστοφίδης, ένας εκ των δύο κωπηλατών του SouthEvianGulfteam, της μοναδικής ομάδας μαραθώνιων αποστολών με καγιάκ στην Ελλάδα, που ξεκίνησαν από τους Οθωνούς της Κέρκυρας για να φτάσουν στο Καστελλόριζο με στόχο να στηρίξουν το σύλλογο γονέων παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες «Η ΠΙΣΤΗ».

Σύμφωνα με το πρόγραμμα θα μείνει στη Ρόδο τρεις ημέρες και την Πέμπτη θα ξεκινήσει για το Καστελλόριζο, όπου θα ολοκληρωθεί η μαραθώνια προσπάθεια που ξεκίνησε τον προηγούμενο μήνα.

«Αναχωρήσαμε στις 5 Μαΐου από τους Οθωνούς, το δυτικότερο άκρο της Ελλάδας, με προορισμό το Καστελλόριζο.Ένα ταξίδι αφιερωμένο στα παιδιά του συλλόγου γονέων παιδιών με καρκίνο «η Πίστη». Το κύριο μήνυμα της αποστολής είναι «γίνε δότης μυελού των οστών και σώσε μία παιδική ζωή, δήλωσε αμέσως μετά την άφιξή του στο νησί της Κω την περασμένη Πέμπτη ο κ. Χριστοφίδης.

 

HACKERS ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΤΟ RODOSALARM

 

Σύροι hackers ,οι οποίοι διαμηνύουν ότι όποιο ΜΜΕ δεν γράφει για τις αιματηρές συμπλοκές στη Συρία είναι συνυπεύθυνο για τα εγκλήματα που διαπράττονται σε βάρος των πολιτών της χώρας ,χτύπησαν το rodosalarm.
H κεντρική σελίδα της ενημερωτικής ιστοσελίδας έχει ήδη αντικατασταθεί από σελίδα που ανέβασαν οι hackers.

ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ 11 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΡΟΔΟΥ

Στη πρόσληψη έντεκα ατόμων. με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας δύο μηνών προχωρά ο δήμος Ρόδου Οι προσλήψεις αφορούν
4 ΠΕ ΔΑΣΚΑΛΩΝ και εν ελλείψει αυτών ΠΕ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ
4 ΠΕ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ και εν ελλείψει αυτών ΠΕ ΔΑΣΚΑΛΩΝ
3 ΠΕ Γυμναστών
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλαμβάνουν το έντυπο της αίτησης και να την υποβάλλουν μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στα γραφεία της υπηρεσίας Πλατεία Ελευθερίας 1, από σήμερα Δευτέρα 16Ιουνίου έως και τη Παρασκευή 20- Ιουνίου

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ, ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΒΑΣΗ, ΣΤΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ

Τέσσερις υπήκοοι Συρίας ηλικίας 22, 24, 27 και 32 ετών συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο της Ρόδου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ρόδου, κατηγορούμενοι για κατοχή και χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.

Ειδικότερα, οι νεαροί Σύριοι ,κάνοντας χρήση παραποιημένων διαβατηρίων αρχών Δανίας και Φιλανδίας  επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήση για Σουηδία.
Τα πλαστά διαβατήρια κατασχέθηκαν. και οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΩ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Β! ΣΥΓΚ/ΤΟΣ..’’ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ’’

ΤΗ ΠΕΜΠΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΖΟΥΛΗ

Την ανάγκη της ανασύνταξης του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος ,την ιδιαίτερη δουλειά και προσοχή που θα πρέπει να δοθεί στη λειτουργία των σωματείων.επεσήμανε η πρόεδρος του Εργατικού κέντρου Β! Συγκ/τος Κική Μακρή στην Ετήσια Γενική Συνέλευση των Αντιπροσώπων τη προηγούμενη Παρασκευή.τονίζοντας πως ‘’ μόνο το ΠΑΜΕ κρατάει ψηλά τη σημαία των αγωνιστικών διεκδικήσεων κάνοντας λόγο παράλληλα για επισώρευση πολλών προβλημάτων στο συνδικαλιστικό κίνημα από ταυτισμένες με την εργοδοσία ηγεσίες, όπως της ΓΣΕΕ που λειτουργούν διαλυτικά στο εργατικό κίνημα.

Η κα Μακρή υπογράμμισε ότι με το βάθεμα της κρίσης διαπιστώνεται υποχώρηση της λαϊκής αγωνιστικότητας και μείωση συμμετοχής στα σωματεία προτάσσοντας την ανοικοδόμηση του εργατικού κινήματος

‘’Η επίθεση’’επεσήμαναν οι αντιπρόσωποι από τα σωματεία ‘’είναι πολυμέτωπη ,πολύπλευρή Οι αγώνες που αναπτύχθηκαν ήταν κατώτεροι των αναγκών, πρέπει να οργανωθούν άμεσα και να στοχεύουν στην ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών και της αστικής τάξης από την εξουσία. ‘’

Η Γενική Συνέλευση προχώρησε στην έκδοση δύο ψηφισμάτων, για την Κυριακή Αργία και την υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης .

Τέλος με ομόφωνη απόφασή της καλεί τους εργαζόμενους και τα σωματεία να

συμμετάσχουν στην κινητοποίηση για την Κοινωνική Ασφάλιση τη Πέμπτη 19 Ιούνη με συγκέντρωση στην Πλ. Καζούλη στις 7:30μ.μ



ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΛΥΜΝΟ

‘’ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΜΑΓΕΙΡΕΣ ΚΑΙ ΧΤΙΣΤΕΣ

Χιλιάδες μάγειροι, κτίστες και άτομα που τοποθετούν πλακάκια, θα μπορούν να μεταναστεύουν στην Αυστραλία στο πλαίσιο του προγράμματος που αφορά στους ειδικευμένους τεχνίτες, χωρίς να χρειάζεται να βρίσκουν εκ των προτέρων εργοδότες που θα τους προσλάβουν.,σύμφωνα με την Ομογενειακή Ηλεκτρονική Εφημερίδα «neoskosmos.com»

Η άρση των περιορισμών για τη χορήγηση άδειας παραμονής σε άτομα με τα πιο πάνω επαγγέλματα, κρίθηκε απαραίτητη από την κυβέρνηση λόγω της έλλειψης που παρατηρείται στα τρία αυτά επαγγέλματα, και θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιουλίου 2014.

Αυτό σημαίνει ότι οι κτίστες, οι μάγειροι και οι πλακάδες θα μπορούν να παίρνουν άδεια παραμονής για να εγκατασταθούν στην Αυστραλία χωρίς να χρειάζεται να έχουν οι ίδιοι έναν εργοδότη που θα τους προσλάβει, όπως γίνεται με τους υπόλοιπους ξένους ειδικευμένους εργάτες, στους οποίους και χορηγείται παραμονή αφού εξασφαλίσουν χορηγό.

Κατά του μέτρου τάχθηκαν τα συνδικάτα, τα οποία και θεωρούν ότι οι αλλαγές που γίνονται δεν ανταποκρίνονται στην πραγματική κατάσταση που επικρατεί στον οικοδομικό κλάδο, παρά το γεγονός ότι οι εργοδότες ισχυρίζονται ότι «αντιμετωπίζουν μικροπροβλήματα» να βρουν ειδικευμένους εργάτες για τις πιο πάνω εργασίες.

Αναφερόμενος στο θέμα ο υπουργός Εμπορίου και Επενδύσεων, Andrew Robb, είπε ότι ο τουριστικός κλάδος θα αντιμετωπίσει προβλήματα τον επόμενο χρόνο γιατί θα χρειαστεί 56.000 επιπλέον εργαζόμενους, εκ των οποίων οι 26.000 θα πρέπει να είναι ειδικευμένοι.

Να σημειωθεί ότι το 2015 η Αυστραλία θα δεχθεί 43.990 ειδικευμένους εργάτες.





Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 16/06/2014 - 12:06